Beorn the Shapeshifter írta:
Nono! A holttestek (azaz a két matróz) rendes hajós temetést kap!
Nekem (és szerintem másoknak is) úgy tűnt, hogy nem csak két halott van. Theodorus egyet lefejezett és egy másikat meg leszúrt. Bár ez utóbbi túlélhette, de szerintem lehetetlen, hogy csupán egy másik matróz halt volna meg... Egymással is küzdöttek, meg másokkal is. A többiek hogy vették ki a sztoriból? Szerintem minimum 3, de akár 4 halott is lehet...
Alexander felkiáltására, aki csak hallotta, mindenki odament és a vízbe nézett. Bár voltak, akik félrehallották a felkiáltást és azt hitték, hogy „Valaki van a vízben!”, majd amint odaértek, tudomásukra is jutott, hogy ezt a dolgot egy csöppet túlizgulták...
Petrus hiába várt válaszra a kérdésére, mert Alex felkiáltása révén, a többség el is indult mellőle...
Miközben a lordék elvonultak, a társaság érdeklődéssel figyelte az úszó tárgyat a tengerben. Amolyan aranyosan fénylő, gömbölyded edényféleség volt. Volt, aki zárt teáskancsónak nézte, valaki csak legyintett egyet mondván: „Csak egy újabb roncsdarab egy hajóról. Ez az alabárdos új még itt, ezer hasonló dolgot láttunk már!”, mások petróleumlámpához vagy szeszes üveghez hasonlították a tárgyat. Amint egyre közelebb sodorta az áramlat a hajóhoz, megszólalt az alabárdos:
- Valaki hozzon gyorsan egy hálót, vagy bármit, amivel ki tudjuk emelni a vízből! Nehogy tovább ússzon! Akár palackposta is lehet, vagy a fene tudja…
Theodorus is ott állt kissé hiányos öltözetben a tömegben, és elgondolkozott. Mivel nagyon jó ötlet volt a kráken érkezésekor szólni a kapitánynak, ez nem tűnt veszélyesnek, de gondolta, nem ártana most is szólni neki. Oldalba is bökte könyökével Sir Aylwardot mondván:
- Szólj a kapitánynak most te! Hajnalban én keltettem, de most nem szívesen sétálnék hiányos öltözetben hozzá… Hátha fontos lenne itt lennie, mikor kipecázzák azt a valamit a vízből! Csak a magasságos tudja, hogy mi lehet az, túl pici ahhoz, hogy tökéletesen látni lehessen. Nem is értem, hogyan vehette észre Alex.
A lovag pedig úgy néz ki, nem találja olyan fontosnak az egészet, hogy maga menjen a kapitányhoz, hanem egy matrózt küld el érte…
A matróz el is indul, de még utoljára visszaszól:
- Úgy tudom, azért hiszékenyek az emberek, hogy becsapják őket. Valami itt nincs rendben. Szerintem nem kéne felhozni ezt a valamit a fedélzetre. Meg is mondom a kapitánynak, hogy valami gyanús dolgot érzek!
Utólag Johnatan helyére Sir Aylward került, mert Jou karaktere nincs túlzottan magánál... Kertics meg ha van, ír, ha nincs és nem ír, akkor sem baj. Megy a matróz már az útjára...