Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 448 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 19 kedd, 10:44 

Hali, Mindenkinek!

Látom az előzményekből, hogy némi zavar áll fenn a „lovag” mint fogalom körül. Úgyhogy következzék egy kis (ál)tudományos értekezés, ami egyrészt a történelem könyvekből, másrészt a különböző fantasy RPG-kből, harmadrészt magából a Heroes játékokból lett összeollózva általam. Azaz én szerintem ezek a lovagok (és remélem nem írok túl nagy ökörséget)!

Már alapból az elnevezéssel is némi problémák adódnak. Az angolban ugyanis több szó jelöli a lovagot, mint a magyar nyelvben, így azután a fordítás is nehézkes.

H1-ben volt ugye (ha jól emlékszem):
cavalry és paladin

H2-ben:
cavalry + champion
paladin + crusader

H3-ban:
cavalier + champion

H4-ben:
crusader és champion

H5-ben:
cavalier + paladin

(elég nagy itt is a zavar! :) )

A castle seregeket vezető hős neve pedig: knight.

Az én értelmezésemben:
cavalry és cavalier itt most nem lovagot, vagy lovasságot jelent, hanem nehézlovasságot
champion = bajnok, de inkább a védelmező a helyes kifejezés
knight = lovag
paladin = paplovag
crusader = keresztes lovag

Ezek közül a H3 RPG-ben az alábbi „kasztok” szerepelnek:

1.) cavalry, avagy nehézlovas

Egy-egy nehézlovas bandériumot csak megfelelő anyagi háttérrel rendelkező nemesurak, esetleg városok tudnak kiállítani, mert mind a kiképzés, mind a felszerelés, mind azok karbantartása meglehetősen drága. Épp ezért a nehézlovas alakulatok általában 5-50 főből állnak, és csak a legszükségesebb pillanatokban vetik be őket, nem kockáztatva a nehezen kiképzett, és drága harcosok pusztulását.

Egy nehézlovas kiképzése kb. 5-8 év. Ennyi idő alatt meg kell tanulnia lovagolnia, meg kell birkóznia a nehézvért viselésével, és el kell sajátítania a fegyvereinek forgatását.

A nehézlovas harci lovát általában csak előlről páncélozzák keményebben, és maximum egy bőrpáncélt kap oldalról. A nehézlovas páncélzata általában mellvért, sisak, váll és karvért, láncing, csataszoknya, esetleg láncnadrág. Fegyverzete: pajzs, lovassági lándzsa, vagy kopja, és lovagkard.

2.) knight, azaz lovag

Lovaggá csak hosszú-hosszú évek alatt lesz az ember. A gazdagabb családok általában már 6-7 éves korban apródnak adják fiúgyermekeiket (már amelyik elég jó testalkatúnak néz ki), valamely lovagrendbe. Az apródok azután hosszú évek alatt számtalan dolgot elsajátítanak: a vértviselés és fegyverforgatás mellett kell tanulniuk heraldikát, illemtant, etikettet, diplomáciát, történelmet, hadászatot, taktikát, birtokigazgatást, irodalmat, verseléstant, birkózást, úszást, és még számtalan más dolgot. Nagyjából 16-20 éves korukra (testalkattól függ) lesznek képesek arra, hogy a nehéz vértezetet el bírják viselni huzamosabb ideig is (a huzamosabb idő eleinte fél óra!). Ha mindenben megfelelnek, és leteszik az összetett vizsgát, akkor lovaggá ütik őket. A státuszuk ebben az esetben még a legalacsonyabb, bár lovagnak számítanak, de a „sir” megszólítás még nem „jár” személyüknek. A fiatal lovag ettől kezdve 5-6 éven át bizonyítja érdemességét: hadi helyzetben a csatamezőn, béke időben amolyan kalandozással (a’la Arthur király mondakör). Ha ez idő alatt is megfelel a lovagrend törvényeinek és eszményeinek, akkor megtörténik a második, valódi lovaggá ütés. Ettől kezdve nevet és címet kap, és megkövetelheti a „sir” megszólítást. A címét az elkövetett haditettei után kapja (Pl. Sir Ironside, a Sárkányölő).

