Hmm...elolvastam az eszmecsréteket és sok igazság van benne.
Ez volt az első H3 támadás versenyem,és mikor a sergemet raktam össze én is kapásból 3-4 félét állitottam össze.Lett ez a golemes...might...lett egy vámpiros amit hamar elvetettem ,de az is might...lett egy ijjász sereg,de nem amellett döntöttem,szintén might.Aztán persze gondolkodtam magic seregeken is.
Namármost támadó varázslat,mit is érdemes...Lightning Bolt Chain Lightning---ott van ellene a nyaklánc...Jó első körben nem jellemző hogy valaki épp azt vesz,de hát ha többkörös és valaki tovább akar jutni...Szóval látván hogy van olyan sereg a Fekete sárkányokkal a továbbbjutók közt,aki CL és LB-al öl megvettem a nyakláncot (mivel én is varázsoltam és dzsinjeim is ,nem akartam gömbbel elrontani).
Szó ami szó,ha ugy nézzük,ezen az áron,igy,hogy a körönként elkölthetőnek kevesebb mint 1/3ába kerül a gömb,igy ha valaki látja,hogy a továbbjutó magic sereggel jön, ( és persze ő nem kalkulál varázslattal) ,ésszerű megvenni a gömböt.
Tehát a 25 ből marad majdnem 18 000 pénze még,hogy "épitse" a might seregét.
Ellenben gondoljatok bele a továbbjutott magic sereg helyzetébe:
Ahhoz már tul késő,hogy minden pénzét might seregre költse,ugysem éri utol még 25000 ből sem azt a might sereget,akinek mondjuk 25+18 e pénze volt hogy artifactokat és might sereget épitsen.
Ha látják,hogy az ő serege szinte csak a varázslatokkal sebez,akkor ugyis lesz ellene gömb,vagy köpeny,ennyi pénzből.
Ergo ebből az következik,hogy aki az első körben magicet választ,és még ha tovább is jut,akkor a gömb/és/vagy köpeny ellehetetleniti a helyzetét.
Szerintem...de persze lehet hogy nem igy van.
Megoldásként szerintem is a gömb ár emelkedést javasolnám,ha nem is 20 e re,de legalább 13-15 re.
Új szint hoz(hat)na a játékban pár Neutral lény behozatala is ,golemek,troll,ilyesmi,hátha valakinek az tetszik..Jah és a Sharpshooter ugye...
(teljesség kedvéért :Azure D,Crystal D,Faerie D,Rust D,ENCHANTER,Sharpshooter,Halfling,Peasant,Boar,Mummy,Nomad,Troll,Rogue,Gold Golem,Diamond Golem)
Persze ezek (lehet) nem SoD egységek ,már nem tudom melyikbe jelentek meg...Mondjuk nyilván a sárkányok ára is borsos lenne legalább 3000 vagy több,de hát ez csak egy ötlet...
Ami még tetszett ahogy néztem másik H3 támadásban,az az volt,hogy a vegyes seregek több pénzt költhettek.Igy többféle vegyes csapat is kijöhetne,nem csak tömegseregek mint pl a zombik vagy az én golemjeim,és ezáltal jobban hasonlitanának egy H3 játékra a csapatok...
Másik ami még szerintem érdekessé tenné,hogy pl amilyen várból származik a hős,abban a várban lévő leggyengébb egységet kapná,a vásárolt seregeihez.
Hogy értem ezt? Úgy hogy mondjuk minden 5 csontvázhoz kapna még egy csontvázat,3 zombinként 1 csontvázat,Wrightonként 2-t,Vámpironként 5 öt,Lichenként 10 et D Lordonként 15 öt és mondjuk G Dragononként 30 at.
Pl ként: venne 1200 zombit kapna mellé 400 csontvázat. Vagy venne 70 vámpirt ,kapna 350 csontvázat.15 Dragon 450 csontváz.25 D lord 375 csontváz.
Most le lehet hülyézni,de nekem ezek jutottak az eszembe