Beorn the Shapeshifter írta:
...
Tehát: a varázslatokat szerintem olyan szintre kéne feltornázni, mint a H5-ben, azaz egy mass meteor zápor az tényleg nagyot üssön! Ezzel szemben a mágikus hős semmiképp ne varázsolgathasson orrba-szájba (bocs

), azaz egy spell / kör.
Nem látok jelentős különbséget 5x 10manás gyenge meteor zápor, és egy 1x50 manás nagy zuhé közt. Kivéve, hogy az utóbbit csak később lehet birtokba venni, a mana igény miatt. Ez a might oldalt tápolná.
Ha az alap sebzést megtízszerezem manaigény növelés nélkül, akkor meg sokan felhördülnek.. én is.

De van más út is. ld. lentebb.
...
Jó lenne valahogy megoldani, nem tudom, lehetséges-e, hogy a hősnek legyen egy saját kezdeményező értéke, és ő csak akkor jöjjön, amikor tényleg sorra kerül (szintén a'la H5), és ne a legelső, leggyorsabb szörnyénél röppenjen el a spell. Persze késleltethet kör végéig, ha akar (pl. feltámasztás miatt).
Megoldható. De mi van akkor, ha át akarom vinni a varázslási lehetőséget a következő körre? Ez több kombinációs lehetőséget ad.
A hős "sebessége" lehetne mondjuk 9. Mint a ghost heroknak.
...
A kezdeményezés függjön: a hős szintjétől, az elsődleges tulajdonságának értékétől, és attól pl., hogy van-e logistics-je, avagy nincs. Vagy ilyesmi.
A logistics-ot kihagynám. Jelenleg két dologra is használom az alap elsődleges tulajdonságok összegének négyzetgyökét. Így nem szkill függőek, nem lehet varázstárgyak pakolgatásával trükközni, és nem kedveznek might-nak vagy magic-nek.
...
Mindenképp meg kell különböztetni masszívan a csicska kezdő varázstudót, az ősmágustól: azaz a varázslat ereje nagyobb mértékben függjön a spellpower-től! Ez mind a sebző, mind az áldó varázslatokra igaz. Egy ősmágus sima kőbőr varázslata legyen ténylegesen nagyon erős védelem, míg a kezdőé csak valami kis "izé".
Korábban megírtam, hogy Beholder távozásával megöröklöm a szkript ötletét.
Ezek szerint a tényleges sebzés a spellpower 3/2-ik hatványától függne.
Kérdeztem is, hogy mit szólnátok hozzá. Ezek szerint támogatod?

A tuning megoldható az egyéb spellekre is. Egyedül a slow/haste páros nehéz kérdés. Bár a fő probléma a sebző spellekkel van. A többinek az ereje együtt nő a sereggel. Valószínűleg megírom.
További lehetőség, hogy adunk a hősnek egy "karizma" értéket. Ez határozná meg, hogy mekkora sereget tud "vezetni". A korlátnál nagyobb seregnél kisebb attack/defense bónuszt adna, kisebb seregnél meg extra bónuszokat.
Ez alkalmazható lenne a nem sebző spellekre is.
Mindig is furcsállottam, hogy egy lvl1-es hős lazán megáld/levakít 10 Supreme arkangyalt.
...
Bocs a belebrummogásért.
Végre valaki ismét hozzászólt. Köszönöm.