Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 2222 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 112  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 05 pén., 1:45 

Sziasztok!

OB 6. foduló
Two Island, Two Kingdom
Mákos Süni (Stronghold - Gretchin) - Bogpista (Rampart - Thorgrim)

Uland és Coronius volt az első két felvételis, de nem kaptak csak mellékszerepet. Egyik oktondi sem hozott elfet, így a dédelgetett tervem nem valósíthattam meg 7 nyüsszedékre, (grandelf az 1. héten) inkább mage guilddal kezdtem. Csizma volt a vár mellett, ez volt az egyetlen pozitívum. A kőbányát sima kutyák védték, a skillfába ballistic volt. A fabánya előtt lots Lizard warrior. kezdtek hullani a kentaurok. Ekkor megláttam a lvl5-ömet: Thunderbird. Überfasza. A kripta minimumos volt, itt bennmaradt egy csomó lépéspontom a nap végén a sok seregátadás miatt. :( Thorgrim alig lépett. A kristálybánya előtt cerberik voltak, amik ellen kellett vinnem a fákat is meg a pegazusokat is. Kevés kentaur elhullott. A marletto tower előtt orkok voltak, -5 kentaur ismét. De +4 kard volt mögötte. Mentem az aranybánya felé. Championok védték. Kevés rosszabb van. Mivel gyakorlatilag mana nélkül a 9-es speeddel meg a morálozásukkal két egységemet is lenullázták (pegazi+kentaur) A thunderbird miatt nem is siettem, így elmentem megnézni a másik lvl2-es artit, de a vámpírköpeny nem tett boldoggá. A +1 attack volt csak értelmes itt. Új hét jött. Húztam war unit, meg grandelfet. Jött még +3 elf a nigger hozta, mentem neki a thundernek. De ez már 124 volt, a tervezett 121 helyett. A madarak lenullázták a frissen toborzott kentaurpopot és a törpicsekeknek is annyi lett. Felvettem a charm-ot (itt jegyzem meg, hogy erősen unfair, hogy az egyiknek a +1, míg a másiknak a +2-es afrti van ott. Sokat számíthat) Itt 1 balfaszkodás miatt buktam 2 fát. Így csak a grandokkal, meg az unikkal tepertem. Szerencsére fejlődött már annyit, hogy expert airom legyen. Mass haste a birtokomban, ami kellett is, mert a lvl4, az lots magi volt, míg az átjáró előtt természetesen 30 Power Lich. A törpekincstár természetesen minimumos volt, az elszórt resources között az istennek se akadt kristály. Sok átváltásba került(volna) a green. A hetedik nap, mikor akarom cserélni, akkor látom, hogy nincs megépítve a piac. Még most se értem hogyan maradt ki, mert a blacksmith fel volt húzva. Így nem lett sárkányom. Ekkor Thorgrim az első relic előtt állt nem sokkal. A csatárlánc kicsit rövid volt, így vissza kellett lépnir egy kicsit, hogy az új poppot felvegye. Nagaqueen volt az őrző, ami nem is lett volna akkora katasztrófa, ha nem az orb of vulner lett volna mögötte. Köptem egyet és mentem tovább. A másik lvl6 az Scopricore volt, amit nem bánthattam, mert saját talaján 12-es és eléri az elfet, pedig a TG volt mögötte. Ekkorra odaért Süni is és ostromolta a várat. Nálam csak az elfek, unik, meg a kentaurok voltak, nem mertem közelebb menni, pedig utólag nézve jobban járok, ha egyből elfoglalom a várat, mert hamarabb odaérhettem volna, csak a vékony seregem miiatt nem kockáztattam. Hogy miért volt mákos Süni? Mindössze annyi, hogy volt neki mozgó aranybányája, annyi +350-es hőse volt, a lvl5 lénye földelementál :evil: az aranybányája előtt sima Wyvern, az 50 lvl5, az fa. 121-nél váltott át Gretchinre, egyből megkapta az airt és logot is mellé. A gyenge őrzők miatt szinte semmit sem bukott és könnyedén húzta fel a szürkét is a 3. hét elején valamikor. Mivel volt mass hastéja, így a csata egyoldalúra sikeredett az erős lénytöbblet, -benne az 5 szürkével- miatt. Egyszóval nálam minden unluck, nála minden mákkal teli, így Süni nyerte a két birodalom összecsapását. Gratula.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 05 pén., 1:57 

