Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1339 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 67  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 20:21 

Csókoltatom azt aki azt mondta hogy az Ubisoft az Pontos :twisted:
Én megmondtam előre hogy nem lesz pontos de valamelyikőtök okoskodott itteng.Zolirobi én szívesen segítenék de angolul keveset tudok és csak html szerkeztéshez értek meg még a regényemmel is kell foglalkoznom.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 20:26 

Nem rád gondoltam fifi, tudom, mostanában sok a dolgod, és az angol tudásodon is van mit csiszolni. Inkább olyan személyekre számítottam, akik valójában tudnának segíteni, csak hát.... van jobb dolguk is :|

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 20:42 

Én nem tartom rossz ötletnek, hogy csak magyar verziót lehet kapni nálunk. Így az eladott Heroes 5-ök mind magyarok lesznek, és talán eléri azt a mennyiséget, ami után a többi kiadó is elgondolkodik azon, hogy más játékokat is lefordítsanak! Ha pedig majd több játékot fordítanak le, előbb-utóbb elérjük azt is, hogy a fordítások valóban színvonalasak lesznek. Sajnos valóban az a tapasztalat, hogy egyelőre a hivatalos fordítások sokkal gyengébbek mint amit a rajongók készítenek el.

Azt hiszem igaza van az sg fórum egyik hozzászólójának abban, hogy a rajongók jobban ismerik a játékot, így jobb fordítást csinálnak, mint az akármilyen Kft...

Ja, és mielőtt erre hivatkoznátok, azért annyira nem gyengék a hivatalos fordítások sem, hogy a játék ne lenne élvezhető. Egyszerűen mi magyarok mindenen szeretünk fanyalogni, és hát mostanában olyan menő az angol, nem? :roll: Vajon a németek, franciák, spanyolok, lengyelek is az angol verzió után sóvárognak? Kötve hiszem! A 18. században mindenki francia verziót szeretett volna kishazánkban, akkor azt volt a menő.

A 300 db. gyüjtői változat pedig szerintem nem kevés, tekintve, hogy eleddig egyedül a Sims 2 kelt el tízezer példányban, a többi játék pedig ezt a számot meg sem közelíti. Akkor minek hozzanak ide több ezer példányt? Egyáltalán hány darabot készítenek belőle és mekkora úgy általában az összes játékeladás Magyarországra eső része? A németek biztos ezerszer több játékot vesznek mint mi, így oda a gyűjtőiből is annyiszor több jut! Nekem is fáj ez a tendencia, de hát még egy darabig így lesz.

U.i: Részemről magyar nyelvű Heroes 5-öt várok a postástól... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 20:53 

Ha csak lehet, próbálom elkerülni a magyar játékokat, az általad is említett okokból: a fordítás néhol olyan gyenge, hogy magam is elgondolkodom azon, vajon magyar anyanyelvűek voltak-e a fordítók. Az angol játék a hamisíthatatlan, olyan, amilyennek az alkotói elkészítették, nincs bennük semmi furcsa szöveg, ami bizony néha (gyakran) becsúszik a magyarosítás folyamata alatt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 21:09 

Meg idétlenül hangzanak a lénynevek magyarul :)
Most hogy nem kapom meg az angol verziót inkább előrendeltem a Collector's Editiont... 8) Na ott van egy-két bonusz cucc.
Csak a teljesség kedvéért:
- 3 exkluzív térkép
- A2-es méretű Ashan Világtérkép
- 16+4 oldalas Lendroit's Heroes artwork könyv
- Fajdokumentáció, amelyből egy pillantásra megtudhatod az egységek képességeit
- Heroes II
- Exkluzív interjúk egy külön DVD-n
Szoval ez már igazán megéri az árát szerintem...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 22:08 

haha én már kiakasztottam a heroes v

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 22:16 

hú batnor te egy isten vagy lehetek a barátod? ha kell anyád helyett főzök!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 16 kedd, 23:01 
Heroes Team

