Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 448 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 13:22 

Köszönjük szépen ezt az eszmefuttatást de légyszives, ne írj se ebbe, se az anyatopicba többet, köszi.

Update:persze ez nem Bhappy-nek szól. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 13:40 

BHappy írta:
Szia, Dougal!

Felhívnám a figyelmedet egy igen egyszerű tényre: ez egy olyan HoMM 3 RPG, amiben bőven akad minden más is, mivel a Heroes 3 alapvetően nem RPG, a Might and Magic elemei viszont nem mindenhol egyeztethetőek össze azzal, amit egy-egy játékos elképzelt (gondolj bele: Freemy Huo-ja pl. Heroes 2-ből köszön vissza - ó, mennyire utáltam azokat a szellemeket, ha sok parasztom volt

Nos én csak arra gondoltam, hogy ha egyszer Heroes 3 világában játszódik, akkor használjuk a Might and Magic 6-8 mágiarendszerét, mivel a Might and Magic 6 is a Heroes 3 világában játszódik. Legyünk hűek a Homm és M&M hez és az <&M mágiarendszerét használjuk, mert a D&D-nak semmi köze a Homm-hoz és M&M-hez!

Mivel itt a Heroes of Might and Magic-ról van szó nem Heroes of Dungeons an Dragonsról...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 14:27 

Hali!

Elég unalmas lenne, ha CSAK a Might&Magic szabályai szerint kellene mesélnem, és a játékosoknak játszani. Bár szó sem róla, jól mutatna mondjuk valamelyik karakternél a master blaster, vagy a grand master arms master skill... :) Mivel az online RPG alapból "szabályok nélküli", egyedül csak a józan ész irányítja a sztorit, mint ahogy már utaltam erre. Totál feleslegesek a merev szabályok, mert sokkalta fontosabb, ha egy varázsló az utolsó pillanatban elmond egy varázslatot, és ezzel érdekesen, izgalmasan továbbviszi a sztorit, mint azt számolni, hogy vajon hány Mp-ja maradt, és el tudja-e egyáltalán mondani.

Ha elolvasgatod egyébként az egészet, van benne MAGUS, D&D, Shadowrun, de még egy jó adag kis horror is. Nekem így tetszik...

Egyébként ez az online RPG tulajdonképen a Heroes of Chaotic Kutymász... :lol: :lol: :lol: Rettenetes bűntudat fog el, hogy mindezzel megsértettük az RPG-be vetett hited, és felbolygattuk jól bejáratott szerepjátékosi világnézeted. Legnagyobb elnézést érette. :oops:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 14:57 

Beorn the Shapeshifter írta:
Hali!

Elég unalmas lenne, ha CSAK a Might&Magic szabályai szerint kellene mesélnem, és a játékosoknak játszani. Bár szó sem róla, jól mutatna mondjuk valamelyik karakternél a master blaster, vagy a grand master arms master skill... :) Mivel az online RPG alapból "szabályok nélküli", egyedül csak a józan ész irányítja a sztorit, mint ahogy már utaltam erre. Totál feleslegesek a merev szabályok, mert sokkalta fontosabb, ha egy varázsló az utolsó pillanatban elmond egy varázslatot, és ezzel érdekesen, izgalmasan továbbviszi a sztorit, mint azt számolni, hogy vajon hány Mp-ja maradt, és el tudja-e egyáltalán mondani.

Ha elolvasgatod egyébként az egészet, van benne MAGUS, D&D, Shadowrun, de még egy jó adag kis horror is. Nekem így tetszik...

Egyébként ez az online RPG tulajdonképen a Heroes of Chaotic Kutymász... :lol: :lol: :lol: Rettenetes bűntudat fog el, hogy mindezzel megsértettük az RPG-be vetett hited, és felbolygattuk jól bejáratott szerepjátékosi világnézeted. Legnagyobb elnézést érette. :oops:

Nem baj hogy megsértetted, most az egyszer megbocsátok. :lol: A lényeg hogy még ennyire soha nem röhögtem... :lol:

Aztmondod hogy a józan ész irányítsa a játékot? :lol: Akkor én a Sogroon által bevezetett D&D mágiát megszegve a Might and Magic nagy varázslatait és a Baldurs Gate 2 Wish-tét használnám, és behoznám a te általad visszautasított Dougalt akit nem fogadtál be :lol: :lol: :lol:

Hahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Utolsó kérdés: van Might and Magic elem a játékban? :lol: :?:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 14:59 

menthetetlen

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 15:20 

menthetetlen

Nefélj, Dougalnak majd csinálok egy vicces oldalt: alkoholista lesz, erős és tapasztalt lovag létére ő lesz a hajó bohóca, mindig azt mondja hogy Mesteri XY képességgel rendelkezik, pedig csak fénymágiával, pusztító mágiával, íjászatal és kardforgatással, és hazudik...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 17:32 

