Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 2631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 132  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 31 szer., 20:22 

superx1 írta:
hi

kivagyoq tévedésben vagy, valószínűsítem, hogy az Ai nem tette fel magára az OI-t ezért nem élt a hatása, egyébként "mindent visz".

Nem tudom. :oops:
De egy hotseat-es OV vs. OI eldönti.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 jan. 31 szer., 22:05 
Heroes Team

kivagyoq írta:
Üdv, emberek!

Nem létezett valamikor egy "bugos" topik? Úgy értem, a játék(ok)ban előforduló vélt vagy valós bugokkal foglalkozó. Mert (ha volt ilyen) eltűnt szőrénszál. Kétszer néztem végig az egész fórumot, de nincs. A tématemetőben sem. Vagy lehet, hogy fantáziáltam az egészet? Na mindegy, lényegtelen, jobb híján ide írom az írandómat.

A játék H3 (mi más?)
Most tűnt fel (jobb későn, mint soha...), hogy bizonyos a mágiát befolyásoló ereklyék "furcsán viselkednek", ha együtt vannak a csatatéren. Konkrétan a "Karmos fekete golyóbisról" (Orb of Vulnerability, továbbiakban: OV) van szó. Ami ugyebár a leírása szerint megszüntet minden természetes mágiaellenállást. Nos úgy tűnik, nem olyan egyszerű:

- élőholtak ellen használva azok remekül berserkelhetők, viszont vakítani/átkozni továbbra sem lehet őket és, bár nem próbáltam, de sztem a morálra ható varázslatok sem fognak rájuk hatni...

- ha az ellennél ott van a "Sárkánytata Hatalma", akkor az 1.-4. szintű varázslatok ugyanúgy nem hatnak rájuk, mintha nem lenne nálam az OV.

- OV és a "piros golyó" (Orb of Inhibition -> OI): Én, a magam egyszerű eszével egész eddig úgy képzeltem, hogy a mágiára ható tárgyak közül az OI a "legerősebb", azaz ha jelen van a csatatéren, minden más mágikus hatást kiolt. Azaz, hiába van az egyik félnél bármilyen mágiaerősítő artifact, az OI azzal, hogy teljes egészében letiltja a varázslást mindkét félnek, értelmetlenné teszi a létüket, felülírja a hatásukat. (A tagadás mindig erősebb az állításnál. Ld. a Spirit of Oppression és a moráljavító cuccok esetét.)
Ehhez képest azt tapasztaltam, hogy egy várostrom alkalmával szépen kaszálja az impló az ellenfél fekete sárkányait, ahogy azt illik is, mert nálam lapul az OV, majd csata végeztével megkapom az OI-t. Biztosan viselte az ellen hőse, mert ezen kívül csak egy másik ereklyéje volt, már a fene sem emlékszik, hogy mi, de valami "egyszerű".

Ez nekem megint az "erre varrjál gombot" kategória... A Sárkánytatát még lehetne azzal magyarázni, hogy amikor kijött a SOD (AB?) kiegészítő, akkor "elfelejtették" összehangolni a hatásokat. De ez a többi esetre nem áll. Másnak is feltűntek már hasonló furcsaságok? Vagy csupa köztudott dologról beszélek, ami csak nekem új?

Kivagyoq

NAh akkor némi érdekfeszítő írás! :lol:
1, A nekrók egy külön téma ezért, saját létükből fakadó Tudatlan és Élettelen létükből alapjáraton nincs mit vakítani (ész és élő szervi szem sem) és mivel az Undead alapból átkozott faj, nem lehet átkozni sem! Ugyanígy a Bless sem hat rájuk gömböccel!

2. A mágiaimmunitásos cuccok mindig is erősebbek voltak az OV -nél, lévén bennevan a leírásban A Természetes Mágiaellenállást Nullázza! Az artik nem természetes immunitást adnak, szóval ezért nem is üti őket! Lásd nyakékek és PoDF (Power of the Dragon ... )! Ezalól kivétel a Bagde Of Counrage!