A viszonylag nagy hatalomra szert tevő lovagok, ha elég anyagi háttér is áll a rendelkezésükre, azután saját birtokot vásárolhatnak maguknak, amelyiknek ők lesznek a védelmezői (azaz innentől champion a helyes megszólításuk), de természetesen még ettől kezdve is ugyan úgy hűséggel tartoznak a lovagrendjük irányába. Inkább csak egy újabb felelősséget vesznek ezzel a vállukra, mint hogy kiváltságként értelmeznék.

Nagy ritkán előfordul, hogy több lovagrend összefog bizonyos területek megtisztítása érdekében. Ez általában egy démonok, vagy alvilági kreatúrák, esetleg élőholtak által megfertőzött vidék. Az ilyen „keresztes” hadjáratba induló lovagokat szokták crusader-nek nevezni.

A lovag hadi helyzetben félvértezetet visel (nagyjából a nehézlovas vértezete), és csak lovagi tornák során veszik elő a lovagi teljes vértet, ami azonban már olyan nehéz, hogy az illetőt daruval kell a lóra felemelni. A lovag lova igazi „tank”, általában teljes páncélzatot visel (épp ezért, az ilyen nagy teherbírású lovak ára is csillagászati). A lovag általában a lovagrendje által előírt, hagyományos fegyvereket forgatja. Vannak olyan rendek, amelyek a minél nagyobb pusztító erőre helyezik a hangsúlyt, így tagjaik általában két kezes fegyvert forgatnak (pallos, vagy - ritkábban - kétkezes csatabárd); mások a pajzs + lovagkard, vagy pajzs + hosszúkard, esetleg a kispajzs + fattyúkard kombinációt részesítik előnyben. Egy lovag számára a lőfegyver bármilyen formája megvetendő dolog! Egyrészt a nehéz vértben nem is lenne képes lőfegyvert használni, másrészt meg az eszméivel is ellenkezik, hogy ellenfelét távolról, orvul pusztítsa el. Természetesen ismeri, és értékeli az íjászok ténykedését a harcmezőn, de ő maga a test-test elleni küzdelem elkötelezettje. Vannak egyes rendek, amik bizonyos dobófegyvereket megengednek tagjaiknak (másodrendű fegyverként), ilyenek lehetnek a dobóbárdok, vagy az élére fent, kis, kör alakú pajzs, ám nem ez a jellemző.

Más népek is tartanak fenn lovagrendeket (bár kétségtelen, hogy az emberek járnak ebben legelöl): híres pl. az elf Smaragd Testvériség, mely rend unikornis háton lovagló, hajlékony elf nehézvértet viselő, két íves, elf nehéz szablyával harcoló lovagokat takar; de ott van az Acélpörölyök törpe lovagrend is, melyek kétkezes harci kalapácsot hordanak, és hátasuk a páncélozott mélységi disznó. És persze meg kell említenünk a rettentő Halállovagok rendjét is, amelybe gonosz, élőholt lovagok tartoznak.

3.) paladin, azaz paplovag

A paplovagok képzése még tovább tart, mint a sima, világi társaiké, és még kevesebben vannak náluk. A jelentkezőnek nem elég a lovagság igen nehéz követelményeinek megfelelniük, hanem ráadásul még el kell mélyedniük választott (rendük patrónus) istenének tanaiban is. A képzés végére a paplovag azonban képességeitől fogva kisebb-nagyobb mágikus (papi) hatalomra tesz szert, és ha istenéhez hű marad, és annak tetsző módon él, és hajt végre hősies tetteket, varázshatalma akár a csekélyebb képességű papokét is elérheti egy idő után. Egy paplovagra talán még szigorúbban vonatkoznak a lovagi előírások, hisz neki nem csak világi társai előtt kell felelnie tetteiért, hanem a mindent látó, és minden cselekedetét bíráló istene előtt is.

Ennyi.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 19 kedd, 11:28 

Köszi Beorn. Dougal egy Paladin...

