Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1911 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 96  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 24 hétf., 19:20 

Na végre. :wink: Semmire sem gondoltam, csak a két dolog nem következik egymásból. Amúgy mindvégig nyugodt voltam, csak tüskés barátunkat akartam felhergelni. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 24 hétf., 21:57 

Süni írta:
Ritka jelenségre lettem figyelmes, Laca megjelent a fórumon :lol:
Nemrég olvasgattam 3 évvel ezelőtt hogy vert engem agyba főbe heroesban most meg eltűnt... :cry:

Laca még most is agyba főbe verne, csak nincs már ideje online heroesra... :P
Nagy szerencséd... :P :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 27 csüt., 19:47 

Magyar közbeszerzés

Három ügynök, egy amerikai, egy német és egy magyar egyszerre látogat meg egy múzeumot. Közben észreveszik, hogy a hátsó kerítés javításra szorul, hát mind a hárman felajánlják, hogy megszervezik a munkálatokat a múzeumnak.

Az amerikai megméri centivel a kerítést, felír néhány adatot, hosszan számolgat, majd kiböki:

- Azt hiszem, 90.000 forintért meg tudnám csinálni. 40.000 az anyagköltség, 40.000 a munkások bére és 10.000 lesz az én hasznom.

A német szintén méricskél, számolgat, aztán: -Szerintem ki lehet hozni 70.000-ből is. 30.000 az anyag, 30.000 a melósoknak és 10.000 nekem.

A magyar odanéz zsebre tett kézzel és méregetés nélkül, foghegyről odaveti: - 270.000 forint. A múzeumigazgató teljesen elhűlve:

- Hogy jön elő ekkora összeggel, amikor meg se nézte rendesen, hogy mit kell csinálni, mint a többiek!?!

- Roppant egyszerű. 100.000 magának, 100.000 nekem és a munkával megbízzuk a németet. - OK tiéd a meló!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Eladó Heroes szoftverek
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 27 csüt., 20:45 

Sziasztok!

Mivel a "Heroes relikviák eladóak" topic enyhény szólva is döglöttnek tűnik, inkább ide írnám a következőt:

Megválnék 2 db ritkának számító darabtól:

http://www.vatera.hu/heroes_compendium_papirdobozos_eredeti_kiadas_171593516.html
http://www.vatera.hu/heroes_iii_shadow_of_death_pairdobozos_eredeti_171595570.html

Érdekel valakit?
pü pls
üdv.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 28 pén., 1:13 
Heroes Team

Hali!

Attól hogy egy topic több mint két éve inaktív nyugodtan hozzá lehet szólni, úgy mint akármelyik máshoz is ami a temetőn kívül van :P

Engem nagyon érdekelne a Compendium kiadás, ha 1,5 éve nem szereztem volna meg viszonylag jó áron 8500 Ft-ért.
Sajna nincsen neki doboza meg leírása, csak a két tok.
Ha ezt nem kaparintottam volna meg, akkor lenne egy biztos vevőd :D

De ha itt van még komoly gyűjtő, akkor biztos érdeklődni fog iránta, mert szerintem 12 ezret megér 3+1 igazi, eredeti Heroes elikvia (nem is beszélve a kézikönyvről és a szörnylapról). 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 máj. 28 pén., 7:02 

Trunks írta:
Hali!

Attól hogy egy topic több mint két éve inaktív nyugodtan hozzá lehet szólni, úgy mint akármelyik máshoz is ami a temetőn kívül van :P

Engem nagyon érdekelne a Compendium kiadás, ha 1,5 éve nem szereztem volna meg viszonylag jó áron 8500 Ft-ért.
Sajna nincsen neki doboza meg leírása, csak a két tok.
Ha ezt nem kaparintottam volna meg, akkor lenne egy biztos vevőd :D

De ha itt van még komoly gyűjtő, akkor biztos érdeklődni fog iránta, mert szerintem 12 ezret megér 3+1 igazi, eredeti Heroes elikvia (nem is beszélve a kézikönyvről és a szörnylapról). 8)

Tévedés ne essen, amit vaterán feltüntettem az a licit indító összege, van minimálár rajta... tom hogy a villámár irreális, de velem lehet egyezkedni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 jún. 15 kedd, 17:50 
Heroes Team

Az "Év legjobb optikai illúziója" verseny nyertes alkotása

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 jún. 22 kedd, 19:17 

Távol voltam egy jó fél évre... Most visszatértem, de nem leszek túl sűrűn eztán se.

