shan írta:
Csinálunk egy scriptet, mármint pl.: lerakunk egy eventet, ott a script-re click, aztán egyfajta scriptet kiválasztunk és…
Hogyan lehet aktiválni őket? Ezen gyötrődöm, már fáj a fejem! Arra gondolok, hogy van egy skeleton (no player), ott a triggerable script, ott: give creatures: pl.: 1 air elemental. Ezzel azt akartam elérni, hogy ha megtámadom és megölöm, kapok egy elementált. Nem jött össze.
Ha questet akarok belőle csinálni, akkor azt hogy kell? (quest= feltétel, ha igen...; ha nem...)
Na azóta egy kicsit jobban belenéztem. Most én segítek rajtad:
A triggerable script nem akkor atkiválódik, ha megtámadsz valamit. Ezt a scriptet speciálisan arra találták ki, hogy bárhonnan (tehát akár egy várból, egy eventen belül) elindíthasd. Amit el akarsz érni, azt a következőképpen csináld:
Army properties, esetleg Hero properteis, ha kampányban tovább akarod vinni a hőst:
Events fül, Standard events közül beállítod a
defeated (megverve) eventet, ajánlom, hogy az alapból felkínált sequence-t hagyd meg, mert akkor később hozzá tusz tenni még esetleg mást is. Na szóval Sequence, New gomb, Create action: Give creatures, Select target: opposing army. Ennyi.
A triggereable scriptre egy példa:
1. Fogsz egy várat, beállítasz itt egy triggreable scriptet, pl.
Display message "Valami";
Give creatures, target Garrison;
take materials target curent player
2. leraksz valahova egy placed eventet:
Sequence:
Display message "Most le fog futni a trg_triggereventneve nevű sript";
Trigger custom event named trg_triggereventneve;
Remove Script;
Eredmény: a várban beállított eventet a placed eventbe lépés aktiválja, majd a térképre lerakott összes ilyen placed eventet hatástalanítja (Remove Sript - ezt muszály, ha nem akarod, hogy többször hajtsa végre) persze bárhonnan, ismétlem
bárhonnan meghívhatod!
Egyébként én a combatos hozzászólásban tényleg komolyan gondoltam: a victorious (győzött) helyére kell azt írni, amit akkor akarsz, ha a játékos veszített!
Ha pedig egy quest gate quest requirement.jét false-ra állítod, akkor tényleg nem mehetsz át, ez számomra egyértelmű volt. Hol kérdeztem én ilyet? Na mindegy, nem téma.
Béke veletek, és yó H4 map szerkesztést!