Megígértem, letöltöttem, most pedig megírom a véleményemet. Ne félj, nem leszek lehangoló! Sőt!
Előre annyit szeretnék írni, hogy a zenék mindegyike tetszik, itt-ott apróbb módosítások még lehetnének, de így is fantasztikusak lettek! A módosítási lehetőségekről lejjebb részletesen írok.
A zenék hosszát lehet módosítani, vagy fix hosszúaknak kell lenniük? Ugyanis egyes zenék túl rövidek lettek szerintem...
Castle: Az összes új zene közül a legrövidebb. A lágy zene passzol a várhoz, amolyan fényességet, hatalmasságot tükröz a zene, de lehetne még hosszabb, ezzel jelezve a nagy erőt, a hatalmasságot, a pompát és a tisztaságot. Szerintem pont ennek a várnak a zenéjének kellene a leghosszabbnak lennie.
Dungeon: Érzékelteti a vár hangulatát, a hangok is egész jók lettek, nekem tetszenek. Két dolog hiányzik még, méghozzá a nyirkosság és a visszhangzás hiánya.
Ha lenne ritmusra vagy csak néha-néha egy-egy vízcsepphang, ami a plafonról csöppen le, talán még jobb lehetne. A túlzott dobolás viszont kevésbé illik ide. Azt lehalkítanám, vagy lecserélném az előbb említett vízcsepegésre.
Kellene még egy picit több visszhang is. Mekkora hangulata lehetne így!
Conflux: Igazából nincs tökéletes zene ehhez a vártípushoz. Tetszik, ahogy belevitted a hangokat, gondolom, ezzel volt a legtöbb munkád.
Javítási javaslat: Ez az ének, viszont nem nagyon illik bele, helyette lehetne csak valami nyugtató zene, benne az elementáloknak megfelelő hangok (tűz, víz, levegő, stb...). Illetve amikor felsorolod az elementálokat, azoknak is ilyenné kéne alakítani a hangjukat. Pl. mikor jön a Fire, akkor azt tűzropogással kéne kísérni, mikor a Water jön, azt vízcsobogással, stb...
Szerintem is ezen a zenén kell majd még a legtöbbet dolgoznod, hogy tökéletes lehessen, de nem jársz rossz irányban!
Fortress: Ezzel a zenével csupán annyi a gondom, hogy a dobhatás kemény talajra enged asszociálni, míg ugye ez lápos talaj lenne. A dobot át kéne alakítani "sárfröcsögéssé" és máris tökéletes lenne.
A dob továbbá páncélozott és lándzsás lények közleledését szimbolizálja, emiatt ide nem a legjobb ez a szám így, dobbal.
Ezen kívül ez is nagyon rövidnek tűnik...
Inferno: Kiválóan indul a szám, az ördögi nevetés annyira tetszik, hogy kirázott a hideg! A szám hossza ideális, se nem hosszú, se nem rövid. Majdnem tökéletes! Egyetlen dolog, amit még javíthatnál rajta, hogy a háttérbe néha be kéne rakni némi tűzropogást és esetleg halkabb és erősebb üvöltő hangokat a nevetés után, hogy legyen értelme annak, hogy nevet.
Necropolis: Szintén nagyon eltaláltad a számot, halkan indul, és erősödik. Néha beletehetnél még ha tudsz némi csontropogtatást, vámpírhangot (szürcsölést vagy repülést) meg a vége felé valami fémes kardhangot is.
A hossza szintén ideális.
Rampart: Kiváló szám! A Gyűrűk Ura tündéinek és a hobbit megyének zenéje nagyon passzol ide. Zöld környezet, források, erdő. Ez az, ami kell ide! Kicsit hosszú a bevezető, és túl korán van vége a számnak. Ennyi a probléma. Esetleg némi állathangot tehetnél a bevezetőhöz, de az se fontos. Ha rövidíteni tudsz az elejéből, illetve még hozzáteszel a végéhez, ez lesz a legszebb zene! Egyébként már most is az!
Stronghold: Remek ötlet volt a Gladiátor zenéjét iderakni!
Ugyanaz a gondom ezzel is, mint az előző, Rampart zenével. Túl hosszú a bevezetés, rövid a befejezés. A szám közepén indul csak a Gladiátor főzenéje, ezzel lehetne egyből kezdeni és az elejét elhagyni. Így olyan, mintha két számot illesztettél vágás nélkül össze.
A Roc hangját bele lehetne még tenni, illetve némi "mozgolódást" is.
Fura a szám vége is, mintha elfelejtetted volna befejezni. Hirtelen vége van. Ha elhalkítod, akkor máris jobb lenne.
Tower: Ez a fokozatosan emelkedő zene passzol a vár építészeti stílusához. Mintha a zene "kúszna" feljebb és feljebb a vár falain és tornyain. Majd mikor elér a várba, a titánok elállják az útját és emiatt morcossá, félelmetessé válik az egész hangulat.
Ide passzol a kemény dob is, mert a köves talaj nagyon kemény tud lenni, amin kopogva, dübörögve özönlik a sereg.
Ezen a zenén ne változtass, így, ahogy van tökéletes a szám is és a hossza is!
Ha a leírtaknak csak a tizedét tudod is megvalósítani, már akkor is megérné! Próbáld meg, ha tudod! Aztán nagyon várom a terepzenéket is!
Köszönöm előre is az összes Heroes fan nevében!