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 júl. 09 pén., 22:17 

A B3 vitamin legyőzte a koleszterincsökkentő gyógyszereket

2010 JÚNIUS 20. VASÁRNAP 21:23 DEMECS ISTVÁN BIGPHARMA

Egy most megjelent tanulmány eredménye sokkolta nem csupán a szakmát, de magát a gyógyszergyártó céget is. Ugyanis feketén-fehéren kiderült, hogy az olcsó b3-vitamin hatékonyabb a koleszterin probléma kezelésében, mint a népszerű koleszterincsökkentő gyógyszereik.

A tanulmány ráadásul azt is felfedte, hogy miközben a niacint (b3-vitamin) szedő csoport érfalán lerakódott plakk csökkent, aközben a Zetia (ezitimibe) nevű (nálunk Ezetrol néven kapható) koleszterincsökkentő gyógyszert szedőkében nem mutatott semmi változást.

Ugyanakkor a vitamint szedő csoportban a szív és érrendszeri problémák miatti események csupán az egy ötöde volt a gyógyszert szedő csoporttal szemben a vizsgálati időszak alatt.
Sajnos a tanulmányt az első eredmények után leállították és eltitkolták a létezését is, ugyanis azt a gyógyszer gyártója finanszírozta. Pedig az is elképzelhető, hogy végre kiderülhetett volna pár dolog a b3-vitaminról.

4000 százalékkal magasabb ár

A gyógyszer gyártója, 5 milliárd dollár értékben adott el belőle, és tablettánként közel 400 forint az ára a magyar patikákban. Ezzel szemben egy b3-vitamin tabletta ára kevesebb, mint 10 forint.

Foglaljuk ezt össze:

1. A B-3 vitamin ötször hatékonyabb, mint a koleszterincsökkentő gyógyszer

2. Nem találtak káros mellékhatását, míg a gyógyszernek igen

3. Negyvenszer olcsóbb

Kérdés: mi a csudáért nem ezt ajánlják az orvosok a betegeiknek?

Talán:

1. Az egész egy profit érdekelt üzlet, amiben ők is részt vesznek

2. Semmit nem tudnak a b3-vitamin koleszterin csökkentő hatásáról

Magyar koleszterin üzlet

A magas koleszterinszint üzlet. Bár senki nem tudja, mi a magas és mi nem a határértéket rendszeresen lejjebb szállítják.

Pár percet szántam arra, hogy a magyar interneten publikáló orvosok szövegeit átolvastam. Annak ellenére, hogy a fenti adat több mint két éve ismert, ma is ezt a szert ajánlották és senki nem beszélt rajtunk kívül a niacinról. Legalább 10 írás van a különböző gyógyszer népszerűsítő oldalakon, mint a Weborvos, vagy a Házipatika a gyógyszerről és egyet sem találtam a b3-vitaminról.

Az Ezetrol 10%-át az fizeti, akinek felírták. A 90%-át Ön, mivel támogatott gyógyszer.

Forrás: BioJobBlog

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 júl. 12 hétf., 19:41 

Bozótos kert pere

Két fiatalember egy este színház után hazafelé tartott, és megláttak egy jól öltözött, csinos fiatal hölgyet, akit feltűnően követni kezdtek.
Az egyik férfi odaszólt a másiknak:
- Nem sajnálnék 100.000 forintot, ha az éjszakát vele tölthetném!
Nagy meglepetésükre a nő hátrafordult, és így szólt:
- Rendben, akkor 100.000 Ft!
Mivel a nőnek jó megjelenése és kellemes hangja volt, a férfi elbúcsúzott barátjától, és elkísérte a nőt a lakására, ahol azonnal ágyba is bújtak.
Másnap reggel a fiatalember átadott a nőnek 50.000 Ft-ot, és távozni készült. A nő így szólt:
- Ha nem kapom meg a másik felét is a pénzemnek, beperellek!
A férfi persze kinevette: - Kíváncsi vagyok, hogy gondolod a dolgot!
Nemsokára - nagy meglepetésére - idézést kapott, jelenjen meg a bíróságon, mint alperes. Rögtön elrohant az ügyvédjéhez, és elmondta, mi is történt.
Az ügyvéd így szólt:
- Nem hiszem, hogy a nő megnyerhetné ezt a pert, de érdekes lesz meghallgatni, hogyan is tálalja fel az esetet. A tárgyaláson a nő ügyvédje a szokásos formaságok után így szólt a bíróhoz:
- Tisztelt bíró úr! Ügyfelemnek van egy kis tulajdona, egy kertecske, némi bozóttal körbevéve. Ezt a birtokot ő bérbe adta az alperesnek adott időtartamra 100.000 forintért. Az alperes a birtokjogot megkapta, a tulajdont nagymértékben használta is, ám a visszaszolgáltatáskor csak a kialkudott bérleti díj felét, 50.000 forintot fizetett. A bérleti
díj az átadott tulajdon minőségéhez, és a kialkudott használati időhöz mérten nem jogellenesen magas, így kérem a Bíróságot, hogy kötelezze az alperest a hátralék megfizetésére.