Ezt külön akartam írni, mert érdekes: Az első csoportban könnyedén kialakulhat egy hatos körbeverés, amire még nem volt nagyon példa. Akkor aztán fel lesz adva a lecke a szervezőknek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 05 pén., 10:03 

Szerintem meg lehetne adni az esélyt a többieknek is az utolsó csoportban, hogy bepótolják elmaradt meccseiket. Hátha játszana mégis valaki, mert elég nagy pangás van...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 05 pén., 15:15 

Nem 2 nap alatt zajlik le ez az OB szezon sem, tehát mindenkinek bőségesen van ideje lejátszani a meccseit. Ezzel nincs probléma.
Viszont az a bibi, hogy egyesek elindulnak egy versenyen, aztán úgy gondolják h "visszalépek", de ezt nem jelzem a szervezőknek, sem a többieknek.
Lehet az a visszatartó erő hogy nem jár a csoport nyertesének valami díj, dehát nem ettől kellene hogy motivált legyen az illető.

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 06 szomb., 4:36 

öm...az utolsó kör megkezdése előtt én igényt tartanék az egyetlen még le nem játszott meccs (Sorcy vs Csizu) eredményére...
csak hogy tisztán lássunk, mekkora körbeverés lesz :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 08 hétf., 0:21 
Heroes Team

Bozso84 írta:
öm...az utolsó kör megkezdése előtt én igényt tartanék az egyetlen még le nem játszott meccs (Sorcy vs Csizu) eredményére...
csak hogy tisztán lássunk, mekkora körbeverés lesz :wink:

Bozso kérésére (de csak mert kérte :wink: ) a beszámoló:

Sorceress(Rampart - Jenova) vs. Csizu(Rampart - Ivor)

Vasárnap teszteltem néhány órát, mert a beszámolók alapján úgy tűnt, hogy egy "kimért" pálya, ahol gyorsnak, pontosnak kell lenni, és persze jó nagy adag szerencse is kell, különben az első két faktor nehezen valósul meg, ha egyáltalán megvalósul.

Ryland jött első nap, a kocsmában pedig Ivor figyelt 11 elvessel. Gyorsan kineveztem főhősnek. Az első hétet megkomponáltam a teszteken és sikerült is véghez vinni. A fa- ill. kőbányánál kellemes blokkok voltak gargoyle és wolf rider személyében. A vártól balra eső lvl 3 stone golem volt, és a lvl 2-es artifact a kesztyű (Sorcynak csizma volt a vár előtt). A bányák előtti lényeim kellemesek voltak, egyedül a kristály bánya előtt volt evil eye, de Astral Hypnotizálása révén 1 kentaur vesztséggel levertem :) Minden hősömnél Pegasi volt, a gyorsítás végett, a főhősömnél 1-2-6ig minden nap végén csak és kizárólag pegasi maradt, és ez sokat számított a végéig. Tulajdonképpen tudtam kompenzálni Sorcy expert log+csizma gyorsaságát és hogy 1 nap fórja van, mivel ő a kezdő szín. Az első héten mindent kifosztottam a területemen, az aranybányát 5. nap vettem be, diamond golemek védték (nagy mák, Sorcynak is golemek voltak). Első héten összesen buktam 2 kentaurt és 7 gnollt, 1-2-1nél a várban ültem és manát töltöttem. Másnap megütöttem a lvl 5 védőt, ami pit fiend volt (Sorcynál Mighty gorgon), ő 1 nappal előbb ütötte meg. Ivor már rendelkezett ekkor basic earth magic-kel és csak 1 cél lebegett előttem, ennek expertre gyúrása. Ez a föld alá vezető útat blokkoló 30 Lich legyilkolása után lett meg, 1-2-5-nél! 1-2-6-nál a relicet (Resist Csizma) védő Black Knightokat is leöltem. Második héten nem tudtam sárkányt húzni, mert elfelejtettem marketot építeni, és 18 kristályom volt csak csere-bere nélkül (1. nap 8 kristályt kaptam, mint random resourcet... hatalmas szerencse volna, ha éltem volna vele és építek sarit, így nem könyvelhetjük el annak). Öröm az ürömben, hogy így viszont volt pénzem és ki tudtam venni az összes centaurt, grand elvest, war unit és a hőst, aki hozott ezt-azt. Bevertem a Cyclops Kingeket, akik DSA-t védték, de nem tudtam felszedni, mert akkor nem érek be a várba. 1-3-2nél bevettem a várat, sereg alig volt nálam. Jött Sorcy, kiszedte a relicjét (TC) és megtámadott.

