Szia Detti!:) Szeretek kicsit vitatkozni tét nélkül, ezért mivel van időm kicsit reagálok;) A lények heti számát figyelembe vettem, ha visszaolvasod amit írtam láthatod is. Pl. heti csontszaporulat, ill. a sárkányok összehasonlításánál.
EZT ÍRTAD TE, AMIRE REAGÁLOK MOST;)
"erősebb: csontíjász
erősebb: fúria
erősebb: szellem
erősebb: védekezésben a vámpír, támadásban a lovag
erősebb: öslich
erősebb: hát, itt nagy gond van, ha a lidércnek kevés élete van, akkor ő, ha a matriarchnak sok van, akkor meg ő.
erősebb: ez nagyon de nagyon egyértelmű, de a szellemsárkánynak több élete van, és így előnyben lehet (de csak lehet) "
Tehát akkor nézzük a konkrét statisztikákat úgy, hogy nem vesszük számításba a haderő mögötti hősöket, a nekromanciát, az elementális látást és a pusztító mágiát.
Csonti vs Kóborló/közelharcos/: A csontiból több mint kétszer annyit kapunk, viszont a kóborló támadóereje több mint a duplája az előbbi kettőének /íjász és közelharcos csonti/ és láthatatlanná is tud válni /íjász ellenében ciki/, ezentúl az életereje is 3-szor annyi és gyakrabban is támad ráadásul. Szaporulat ide vagy oda, ez még az én állításomat is cáfolja, miszerint a csontit hoztam erősebbnek. Tehát itt simán nyert a dungeon.
Vérnővér vs bármelyik zombi: Fele szaporulata van a zombihoz képest. Csakhogy: Level 3 szintet megszégyenítő sebzése van /a zombi max. sebzése nem súrolja a nővér minimumát/, gigantikus kezdeményezése, nem lehet neki visszaütni, magas a sebessége, és picivel életerősebb is a zombinál, valamint a harcértékei is sokkalta magasabbak. Azt hiszem no komment. A dungeon nyert.
Eddig 2-0
Minokapitány vs Kopogó szellem: Ez nagyon kiélezett lett. Hangsúlyozom, konkrétan viszonyítottam az értékeket. A szellemből kicsivel több van, mint a minóból:) /miért is ne/ A harcértékeik egyeznek. És nagyjából a mozgásuk is. A minónak dupla viszont az életereje és lényegesen nagyobbat üt. A minó mindig bátor, viszont a szellem 50%-ban nem üthető meg, ami ellensúlyozza az életerő és ütőerő hátrányt. Nagyjából egyenlőek mindent egybevéve, de szeretnék neked is igazat adni, és talán kicsit jogosan is a szellem nyert itt:) De ez elsősorban csupán a mennyiségi fölénynek köszönhető. A minotaur jobb minőséget mutat.
Vámpírok vs lovag: A vámpírból egy picivel több van ismét. A lovas erősebben támad és állítosad cáfolva a vámpír egyáltalán nem védekezik jobban, teljesen egyenlőek. A lovas nagyobbat sebez és az életereje sokkal magasabb. A vámpír nem kicsi előnye az életerőszívás, a ties1upgrade lovag viszont leredukálja a védelmét, 5-ös távolságból a vámpír védelme=0. Nem tudnám megmondani melyik a jobb sem elfogultan, sem elfogulatlanul. Fél pont-fél pont tehát.
Mélységi hidra vs általad írt őslich: itt már egyenlő a létszám. Az őslich jobb harcértékekkel bír, ám ne feledjük közelharcban a harci képessége feleződik. Az őslichnek a kezdemény értéke is jobb és nagyobb a sebzése, valamint mágiát használ, nem is akármilyet. A hidra életereje több mint kétszerese a lichhez képest, ráadásul regenerálódik. Ezentúl nem lehet visszaütni se neki és mindenkit üt maga körül. Közelharcba érve a lich nem tudja érvényesíteni az előnyét, mivel íjászként hátrányok sújtják. Jóindulattal adjuk ezt is a nekróknak. De egyenlő szagú volt ez is, mint a minónál.
2fél-2fél
Árnyhölgy - Lidércek: direkt az árnyhölgyet választanám, mivel a nekró ellen ő a hatékonyabb. Az árnyhölgynek van egy orbitális előnye: a láthatatlanság miatt mindenképpen ő üt elsőként és vissza akkor nem üthetnek neki. Ezzel szemben a lidérc egyszerűen keményebb. Lényegesen jobb harcértékek, nagyobb sebzés. Az úrnő ezt redukálja az átkozó jellegű korbácsával nem kis mértékben. Szerintem ez az első, ahol a nekró egyértelműen kicsit erősebb a dungeon lényeinél.
2fél-3fél
Lássuk hát: Fekete Sárkány - Halott sárkány. Nos azonos harcértékek. Azonban a szellemsárkányból 1-gyel többet kaphatunk. Viszont mivel azonosak a harcértékek, ezért a fekete sárkány életereje 2x240/hét=480, míg a szellemsárkányé 3x160/hét=480. Tehát eddig minden egyenlő, mert a fekete sárkány sokkal magasabb életereje ezt ellensúlyozza /hiába itt is a minőség/. Azért azt ne feledjük hogy a fekete sárkány fog alaphelyzetből elsőként ütni /a szellemsárkány nem tudja megközelíteni őt az alacsonyabb mozgásszáma miatt anélkül hogy ne kapjon tőle sebzést/, rohadtul nem egyenlő mégsem. Na de itt jön még csupán a java: a szellemsárkány max sebzése el sem éri a feketesárkány minimumát

, valamint hidegen hagyja mindenféle negatív érintés is, lévén mágiaimmunis. az átfújó tűzlehelletet meg se merem említeni már. Teljesen esélytelen a szellemsárkány a létszámfölényében is. A vörös sárkány is bőven veri egyébként a szellemet, az elhamvasztó lehellete egyenesen brutális /talán még a fekete sárkánynál is veszedelmesebbé teszi/, és ráadásul ekkor vissza se üthet neki a szellemsárkány. Ez a szint éppúgy mint a zominál, ciki.
A végeredmény tehát döntetlen, de ne feledjük, hogy jóindulattal, mert ahol a dungeon nyert, ott jobbára nagyon fölényesen, ahol nem, ott leginkább épphogy nem. Tehát igaz amit lereagáltam anno Utkrijnak és amit ő fogalmazott meg: A Dungeon várnak van esélye, sőt, majdnemhogy azt a kérdést kell feltenni, hogy a nekrónak van-e esélye egyáltalán.
Másik: a nekró egységei a mennyiséget képviselik, a dungeon egységei a minőséget. Ez teljesen egyértelműen látszik a létszámokból.