zolirobi írta:
Ami pedig a fordítást illeti, szintén nyíltan, tabuk nélkül:
Mindenki elvárja, hogy elkészüljön a H5 teljes leírása, hősök, skillek, mágia, minden. Nos! Csak úgy tájékoztató jelleggel mondom, hogy egyedül csinálom a teljes fordítást, én vagyok az egyetlen, aki felvállalta a munkát. Nem tudom, ki emléxik még a Szerepvállalások, konkrétumok topikra, amely 10-11(!) oldalasra dagadt, csupa segítőkész emberekkel és ajánlatokkal. Ők most hol vannak? Ezek szerint tényleg csak szóban, elméletben tudnak segíteni, de ha eljön a cselekvés ideje, mindenki nagyokat hallgat. Nem tudom elhinni, hogy csak én vagyok az egyedüli ember (gyerek!) ezen a fórumon, aki tud angolul! :|

Egyetértek az előttem szólóval. (Az meg csak hab a tortán, hogy zolirobi a WoG fordításába is beledolgozik. Köszönet is néki ezért, egyedül nagyon strapás meló lenne).
Érdekes, hogy annyi emberkétől, hallottuk/olvastuk, hogy neki megvan a H5. De akkor hol vannak pl: a képek? Lényleírások? varázslatleírások? etc.
Ha pedig már a magyarításokat kerülgetjük: a H5 magyarítása nem lesz egy olyan hú de nagy meló. Persze ha megmaradtak a Demóban látottaknál. Minden szöveget meg lehet találni, onnantról meg csak akarat kérdése, hogy valakik le is fordítsák.
Persze nem azt mondom, hogy akkor most a nap 24 órájából 25-öt kell rászánni ezekre a dolgokra, de lehetne velük szép lassacskán elkezdeni foglalkozni. Meg persze valakiknek itt van a nyakukon a vizsgaidőszak, DE mindent lehet, csak akarni kell.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 1:10 

Srácok, egy dolog nem tiszta:
-miért akartok Ti magyarosítást, ha megjelenik magyarul is a szoftver? Ha azért mert az úgyis sz@r lesz, hát legyen. Azért adjatok egy esélyt neki. Lehet, hogy pöpec fordítás lesz. Szóval szerintem meg kellene várni, hogy mit alkotnak a fordítók, és utána eldönteni, hogy megéri-e a belefeccölt energiát egy általunk kreált magyarosítás, lesz-e akkora különbség minőségben, hogy megéri-e ezzel foglalkozni :)

Ha úgy adódik, hogy kell még ember (ezt leginkább Zolirobinak írom), szívesen segítek, bár programozni nem tudok. Ha van egy angol szöveg, akkor azt helyből fordítom (remélhetőleg). Amúgy üzbég-mandarin szinkrontolmács is vagyok (najó, nemis) :D. De akkor is, a koncepciót hiányolom. Hol kezdjünk neki? Én még ilyet nem csináltam előtte, szóval azt sem tudom, hol kell nekiállni :)

Ha kell help, szólj... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 1:34 

Idézet:
Meg idétlenül hangzanak a lénynevek magyarul icon_smile.gif
Most hogy nem kapom meg az angol verziót inkább előrendeltem a Collector's Editiont... icon_cool.gif Na ott van egy-két bonusz cucc.
Csak a teljesség kedvéért:
- 3 exkluzív térkép
- A2-es méretű Ashan Világtérkép
- 16+4 oldalas Lendroit's Heroes artwork könyv
- Fajdokumentáció, amelyből egy pillantásra megtudhatod az egységek képességeit
- Heroes II
- Exkluzív interjúk egy külön DVD-n
Szoval ez már igazán megéri az árát szerintem...

HeroesII a lényeg, hogy tudja meg mindenki miből lett a best:)

mit aggódtok, ha nem lehet itthon eredeti nyelven kapni, akkor egy szavuk nem lehet, ha hazánkfia unofficial verziót használ

sajnos a javitások néha meghülyülnek a nem eredeti nyelvű verziótól.......

biztos csak én öregszem, de anno mintha simább lett volna az ügy.........fene nagy reklám,fene nagy igéretek, fene nagy késések, fene nagy csalódások, bazi nagy bukás

gl

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 4:25 

Slayer!

