Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 812 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 41  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10 szer., 12:20 
Heroes Team

Sziasztok!

Ahogy már korábban említettem, lesz néhány szabály -módosítás a következő körtől. Ennek azonban túl sok értelmét nem látom, amíg 5 ember játszik.

Azt kérdezném az inaktívaktól, hogy miért nem játszotok? Mi az, ami visszatart? Más föld kéne, hátrányban érzitek magatokat stb. Mondjátok el, hogy olyan szabályokat alkothassunk meg, amelyek számotokra is élvezhetőbbé teszik a játékot (vagy ami miatt nem játszotok).

Bízom benne, hogy megtiszteltek válaszaitokkal!

Csizu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10 szer., 20:38 
Heroes Team

A következő változtatásokat képzeltem el. Várom véleményeteket az ügyben!

1.) Skill kioltása, semlegesítése

Pl.: Expert Tactics skillt a következők szerint lehet semlegesíteni:

- Expert Resistance (ez ismert);
- Advanced Tactics és Basic Resistance együttes birtoklásával;

Titi ezzel nem ért egyet, de nem tudom miért. Az Expert Tactics eleve Basic szintre esik vissza, a resistance pedig a vele megegyező vagy alacsonyabb színtű skilleket olthatja ki. Így az Expert Tactics semlegesítésének ez is megfelelő módja - szerintem.

Az Expert Luck ehhez hasonlóan működne, ha az ellenfélnek van Tactics-ja (adv.) és Resistance skillje a legalább basic szinten.

2.) Lordok adózása

Báró: tartományok összértékének 7%-val adózzon a képzeletbeli királynak.
Gróf: tartományok összértékének 10%-val...
Herceg: tartományok összértékének 13%-val...
Nagyherceg: tartományok összértékének 16%-val...

Elképzeléseim szerint több szintet is létre lehetne hozni. Ez a négy szint valójában csak 3, hiszen ha valaki eléri a Nagyherceg szintet, a játék véget ér.

3.) Lordok szakosodása

5 skillből legalább 2-nek másik osztálya tartozónak kell lennie. Pl.: 3 harci skill és 2 stratégiai skill. 6 skill esetén 2, 7 esetén 3 stb.
Ehhez néhány skillt át kell alakítani, hogy kelendőbb legyen.

4.) Skillek árának változása

5., 6., 7. skill megvásárlása 125%-os áron.
Így jobban megéri fejleszteni.

8., 9., 10. skill megvásárlása 150%-os áron.

Az egyes skillek árát aszerint alakíthatnánk ki (tehát nem fix 100 arany volna), hogy mennyire használják az aktív lordok. Olyan skill, amelyik mindenkinek vagy a többségnek van az drágább és fordítva. Így egy skill lehet 100 arany, de ha bevásárolnak belőle ketten, akkor felmegy az ára, mert kapósabb lett. Így a kevésbé használatos skillek ára 100 alá menne és megpróbálná eladni magát. Erre a rendszerre szívesen kidolgozok egy módszert. Persze lenne felső és alsó korlát, ne szökjön az egekbe egy skill és ne is lehessen ingyen megvenni.

5.) Néhány skill módosul

EXPERT TACTICS

Minden hét valamelyik napján (mondjuk 1. napján) az ellenfél a következő levonásokban részesül:

-2000 arany és -2 minden nyersanyagból.

EXPERT LUCK

A skill tulajdonosa a következő juttatásokban részesül (mondjuk minden hét 1. napján):

+2000 arany és +2 minden nyersanyagból

EXPERT INTELLIGENCE

Várválasztási lehetőség a Lordnak és ellenfelének továbbra is. Ezen kívül 1 db MINOR artifact választása.

EXPERT WISDOM

Bármilyen hőst lehet választani + MG lvl 2-es szint megépítése egy választott várban (feltétele, hogy a térképen induláskor birtokoljon várat a játékos).

ARMORER

Basic: +2 defense + basic armorer
Advanced: +4 defense + advanced armorer
Expert: +6 defense + expert armorer

OFFENSE

Basic: +2 attack + basic offense
Advanced: +4 attack + adv. offense
Expert: +6 attack + expert offense.

MYSTICISM

Basic: +2 spell power +2 knowledge
Adv.: +4 spell power +4 knowledge
Expert: +6 spell power +6 knowledge

(kicsit gyengének érzem, lehetne még túrbózni, nem?)

