Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 265 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 08 hétf., 20:50 
Heroes Team

Laca, én örülök a legojobban, ha ismét játszanál heroes 3-at :) De a "ha random lesz nem jövök" és hasonló kijelentésekkel kérlek óvatosan. Azért, mert ippeg hogy van/lenne annyi ember, akivel lehet(ne) BB 1v1 versenyszámot szervezni. Ha azt mondod, hogy nem jösz, ha random lesz, mindjárt felbátorodik még pár ember és csatlakozik hozzád, akik adott esetben elfogadták volna a random mapot, mint ahogy korábban is tették...

Igen, azt mondtam, az eddigi BB-ken, hogy a random mapok át vannak nézve és ki vannak javítva. De nem én néztem át, így nem lett volna szabad garantálnom, h jó mapok lesznek. Megtanultam, csináld magad és akkor vállald fel. Most úgy tervezem/terveztem, hogy ÉN csinálom, és akkor jó lesz.

A döntőben kikaptál tőlem, mert nem játszottál jól. A következő BB-n elvertél randomon, mert ramparttal voltál és elf dwellinget kaptál, míg én dungeon voltam és trogi dwellt kaptam. Szóval, ahogy Adler mondta korábban, a szerencse a heroesban is forgandó és a sors visszaadja amit elvett (persze nem döntőben, de vmennyire visszaadta).

Igen, elsősorban jól érezzük magunkat, másodsorban pedig versenyzünk - szerintem. Ha pedig így van, akkor miért ne lehetne random? Vagy miért ne lehetne random is :!: Kedveztünk már többször azok számára, akik fix pálya pártiak, sőt tulajdonképpen egész évben nekik kedvezünk (OB, BB, tábor, OK). Akkor miért nem lehet azok számára is kedvezni úgy, hogy elfogadod? (elfogadod=indulsz a versenyen). A randomot szerintem azért nem szereti a többség, mert sok hiba marad benne és a hiba nagyfokú szerencsefaktort is hordoz magában egyik vagy másik félnek. És igen, több "heroes van benne", ha ennyi hibája nem lenne (persze ez függ a templatetől). A hibák kijavítása pedig energia és idő kérdése. Ha ez megvan (ahogy eddig nem volt meg), akkor a random is lehet nagyon jó.

Ahogy pedig Bogpista írta, a random map is fix map, csak nem puskázhatsz a mapból menet közben és nem tudod begyakorolni. De egyik fél sem ismeri a mapot, így nincs előnyben egyik fél sem.

Ahogy kezd kitisztulni előttem a random mapokra jutó órák száma, arra a következtetésre jutok szép lassan, hogy nem lesz időm legenerálni x+1 mapot, átnézve és kijavítva, garantálva a hibátlan mapot. És Ismét Bogpistát idézve, igazat adok neki abban, hogy le kéne generálni és faszán átnézni/kijavítani sok-sok random mapot, különböző templateket, majd ezeket versenyeztetni. És nem a verseny előtt 1-2 hónappal nekiállni, mert nincs rá kapacitás és megint sírás-rívás lesz, hogy miért van ez meg ez stb - teljes joggal.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 08 hétf., 21:00 
Heroes Team

Jah igen, a random hosszú... is lehet, ha úgy javítod/ nem javítod át. Ha pl. nem 50 dread knightot teszek eléd a sivatagba vezető úthoz, hanem 25-t, akkor hamarabb vége :wink: És van még néhány módszer, amivel megrövidíthető a játékidő.

És igen, vannak olyan fix mapok (Ultimate Struggle, Cold War, Triump stb) amelyek 5-6 órát simán elvesznek, de akár többet is. Nem minden map Merlin próbatétele vagy Sivatagi háború gyorsaságú, sőt ilyen alig van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 08 hétf., 22:13 
Heroes Team

Idézet:
Ahogy pedig Bogpista írta, a random map is fix map, csak nem puskázhatsz a mapból menet közben és nem tudod begyakorolni. De egyik fél sem ismeri a mapot, így nincs előnyben egyik fél sem.

Üdv!

Ez a számomra problémát jelentő rész egyébként randomban semmi más! :) Meg én őszintén felvállalom a várakból 4-el tudok játszani a másik 4 fix 90% loss. Randomon mivel nem vagyok egy jó csatázó és még azt se tudom hova menjek vaklálok sokat, egész heti seregeket bukok, hogy továbbmehessek (ez biztos egyéni szoc probléma, de engem azért zavar). Nem azt mondom, fixen is gyatrán játszom, csak randomon még "vak" is vagyok. Lásd infi vs infi múltkor Titivel, 3. héten 1 heti seregem volt, kivoltam röhögve, hogy nem tudtam átmenni normális veszteséggel horde magogon... :? Asszem csak arra tudtam menni ezért meg kellett ütnöm... Na de mind1. Felőllem lehet random de akkor lehetne 2:1 arányban fix:random és tényleg szavam nem lenne, de a 2:1 random fixre keresztet vethetek mert nincs esélyem továbbjutni. Nekem ez a bajom, lehet egyedül vagyok ezzel (sőt több mint valószínű), lehet hogy béna vagyok, de ez van, én szeretem látni a mappot és fix seregekkel csatázni! DE természetesen elfogadom a szervezők szabályait!