Nekem a Paladin mindig Paplovag volt, míg a Baldur's Gate 2-vel és WoG-al játszóknak simán lovag, de nekem Paplovag, mint a H5-ben. A Knight meg Lovag.

Nekem valahogy így van:

Cavalier = lovasság, könnyű vagy nehéz, a kiképzés olyan mint egy siam kaotáné (kardal és íjjal megtanítsák bánni, mint egsy sima katonát), plusszba meg kell tanulnia lovagolnia és a koplyát jól használni.

Knight = Lovag. A földesurak és a nemesek (meg a grófok is) mind lovagok. A lovag egy nems harcos, ki mind a lovagoláshoz és közelharchoz, mind a Világos Mágiához (Light Magic, Life Magic, Order Magic) jól ért.

Paladin = Paplovag. A legjobb lovagok paplovagok lesznek, ördögűzők, a világos mágia mesterei, teljes, kemény, fénylő páncélban.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 19 kedd, 12:33 

OFF:
Dougal, sztem menj egy könyvtárba és néz utána ezeknek, nagy tévedésekben vagy. Lóról íjászkodni nem az a könnyen megtanulható foglalkozás és ha jól utána olvasól a történelemben, akkor vajmi kevés olyan lovag van, aki íjászkodik is "profi" szinten, hogy úgymondjam nincs is tudtommal!
OFF VÉGE!

Ja és szeretnék egy dolgot tisztázni. Ugyan tudom, hogy ez itt egy játék, de azt gondolom mindenki tudja, hogy az angol paladdin, az a valós angol történelemben (és nem csak ott) igazából a templomos lovagakokat takarja, ugyanis azok is szorosan az isteni erőkhöz ragaszkodva hajtanak tetteket végre és magasabb rendűnek számítottak akkoriban, mint az egyszerű lovagok. Gondoltam utána nézek és kis érdekességként megosztom veletek. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 19 kedd, 13:02 

Nem értem, miért kell fals értelmezést ideírnod Dougal, hacsak azért nem, hogy választott karaktered történetét majd ehhez igazítsd.
A történelemben nem sok lovon lövöldöző nemzet volt, mint pl. a magyar, de azok soha sem voltak lovagok.

Egyébként az én karakterem Beorn szavai szerint egy knight, aki még nem tanulta ki rendesen a lovagi lét minden csínját-bínját, mert félbe kellett szakítania tanulmányait a korábban általam leírtak miatt.
A nyilazást pedig már gyermekkora óta gyakorolta, így ahhoz jól ért.

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 19 kedd, 16:04 
Heroes Team

Freemy írta:
Egyébként az én karakterem Beorn szavai szerint egy knight, aki még nem tanulta ki rendesen a lovagi lét minden csínját-bínját, mert félbe kellett szakítania tanulmányait a korábban általam leírtak miatt.
A nyilazást pedig már gyermekkora óta gyakorolta, így ahhoz jól ért.

Persze nem teljes fényő nehézvértben kapja elő eme fegyverét...

Dougal írta:
Cavalier = lovasság, könnyű vagy nehéz, a kiképzés olyan mint egy siam kaotáné (kardal és íjjal megtanítsák bánni, mint egsy sima katonát), plusszba meg kell tanulnia lovagolnia és a koplyát jól használni.

Olyanról, hogy lovasíjjászat halottál?? Az pedig külön fegyernem, és eléggé nagy ügyességet és pontosságot, illetve mozgékonyságot igényel. Ami pedig bármilyen fém alapú védelmet kiiktat szerintem, talán egy könnyed láncing fordulhat elő...

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 19 kedd, 16:52 

Soha sem írtam, hogy Theodorus lovag rendelkezik normális páncéllal. Rajta általában a bőr ing, egy láncing, illetve egy könnyebb, páncélszerű anyag van, de annál vékonyabb, amiben sokkal könnyebben mozog, mint a nehézpáncélban. Ráadásul azt se viseli állandóan, csak csatahelyzetben.

