Mivel újra ünnepnaphoz érkeztünk, így ismét úgy döntöttem, hogy dupla adagot kaptok. Újra lesz egy adag használhatatlan és még eddig le nem írt tény, illetve lesz humoros idézet is. Tehát a tények:
• A földgolyó teljes felületének csupán 6 %-a alkalmas növénytermesztésre.
• Egy felnőtt zsiráfnak olyan erős a rúgása, hogy le tud fejezni egy oroszlánt.
• A kiwi az egyetlen olyan madár, amelyiknek az orrlyuka a csőre hegyén van.
• A legnagyobb testű pingvin a Császárpingvin egyméteres magasságával és kb. 40 kilós súlyával.
• Az ókori egyiptomiak a szájuk helyett az orrukkal csókolóztak.
• 1999. május 9-én Laurenceburgban több mint 600 ezer gallon whisky folyt egy üzemből a Kentucky-folyóba tűzvész miatt.
• Elvis Presley-nek volt egy ikertestvére, Jesse Garon Presley, aki születésükkor meghalt.
• New York City 1789-90-ig, azaz egyetlen évig volt az Egyesült Államok fővárosa.
• Egy 2000-ben készült becslés szerint a világon addig összesen 142600 tonna aranyat bányásztak ki.
• Az ókorban, a Peruban élő Inka indiánoknál a házassági szertartás abból áll, hogy a vőlegény és a menyasszony levették szandáljaikat, és egymásnak adták.
• Az Amerikai Titkosszolgálat 1865-ben a pénzhamisítás megfékezésére jött létre.
• Mark Twain feltalált egy játékot, amit Memóriaépítő játéknak nevezett el. A leírásban így mutatta be találmányát:
" Ez egy olyan játék, mely segítségével könnyebben megjegyezhető és felidézhető mindenféle esemény és dátum.
A legtöbb általános iskolás gyerek csak két dátumot ismer: 1492-t és július 4-ét, de fogalmuk sincs róla, mi történt akkor. Ez azért van, mert még nem játszottak ezzel a játékkal."
• A Monopoly társasjátékot 1988-ban adták ki orosz nyelven, és ez már a 23. nyelv volt, melyen a játék megjelent.
• 1300 féle skorpió él a földön, de ebből csak 25-nek a marása halálos.
• A hangyák szaglása ugyanolyan jó, mint a kutyáké.
Az idézetek:
• A múlt éjszaka Bush elnök arról beszélt, hogyan tudunk segíteni az iraki embereknek. Helyreállítjuk az infrastruktúrájukat, a gazdaságukat és munkalehetőségeket teremtünk. Aztán, ha náluk működik, megpróbáljuk ugyanezt itthon is.
- David Letterman
• Dick Cheney alelnök meglátogatott egy Wal-Mart áruházat ma, és azt mondta, a Wal-Mart egy nagyszerű amerikai hagyomány. Nos, ez igaz, csak éppen a dolgozók mexikóiak és az áruk kínaiak.
- Jay Leno
• A nagyapám mindig azt mondta: "Ne a pénzzel törődj, hanem az egészségeddel!". Egyik nap, amikor éppen az egészségemmel törődtem, valaki ellopta a pénzemet. A nagyapám volt az.
- Jackie Mason
• Az apám semmi pénzt nem költött rám, amikor gyerek voltam. Egyszer eltörtem a karom focizás közben és az apám úgy próbált ingyen röntgent csináltatni rólam, hogy kivitt a reptérre és befektetett a csomagok közé.
- Glen Super
• Néha rámtörnek az anyai ösztönök, például, amikor fekszem a kanapén és nem érem el a tévé távirányítóját, arra gondolok: "Ember, de jó lennem most egy gyerek."
- Kathleen Madigan
• A Nebraska Egyetem kutatói szerint azok az idősebb emberek, akik hetente legalább 4 alkalommal isznak sört vagy bort, jóval erősebb csontokkal rendelkeznek. Szükségük is van rá, ők azok, akik gyakrabban esnek el.
- Jay Leno
• Állítsd az összes bolondot magad mellé, és bármivé megválaszthatod magad.
- Frank Dane
• Sosem egyeztem volna bele a CIA megalakításába 47-ben, ha tudom, hogy amerikai Gestapo lesz belőle.
- Harry S Truman
• Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
- Kevin James
• Megnéztem néhány Las Vegasi érdekességet - tudták, hogy naponta 151 ember házasodik meg Las Vegasban? Egyszázötvenegy. Nem kéne ennek páros számnak lennie? Bár lehet, hogy tévedek.
- Jay Leno
• Elmentem megnézni Pavarottit énekelni, és mondhatom, ki nem állhatja, ha te is csatlakozol hozzá.
- Mick Miller
• Sokszor egy férfi az első feleségének köszönheti a sikereit, és a sikereinek a második feleségét.
- Jim Backus
• A jellem olyan, mint a fa, a hírnév, pedig mint az árnyéka. Az árnyékra gondolunk, pedig a fa a lényeg.
- Abraham Lincoln
• Sose bízz egy rövid lábú férfiben - túl közel van az agya a fenekéhez.
- Noel Coward
• Mario Andretti visszavonult az autóversenyzéstől. Ez egy jó dolog. Már túl öreg volt hozzá. Az utolsó versenyén végig bekapcsolva hagyta az irányjelzőjét.
- Jon Stewart