Na üdv és peace Mindenkinek! :)
Dragon

Thomas Edison

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 08 hétf., 22:35 

Én randomon tanultam meg igazán csatázni, sőt vigyázni a haderőre, aminek kiemelt fontossága van, de nem kell olyan sok időt beleölni a random mapok gyakorlásába hogy körvonalazódjon merre kell menni a főhőssel például első héten. Például az oly sokat favorizált balance template leírása megtalálható volt Conan egyik hozzászólásában.
De könnyendén utána lehet nézni, vagy megkérdezni a tapasztaltakat.
Dragon egyébként pedig úgy nem lehet koncentrálni, hogy heroes közben max hangerővel hallgatod a zenét, és még egy játékkal el vagy foglalva. Az meg, hogy nem tudsz játszani 4 várral, hülyeség, vagy rászánod magad és akkor van eredménye, ha meg olyan a kedved, akkor az ellenfél már könyvelheti magának a 3 pontot...

Csizuval pedig én egyetértek, nekem is hasonlóak az elképzeléseim, kiéve, hogy megnézhetjük először milyen random mapok kerültek terítékre a BB-ken, milyen szabályok...Egyre több elvárás van egy mappal kapcsolatban, én nem hibáztatom Mastinot vagy Conant hogy ilyen meg olyan hibákat vétett, hiszen én is megtanultam, tökéletes map nem létezik. Ha ők nincsenek, akkor no random, és akkor ki vállalja el annyi mapnak a leszerkesztését? Valószínű ha más csinálja, messze nem ilyen színvonalú térképeken toltuk volna akkor a meccseket...

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 08 hétf., 23:04 

Idea:
Ne egy ember nézze át a mapokat, max a felét. Igy mindenki játszhat majd, csak oda kel figyelni h melyik felét nemkaphatja aki átnézi. Sztem mivel több ember szereti a fixet ezért ha az ellenfelek választanak, 80%ban kedvező döntls születik mindenkinek, ha mégsem még akkor is van rá 50% esély h fix lesz, ez több mint elég kell legyen :P
Hogy nincs idő a random mapokra? Darálni kell aztjóvan :twisted: :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 09 kedd, 8:36 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Látom megy a random-fix "vita" rendesen. Én nem vagyok érintett a dologban, de azt gondolom, hogy a felvetett ötletek közül a fele fix-fele random és a párok eldöntik, hogy melyiken játszanának, ha pedig nem megy a döntés, akkor pénzfeldobás és a vesztes mondja a színt ötlet Nekem nagyon bejönne, szóval kedves verseny szervezők, tessék végre véleményt formálni ezzel kapcsolatban, hogy Mindenki tisztában lehessen azzal, hogy mire számítson, mielőtt jelentkezik a versenyre... :P

Eddigi jelentkezők: (Frissítve: 2008.09.18. 21:30)

1vs1 verseny:

1. Tyron
2. Karesz
3. ssth
4. Süni

H3 Támadás:

1. Vologya Mester
2. Mugger
3. Kaylamoy
4. Syoke
5. Tyron
6. Karesz
7. ssth
8. Lord Shaba
9. Sorceress
10. Magix
11. 2much4me
12. Süni

H5 Támadás:

1. Vologya Mester
2. Mugger
3. Syoke
4. Kaylamoy
5. Lord Shaba
6. Sorceress
7. Magix

ui: Kérem azokat, akik a fórumon jelezték részvételi szándékukat, e-mailben (vogyi73@gmail.com) is megtenni szíveskedjenek! Köszönöm!

Baráti üdv!

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Vologya 2008 szept. 18 csüt., 21:29-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 10 szer., 23:58 

Hi!

Mi lenne ha random pártiak randomon játszanának csak, a fixerek meg csak azokon? Lenne egy random nap a randomoknak, és egy fixebb a fixáltaknak. A legvégén a két legjobb - egy randomizált, egy fixált - pedig szétlőné egymást a szétlövősdi mapon. Szerintem így mindenki boldog lehetne. Nyafizás is kevesebb lenne. Talán. Bár valaki mindig nyafizni fog. A díjak kiválasztásához van egy jó hely: www.boreger.hu

Őá

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 11 csüt., 8:01 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Hell: Köszi a linket, de ez a bolt előttünk már néhány éve ismert... Azért nem innen vannak a díjak, mert ha innen szereznénk be, akkor a részvételi díj nem 3500 illetve 1500-1500 Ft lenne, hanem legalább a duplája... :oops: Bár megvallom őszintén ezek a cuccok Nekem is tetszenek! :wink: Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 11 csüt., 10:17 