BALLISTICS (új harci skill)

Basic: basic artillery skill + ágyú + 12 lizard
Adv.: adv. artillery skill + ágyú + 15 lizard warrior
Expert: exp. artillery skill + ágyú + 2 cyclops

TELEPORTATION (stratégiai skill) - by Titi

Basic: bármelyik terület megtámadása, viszont a támadásért nem 40% jár, hanem 10%
adv.: bármelyik terület megtámadása, támadásért 30% jár
expert: bármelyik terület megtámadása, támadásért 40% jár és teleport varázslat (tekercsben).

NOBILITY - by Titi

basic: ha szerzel egy földet 5, ha vesztesz egyet -5 arany; egy általad választott (minden kör előtt kell választani) Lord adójának a 30%-át megkapod.

adv.: 10/-10, adó 40%-a

expert: 10/-5, adó 50%-a

Várom az ötleteket, hozzászólásokat!

Üdv

Csizu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10 szer., 22:03 
Heroes Team

Ez a kioltogatós régió nagyon érdekes, miért nem lehet az a hagyományos verziója, hogy ezen 2 skill ne oltogasson semmit sehova se, elvégre van lehetőség komprommisszumra:
Konkretizálva:
Resist vs. Tactic/Luck: a hagyományos történet
Tactic vs Tactic: MINDKÉT !! fél megkapja a neki járó büntit, választás a magasabb szintű Tactic birtokosának, egyenlő szint esetén mindenki magának!
Luck vs Luck: a bónusz jár mind2 félnek, amennyit ér a skillje...
Luck vs Tactic: Itt vagy bónusz, vagy levonás, a skillek szintjétől függ (lévén azonos szinten 1forma mennyiségűek a juttatások), artit a luckosnak, választás a tactik-os játékosnak...

Nem bonyolult, REÁLISabb szerintem, és lehet hosszabb is lesz pár meccs... Kioltogatás meg 1edül Intel skillek találkozásánál van tudtommal :)

ÉÉS most jöhet hogy mert miért nemjó, meg miért igen, meg hogy nekem tacticom van, stb 8)

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10 szer., 22:22 

Egyetértek Jouval, tactic ne oltson ki másik tacticot. De valami rémlik, hogy ez a játék indulása környékén felvetődött és akkor is ez matradt. hogy tactic/tactic esetén mindkettőnek jár a levonás! Ez maradjon is így.

Az adózás ok, de csak abban a körben, amiben tevékeny volt a Lord. 1 inaktív körben ne legyen változás.

A skilldrágulás és az olyan skillek olcsósítása ami a kutyának se kell az is jó.

Amúgy elbuktam Pierponton. Csizu azt játszotta amit kell, én szivattam magam az elején, onnantól csak futottam az eredmény után.

Pierpont új Lordja tehát Ramone!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10 szer., 22:46 
Heroes Team

Jó, akkor Tactics nem oltja ki a Tacticsot és Luck sem a luckot. Mindenki megkapja ami jár neki: levonás vagy plussz pénz, resu.

Várok még véleményeket, aztán a véglegesítést vasárnap majd kihirdetjük.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 10 szer., 22:49 

Ja még egy. Az exp. tactic/lucknál feltüntetett 2000 gold +2all res. +-hetente az nagyon durva. Gondoljuk át. Legyen inkább kéthetente...

Esetleg:

Új Harci Skill:

Artificer:
Basic: 1 választott treasure és 1 random minor induláskor
Advanced: 1 választott minor 1 random treasure és 1 random artifakt induláskor
Expert: 1 választott Major és 2 random artifakt induláskor

Most találtam ki. Hátha tetszik :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 1:05 
Heroes Team

Nem minden pályán Pista. 6000 gold járna, ezt 3 hét alatt kapod meg. Van olyan pálya, ahol nem is tart eddig a parti. A 4. hétnél kezd el durvulni a dolog... De 2000 helyett lehet 1500, az már barátibb szerintem.

Az Artificier nekem tetszik, szerintem mehet, bár a random kicsit erős, nem? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 1:15 

Ja úgy már más, ha ez elején nem kapna semmit. Bocs ezt nem láttam, azt hittem ez plusz. Így már más a dolog, jó a heti 2000 és a +2all.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 11:48 
Heroes Team

Kihívási szándékomat visszavonom Elemental Fjord-ról, mert nem tudunk időt egyeztetni Titivel...

Helyette kihívom Jou-t Eelcoaston. Kiindulópont: Bracada

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 17:31 

Expert intelligence és expert wisdom módosításait nem támogatom. Ne tegyük még erősebbé ezeket a skilleket. Főleg a minor arti nagyon durva az intellnél.

