Na végre! Most hogy láttam a csapatokat, kezdem is az esélylatolgatást, mert itt merek villogni egy kicsit, a heroes III-nál inkább nem próbálkoztam a tanultabb kolegák lenyűgözésével.
Csizu csapata nagyon átgondoltnak tűnik, a lövészeket erős blokkoló lényekkel és teleporttal támogatja. Erős.
Dragon: Ez a csapat egyszerű mint a faék, de ettől még lehetne jó, rengeteg hp és sebzés van benne, csak sajnos a heroes V harcrendszerében attól tartok ez kevés lesz. Nekem túl lassúnak tűnik, egy haste, teleport, vagy valami sebesség növelő tárgy sokad dobhatott volna rajta. Ettől függetlenül még a közelharcos csapatoknak meggyűlhet vele a baja, az lövős seregekre valószínüleg nem veszélyes komolyabban.
HZsolt: Jó kis agresszív csapat, gyors, brutális, és még a varázstámogatása is erős. Tetszik.
Jou: Megint egy dungeon csapat, és a várhoz méltóan ez is durván támadó.

Gyorsak, ráadásul haste is van hozzájuk, a lassabb közelharcos csapatok bizony megjárhatják vele, és a többieknek sem lesz piskóta. Lövészek ellen nem biztos hogy megállják a helyüket.
Lordshaba: És megint egy lövész, nem is akármilyen! Szép nagy létszámú Master Hunter csapat, a sebzéssel nem is lesz gond. Egyedül az erősebb blokkokat hiányolom mellőle, így kicsit rizikos, nem tudni, ki mennyi idő alatt eszi át magát a Blade Dancer/Pixi kombón, de feltehetőleg meg lehet csinálni...
Magix: És még egy lövész... "Há mi folyik itt Gyöngyösön, emberek?!" Ennyi lövész mellett nem tudom hogy akkor én most örüljek vagy sem. Feltehetőleg ne, de majd elválik.

Trükkös kis csapat, nem lesz könnyű ellene.
Mugger: Egy ilyen rettenetes (jó értelemben) gargoyle csapaton magam is gondolkodtam, kiváncsian várom hogy mire lesz képes. Hogy nem lesznek rövid meccseid, az bizonyos.
Rocker Mage: Ez a sereg irdatlan! A gyenge blokkjai miatt a gyors közelharciak ellen nem biztos hogy megállja a helyét, de a szörnyű sebzés és az Unicorn Horn Bow valószínüleg a többi lövész csapat rémálmává teszi ezt a sereget.
Sorceress: A vámpír lordok egy kicsit kevesen vannak, de jó tulajdonságuknak hála, ha képesek kihúzni pár körig, akkor utána már vérszívás és a főnix sokat segíthet rajtuk. Ebben a mezőnyben azonban, ennyi lövész mellett feltehetőleg bajban lesznek.
Titi: Irdatlan HP hegy.

Őszintén kiváncsi vagyok hogy vajon kitartanak e addig amíg elérnek a lövészekig. Egy kis gyorsítás azért nekik sem ártott volna.
Vologya: Csak griff és más semmi. (Szinte.) Nagyon egyszerű csapat, de ez nem tűnik a hátrányának. A varázstámogatása erős, és ha jól gondolom, ez lesz a leggyorsabb sereg mind közül. Márpedig ha egy sereg egyszerre gyors, messzire elér, erős, és még végtelen visszatámadása is van...Tápos.