Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 148 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő

Szerintetek melyik a jobb Gyűrűk Ura "kiadás"?
Könyv 68%  68%  [ 73 ]
Film 32%  32%  [ 34 ]
Szavazatok száma : 107
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 09 pén., 19:10 

Üdv GyU szeretők!
Én vasárnap megyek a Camponába, de 208perces a film :shock: !
Nem semmi mi?
Egyébként azt mondják, hogy ugyanúgy vannak benne hibák.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 14 szer., 11:39 

Sziasztok!

Na szóval. Tegnap néztem meg a király visszatért, és még mindig a hatása alatt vagyok! Éppen emiatt most a filmre szavaztam, de kétségkívül a könyvet kell elolvasni először, és az a jobb is. :)
Nagyon érdekes, hogy a könyv olvasása közben az ember elfantáziál az olvasottakon, aztán meg jön egy ilyen Jackson, és elénk tár egy ezerszer gazdagabb világot, mint amit el tudnánk képzelni! :)
Persze Ő sem egyedül találta ki az egészet...
Ezek után még meg is lehet bocsátani azt a pár eltérést a könyvhöz képest, ahogy nyilatkozta is: "Ez az én filmem. Az én verzióm. Akinek nem tetszik csináljon jobbat." 8) (nem szó szerint)
Alig várom a 4 DVD-s verziót!!!
:)

TT

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 14 szer., 12:05 
Heroes Team
Heroes Team

A Király visszatér pár apró hibát leszámítva a film
utolsó fél órájáig tökéletes lett.
Az utolsó fél óra viszont enyhén túl lett érzelmeskedve. :(
Már a Két torony is a kedvenc filmjeim közé lopta be magát,
a harmadik résszel se lesz ez másként.

Manticore

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 14 szer., 15:32 

Szerintem max annyi volt a gond a filmmel, hogy el lett nyújtva a vége. Ha ott abbahagyják, mikor Aragornt megkoronázzák, akkor sincs gond. De akkor már tényleg abba kellett volna hagyni, amikor hazaértek. Az év filmje is lehetne, csak ne lenne az a rohadttul elnyújtott vég. És még egy kérdés: Aki a plázába nézte meg az is kapott gyűrűt a gyűrűk ura menühöz?? :D Akkora egy bizsu :? De, ha felfűzöd egy aranyláncra és a nyakadba akasztod, akkor nem néz ki rosszul.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 15 csüt., 8:50 
Heroes Team

Üdv !

Nem lett volna semmi gond a végével, ha ragaszkodnak a könyvhöz (Szarumán a Megyében) , mert az megtörte volna a negédességet és talán elfogadhatóbbá tette volna az elnyújtott befejezést.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 15 csüt., 9:33 

Hali!

Na, a kritikába szívesen beszállok!

SZuper, szuperebb, mégszuperebb, legszuperebb, csak hát igen, a vége ne lenne így el****va.

Én nagyon hiányoltam Szarumánt a filmből, mert ugye a palantír nem csak úgy simán került oda a víz alá, meg ugye a könyvben csak 2 fejezet szól arról, ha jól emlékszem hogy a Megyében mi törpénik. (A Szarumánt alakító színész, ha jól hallottam el se ment a KV bemutatójára, mivel ugye szépen kivágták, a megyés jelenetét is, meg a fentebb említett orthancos dobását... :) )

A másik szerintem negatív kritika a vágással volt...
Néha iszpnyúan durva nyersvágások voltak a filmben, nem t'om, hogy nektek nem tűnt-e fel...

A végén (vége felé) a Végzet katlanjás részt mondjuk nem így képzeltem el, főleg azt hogy Frodó négy ujjal kapaszkodik a sziklán. Ilyenre nem emléxem a könyvből. És még viccesnek is találtam sajnos...

Amúgy minden elismerésem a filmé, és továbbra is maradok híve a könyvnek és a filmnek egyaránt, de az első helyet még mindig a könyv tartja nálam.

üdv, Cooper

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 15 csüt., 10:05 

DonJanvari írta:
Szerintem max annyi volt a gond a filmmel, hogy el lett nyújtva a vége. Ha ott abbahagyják, mikor Aragornt megkoronázzák, akkor sincs gond. De akkor már tényleg abba kellett volna hagyni, amikor hazaértek. Az év filmje is lehetne, csak ne lenne az a rohadttul elnyújtott vég. És még egy kérdés: Aki a plázába nézte meg az is kapott gyűrűt a gyűrűk ura menühöz?? :D Akkora egy bizsu :? De, ha felfűzöd egy aranyláncra és a nyakadba akasztod, akkor nem néz ki rosszul.