3. attól hogy a OI ottvan az ellennél, ha alapból a Backpackba van berakva neki, akkor az életbe nem veszi fel a hero!

És ha már Bugokról van szó, 1 ellenpélda az OI-re!
Semmi Spell nem lehet a csata alatt, Arkangyal nem resuzhat, mert az OI fenntvan az ellennél! A BuG, poénből a Faery Dragonnnal megnyomtam az F-t (a Cast billentyű a lénynél spell pozicionálásra), és a Csodák-Csodájára Jött a Lighting Bolt, meg bármi, ami jött éppen spellnek, hiába az OI! Na ez már igazi valós BuG, a Faery Dragon pirosgömböcön át varázsol, habár nem lehetne! Pl. a gép nem is tud olyankor ez 100%!

:shock:

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 01 csüt., 8:25 

Üdv!

doom3d írta:
De egy hotseat-es OV vs. OI eldönti.

Így igaz. Ez az a lépés, amire eddig lusta voltam...:)

Jou messter:

1.: Ezzel én is próbáltam magyarázni a dolgot, és valszeg így gondolták a fejlesztők is, de sehogy sem stimmel. Ugyanis a berserk hat. A nemlétező tudatukra...

2.: Valszeg igazad van, én is gondoltam erre.

3.: Hacsak úgy nem... Majd megnézem az editorban alaposabban az adott pályát. A "Holt herceg" (by Cooper) harmadik v. negyedik részében találkoztam a problémával.

Jou írta:
És ha már Bugokról van szó, 1 ellenpélda az OI-re!
Semmi Spell nem lehet a csata alatt, Arkangyal nem resuzhat, mert az OI fenntvan az ellennél! A BuG, poénből a Faery Dragonnnal megnyomtam az F-t (a Cast billentyű a lénynél spell pozicionálásra), és a Csodák-Csodájára Jött a Lighting Bolt, meg bármi, ami jött éppen spellnek, hiába az OI! Na ez már igazi valós BuG, a Faery Dragon pirosgömböcön át varázsol, habár nem lehetne!

- ezt viszont magyarázhatja a verziószám különbség. A tündérsárkánynál elfelejtették beállítani, hogy pirosgolyó ellen nem varázsolhat...
Hasonló dolog, amit Mugger írt régebben, hogy a Kárhozott vértje és az egyszarvú vakítása simán műxik "ántimedzsik-gerrizonban"...

Kivagyoq

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 04 vas., 17:41 

Szevasztok!
Remélem tudtok segíteni. Az a gondom hogy a map editorban amikor meg akarok változtatni egy mapot és lementem, a file-ja 1 byte-osra változik és onnantól kezdve meg se lehet nyitni többé. Mit rontok el? Mit kell még változtatni a map tulajdonságaiban hogy ez ne következzen be?

Előre is köszi :cry: :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007 feb. 06 kedd, 7:03 

SEGITSÉG!!!!!!!!!!
Megvan a Heroes3 RoE.Letöltöm a Wogot és telepiteném de kiirja hogy a nemtommit állitsak angolra.Átállitom a billentyüzetet angolra de ö még mindig kiirja .valyon még valamit át kell? Kérlek valaki segitsen. :cry: :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 06 kedd, 9:45 
Heroes Team

Hali!
Idézet:
SEGITSÉG!!!!!!!!!!
Megvan a Heroes3 RoE.Letöltöm a Wogot és telepiteném de kiirja hogy a nemtommit állitsak angolra.Átállitom a billentyüzetet angolra de ö még mindig kiirja .valyon még valamit át kell? Kérlek valaki segitsen.

Először is mindenképp SoD vagy Complete vagy esetleg Platinum version kell a WoG-hoz. Egyébként a Vezérlőpulton belül a Területi és nyelvi beállításokban állítsd át a nyelvet angolra. Onnantról mennie kell a dolognak.
Az aláírásomban találsz egy részletes leírást a telepítéshez (is :)). Illetve valahol a WoG topicon belül kell lennie egy kis proginak, amivel ezt még egyszerűbben át lehet állítani.

