Petrus amint észreveszi a szakácsot szaladni, egy pillanatra benéz a konyhába, ami koránt sem úgy néz ki, mint máskor. A pixit soha sem látott pózban látja odabent, és maga a helyiség is más színben tündököl... Mivel az apró leányt ruhátlánul látja, azonnal távozik, majd rögtön Zumba után ered. Őt a fedélzet mellett találja ráadásul nem is egyedül. A szakács bár látszik rajta is és a tengeren hullámzó szokatlan folton is, hogy kidobta legutóbb elfogyasztott ételének egy elég nagy részét, ő mégis mosolyog... A matróz és az időközben odaerő alabárdos is meglepődik, mikor megtudja, hogy szerelmes a szakács. Petrus ekkor rákérdez:
- Mióta? Eddig ugyanis jelét sem észleltük sem rajtad sem a főztödön, hogy ilyen állapotban lennél... Ki az a szerencsés?
Theodorus bár észrevette szakácsunk szokatlan viselkedését, most nem törődött vele. Látta, hogy Petrus utánament, gondolta, majd ő elmeséli az egészet, ha lesz kedve hozzá, neki fontosabb gondolatok töltötték be elméjét. Ez pedig nem volt más, mint a beszélgetés során tapasztalt furcsaság illetve a csata közben észlelt furcsaság közötti kapcsolat okának keresése. Korábban ott hagyta abba az elmélkedést, hogy rájött, valami ruhadarab okozhatja, és a pajzs valamit felső ruházata nem lehet az. Mi maradt még?
Most következzen szó szerint a lovag összes gondolata a témában:
A csizma? - nem hiszem, ez az egy dolog az, ami még megmaradt otthonról, lehetetlen, hogy varázsereje legyen.
A zokni illetve az alsóneműnek nem szoktak varázstulajdonságot adni...
A kesztyűt még a kastélyba kerülés előtti mesterlövésztől kaptam. Neki fontos volt a kesztyű, azt mondta, szerencsét hoz, rásegít a pontosabb lövésekre, de túlvilági lények észlelésére nem volt szüksége, pláne ha a szellemlényeket nem is mindig lehet eltalálni... Ez nem lehet az! Kizárt!
Apropó előholtak, szellemek, túlvilági lények. A kastélyban szinte mindig ők voltak az ellenfelek. Nézzük, csak mi származik onnan! Nem túl sok minden.
A pajzs, de ezt már kizártam.
A sapka, amit egy másik lovagtól nyertem első megnyert tornámon. Ez lehet varázserejű, hiszen alig tudok róla valamit. Mi van még?
A kard. Ezt a lordtól kaptam, az ő kardja volt. Azt mondta mikor átadta, szerencsét hoz, majd kacsintott egyet... Ez is gyanús, hiszen köztudottan hatalmas előhalott ölő volt valaha.
A sál is onnan származik, de erről sem tudom elképzelni, hogy varázsereje legyen.
Az ingem, ami elszakadt, szintén a kastélyból származik, de az is már kizárt.
A nyaklánc pedig elvileg pont a szellem megszállás ellen van. Nem hinném, hogy szellemlátási-hallási képességet is adna, de azért ez sem zárható ki teljesen...
Másom nincs. Tehát vagy a sapka, vagy a kard vagy a nyakék. Itt is van mellettem Eizyen rá is kérdezek óvatosan, mi mindent tud az ilyesmiről, persze nem jöhet rá kérdésem okára!
Eizyenhez fordul a lovag, majd megszólítja:
Ne haragudj, hogy megzavarlak. Még nem sokat beszélgettünk, úgy érzem, itt az ideje, hogy pár szót váltsunk egymással.
Tudod, engem túlzottan soha sem érdekelt a mágia. Túl kevésnek éreztem magam ahhoz, hogy ilyesmit tanuljak, meg aztán a test-test elleni küzdelem és a lövészet mindig jobban vonzottak. Ennek ellenére a varázshatású tárgyak mindig is érdekeltek. Ilyesmit soha sem szereztem magamnak, túl drágák voltak szerintem a tudásukhoz képest... Szerinted megérik az árukat? Milyen varázshatású tárgyakat ismersz, miket használsz, ha van ilyen? Támadásra vagy védekezésre használsz inkább tárgyakat? Vannak tudomásod szerint valamilyen varázstárgyak a hajón? Fel tudsz ismerni tárgyakat, hogy rendelkezik-e valami varázserővel, vagy sem?
Természetesen a varázslónak lehetnek elképzelései, hogy miért kérdezi ezt a lovag, de semmi konkrétumra ne jöjjön rá, ha lehet!