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 19 kedd, 16:58 
Heroes Team

Freemy írta:
Soha sem írtam, hogy Theodorus lovag rendelkezik normális páncéllal. ...

Én ezt persze nagyon jól tudom, csak egyesek lehet hogy nem...

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 19 kedd, 19:19 

A lovagok bádogdobozok.Pont. :) Muszáj abban mozognia, kasztja egyik jellegzetességét tagadná meg de nagyon.Ha meg nem abban mászkál akkor meg nem lovag hanem harcos.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 20 szer., 9:50 

Jahh.
A lovasságnak ugye többféle vonulata van (volt).
a.) portyázók: az abszolút könnyű fegyverzetű, gyors lábú lovak, szinte páncél nélkül, céljuk elsősorban a felderítés, vagy a gyors rajtaütés
b.) könnyűlovasság: könnyen páncélozott, de még viszonylag mozgékony lovasság, szálfegyverrel, vagy karddal (pl. huszárok, ulánusok)
c.) lovasíjászok: mint pl. a magyar kalandozók, vagy az arab tevés íjászok (azért a vágtató lóról történő íjászkodást is tanulni kell egy pár évig :) ), páncélzatuk maximum könnyű, bőr
d.) középnehéz lovasság: közepes vért (láncing, sisak), pajzs, lovassági kopja, vagy szablya, átmenetet képeznek a könnyűlovasság mozgékonysága és a nehézlovasság brutalitása között
e.) nehézlovasság: tökig páncélozott alakok, a keresztes háborúban ezek voltak a tulképpeni lovagok, akiket nem lehetett megállítani, ha lendületbe jöttek. Ha a lendület elfogyott, és a lóról az illető lepotty, akkor neki annyi volt általában. A védelem ellenük az 5 méteres, földbe szúrt pika, vagy a nehéz páncéltörő számszeríj volt, mikor feltalálták. De addig... :)

Freemy karaktere egy váltott kasztú karakter, azaz egy ideig mint íjász lépkedett "szintet", majd átképezte magát lovaggá, és ettől kezdve lovagként fejlődik (klasszikus D&D szerint). :)

Zargul írta:
A lovagok bádogdobozok.Pont. :) Muszáj abban mozognia, kasztja egyik jellegzetességét tagadná meg de nagyon.Ha meg nem abban mászkál akkor meg nem lovag hanem harcos.

És ezzel teljes mértékben egyet értek. Egy lovag, aki feladja lovagságát, hogy "több", vagy "másabb" legyen, mint ami, az már nem lovag...

Persze, hogy maradjunk az RPG berkeiben, a D&D 3.5 Forgotten Realms szabálykönyv egyes lovagi rendeknél engedélyezi az osztott kasztot. (Most a kaszt tulképpen a karakter életfelfogását jelenti főként, hiszen egyik játékosnak sincsenek "számszerűsíthető" értékei.) Ilyen pl. a mágia istennőjének a lovagjai, akik felvehetik a varázsló kasztot a lovag mellé (kérdés, hogy a finom, pontos mozdulatokat hogy lehet varázslás közben elvégezni, ha az illető kb. 50 kg fémet hord magán :twisted: ), azután léteznek harcművész-lovagok, pap-lovagok, meg még páran (pl. druida-lovagok), de ezek mind-mind kis létszámú, egyedi jellegzetességgel bíró lovagrendek, és nem ők a jellemzők.

Nem akarom senkinek sem a karakterötletét megvétózni egyből, de azért tényleg próbáljunk már a realitások talaján megmaradni. Az alábbi kérdésekkel jó, ha tisztában van a karakter:
- mi a rendjének célja?
- hogy kapcsolódik ez a patrónus isten elképzeléseihez?
- ha lovagi képzésen kívül mást is tanul, azt miért teszi?
- milyen megkötései vannak?
stb, stb...

Freemy írta:
Soha sem írtam, hogy Theodorus lovag rendelkezik normális páncéllal....