Jenova: 6-10-15-2 0 mana (lvl 9 talán)
2 sari, 10 unicorn, 12 silver pegasi, 10 fa, 19 grand elves (9-10 felállásban) 3 törpe.

Ivor: 6-10-4-10 34 mana (lvl 12)
9 war unicorn, 3*1 silver pegasi, 46 grand elves, 6 gnoll :)

A csata azért volt sima, mert Sorcynak nem volt manája és egy mass slow-val eldőlt a küzdelem. Volt +3 morál, luck nyakláncom, és annak rendje, s módja szerint jött is a morál és a luck. De nem ez döntött, csupán felgyorsította a csatát, a végeredményen nem változtatott.

Gyorsak voltunk mindketten, de ledolgoztam pár napnyi hátrányomat és 1 nappal előbb értem a várba. Ha Sorcy ér oda 1 nappal előbb, akkor is én nyerek, mert előbb MG-et kell építenie és csak utána tud vortexet. A kezdő színnek meg nem tölti fel a manát a gép köre végén. Nálam volt a +3 és +4 sapka, s ez dönthetett. Ha az egyik Sorcyhoz kerül, akkor valszeg ő nyer.

Most sikerült először legyőznöm Sorcy-t, aminek nagyon örülök, és az OB-ben ezzel kiharcoltam a bennmaradást. Valamivel szerencsésebb voltam és gyorsabb is, ennek köszönhetem a győzelmet. Kösz a meccset Sorcy, ma nekem jött ki a lépés és fortuna is mellém állt.

Üdv

Csizu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 08 hétf., 2:07 

Sziasztok!