Hali!

Szerintem meg pont ennyi kellett a végére. Ez a minimum amit beleraktak a könyvből. Viszont annak sincs igaza aki még többet szeretett volna (pld. megyeharcok, Szarumán, stb.), mert már így is zúgolódás volt a moziban a vége felé.
Gondoljatok bele, nem csak a fanatikus rajongóknak készült a film, nem is csak a vérszomjas "ezsemúgyvoltahogyakönyvben!", hanem jócskán nagyobb tömeget céloztak meg, akiknek ez a 208 perc is bőven elég volt. Remélem a bővített 4dvd-s verzión több lesz, mert a szívem szerint én is tovább néztem volna még akár 1-2 óráig! :)
Olvasgassátok a www.tolkien.hu -n (ez itt a reklám helye! :) a király visszatér fórumot, ott pontosan ezeket a témákat boncolgatják, és többen pontosan azt írták le, amit én is éreztem a film alatt/után (nem is kell magamban megfogalmazni, csak olvasni kell! :))
Na, jól van melózok tovább... :(

Üdv, TT

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 15 csüt., 12:52 
Heroes Team
Heroes Team

A sok érzelmeskedést a végén összesűríthettékvolna - pl. nem
fél percig mutatni ahogy Frodó meg Gandalf mosolyognak egymásra ;)
, és belerakhatták volna pl. a megyeharcokat.
Abban moziban ahol én néztem a mozgolódás a pontosan
az utolsó fél órában volt :wink:
A utolsó jeleneteknél kitrört a frász. :D
Két lány hangososan hahótázott amikor Samu meg Frodó majdnem
lesmárolták egymást :lol:

Manticore

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 15 csüt., 13:18 

manticore írta:
A sok érzelmeskedést a végén összesűríthettékvolna - pl. nem
fél percig mutatni ahogy Frodó meg Gandalf mosolyognak egymásra ;)
, és belerakhatták volna pl. a megyeharcokat.
Abban moziban ahol én néztem a mozgolódás a pontosan
az utolsó fél órában volt :wink:
A utolsó jeleneteknél kitrört a frász. :D

Hát valahogy így...

ui.: Manticore, van egy jó hírem!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cooper 2004 jan. 16 pén., 10:39-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 15 csüt., 21:40 

Csak annyit a filmről, hogy 208 perc de úgy álltam fel a moziban hogy máris vége? Azt hiszem, ez mindent elmond.
Ami nekem nagyon nem tetszett, az az Aragon féle lamour, nem értem az amerikaiakat, minek minden filmbe legalább egy? Amit nagyon hiányoltam: a Szaruman sorsának bemutatása.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 16 pén., 16:03 

Hali!

Nekem az első kettő négy DVD-s változata megvan, átestem a legtöbb extrán, ami a készítésről szólt. Ezek alapján a harmadik részt látva arra következtetek, hogy egyszerűen laposra szorította a filmet a határidő. (Mondjuk az egész tetves kis életünkre jellemző, hogy nem tudunk kellő időt szánni a tökéletes eredmény megközelítésére sem, de legalább tekintenék a filmet (egyes esetekben) film művészetnek; és nem a marketing diktálná a tempót).

Most már csak az a kérdés, hogy a bővített változat kidolgozásánál mi mindent fognak pótolni. (Szarumánt beígérte P.J.)

DiLaen
marketing igazgató

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 17 szomb., 15:29 

Hát ezzel csak az a gond, hogy nem minden fán terem dvd lejátszó. És nem minden fán terem 21.000 Ft tesco-s ár szerint. Mert ennyi volt a 2torony dvd-s ára.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 19 hétf., 8:34 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Szombaton végre sikerült eljutnom a moziba és megnéznem a Gyűrűk Ura trilógia 3. részét. :D

Azt hiszem megbabonázott, amit láttam. Igaz, az utolsó 20 perc valóban kissé csöpögősre sikeredett, de nem lett annyira vészes! Gondoljatok bele abba, hogy van egy film, amit nem csak a könyv megszállottainak, hanem még más emberek millióinak is készítettek és nekik is egy szórakoztató mozit szántak a készítők. Ehhez olyan befejezés kellett, amit ők is megértenek és a sztori egy nagy kerek történetté áll össze. Még valami... Azért azt is látni kell, hogy van egy trilógia, közel 9 órás történettel, akkor nem is olyan sok az a 20 perc könnyfakasztó befejezés, nem igaz? :wink:

Szóval kicsit védelmembe vettem Peter Jacksont, mert amit véghez vitt a filmvásznon több száz kollégájával együtt, az nem mindennapos és filmtörténetet írt vele véleményem szerint! A trükkök 99%-án nem látni, hogy nem a valóságban vették fel, szóval megemelem a kalapom! :D

Egyébként megjegyzem, hogy a könyv a maga nemében is egyedül álló volt, de a film is az szerintem. Azért a könyvet még elolvasom újra az elkövetkezendő hetekben. :D

Nagyon várom már a film bővített kiadását, sajnos még rengeteg idő van novemberig... :cry:

Don: Hogy érted, hogy a bővített kiadás 21.000 Ft? A filmet már 8.000 Ft környékén meg lehet vásárolni hivatalos forrásból!

Végszóként pedig azt ajánlom, hogy először a könyvet olvasd el, aztán nézd meg a filmet! :wink: Baráti üdv,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 19 hétf., 11:42 

Szasztok!

Aki még mindig azt hangoztatja, hogy ez, meg ez nem így volt a könyvben, annak javaslom: próbálja megszerezni a bővített DVD-ket, és nézze végig a kb. 2x400 percnyi extrát a film hátteréről. Ez nem az a félórás Retek Klub -os "hogyankészült" filmecske! :)
Mit ne mondjak, engem a film készítői meggyőztek ezalatt a 800 perc alatt, hogy miért lett ilyen a film amilyen.
Csodálatos.
Ennek a Jackson gyereknek életműdíjat adnék.

Üdv, TT

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 19 hétf., 12:05 

TT írta:
Szasztok!

Aki még mindig azt hangoztatja, hogy ez, meg ez nem így volt a könyvben, annak javaslom: próbálja megszerezni a bővített DVD-ket, és nézze végig a kb. 2x400 percnyi extrát a film hátteréről...

Üdv, TT

Szia!

A trilógia filmben is szépen sikerült szerintem is. De azért meg kell hagyni mindenkinek azt a szabadságát, hogy megköpködje, ha nem tetszik neki - mert bár egyetértek veled abban, hogy a filmnek nem szabad (nem is tudna) a könyv másolatának lenni, de az extrákban szereplő plusz információk nem fogják senkinek sem élvezhetőbbé tenni a filmet.

A lényeg, hogy a filmnek filmként kell helyt állnia, úgy magában, ahogy van. (Nálam Harry Potter azért nagy bukás, mert LOTR-lal szemben az teljesen élvezhetetlen a könyv olvasása nélkül - legalábbis szerintem).

DiLaen

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 19 hétf., 16:58 

Nem is tudom. Én a tesco-ban láttam ilyen csomagolt, minden extrával tömött dvd-csomagot. Ez a 2toronynál volt. De láttam szimpla dvd-csomagot is. Lehet, sőt biztos neked van igazad.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: ttt
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 21 szer., 15:43 
Heroes Team

Nekem a TTT-ben a tőmondatos versszerű párbeszédek (néha) nem tetszettek, semmi valóság nem volt benne. Lehet hogy régebben igy beszéltek a lovagkorban, de az első részben pl nem volt ilyen. Remélve a rotk-ban normális a szinkron. (ttt-ben gimli is néha igy költőien beszélt).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 22 csüt., 14:48 

Én most kaptam Gyűrűk ura 3-at játékban.
Nagyon jó.
Ugyanúgy néznek ki a szereplők, mint a filmben.
Egy a baj:A film alapján készítették!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 22 csüt., 16:07 
a verbális armageddon

Owen írta:
Én most kaptam Gyűrűk ura 3-at játékban.
Nagyon jó.
Ugyanúgy néznek ki a szereplők, mint a filmben.
Egy a baj:A film alapján készítették!

Állítólad nem teljesen a film alapján készítették mert rövidebb és van benne Szauron főellenség.

Mondjuk én nem láttam a filmet, hogy nem akarok hülyeséget mondani.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cseho 2004 jan. 29 csüt., 8:34-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 jan. 28 szer., 21:20 

Szeva!
Szerintem a könyv klasszisokkal jobb a filmnél. Mondjuk én a Szilmarilokat és a Gyűrű keresését is olvastam és ezekkel együtt már nagyon kiszélesedik a történet.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 148 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]