Elég nehéz is lett volna full plate mail-ben bezizzenni a priccs alá... :lol: :lol:

Bocs. Brummogtam.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 24 vas., 10:51 

Nézzük cska, hogy Dougal mikhez ért:

Mesteri Íjászat (szeret vadászni, és tapsztalat...)
Közepes Kardforgatás (lovag lévén)
Közepes Fénymágia
Alap Pusztító Mágia
Alap Diplomácia

Ennyi.

Ezek szerint, Beorn majd megmondja hogy Dougal Knight vagy Paladin.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 24 vas., 10:55 

Mugger_ írta:
OFF:

Douglas előtőrténete:

Természetesen nemesi családból származom (palotás, grófos, ilyesmi), anyám-apám mindkettő semmihez sem értő mugli, anyám 43 élő és 16 holt nyelven beszél, Tőle örököltem, hatalmas nyelvérzékemet, igazán sokáig tudom szopogatni a legkissebb nyalókát is! Apám kvantumfizikus és relativizmushoz nagyon értő kecskepásztor, Tőle viszont a horribilis nyíllővészeti tudományom örököltem, sokáig el bírtam viselni, hogy a fejemre tett almát eltalálják, mint a híres svájci sapkagyártó ifjabbik Tell Vilike!

Én persze nem ilyen életre vágytam, íjász (arcser)/nekromanta/mágus/kerub/sámán/ork/törpe/elf/élet/halál/tűz/
víz/lég/föld és fénymágus szerettem volna lenni, ez utóbbit viszonylag gyorsan sikerült kitanulni, bambuszfáklyával a kezemben akár percekig is tudom ijesztgetni a környék macskáit!
Szoktam volt is mondogatni: Köllött nektek lájt medzsik???

Anyámtól a sok nyelv ellenére sem sikerült alapfokon megtanulni az anyanyelvem, ezért próbálkoztam a kecsua, az urdu és a lapp nyelv megtanulásával, ezekben néha már felismerem a határozatlan névelőket is, ezért én lennék a csapat tolmácsa!

Tavaly, 12 éves koromban egyszer sikerült egy tőrrel kipiszkálni a körmöm alól a koszt, azóta meggyőződésem, hogy nálam nagyobb kardforgatót még nem hordott a hátán a föld, de mert szerény is vagyok -mint az Árvácska a botanikuskertben -, tényleg csak vészhelyzetben (3 mp -enként) fogom megmenteni a csapatot parátlan/páratlan vívótudományommal!

Természetesen időjós is vagyok, 50% -os találati aránnyal bármikor megmondom a holnapi időjárást! Mivel ennél jobb eredménnyel a nálam sokkal ismertebb magyar meteorológusok sem büszkélkedhetnek, ezt a
tudományomat is a csapat szolgálatába fogom állítani!

Ezen kívül is olyan vagyok mint Micimackó Tigrise, én értek mindenhez a legjobban, ülve tudok vizisízni (amióta valagba rúgott az úszómester a mogyoródi Aquaparkban, mesterfokon!), látásom éles, mint a sasé, 40 dioptriás szódásüveg szemüvegemet csak akkor használom amikor páratlan íjászként a tű fokán kell keresztüllőnöm a hajókötelet, természetesen ezt is 100% -os biztonsággal teszem!
Ezért mindig én fogok íjászkodni is, persze csak ha bokros szülész-nőgyógyászati ill. kazánkovácsi, nomeg a játékkészítői feladataim lehetővé teszik.

Akárhogy is nézem, szerintem Nektek kellene felvételeteket kérnetek a csapatomba (jelenleg még hogy hogynem - előttem is érthetetlenül - teljesen egyedül vagyok), mert különben felmegyek arra a hajóra s szétrúgom a zrityótokat!

Szóval jelentkezni nálam az douglasz_isten@hotmél.kom -on, fényképes önéletrajzzal lehet, de gyorsan, amíg le nem olcsák a vellanyt, itt a pisziátrián!

Maradok 10 telettel, Douglas Leonszió

Hát ez szemétség... :lol: :x

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 24 vas., 13:24 
Heroes Team

Uses OFF;
begin
Dougal írta:
(szeret vadászni, és tapsztalat...)

