Sziasztok!
Játszottam Sünivel egy Random balancet, native style-al. Vártam, hogy írjon beszámolót, de valami rejtélyes okból ezúttal elmaradt
Random Balance
Csizu(Rampart - Ivor) vs.
Süni(Stronghold - Gurnisson)
Először játszottam randomon native-ot, fixen se sokat, kb 2-3 partit. Szóval rutinom ebben a műfajban nem sok volt, és a többi hős hiánya meglátszott a játékomon. A leszűkült lehetőségek nem kedveztek nekem, és lassú is voltam. De a lots pegasi nem állította meg Ivort a 2. hét elején, így meglett a 3. vár hamar, majd az egyik középső Necro vár is középen a harmadik hét közepén. Ezután viszont következett egy hét tökölés, mert sokáig tartott 4 hőssel a sereget visszahozni, és 1 kén hiányzott a MG 3-hoz. 4. héten ígyis lett gold, és vertem be a ghostokat, a kapu másik oldalán lots green állt. Süni Gurnissonja ekkor bóklászott erre, s végzetes hibát követett el, amikor látta hogy bekukucskálok a kapun, de nem támadom be, ott maradt a kaputól 4-5 hexára ancientekkel és thunderekkel. Nem is kellett több, bevertem a greeneket (köztük 5 gold) és megtámadtam Gurnit. Magasabb szintű "svéd" barbár tehetetlen volt a túlerővel szemben, és nem ért semmit a minimális skillfölénye. Ezzel a hibával végül simán nyertem. Kösz a meccset Süni.
Lacával is gameltünk egyet, íme a részletek:
Random Jebuscross2
Csizu(Stronghold - Mephala) vs.
Laca(Rampart - Alagar)
Régen játszottam Jebuson, gondoltam egyet s megnéztük Lacával, mit is tud

Laca jobb területtel startolt, 2 utopia saját zónájában, közel a várhoz. Nekem 1 utopiám volt. 1-4-1nél betörtem középre, de semmi használható nem volt. Elvileg relicek és utopiák foglalnának itt helyet, de ezúttal nem így volt. Mephala minden jó skillt megkapott, offenset kivéve. Elutasítottam az earth magicet a tactic javára, ami később kulcsfontosságú volt. Ugyanis a black marketben megvásárolt bilincs és boots (volt expert log) nyakonöntve expert airrel + view air, kinéztem, hogy Laca nem messze áll a főhősével valahol a sivatag bejárata előtt - feltehetőleg. Utopiái sokkal jobbak voltak, TG-t, Kannát kapott, míg én tűzkönyvet és feket gömböt. Így 2-szer akkora értékekkel bírt Alagar. Egyetlen esélyem - ha már így alakult - hogy elkapom a hősét. Laca figyelmetlen volt, és hozzásegített ehhez. Bevertem a Throng Cyclopsot, előre küldtem egy droidot, s láttam, hogy a lots giant blokk alatt áll Alagar several golddal és pack war unival. Nem is kellett több, Mephala előrement, beverte a blokkot és megcsapta Alagart. Menekülni nem tudott, goldra ment a blind, expert waterrel sem bírta feloldani, köszönhetően a nála levő dispel immunis gömbnek. Így az egyetlen esélyt megragadva sikerült nyernem. Köszönöm a gemet Laca, ezt a templatet asszem hanyagoljuk...
Üdv