A 3. csoportban Kisdacide-vel mérkőztem ma meg. A Dragons Lair map nekem új volt, még nem játszottam rajta egyszer sem. A Fortuna (KTibsza) bal keze nekró várat sorsolt nekem erre a mapra, mig ellenfelem castle-t választott.
Odaát Orrin volt a főparancsnok, míg én jobb hijján Vokial mellett döntöttem. Mivel jött Septienna és Aislin is jó kezdésnek tartottam. Sajna közben Septienna wisdomot nem kapott igy a tanitgatás halovány álomkép maradt...
Rég játszottam utoljára, de ahhoz képest jól haladtam. Sajnos pár bakit becsúsztattam (pl. 105 csonti, 1 sari és 1 paci elherdálása a naga bankban...) de viszonylag jó ütemben szedtem ki a területet. Két körben sajna elmaradt az épitkezés, ennek ott volt böjtje, hogy amikor bementem középre a 4. hét első napján semmi sem volt fejlesztett, kivéve a vámpirokat. A mage guild nyújtotta animate, az exp earth és a 27 lord elég is volt, hogy bezúzzak középre és ott kényemre-kedvemre gyilkolásszam a kósza dragonokat. Be is gyűjtöttem egy +2 speed és egy +2 hp artit, aminek a csontik miatt kiváltképp örültem! :)
Ekkoriban hoztam Septiennával Vokialhoz a view air-t amit gyorsan használtam is (exp. air). Ekkor láttam, hogy közel az ellen, ő is bent van...
Mivel úgy tűnt, hogy jobbra tart én elindultam bal irányba a közelebb lévő lvl4 artihoz (kanna) és a mellette lévő +2 all-hoz.
Miután begyűjtöttem a jól megérdemelt pluszokat a +2 all épület mellett ért a kör vége (kb.1-4-4.)
Sajnos Orrin kiszúrt magának és az arkok, valamint az exp. log adta lehetőségét kihasználva (még +2 allt is begyűjtve) megtámadott!
Olyannyira nyargalt felém, hogy nem vette fel a +3 all nyakéket és otthagyta a +5 all kardot is. Ez utóbbi hatókörön kivül volt, de egy kör veszteségért szerintem megérte volna, mig a +3 all felvétele mellett is simán elért volna, igy ezt abszolút nem értem...
A felállás igy:
Orrin: 23/15/14/15, ha jól emlékszem 2*3 arkangyi, 28 crusi, 35 royal griff és 51 halberdies.
Vokial: 24/21/24/18, 6*1 és még 21 vampire lord.
Nagy szerencsém volt, hogy szétbontottam a 27 lordot, ha egyben vannak akkor hamar elvérzek...
Így ellenben nyeregben éreztem magam, meglepődtem a lövős lények hiányán. Első körben kiosztottam egy exp slowt, majd egy villám irtotta le az egyik kupac arkanygalt. Következő körben követte a másik hármas is a társaik sorsát. Közben Orrin elkeseredett harcot vivott az expert slow ellenében egy dispell segitségével...
A második adag arkangyal kivégzése után már éreztem ezt nem lehet elbukni. A leölt 21 vámpiromra dobtam egy animate-t, Kisdacide kb. itt kaphatott dührohamot... :)
A harc vége előtt be is ismerte vereségét, Vokial győzedelmeskedett! :)
Nagyon nagy szerencsém volt, hogy Orrin nem rendelkezett a szükséges mágiaformákkal, de még értelmes spellje sem volt!
Ezúton is köszönöm Kisdacidének a meccset és gratulálok a jó játékához! Nem gondoltam volna az elején, hogy ilyen jól fog haladni, főleg amikor közölte, hogy nem szeret castle-val játszani...

Üdv: laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 08 hétf., 16:08 

Üdv!

Kb.minden úgy történt ahogy Laca elmondta,bár nekem mostanában csak vereségeim vannak,mert mindig elrontok valamit.Most is így történt.
Jól haladtam viszonylag,bár üröm az örömben,hogy alig volt fa a térfelemen,így 2.héten se lett cavalier(ami tökmind1 volt később,mivel 1et se vettem ki :) ).Viszont a skilleknél beválaszottam a firét,berserkben bízva.Aztán rá kellett jönnöm hogy nem hat nekrókon...A pandorát kiszedtem 1.4.1nél(Laca nem szedte ki)6 arkkal meg 1 refuból jött archdevillel+5x1 pikással.Angyalt nem buktam,mert 3-4x is luckot kaptak,viszont a devil meghótt,de gondoltam h meg fog,mivel eddig is arra utaztak.Aztán mivel csak ark volt nálam,1.4.2nél már ki is szedtem a garrisont némi erősítést hozva(volt logom is term.).Aztán haladtam befelé,vittem mindent(kivéve lovast),de aztán csak rájöttem h ez így nem lesz jó mert egy darab lövősöm nem marad a végére.Csak arkkal jobb,így nem bukok.Láttam Vokialt bal oldalt a librarynál.Ki akartam szedni a +5allt,de nem akartam h emiatt meglógjon,és a +3allt se szedtem ki,mert mivan ha mégse érem el?Mind1,elkaptam,és a 20valahány+6x1 lordja volt,mondom ez semmiség 6 arkkal.Láttam h 13as speedjük van. :shock: Először mass slowt kaptam a nyakamba,aztán 2 villámot.És jött az animate.Na mondom végem van,ennyi,kiléptem a játékból.Ideges voltam,mert megint elcsesztem valami sorsdöntő dolgot.Most éppen a varázslatokkal szívtam.Thx a meccset,ebből is tanultam.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 09 kedd, 14:54 