Látom nagyon lököd itt a szöveget, hogy miért nem használjuk az ilyen meg olyan rendszereket(persze csak hivatkozol rájuk, nem mutatsz fel konkrét elképzeléseket - illtve amik vannak azok a 0-val egyenlőek)de azért kiváncsi lennék hányszor fogtál a kezedben - olvasni nem is kell, ó az sok lenne - akármilyen szerepjáték szabálykönyvet.Akkor papolj itt nekünk hogy mi milyen rendszert használunk - amihez ráadásul semmi közöd.Csendben hozzáteszem hogy ebben a társaságban tapasztalt szerepjátékosok vannak - és itt nem magamra gondolok - szóval jónak magyarázol te is...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 18:27 

Zargul írta:
Látom nagyon lököd itt a szöveget, hogy miért nem használjuk az ilyen meg olyan rendszereket(persze csak hivatkozol rájuk, nem mutatsz fel konkrét elképzeléseket - illtve amik vannak azok a 0-val egyenlőek)de azért kiváncsi lennék hányszor fogtál a kezedben - olvasni nem is kell, ó az sok lenne - akármilyen szerepjáték szabálykönyvet.Akkor papolj itt nekünk hogy mi milyen rendszert használunk - amihez ráadásul semmi közöd.Csendben hozzáteszem hogy ebben a társaságban tapasztalt szerepjátékosok vannak - és itt nem magamra gondolok - szóval jónak magyarázol te is...

Nekem csak az nem tetszik hogy a D&D mágiarendszerét használjuk, mivel ott van a Heroes világában játszódó Might and Magic ami ugyanúgy RPG, ha meg annyire kötődünk a Might and magichoz és a heroes 3-hoz akor ne D&D mágiarendszert használjunk, mert annak semmi köze Enroth világához.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 19:42 

Dougal!

A "használjuk" szó helyett a "használjátok", a "használjunk" szó helyett a "használjatok" kifejezés a helyes. :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 19:46 

Dougal!

A "használjuk" szó helyett a "használjátok", a "használjunk" szó helyett a "használjatok" kifejezés a helyes. :wink:

Mind1, ne tereld a szót ne térjünk el a témától :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 19:53 
Heroes Team

Dougal írta:
Dougal!

Mind1, ne tereld a szót ne térjünk el a témától :lol:

Nem mintha, nem te szeretnéd a helyesírásról és nyelvhelyességről elterelni a szót. :D :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 20:14 

Dougal, elolvastad az RPG topicot TELJES terjedelmében?

Nem?* Kínos..

*a válasz szvsz teljesen egyértelmű, mivel aki elolvasta, nem tesz fel ilyen kérdést: "van Might and Magic elem a játékban?" Ha tévednék, akkor a hiba biztosan az én készülékemben van

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 21:08 

BHappy írta:
Dougal, elolvastad az RPG topicot TELJES terjedelmében?

Nem?* Kínos..

*a válasz szvsz teljesen egyértelmű, mivel aki elolvasta, nem tesz fel ilyen kérdést: "van Might and Magic elem a játékban?" Ha tévednék, akkor a hiba biztosan az én készülékemben van

Természetesen elolvastam dehát a Might an Magicban is mana van nem a szakrális meg profán hülyeség. A mana a lényeg, nem természet erő szívésa meg isteni fohász... a Heroesben meg Might and Magicban nincs ilyen! Ez Homm 3 szerepjáték, nem D&D!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 21:41 

Hali!

van benne MAGUS, D&D, Shadowrun, Nekem így tetszik...

Te hitetlen gyaúr, eretnek! :o

:lol: :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 22:02 

"Nem vitatkozom, nincs kivel."

Vagy meg tudod fejteni, mit takar, vagy igazam van. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 22:08 

BHappy írta:
"Nem vitatkozom, nincs kivel."

Vagy meg tudod fejteni, mit takar, vagy igazam van. :lol:

Meg tudom fejteni:

Túl ostoba vagyok ahhoz hogy vitapartnered legyek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 23:44 

BHappy írta:
(gondolj bele: Freemy Huo-ja pl. Heroes 2-ből köszön vissza - ó, mennyire utáltam azokat a szellemeket, ha sok parasztom volt véletlenül.. :evil: :D )

Nekem pont ezért voltak a kedvenceim és a mai napig is nagyon csípem őket. Nagyon sajnáltam, hogy a H3-ban már nincs meg ez a remek tulajdonságuk. Külön taktikám volt a szellemekre H2-ben, amit itt dobhattam a kukába...

