doom3d írta:
Sziasztok!
Egy gyors közvéleménykutatás: Milyen opciókat szeretnétek a H3 karavánokhoz? Jelenleg a következő opciókon dolgozom:
1. ingyenes lényküldés Dwellingből közeli Várba
2. szállítás seregtől várba, vagy várból várba
3. szállítás seregtől/várból sereghez
4. max. HP limit az egy célra egyidejűleg küldhető karavánoknál.
A 2.-3. opciónál milyenek legyenek a szállítási költségek?
A 4. opciónál mennyi legyen a HP limit?
Milyen más opciókat látnátok még szívesen?
Várom a válaszaitokat. Előre is köszönöm.
Doom3d
Üdv!
Akkor én is szeretnék hozászólni a dolgokhoz (ugye szabad

)
Maga a karaván szerintem lehetne ingyenes, csak a lények árát fizessem ki. Én a karavánt főleg a dwelling - vár, illetve a vár-vár között képzelem el, mivel ezek fixen vannak a térképen, nem mozognak. A seregből várba opció nekem annyira nem tűnik szimpatikusnak, hisz ha teszem azt egy felbukkanó ellenséges hős miatt küldenénk vissza a seregeink egy részét a várba, akkor azok már úgy se valószínű, hogy időben odaérnének, más esetben meg nem tudom miért lenne jó a lényeket a várban "spájzolni". A seregtől - sereghez illetve a várból - sereghez opció már egy érdekes dolog, mivel a hős ugye általában mozog, így akár el is távolodhat a vártól, ami a karaván időt is elnyújtaná, sőt akár az is előfordulhatna, hogy több hét alatt érné csak be a hőst, hős-hős karaván esetén pedig duplán fennálhat ez a helyzet.
Viszont a limit sztem felesleges.
Viszont a karaván felvet egy érdekes problémát. Mégpedig mi van akkor ha több különböző lény érkezne a várba, mint amennyi elférne. Akkor mi történik, ha a fölös lények megsemmisülnének az nem lenne túl jó. Kellene akkor vagy egy fantom hős, aki tárolja ezeket a lényeket (persze ez csak megduplázása lenne a szabad helyeknek), vagy pedig egy plusz épület a várban ami fogadná a beérkező lényeket, illetve ahol elrendezhetném, hogy melyik lény is kerül be valójában a várba.
Nagyjából ennyi. Tehát ha karaván, akkor én valahogy úgy képzelem el azt, mint a H4-ben volt megvalósítva.