Nem volt haste-d :roll: ? Az alap minden pályán. Amúgy az tényleg érdekes hogy 30 vámpírt nem tudtál legyőzni azzal a csapattal :shock:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 09 kedd, 15:47 

Elolvastam az OB szabályzatát, és a 4,d pontban arról van ugye szó hogy ha a körbeverés érinti a kiesést, bajnoki címe, feljutást, akkor a Two Bridges mapon kell eldönteni a helyezéseket.
Tényleg így lesz, vagy mi az elképzelés?

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 09 kedd, 16:08 

Boti írta:
Nem volt haste-d :roll: ? Az alap minden pályán. Amúgy az tényleg érdekes hogy 30 vámpírt nem tudtál legyőzni azzal a csapattal :shock:

Haste shrinet kihagytam. :oops: Egyébként megnéztelek volna annyival hogy győzöd le...Ez most nem gúny,én bénáztam el,de én ilyen kezdő vagyok... :oops: :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 09 kedd, 16:31 

köszi Csizu és gratulálok! :wink:

Ami az 1-es csoport állását illeti, kijöhet még egy 5-ös körbeverés is...az merőben vicces lenne!
:lol:

Bár ha mi bukunk Jouval, akkor nincs vita...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 09 kedd, 17:07 
Heroes Team

Uraim ezt muszáj megkérdeznem! :lol: Ezt mégis hogy tudtátok elérni? :) :lol: :) Mindenkinek vannak mumusai, ilyen balance az egész 1. csopi? :lol:

Thomas Edison

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 09 kedd, 19:07 

nem Dragon, csak teszteljük a szervezőket, hogy mennyire felkészültek... :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 09 kedd, 19:47 
Heroes Team

Bozso84 írta:
nem Dragon, csak teszteljük a szervezőket, hogy mennyire felkészültek... :wink:

Áh értem már, kifogástalan ötlet! :wink: Szegény Tibsza már számolgatja a hajszálait, hogy ezt hogy fogja megoldani! xD :lol: :P

Thomas Edison

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 10 szer., 10:50 
Heroes Team

Bozso84 írta:

Ami az 1-es csoport állását illeti, kijöhet még egy 5-ös körbeverés is...az merőben vicces lenne!

Nemtudom miért vonzódsz ennyire a személyemhez OB-n, valahogy mindig kapcsolatbakerülünk mikor valahovajutás van :P

Mellesleg 6os pontegyenlőség is simán lehet ha a 6pontosok megnyerik az utolsót, a 9esek meg elbukják... Amire van esély, főleg ezek után...

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 10 szer., 16:53 
Heroes Team

http://heroes.hardwired.hu/versenyek/_o ... balyok.php
Általános szabályok
4.d. mindenre magyarázatot ad. Már aki elolvasta.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 10 szer., 18:08 

Jou írta:
Bozso84 írta:

Nemtudom miért vonzódsz ennyire a személyemhez OB-n, valahogy mindig kapcsolatbakerülünk mikor valahovajutás van :P

Mellesleg 6os pontegyenlőség is simán lehet ha a 6pontosok megnyerik az utolsót, a 9esek meg elbukják... Amire van esély, főleg ezek után...

Te tehetsz róla Jou, ha nem versz meg a világon semmi "gond" nem lenne :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 10 szer., 18:09 

KTibsza írta:
http://heroes.hardwired.hu/versenyek/_online_ohob/ohob_szabalyok.php
Általános szabályok
4.d. mindenre magyarázatot ad. Már aki elolvasta.

látjátok ez a jó szervező, nem tudod megfogni :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 dec. 11 csüt., 10:57 

Hol érhető el ez a map?
Lehet lesz rá szükség. Gyúrunk rá 8)

thnx

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 2222 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 112  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]