Nyuszika megy az erdőben és egyszercsak fotel...
end.

Beorn, előreláthatólag nem tudod, mikor térsz vissza közénk, mint mesélő?? :shock:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 24 vas., 16:55 

Dougal írta:

Közepes Fénymágia
Alap Pusztító Mágia
Alap Diplomácia

Ennyi.

Ezek szerint egyik se. Feltaláltad a spanyol viaszt! :lol:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 24 vas., 19:08 

Ha itt tartunk, a varázslómnak beraknám a sátánidézést, a hamiskártyát, a kétszer kétkezes lovas szekerce hajító-, meg az irányított weredragon képességet :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 24 vas., 20:38 

Freemy írta:
Dougal írta:

Közepes Fénymágia
Alap Pusztító Mágia
Alap Diplomácia

Ennyi.

Akkor ezek szerint Paladin vagyok! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 24 vas., 21:35 
Heroes Team

Dougal írta:
Freemy írta:
Dougal írta:

Közepes Fénymágia
Alap Pusztító Mágia
Alap Diplomácia

Ennyi.

Talán inkább korcs, keverék...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 24 vas., 21:53 

KTibsza írta:
Dougal írta:
Freemy írta:
Dougal írta:

Közepes Fénymágia
Alap Pusztító Mágia
Alap Diplomácia

Ennyi.

Talán inkább korcs, keverék...

Döntsétek már el, hogy Paladin vagy Knight! Nincs korcs! Paladin VAGY Knight!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 24 vas., 22:14 

Olyan nincs, amit te írsz! Ez egy paladin knight lenne, ami ugye nem létezik...

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 9:20 

Fogalmam sincs, mikor lesz elég "erőm" mesélni.
Főleg így, hogy a társaság nagy része eltűnt az éterben...

Dougal: lehet, hogy a Heroes SZÁMÍTÓGÉPES játékban lehet felvenni egyszerre pusztító és fénymágiát, de RPG-ben NEM!

Most nem kezdek el morális értekezést írni, mert azt már látom, hogy közöd sincs a szerepjátékokhoz, ami amúgy nem lenne baj, de még a logikus gondolkodásra is képtelen vagy, úgy látom.

A lovag nem véletlenül törvényes jó karakter az alap D&D-ben.
Azaz: fegyverforgatás, diplomácia ok, fénymágia ok (ha paladin), ha nem, akkor knight, íjászat és pusztító mágia kizárva. Lehet, hogy valami kis nyilazgatást tanult még gyermekkorában, de miután elkezdett intenzíven lovagnak tanulni, "kiverték" belőle, meg a számtalan tanulni való miatt amúgy sem maradt rá ideje.

Azt fogd föl, kérlek, hogy lovaggá nem azért válik a karakter, mert az tök jó buli, meg milyen jól mutat a lovagi cím. Nem. A lovag, mint kaszt, elkötelezettséget jelent. Egy bizonyos eszme, életfelfogás felvállalását, ami alól nincs sem morális, sem fizikális kibúvásra lehetőség. Mert ha igen, akkor - kisebb vétség esetén - a lovagnak vezekelnie kell (hőstettel pl), nagyobb vétség esetén kizárják a rendből, és elveszíti mindazon előnyét, amit a lovagsága révén, választott istenétől kapott. Hasonló a harcművész kaszt is. Harcművész sem azért lesz egy karakter, mert milyen buli a chi használata, vagy az, hogy puszta kézzel át tud ütni egy téglafalat. Nem. A harcművész ennél jóval több és nemesebb.
Természetesen mind a lovagságnak, mind a harcmővészeknek létezik sötét változata is. Igazi, gonosz lovagok, mint a Vértestvérek, a Pusztítás Prófétái, stb, amelyek mintegy negatív tükröt tartanak a lovag elé. Az ő tagjaik fekete mágiát használnak, céljuk valami általuk magasabbnak vélt eszme szolgálása, ami közben nem nézik, hogy kiken, miken gázolnak át. (Jó példákat lehet rá találni a MAGUS-ban a kráni lovagrendeknél, vagy a D&D Dragonlance világában). Ám ne feledjük el, hogy azáltal, hogy ők ilyen eszméket vallanak, és hatalmukat egy gonosz istennek köszönhetik, csak kinézetükben, és elnevezésükben lovagok. Valójában nem azok... Torz, kifordított, megcsúfolt kaszt.

