Beorn the Shapeshifter írta:
Freemy: akkor a vízszállító brigád eseményeit innentől te meséled (azért ha lehet, játékos karaktereket ne írts ki
), a hajó megvár titeket. Ok, csak jönnének már a többiek, hogy észrevegyék a fedélzetmestert és apródjait, aztán indulunk is tovább...Theodorus és Petrus amint meglátja az atya szeméből áradó sötétséget, egyből visszaemlékeznek arra az időre, mikor még egykori kastélyukban a nekromanta támadások alatt volt ilyen eset. Akkor először azt mondta egy a mágiákban jártas egyén Theodorusnak azokról, akik ilyesmit szenvedtek el, hogy "megjárta őket az ördög, többet ne akarj tudni! Mindez túl fájdalmas ahhoz is, hogy elmeséljem, nemhogy átéljem... Senkinek sem kívánok hasonlót!"
Ez épp elég volt ahhoz, hogy felkeltse lovagunk érdeklődését, így az akkor még életben lévő mesteréhez, Lord Andre-hez, a nagy nekromanta ölőhöz (akit Theodorus második apjának tartott) fordult a következő kérdéssel:
- Mester, a tegnapi csata után láttam egy közülünk való mágust, aki bár élt, de semmi életjelet nem mutatott. Ez még nem is lenne fura, de a szemei... Koromfeketék voltak, mintha felemésztette volna a sötétség. Vajon mi történhetett vele? Egy mágus azt mondta nekem, hogy jobban teszem, ha nem tudom meg, mégis kíváncsi vagyok rá. Gondoltam, a legnagyobb tiszteletnek örvendő nekromanta ölő erre a kérdésre biztos tud válaszolni. Igaz?
Természetesen felelt az "öreg", de nem azt a választ kaptam, mint amit vártam. Ezt mondta:
- Fiam, ez csata több volt, mint egy nekromanta támadás. Az csak a látszat. Úgy néz ki, hogy a sötétség nagy ura, akinek létezését eddig csak sejtettük végre megmutatta magát, és egyik nagyon fontos lépésének tartja azt, hogy megszerezze kastélyunkat. Ehhez minden eszközt felhasznál. Amit te láttál az mindezidáig csupán két alkalommal fordult elő. Először egy nagyon nagyhatalmú mágussal, aki édesapámat tanította ki a mágia legapróbb rejtelmeire, titokban a sötét mágiák elleni fogásokra is. Senki sem tudja biztosan, de könnyen lehet, hogy már akkor, mikor a sötét mágiáról tanított apámnak sötét megszállás alatt volt, tehát a sötét nagy úr irányította, formálta kedvére apámat, akibe később beköltözött... Tehát az első ilyen megszállott ember Magatidis mester volt. Feljegyzések tanúsítják, hogy sokszor furcsa feketévé vált a szeme. Ő viszont ekkor teljesen magánál volt. Talán nem először fordult már vele elő mindez és ő is jónak tartotta az együttélést.
Gondolom, sejted már, ki volt a második ilyen ember.
- Az édesapja?
- Igen, az édesapám, Norditia mester. A sötétség ereje formálta azzá, aki lett. Sajnáltam őt, pláne akkor, mikor meg kellett ölnöm, hogy a sötétség végleg eltávozzon ebből a világból...
De ne szaladjunk ennyire előre! Magatidis mestert sokan nem szerették szigorúsága és teljesen megváltozott személyisége miatt, ezért egyszer álmában meggyilkolták. Hogy ki, arra a mai napig nem derült fény... Az is lehet, hogy maga a sötét nagyúr gyilkolta meg őt, mert elérkezettnek látta az időt arra, hogy új gazdatestbe költözzön. Természetesen halála után ugyanezek a jelek látszottak édesapámon. Elzárkózott a külvilágtól, sőt egyszer még a nekromantáknak is segíteni próbált, hogy bevehessék a kastélyt. Ekkor jött el a pillanat, amikor meg kellett, hogy öljem. Mivel mágus volt, én pedig lovag, nem volt esélye ellenem közelharcban, bár sosem gondolta volna, hogy a saját fia veszi el életét...
Nekem élete vége felé végig arról prédikált, mikor előbújt sötét lyukjából, hogy milyen jól járt azzal, hogy megtanulta a sötét varázslatokat is. Én természetesen gyökeresen ellene voltam minden ilyen és egyéb mágiának, ezért is lett belőlem a legjobb kardforgató. Talán szerencsémre, mert így a sötét nagyúr nem költözhetett belém. Valaki mást kellett keresnie.
Úgy néz ki, megtalálta újabb gazdáját. A mágus, aki az ördögről beszélt neked és arról, hogy ne is kérdezd tovább, azért nem mondott többet, mert valójában nem is értette, hogy mi történt. Én viszont örülök, hogy elmondtad ezt nekem. Figyelni fogjuk ezt a személyt, és ha tényleg megszállták, akkor a te dolgod lesz, hogy megöld és elűzd közülünk ezt a nagyurat!
Vizsgálatunk kiderítette, hogy tényleg megszállás alatt állt, ezért mivel amúgy is kiközösítették őt társai sötét és titkos dolgai miatt, tiltott boszorkánykodás vádjával elevenen elégettük. Ez után várunkban hasonló eset nem történt. Nyugodtak voltunk, hogy most már talán végleg elűztük ezt a sötét hatalmat környékünkről.
Viszont a jelenlegi helyzet aggodalomra ad okot. Ezek szerint a sötét nagyúr másik kastélyt nézett ki eztán magának, vagy másvalakit, akiben tovább élhetett, most pedig az atya következett...
A kérdés már csak az: mit tegyünk vele? Az, hogy megöljük szeretett papunkat, nem fog eredményt hozni, mert másik mágus testét fogja elfoglalni a nagyúr. Az élve elégetés sem használt, vajon mi használhat? Szerencsére atyánk még kezdeti stádiumban van. Lesz ő még észnél, és ekkor el kell mondanom neki ugyanezt. Hátha tud jobb megoldást. Ti mit gondoltok?
Petrus tátott szájjal figyeli Theodorus szavait. Ott volt a kastélyban, mikor a tiltott boszorkányságért elítélt mágust élve elégették, látta ő is a szemében a feketeséget korábban, de nem is gondolta volna, hogy ennyire komoly volt a helyzet. Egy alabárdosnak nem kell tudnia ilyesmiről, ő a kastély számára feláldozható...
Szólni most értelmeset nem tud, hiszen semmi megoldási javaslatot nem tud ajánlani.
Beorn the Shapeshifter írta:
Pár napja működik csak ez a link, korábban Beorn elrontott valamit... Gondoltam, szólok, hátha nem csak én szerettem volna letölteni.