Az új arti választós skill is nagyon erős. Ezt se támogatom. Nagyon kilógna a többi közül. (amit bogpista javasolt)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 19:22 
Heroes Team

ssth írta:
Expert intelligence és expert wisdom módosításait nem támogatom. Ne tegyük még erősebbé ezeket a skilleket. Főleg a minor arti nagyon durva az intellnél.

Az új arti választós skill is nagyon erős. Ezt se támogatom. Nagyon kilógna a többi közül. (amit bogpista javasolt)

Az intelnél a minor helyett lehet major arti is, random vagy választott. Egy +2 attacks vagy defense arti nem annyira erős, mégis sokat érhet 1-1 pályán. De ha van jobb ötlet, szívesen meghallgatom :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 19:32 

Csizu írta:
Az intelnél a minor helyett lehet major arti is, random vagy választott. Egy +2 attacks vagy defense arti nem annyira erős, mégis sokat érhet 1-1 pályán. De ha van jobb ötlet, szívesen meghallgatom :)

Az a jobb ötlet, hogy ez a két skillt hagyjuk meg olyannak, mint amilyenek voltak :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 20:14 

Vagy ha mindenképp akarsz expert intellt meg wisdomot. (De mondom én nem támogatom az ötletet)

Akkor az intell lehetne egy plusz épület a várban mondjuk. Így amikor nem tudod használni a várválasztás lehetőségét, akkor legalább valamit építhetnél a fix várban. Ennek lehetne korlátot adni, mondjuk 2500 arany értékig, de max egy épületet építhetsz.

A wisdom meg lehetne olyan, hogy az ellenfélnek is választhat kezdő hőst. Vagy, ahol nem lehet kezdő hőst választani, mert fixen van akkor plusz 2k xp.

Ezek nem olyan drasztikusak, mint egy fix csizma például :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 20:35 
Heroes Team

Ssth: nekem tetszik, ha nincs ellenvetés, így lesz :)

Azért kell expert szint, mert akinek van adv. resistje, az megöli az adv intel skillt, így nincs esély használni. De ha van lehetőség továbbfejleszteni, akkor van kiút. Ebben az esetben rá kell áldozni újabb 100 aranyat az exp. resistre. Nem biztos, hogy rá fognak. Ugyanez igaz a wisdomra is.

Süni: Nem hívhatsz ki Harmondale-n, mert a szabály értelmében 3x próbálhatsz meg elfoglalni egy tartományt 3 hónapon belül. Ez a támadás Neked már a 4. lenne. A 8. körben (dec.22.-jan.3. között) támadtad Ssth-t, eredménytelenül. 9. körben ismét és 10. körben újra, ekkor már sikerrel, de ez volt a 3. próbálkozásod is egyben

Legközelebb márc. 22.-e után támadhatod meg Harmondale-t újra.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 21:55 

Sziasztok!

Mivel Ssth a delutani levelemre meg nem reagalt, meguzennem, hogy a ma 9-tol esedekes harc reszemrol kb. felorat fog kesni gyerekaltatas miatt.

Itt leszek gepkozelben.

Udv.,

Sandrix

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 22:11 

Csizu:
Miután rendkívül peches módon kikaptam, nem nagyon mérlegeltem, megnéztem a földet, a Sikertelen támadóknál láttam, hogy a nevem mellett egy 2es szerepel, ezért rögtön ki is hívtalak.
Valóban 3szor meccseltem Th-val, jogos amit írtál, szóval bocs, hogy elnéztem. :)

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 11 csüt., 22:13 
Heroes Team

Süni írta:
Csizu:
Miután rendkívül peches módon kikaptam, nem nagyon mérlegeltem, megnéztem a földet, a Sikertelen támadóknál láttam, hogy a nevem mellett egy 2es szerepel, ezért rögtön ki is hívtalak.
Valóban 3szor meccseltem Th-val, jogos amit írtál, szóval bocs, hogy elnéztem. :)

Nincs semmi gond, csak szóltam :) Majd én kihívlak és ellentámadásból elveheted.

Azért írtam pirossal, hogy észrevegyed időben, más oka nincs.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 12 pén., 1:20 

Sziasztok!

Ssth sikeresen megvedte teruletet.
Hamarosan visszatamad :)
A reszleteket majd megirja holnap.

Udv.,

Sandirx

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 12 pén., 2:33 

Harmondale Casle tartományomat elcserélném Steadwick-re, amennyiben lehetséges.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010 márc. 12 pén., 3:27 

Lehet-e venni szabad foldet?
Lehet-e tartomanyt cserelni vagy eladni nem jatekosnak penzert?
Lehet-e teruletet cserelni kulonbozettel? A kulonbozet ara 12x szer a fold ertek ar kulonbsegenek.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 812 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 41  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]