A H2 topicban felmerült, hogy esetleg lehetne összefoglalót írni a taktikáról.
Screenshotokat nem fogok csinálni, és nem megyek részletekbe sem, de íme egy "rövid" ismertető.
Ha bármi kérdés felmerül, vagy a mentésekre igény, akkor jelezzétek
H3 SOD 2011. május
Hősök a pálya végére (nem listázva az L1 droidokat, akik csak gyorították a többieket, illetve nem listázva az érdektelen skilleket):
Gerwulf L16: exp path/log/artilerry/earth/leadership/archery, advanced wisdom/tactics
Inteus L12: expert wisdom/fire/scholar/log, basic ballistics
Damacon L10: 350 arany/nap + expert estates
Dace L9
Xeron L8: expert log/tactics/leadership
Monere L4: adv log
Gelare L3: 350 arany/nap
Saurug L2: + 1 gem/nap
Grindan L2: 350 arany/nap
Az első héten csak fejlesztgettem a főhőst + Damacont, illetve nyersanyagokat szedegettem.
Diplo nélkül is (ha elég erős sereggel megy az ember) beáll a 25 beholder (csizma mellett) és a 16 horned demon (sharpshooter dwell előtt).
Hét végére Gerwulf L10, expert log és path + csizma, a tower várban áll. Damacon L8 a tower vártól délkeletre az úton. Dace a tower vár fölött a refugee campen áll.
Második hét: Dace a refugee-ből kivesz egy arkangyalt. Ez segít mind sebességben, mind csatázni (pl faery dragon dwellben a hős kezd). Damacon megy a lenti dungeon vár felé és elfoglalja 123-nál. Gerwulf megy a towertől délkeletre levő confluxhoz és elfoglalja ugyanaznap (+ mage guild L2-ből blind), utána megy a fenti dungeonhoz. Amint megvan a conflux, egy hőst veszek oda pénzt szedegetni és megvenni a black marketről a másik csizmát (ez megy majd Xeronnak). Inteus követi Gerwulfot a hét elejétől a tower várból, a dobozokból L9-re fel lehet fejleszteni (exp wisdom/fire/scholar, basic log). Log és csizma hiányában jóval lassabban halad, 125-nél elfut a crusaderek ellen és visszavásárolom a lenti dungeonban, ahol addigra megvan a mage guild L4 (berserk és chain).
126-ra egy hős az induló vár egységeivel elfoglalja a fenti dungeont, Inteust a lenti dungeon előtt elfuttatom és kiveszem fent. Megtanítja a berserket Gerwulfnak és megtámadja a macikat 7x1 dragon fly-jal (-20 maci, sajnos csak 35 manája volt). Gerwulf szintén üt egyet (-5 maci). Mindkettőt kiveszem ugyanoda, Gerwulfnak mana vortex. Következő napon előbb megint Inteus (- 19 maci), aztán Gerwulf megöli a maradék macikat és beüti a faery dragon dwellt (első körben blind, aztán slow, haste a mighty gorgonokra, majd blindokkal veszteség nélkül). Eddigre Xeronnak expert log a dobozokból és megy a teleport felé.
Harmadik hét: 131-nél kiveszem a második sárkányt és innentől csak Xeron megy előre, illetve Gerwulf és Inteus egy gyors lénnyel vár. Xeron elfoglalja 133-n a castle várat, Inteust elfuttatom és kiveszem oda (adv log + csizma, de nap végére expert log). 134-en Xeron elfoglalja a piros fortress várát, Inteus az infernot, Gerwulf és Monere a fortressből indulva elkapja a maradék két kósza hőst.
Összességében túl sok dobozból vettem fel pénzt (131-en a sárkány megvétele után is maradt kb 40k), ha inkább log/path skillekre figyelek, talán nyerhettem volna 1 napot. Ennél többet nem nagyon lehet szerintem, mert első héten nem lehet elfoglalni a faery dragon dwellt. A másik két út pedig sokkal nehezebbnek tűnik (magic elementálok, illetve tűzmadarak)