No. Brummogtam.

Ui.: természetesen a sötét oldal a jobb! Éljenek a vérgőzös minotaurusz pusztítók! :twisted: :twisted: :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jún. 25 hétf., 10:39 

Beorn the Shapeshifter írta:
Fogalmam sincs, mikor lesz elég "erőm" mesélni.
Főleg így, hogy a társaság nagy része eltűnt az éterben...

Dougal: lehet, hogy a Heroes SZÁMÍTÓGÉPES játékban lehet felvenni egyszerre pusztító és fénymágiát, de RPG-ben NEM!

Most nem kezdek el morális értekezést írni, mert azt már látom, hogy közöd sincs a szerepjátékokhoz, ami amúgy nem lenne baj, de még a logikus gondolkodásra is képtelen vagy, úgy látom.

A lovag nem véletlenül törvényes jó karakter az alap D&D-ben.
Azaz: fegyverforgatás, diplomácia ok, fénymágia ok (ha paladin), ha nem, akkor knight, íjászat és pusztító mágia kizárva. Lehet, hogy valami kis nyilazgatást tanult még gyermekkorában, de miután elkezdett intenzíven lovagnak tanulni, "kiverték" belőle, meg a számtalan tanulni való miatt amúgy sem maradt rá ideje.

Azt fogd föl, kérlek, hogy lovaggá nem azért válik a karakter, mert az tök jó buli, meg milyen jól mutat a lovagi cím. Nem. A lovag, mint kaszt, elkötelezettséget jelent. Egy bizonyos eszme, életfelfogás felvállalását, ami alól nincs sem morális, sem fizikális kibúvásra lehetőség. Mert ha igen, akkor - kisebb vétség esetén - a lovagnak vezekelnie kell (hőstettel pl), nagyobb vétség esetén kizárják a rendből, és elveszíti mindazon előnyét, amit a lovagsága révén, választott istenétől kapott. Hasonló a harcművész kaszt is. Harcművész sem azért lesz egy karakter, mert milyen buli a chi használata, vagy az, hogy puszta kézzel át tud ütni egy téglafalat. Nem. A harcművész ennél jóval több és nemesebb.
Természetesen mind a lovagságnak, mind a harcmővészeknek létezik sötét változata is. Igazi, gonosz lovagok, mint a Vértestvérek, a Pusztítás Prófétái, stb, amelyek mintegy negatív tükröt tartanak a lovag elé. Az ő tagjaik fekete mágiát használnak, céljuk valami általuk magasabbnak vélt eszme szolgálása, ami közben nem nézik, hogy kiken, miken gázolnak át. (Jó példákat lehet rá találni a MAGUS-ban a kráni lovagrendeknél, vagy a D&D Dragonlance világában). Ám ne feledjük el, hogy azáltal, hogy ők ilyen eszméket vallanak, és hatalmukat egy gonosz istennek köszönhetik, csak kinézetükben, és elnevezésükben lovagok. Valójában nem azok... Torz, kifordított, megcsúfolt kaszt.

No. Brummogtam.

Ui.: természetesen a sötét oldal a jobb! Éljenek a vérgőzös minotaurusz pusztítók! :twisted: :twisted: :twisted:

Ki mndta, hogy nem vagyok Bukott Lovag (Fallen Knight)?

Gyermekkorában Dougal értett az íjhoz mesteri módszerrel, és még álmában sem tévesztett el célpontot... mikor lovag lett, akkor ugyan nem íjászkodott, de nem felejtette el. És lovagként fénymágia és kardofrgatás (de az íjászat még mindig megmaradt), és bukott lovagként pusztító mágiát tanult.

Dougal 42 éves.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 448 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]