Dougal írta:
Természetesen elolvastam dehát a Might an Magicban is mana van nem a szakrális meg profán hülyeség. A mana a lényeg, nem természet erő szívésa meg isteni fohász... a Heroesben meg Might and Magicban nincs ilyen! Ez Homm 3 szerepjáték, nem D&D!

Az egy dolog, hogy mi van a Might and Magic-ben! Ha a társaságból mindenki elfogadja, hogy D&D alapon menjen a varázsolgatás és lehessen az általad furcsának és feleslegesnek tartott isteni fohász, akkor bizony így lesz. Aki nem fogadja el, az nem való a játékba! Többek között ez is közrejátszhatott abban, hogy Beorn "nem engedett be"! Nem gondolod? Felrúgni olyan dolgokat, amik megszokottak és mást követelni, ez nem járható út. Alkalmazkodni kell a többiekhez és elfogadni mások indokát, valamint a megszokott és leírt, megbeszélt szabályokat magadra is kötelező érvényűnek kellene venni, nem pedig kritizálni.

Uff, szólottam! :lol:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 18 szer., 23:56 
Heroes Team

Freemy írta:
BHappy írta:
(gondolj bele: Freemy Huo-ja pl. Heroes 2-ből köszön vissza - ó, mennyire utáltam azokat a szellemeket, ha sok parasztom volt véletlenül.. :evil: :D )

Nekem pont ezért voltak a kedvenceim és a mai napig is nagyon csípem őket. Nagyon sajnáltam, hogy a H3-ban már nincs meg ez a remek tulajdonságuk. Külön taktikám volt a szellemekre H2-ben, amit itt dobhattam a kukába...

Freemy, alap H3 ban és a kiegészítőiben télleg nincseneo szellemek, csak lelekek, amik nem ugyanazok! Viszont, elméletileg lehet szervírozni a WoG kiegben ilyen szellemmütyürkéket amik szintén hasonló alapon működnek, de lehet hogy HP-ra meg a dolog ott, nem tudom, régen láttam! ÉS AKKOR A H2-T JOBBNAK TARTOD A H3-NÁL?? Nem félsz, hogy Dougal lecsap érte??

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 0:01 

Valahogy hidegen hagy Dougal véleménye. Nem is tudom miért... :lol:
Egyébként a H3-at tartom jobbnak, de a szellemek terén bizony a H2 a jobb!

Gondolom, hogy megoldható. Tudom azt is, hogy lelkek vannak benne, de azért mégiscsak jó lett volna alapból az a szellem...

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 júl. 19 csüt., 8:25 

Oké, ámberek!

Megtörtem a Hozzáértő Mindenekfelett Való Nagytudású Mester elibénk tárt intelmei alatt! Így azután úgy döntöttem, hogy mindenkinek át kell dolgoznia a karakterét a Might & Magic 6 szabályai alapján!

Faj: mivel csak emberrel lehet lenni, ezért az olyan érdektelen, felesleges fajokat el lehet felejteni, mint az elf, a törpe, magóg, hobbit, szellem, vagy minotaurusz.

Kaszt: a kezdő kasztkészletből lehet választani (ha jól emlékszem): knight, paladin, pap, varázsló, íjász (mindegy, ez lesz és kész!)

Tulajdonságok: generáljatok a játékkal egy kezdő karaktert, és annak alapján osszátok szét a lehetséges tulajdonságpontokat. Figyelem!!! Nem csalni!!! Mivel a játékban 4 karaktert lehet generálni, mindegyiket ugyan olyan erősre kell generálni!!!

Szint: minden online RPG-ben végigélt harc után egy FÉL szintet lép a karakter, az M&M6 szabályai szerint.

Szkill: csak a kezdő város mesterei vehetők igénybe az esetleges szkillfejlesztéseknél! (Arra jól emlékszem, hogy tűzmágia fejlesztő nem volt, úgyhogy nem csalni!!!)

Varázslatok: csak a kezdőváros varázslatai használhatók, így mindenki elégedjen meg a sparks, bless és cure wound varázslatokkal!!!

Extra: minden HARMADIK átélt harc után egy tetszőleges tulajdonság értéke növelhető egyel (mintha kortyoltál volna egy varázshordóból).

Felszerelés: amit az induló pénzedből meg tudsz venni! Na jó, kegyes leszek, a belépésedtől számított minden online RPG oldal után kapsz 0,5 aranyat!!!

Ennyi. Holnapra kérem a képernyőről lementett karakterlapokat!

És aki mindezt komolyan vette, az megérdemli! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 448 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]