A férfi ügyvédje igencsak elámult az ügy tálalásán. A módszerhez igazodva kissé megváltoztatta védekezésének módját. Így szólt a bíróhoz:
- Bíró úr! Ügyfelem véleménye szerint a hölgy tulajdona valóban figyelemre méltóan szép környezetben lévő, gondosan karbantartott birtok. Azonban ügyfelem talált egy forrást is a birtokon, mely köré saját köveket helyezett el, saját tulajdonában lévő csövét, és saját pumpát engedett bele, mindezt a munkát tulajdon két kezével végezve. Az ekképpen elvégzett munka véleményünk szerint igencsak ellensúlyozza a meg nem fizetett tartozást, ezért kérem a Bíróságot, hogy a hölgy követelését utasítsa el.

A nő ügyvédjének válasza így hangzott:
- Bíró úr! Ügyfelem elismeri, hogy az alperes valóban találhatott forrást a birtokon, mivel ez természettől fogva a birtok elválaszthatatlan része, ám erről az alperesnek már korábban tudomása kellett legyen. Az alperes valóban létrehozta az általa leírt létesítményt, ám ha nem tudott volna előzetesen a forrásról, igen valószínű, hogy a bérleti tranzakció létre se jön. Fontos még megjegyeznem, hogy a bérleti idő lejártakor az alperes az említett köveket eltávolította, a csövet a forrásból kihúzta, és a pumpát is magával vitte.. Ezen művelet közben nemcsak megbontotta a környező bozót természetes állapotát eszközeinek elszállításakor, de a forrást is eredeti méretéhez képest erősen kitágítva hagyta ott, ezzel egy esetleges újabb, hasonló összegű bérbeadás esélyeit jelentősen csökkentve. Tehát ezek figyelembevételével kérjük a követelés megítélését.
A nő megnyerte a pert.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: linkgyűjteményhez
HozzászólásElküldve: 2010 júl. 26 hétf., 14:55 

http://www.mernokbazis.hu/cikkek/szoja- ... utoiparban

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 05 csüt., 20:24 

Magyarország várai:

http://jupiter.elte.hu/

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 10:24 
Heroes Team

Trunks írta:
Süni írta:
Szegény Trunks idegbajt fog kapni a sok flood-tól :lol:

Szerencsére ott még nem tartok, jók az idegeim :)

Süni írta:
Én ezt csak viccből írtam, múltkor 2 hosszú beszámolót 2 külön hsz-be írtam, és azt is egyberakta 8)

Moderálási ártalom, lehet hogy kezeltetnem kéne :wink:

Nimbus írta:
5 perc múlva írni egy új hsz-t nem flood... ezt Trunksnak is elmagyarázom, ha kell... :roll: de szerintem Trunks is lassan de biztosan belátja, h máson kell levezetni a hajlamait... :oops: :P

Való igaz, mert duplapost :!:
Mi számít duplapostnak? Ha kétszer üzensz egymás után, úgy hogy nincs új üzenet, kivéve ha a két üzenet között van 1 nap.
Most te vagy a kiszemelt áldozat Nimbus 8)

Ez aztán az OFF :oops:

Nu talán itt jobb helye lesz ennek a témának...

No igen a duplapost éppen az a téma, amikor én már a moderátori feladatok túllihegéséről beszélek.
A forumetikettet jó pár évvel ezelőtt írta Kertics, amit többek között én is "megköpködtünk" és véglegesítve kitettük mint forum szabályzatot. Sok év után te úgy látta jónak, hogy kiegészítésre szorul, amivel én már eleve vitatkoznék, de ám legyen, mert lehet jó ez a kiegészítése (10. pont) a forumetikettnek (és gyanítom ezért fogadták el Muggerék a javaslatot), amikor valóban a második hsz csak apró kiegészítést tartalmaz, és nagyon gyorsan 2-3 perccel születik az első hsz után.
Azonban amikor több idő eltelik, és a második hsz esetleg folytatása az elsőnek, akkor annak még akkor is létjogosultsága van, ha te kedves Trunks esetleg úgy gondolod, hogy az világ és emberiség ellenes bűn. :shock:
Pl. Süni ír egy hosszú beszámolót és nem ér a végére aznap, de 1-2 nap múlva folytatja, de tegyük fel közben nem születik másik post. Nos én elvárom, hogy ne az előző postját piszkálja, hanem írja be egy új hszbe, mert így gyönyörűen a piros gömb jelzi nekem, hogy igen Sünike befejezte a beszámolóját és most már érdemes belenézem a topicba. :wink:

