Ha a szabályt figyelmesen elolvastátok, akkor feltűnt, hogy a játék folyamán 1 alkalommal lehet skillt cserélni. Erről bövebb infó a weboldalon. Merlin: a csere rendben van, még ma átírom!
Néhány beszámoló:
Bracada
Csizu (Rampart - Korbac) vs.
Ssth (Fortress - Ajit)
Jól haladtam, elfoglaltam a bányákat, igyekeztem pénz gyűjteni, hamar lett city hall 2 váramban. Ezt követően elkezdtem húzni a 2. várat is, amelyre szükség volt. Ssth lassan haladt a homokban, bóklászott nyugaton az átjárón túl. Valamikor a 4. héten talán megindultam felé. A nagy mozgáspont különbségnek köszönhetően majdnem 3x annyit léptem, mint ő. Elfoglaltam az összes várát, de a kis déli falut sikerült visszafoglalnia.
Ki szerettem volna játszani, hogy +1 heti populációval megtámadjam, de beállt a szoroshoz, így nem tudtam az utánpótlást átadni. Mire kijátszottam volna, fel akarta adni a partit, de ekkor megtámadtam, mielőtt kilépett volna
Hiába voltam skill fölényben (exp off, tact, air), borzalmasan sok lénye volt Ajitnak. Slow-t nem kapott egyik várban sem (nekem is az ő falujából lett hastem), így a mass stone skin és shield elég dúrva párost alkottak, alig tudtam sebezni.
A csatában előrerohant mindennel (+2 speedje is volt), ha nem így teszi, biztos lever ebben a csatában. Tonna számra kapta a luckot, meg néhány morált is, de végül sikerült nyernem, alig maradt lényem a végére.
A támadás sikertelen volt, ellentámadás Spyre-n.
Spyre
Ssth (Dungeon - Cyra) vs.
Csizu (Dungeon - Josephine)
Aki ismeri a pályát, tudja, hogy a vár csak formalitás, nem használjuk lénytermelésre.
A suliban tanultam logot első nap, majd haladtam lefelé, kellő tempóban. Hozzám nem állt be senki, de gyorsabban odaértem a füves részre. Cyra-hoz beállt 10 master genie majd később elkedett csatlakozni szinte mindenki. A blackmarketban vettem csizmát, a még gyorsabb haladásért. A 3 master geniem és 10 gargoyom meghaltak a nagák ellen küzdelemben még az első héten. Így a 3 sárkány, 4 wyvern és a hősöktől hozott lvl1-es és 2es lények kavalkádja díszitette seregemet. Az első wyvern monarch blokkhoz odaértem, pöcsöltem 2 napot (jött a sereg), de még így is előbb haladtam ott át, mint Cyra. A 36 wyvern nagyon megszedett (kellett volna exp. earth + slow), maradt 2 sárkányom. Mire elértem a 2. kupacot a vár előtt, Cyra-val néztem farkasszemet. Nem volt elegendő lényem a győzelemhez, de 15 monarchot még lebontottam, majd Cyra besöpörte a győzelmet.
Annyi lény csatlakozott Cyra-hoz, hogy 2 hősnél kellett tartani őket. Én végig küzdöttem azzal a néhány kevéske gyenge unittal, ami volt, de a végére elfogyott a sereg. A Gold sarikat nem birtam beütni a 2 titánért sajnos, pedig jó lett volna.
Az ellentámadás sikertelen volt, nincs területváltozás.
Dreegarral nem tudunk játszani, csatlakozni már sikerült, de amikor átadjuk a kört a másiknak, az valahogy nem észleli, a kapcsolat a két kép között problematikus, sokmindent kipróbáltunk és nem működik.
Jou Harmondalen elvérzett, ahogy már írta. Először játszott a pályán és rossz taktikát választott, így nem volt nehéz dolgom. Ellentámadás majd valamikor.