Idézet:
Szevasztok!
Remélem tudtok segíteni. Az a gondom hogy a map editorban amikor meg akarok változtatni egy mapot és lementem, a file-ja 1 byte-osra változik és onnantól kezdve meg se lehet nyitni többé. Mit rontok el? Mit kell még változtatni a map tulajdonságaiban hogy ez ne következzen be?

Előre is köszi

Egyáltalán melyik HOMM-ról van szó?? Csak hogy be lehessen határolni kicsit jobban a problémát

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: re: Bobbie
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 06 kedd, 12:33 

doom3d írta:
Szia!

Angol területi beállításokra állás után telepítetted a WoG-ot, és nincs magyar ékezet az elérési útban?

Doom3d

nincs:o(
jó leírásom volt a telepítéshez...
de már sodban sem aktív csak az első 3 kampány
a többit látom, hogy ott van halványan a kőben, de nem tudom kiválasztani őket

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: re: Bobbie
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 06 kedd, 20:40 

de már sodban sem aktív csak az első 3 kampány
a többit látom, hogy ott van halványan a kőben, de nem tudom kiválasztani őket

Próbáld a SoD-ot indítani, tölts be egy kampány végig játszás utáni mentést (vagy ameddig eljutottál), és utána működnie kell.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007 feb. 07 szer., 16:38 

Hali nagyon kérem vagy te vagy valaki segitsen :( .Az a gond hogy probálom a SoD avagy AB patchet feltenni.Letöltöm belelépek megkapja a heroes3-at a telepitőben és végigmegy ott valami.De amikor belépek a játékba sem a háttér nem változott meg se semmi .Mért nem megy vajon nem lehet RoE-ra tenni mert nekem az van .Légyszi segits. :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007 feb. 07 szer., 19:30 

Haw írta:
Hali nagyon kérem vagy te vagy valaki segitsen :( .Az a gond hogy probálom a SoD avagy AB patchet feltenni. Mért nem megy vajon nem lehet RoE-ra tenni mert nekem az van .Légyszi segits. :cry:

Hali!
RoE-ra csak RoE patch megy fel, AB-ra AB, SoD-ra SoD és az ab_for_sod*.
Bár ez utóbbi tulajdonképpen nem hivatalos patch. ;)

Doom3d

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007 feb. 08 csüt., 6:25 

Hát jo köszi :oops: és akkor nincs olyan patch hogy a RoE-t Ab-á vagy SoD-á teszi?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 08 csüt., 9:58 

Hali!

Sajnos nincs.

A RoE után fel kell tenni az AB-t (külön játék cd), majd a SoD-ot (szintén külön játék cd). EZ UTÁN kell a SoD 30to32 patch-et felpakolászni. Ajánlott, hogy mind a RoE felpakolása után, mind az AB felpakolása után indítsd el a játékot, nézd meg a kezdő videót, és csak utána folytasd a telepítést (én már szívtam meg amiatt, hogy sitty-sutty fetelepítettem mindent egymás után, és nem indult a game).

A másik megoldás: Heroes 3 Gold verzió beszerzése, ami 2 cd-n tartalmazza mind az alap játékot, mind a két kiegészítőt, valamint a 4.0-ás patch-et is.

Ha a fentiek bármelyikét elvégezted, akkor jó eséllyel az összes H3 térképet futtatható lesz a játék alatt, illetve innentől kezdve telepítheted a WoG-ot a gépedre.

Remélem innentől már minden világos.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 08 csüt., 11:48 

Üdv!

Nem tudom Zéta-city merre található, de amennyiben Bépest valamelyik kerületét rejtené, akkor viszonylag könnyű dolgod van. Ugyanis pont tegnapelőtt egy fővárosi barátom felhívott, hogy épp MédiaMarkt-ban lófrál, és ott lát H3 Complete-t, meg hogy kő-é? Naná! Úgyhogy aznaptól elvileg én is eredeti Complete-tulajdonosnak mondhatom magamat. Persze nem t'om, hogy hány "Méggya-markec" van fészkes fővárosunkban, és azt sem, hogy ő melyikben volt. Azért érdemes utánanézni...