Bőregérben már jártam én is. Volt néhány szépség, amiről nehéz szívvel vettem tudomásul, hogy k...a (nem kutya) drága, de onnan nagyon szépen be lehetne rendezni egy szobát. :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 11 csüt., 10:22 

A bőregér dologhoz annyit még hozzátennék, hogy mivel nem nagyon szoktak tőlük nagy tételben venni, ezért szinte 100%, hogy valamennyi kezdeményt kapnánk. Ha közöljük, hogy milyen eseményre kellenek, az még jobb. Talán a reklámért is kapnánk kedvezményt.
Bár nem akkora nagy reklám nekik. Végül is csak a célközönségük fanatikusainak országos versenyén lenne fődíj a termékük. :) :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 11 csüt., 17:44 

Na akkor én is megszólalok ebbena "vitában"...

Az én egyértelmű véleményem az hogy az "igazi" Heroes of Might and Magic az valami olyasmi ami a random világa...emléxem még az elején amikor a gyári mapokat nyomtuk haverommal és nem néztük a térképet, csak mentünk előre a sötétben és még az is izgalmas volt hogyan alakul a térkép...ennek a varázsát vette el a fix map és hogy nézni lehet a térképet, bár tény hogy a versenyeztetés szempontjából annak is megvan a haszna.

Én azt mondom, hogy ahogy a legutóbbi versenyeken, nem szabad azt mondani hogy csak random vagy csak fix...igenis bőven van elég mindkét fajta mapból.
azt hiszem 2-3 BB-vel ezelőtt Conan-ék jópár mapot legeneráltak és átnéztek. Amennyire én emlékszem, azokban kardinális hiba nem volt...Ami pedig azt illeti hogy kinek milyen dwell jön randomon, borzasztó egyszerű a megoldás...nem lehet dwellt használni...semmilyet sem és akkor nincs vita...

Nekem az a véleményem hogy egy random map sikeres végigviteléhez sokkal több tudás kell, mint egy fixhez. Ennek nagy része pedig az improvizáción alapszik...A fix pályákat betéve tudjuk, pontosan képben vagyunk ki mikor hova megy rajtuk és kb az dönt, ki milyen hőst, skilleket kapott, vagy (mivel a fajt randomra állítjuk) ki milyen fajjal van...

Hangsúlyozom egy versenynek az a lényege hogy mindenkinek szórakozást és játék élményt nyújtson. Mind imádjuk ezt a játékot, ezért mondanám azt hogy a mapok 50-50%-a legyen fix és random.
A játszhatóság pedig úgy döljön el, hogy az első körben mindenki fixet, a másodikban randomot, a harmadikban újra fixet, majd újra randomot (stb) játszanak a versenyzők...

Én mindenesetre mindenképp megyek és maximálisan tiszteletben tartom a szervezők döntését, akármilyen mapokon játszunk, nekem mind1:)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 11 csüt., 22:28 

Bozso84 írta:
Én mindenesetre mindenképp megyek és maximálisan tiszteletben tartom a szervezők döntését, akármilyen mapokon játszunk, nekem mind1:)

ez a beszéd! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 12 pén., 1:08 

:wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 19 pén., 15:50 

Szervusztok Bátor Harcosok!

Izé. Árlistát mikorra tervezitek? :)
Lassan eljön majd az ideje, hogy lehessen válogatni is, és a szervezőknek is legyen ideje megalkotni a pályákat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 19 pén., 19:15 

Bátor Lordshaba Harcos:
Vologya nyitó hozzászólását még egyszer olvasd el :) :)

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 20 szomb., 12:12 

2 hét van hátra és hogy is mondjam elég karcsúak vagyunk. :) Még én is gondolokozok erősen a dolgokon. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 21 vas., 8:36 

Ideírom, hátha mások is olyan figyelmetlenek, mint én:
"...árlista október 4-én várható..."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 21 vas., 15:46 

Vannak új jelentkezők? Mert nem látni nagy változást. Ha csak 10-12 játékos lesz 1vs1-en, akár xl-es mapokon is folyhat a csata. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 21 vas., 20:17 
Heroes Team

lordshaba írta:
Ideírom, hátha mások is olyan figyelmetlenek, mint én:
"...árlista október 4-én várható..."

Erre ne igyál mérget. Erről velem Vologya nem egyeztetett (ha mégis és nem emlékszem, akkor öregszem és sorry), nem beszéltem vele arról, hogy mikorra készül el. Amíg nincs új infó, addig felőlem maradhat október 4.-e, de ahogy közeleg, majd okosabbak leszünk...

Üdv

Csizu

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008 szept. 21 vas., 22:21 

Csizu, nem iszok mérget. Most bikavért iszok. Az gyógyszer. ;)

Nem sürgetlek. Legfeljebb majd többször kérdem, hogy "ottvagyunkmár?".
(Külön öröm, hogy a fenekünk alá teszitek az árlistát.)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 265 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]