Nohh.
A map editor egész korrekt kis alkotás, de engem nagyon emlékeztet még a Heroes 3 óidejére, amikor még nem jelent meg hozzá semmilyen kiegészítő. Látszik rajta, hogy sok mindent belepakoltak, és igyekeztek olyanra összeütni, hogy az ember egyből ismerősként üdvözölje, de azért még nem teljes... Csak egy példa: a varázslat menü második oszlopára kattintva eltűnik az első, és egy felfele nyillal lehet csak visszacsalogatni, a legtetején álló spelltől kiindulva. Úgyhogy még lehet egy kicsit fényezni rajta!

Remélhetőleg lesz a végén benne terepfestő is, meg még pár kényelmi funkció.
Mivel nekem az angol nyelvű gyűjtői változat van meg, leszedtem a vad patchelés előtt a magyarítást, meg a no-cd crack-et, azután hajrá. Meg kell mondanom, hogy így angolul sem volt egy túl bonyolult dolog a kezelése (szigorúan az alap dolgokra értendő!!), tényleg korrekt, nagyjából mindent meg lehet találni benne. De szó, ami szó: profi térképeket összerakni nem lesz egy egyszerű feladat!
Ami tetszik így elsőre:
- a letett objektumokra egy space-t nyomva azonnal szerkeszthetjük annak tulajdonságait
- az editorban a tárgyak képei alatt ott a nevük, tehát nem kell jobb klikket rányomni
- nagy képpel is lehet az objektumokat rendezni, meg listáztatni, ha már ismerős az ember
- a terepszerkesztés egész összetett manőver, a terraformálás nem kis gyakorlatot kíván majdan
A szkriptek viszon úgy látom nem a jó előre megírt H3-as szkriptek, hanem WoG-szinten kell begépelni őket. Erről (részemről) egyenlőre ennyit. Főként, miután belenéztem a 72 oldalas kis doksiba!

Azt hiszem, ez a Doom3D, és hasonló szintű Mesterekre váró feladat lészen. Kár.
Van egy vagon funkció, ami még egyenlőre nem egészen világos a számomra. Főként azért, mert nem tudom, hogy csak parasztvakítás miatt tették be (screenshotok készítése, kameramozgások beállítása, conquest és dialog object-ek, stb.), vagy csak még nem-egészen-elkészült-de-azért-beleraktuk dolgokat jelentenek.
No mindegy, számomra a map-editor olyan, mint a játék: kellemes találkozás elsőre, bíztató kezdet, fejlődési lehetőség, de a részemről egyenlőre várok még a belemélyedéssel az első (második) kiegészítőig.