Kivagyoq

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: nekro vs inferno
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 17 szomb., 20:49 

Én Inferno várral vagyok a haverom nekromata.
Hogyan érdemes nekromata vár ellen játszni????
Tippeket és jó trököket adjatok.
köszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 17 szomb., 21:16 

Hello

A H5 varázsló küldetéseinél megakadtam. Az egyik pályán az a feladat, hogy győzzem le Izabel királynőt. Megtettem. Nem halt meg sem Zehir, sem Godric, sem Findnan, és még az a opció is ki van pipálva, hogy a 2 sötételf hős is túlélte. Jött egy videó és visszarakott a pályára. Pörgettem vagy 2-3 hetet, de nem történt semmi...találkozott már valaki ezzel a hibával? Ha igen, hogy kell megoldani? Már nincs rajtam kívül senki a pályán, minden az enyém, mit kell még csinálni?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007 feb. 18 vas., 7:25 

Hali az lenne a gondom hogy a heroes3-ban feltettem a Roe patchet és utána csak a multiplayer-ben lehet játszani.Ez igy ke legyen .Vagy a h4-ben magyarul van meg és feltettem a multiplayer patchet és utána a játék nem indul valaki segitene.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007 feb. 18 vas., 10:27 

Hali valaki segitene hol lehet letölteni a SoD vagy AB-ot.Vagy legalábbis csak a demóját.mindegy demó vagy egész.Csak lelehet-e?Kérem valaki segitsen nem kiegészitő kell hanem SoD vagy AB. Irjatok! Ha tudjátok vagy egyáltalán le lehet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: nekro vs inferno
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 18 vas., 10:31 

Hát pl: levegő mágiát tanulhatsz ott van necro háritó.Vagy tanuld meg a mágiellenállást, hogy ne tudjon az erős föld varázslataival megtámadni csak azért mongtam a föld mágiát mert a necrok azt szokták tanulni.Mert van benne élőhalott élesztő stb.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2007 feb. 18 vas., 15:30 

egy nagyon egyszerű info érdekelne a heroes v-tel kapcsolatban:
egyes várak mage guild-jei mely spell-típusokra koncentrálnak?
pl ugyebár haven-nél garantáltan 1 db 5-ös szintű light és 1 db 5-ös szintű dark spell lesz az 5-ös szintű mage guild-ben, és így tovább a többi népnél is hasonlóan meg van előre adva, hogy szintenként mely szférából kapnak garantáltan 1-1 spell-t. namármost ez a lista érdekelne engem marhára fajonként szintekre bonta, mert egyszerűen nem tudom megjegyezni fajonként fejből, leírva meg nem találom sehol se...
köszi előre is, ha tud bárki is segíteni :)

szerk: egyéb ötlet híján fölfedezem custom game-ek gyors során keresztül most a dolgot, csak örültem volna, ha lett volna valahol egy szép táblázat erről is :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007 feb. 18 vas., 18:47 

Haw írta:
Hali valaki segitene hol lehet letölteni a SoD vagy AB-ot.Vagy legalábbis csak a demóját.mindegy demó vagy egész.Csak lelehet-e?Kérem valaki segitsen nem kiegészitő kell hanem SoD vagy AB. Irjatok! Ha tudjátok vagy egyáltalán le lehet.

Ha sikerül SoD-ot szerezned, akkor van fent a letöltések között egy AB for SoD "patch", ami engedélyezi a Conflux várat.
Tehát elég a H3 Complete vagy SoD.
Complete-et néha lehet nyerni versenyeken való részvétellel..

Sajnos a kedvenc letöltési linkemről a SoD eltűnt ( Romániai oktatási Minisztérium), így nem tudok segíteni. Sejtettem, hogy ez lesz, amikor a Yahoo!-n elkezdték hirdetni, hogy onnan lehet ingyen húzni..
Nem bírták sávszélességgel. :D

P.S. Egyszerűbb megvenni. http://cdgalaxis.hu (1890 Ft +990Ft szállítás)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 2631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 132  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]