Szal a lényeg kedves Trunks, hogy bár az Etikett kiegészítési javaslatod nem feltétlenül rossz ötlet, de érdemes megtalálni azt a bizonyos "aranyközéputat" ami a heroesban is oly fontos. :wink:

ui.: Szerintem most még Cat is büszke lenne rám, olyan békés levélkét írtam. :lol: :lol:

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 11:58 
Heroes Team

Nimbus, a te 2 hszed között 5 perc van.
Süni végére ért még aznap a beszámolónak.
A korlátozás csak 1 napra szól :wink:

u.i.: külön köszönet, hogy nem zúdítottad rám a haragodat :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 12:13 
Heroes Team

Ha jól gondolom ez az "1 napos" korlátozás most született meg a buksidban... :roll: de ezt most nem is kommentálnám.

Nu hagy helyezzem kicsit más megvilágításba a témát, hátha úgy leesik a tantusz mire szeretnék rávilágítani. A fórumetikett egy ajánlás és javaslat gyűjtemény, amit érdemes betartani, ha az emberfia hosszútávon a fórumon szeretne maradni. Azonban semmiképpen sem "törvény", vagy kötelezvény. Ezzel együtt annak ÉSSZERŰ betartatására a moderátorok jogosultak.

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 12:36 
Heroes Team

Idézet:
10. Egy topicba ne írj többször egymás után egy napon belül, kivéve: Az a bizonyos két perc topic - játékidőben. Ha hozzászólásod után eszedbe jut valami, vagy más felhasználóhoz is van mondandód, használd a szerkesztés / idézés gombokat - ezzel is növelve a fórum átláthatóságát!

Amint látod nem most szültem :P

Szerintem pont az ésszerűségnek mond ellent az, hogy egy összetartozó üzenetet kettébontasz, amikor szerkeszdhetted volna is.

De szerintem erről nem szükséges többet csevegni :idea:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 12:53 
Heroes Team

Ha szerkesztem nem jelzi a fórum a változást... komprende??
Ezért mondom, hogy ÉSSZERŰ... no meg azért, hogy ne azzal próbáld fontosabbá tenni a moderátori feladatokat, hogy tök feleslegesen cseszegetsz egyébként normálisan és rajtad kívül senki mást nem zavaró fórumozókat, egy olyan szabály alapján amit te hoztál.

Szerencsére a fórumunk nagyon békés és rendtisztelő, ami viszonylag kevés új taggal bővül, de őket is kvázi gyorsan "önmoderálja" a fórumközösség, ha renitenskednek, így aztán a moderátori feladatok is szerencsére minimálisak, köszönhető ez Kerticsnek, Vladimir Master-nek, Muggernek, Gepynek és még sorolhatnám. Ebben a közösségben semmi szükség egy olyan moderátorra, aki mint a szaros gyereknek, a fejére koppint a korábban évekig elfogadott módon ugyanolyan stílusban fórumozó emberkéknek.

Ha jót akarsz magadnak írsz, egy ok-t, és nem feleselsz tovább... :evil:

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 12:58 

Én ezzel abszolút nem értek egyet, azt kell szívatni aki kb Dougal szintjén íroogatja percenként az értelmetlen hsz-ét.. említhetném még Vass Gábor tevékenységét is...

Ez a fórum a pár évvel ezelőtti állapotához képest kihalt, a régi harcosok is már csak ritkán járnak be ide, de szerintem senkinek nem kellene elvenni a kedvét örökre ettől az oldaltól...
Nekem meg azt ne mondja senki hogy a több mint 100 oldalas topikban floodnak számít, ha két beszámolót külön írok le... Két egymástól függetlennek számító hozzászólás :P
Részemről is befejezett a téma, csak erősen meddőnek, és értelmetlennek tartom az ezen való rágódást :P
Hozzáteszem Trunks, veled semmi bajom, csak még egyszer mondom túlliheged a dolgot. Gyere el a táborba vagy a BB-re aztán egy sör mellett 2 mondat után már neked se lesz ellenvetésed :lol:

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 14:30 

Inkább legyen dupla poszt mint korábbi hozzászólást szerkesztgetni. Komoly dolgokról lehet így lemaradni mert az ember nem olvassa újra azt amit már elolvasott maximum te. :) Én mindig csak az új posztokat nézem mert az érdekel. Úgyhogy ne tessék összerakni két hsz-t meg stb. mert nem lesz jó vége. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 aug. 07 szomb., 17:36 
Heroes Team

Nimbus: ha elolvastad volna akkor tudnád hogy május 8 óta nem szerkesztette senki.
Nem foglak tovább "cseszegetni" :wink:
Békesség

Süni: nem vagyok sörpárti :roll:

Teki: kemény 5 percről van szó 8)

Köszönöm mindenki hozzászólását, tanulok belőle.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1911 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 96  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]