Zolirobi most a SkillWheel-t fordítja. Ez, gyanítom, nem fog a magyar verzióban ilyen formában megjelenni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 7:33 

Slayer írta:
Srácok, egy dolog nem tiszta:
-miért akartok Ti magyarosítást, ha megjelenik magyarul is a szoftver? Ha azért mert az úgyis sz@r lesz, hát legyen. Azért adjatok egy esélyt neki. Lehet, hogy pöpec fordítás lesz. Szóval szerintem meg kellene várni, hogy mit alkotnak a fordítók, és utána eldönteni, hogy megéri-e a belefeccölt energiát egy általunk kreált magyarosítás, lesz-e akkora különbség minőségben, hogy megéri-e ezzel foglalkozni :)

Ha úgy adódik, hogy kell még ember (ezt leginkább Zolirobinak írom), szívesen segítek, bár programozni nem tudok. Ha van egy angol szöveg, akkor azt helyből fordítom (remélhetőleg). Amúgy üzbég-mandarin szinkrontolmács is vagyok (najó, nemis) :D. De akkor is, a koncepciót hiányolom. Hol kezdjünk neki? Én még ilyet nem csináltam előtte, szóval azt sem tudom, hol kell nekiállni :)

Ha kell help, szólj... :D

Nem olvastad figyelmesen. Nem a játékot fordítja!
Én is szívesen segítenék a fordításba, de sajnos nem tudok.
Egyébként meg szerintem nem gáz, ha mi fórumosok is csinálunk a játékhoz egy magyaritást. Biztos lesz olyan dolog a hivatalos fordításban, ami nem fog tetszeni. A H4-ben is akadt ilyen dolog... Ezért várjuk meg, mit alkotnak, aztán csináljunk egy javító magyaritást kedvenc játékunkhoz, ami csak a hivatalosan félrefordított dolgokat javítja át. Így kevesebb munkával tökéletes magyaritás jöhet össze. Mit szóltok ehhez? Addig is a skilltáblázatot jó lesz tanulmányozni. :)

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 9:03 
Heroes Team

Üdv Bátor Harcosok!

Zolirobi: Ne vedd a szívedre, én már többször próbáltam embereket toborozni a feladatokra, de nem sikerült... :? Egy dolgot ígérhetek neked, meg lesz a munkád gyümölcse itt nálunk az oldalon és a megfelelő jutalmazása is... :wink:

Mindenki: Biztosan az a cél, hogy a magyarok a magyar Heroes V-tel játsszanak... Ezzel nincs is baj, csak a játéknak az angol, orosz, francia, német honosított változattal egyidőben, május 19-én kellene megjelennie, nem pedig június elején, közepén! :? A játékot az Ubisoft honosítja, bízzunk benne, hogy jól fognak fordítani a fiúk! :wink: Ennek az az előnye is megvan, hogy a hivatalos oldalon nemcsak az angol, orosz, francia, német honosításhoz fog hivatalosan patchet (javítófájlt) kiadni a kiadó, hanem a magyar verzióhoz is! Mi felajánlottuk a segítségünket a fordításhoz, referenciaanyagként a H3 ROE és H3 SOD, valamint a H4 kézikönyv fordítását nyújtottuk be, de elutasítást kaptunk arra hivatkozva, hogy az UBI saját maga oldja meg a magyar fordítást... :shock:

Baráti üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 9:24 

Kezdek rettegni...

Lesz itt még átkozódás a "hozzáértő", "szuperhivatalos", "jajjdejóhogymagyarulvan" fordítások miatt.

No mindegy, remélem még benne leszek a Gyűjtői változat sikeres megkaparintói között... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 9:39 
Heroes Team

A magyarítással csak annyit akartam jelezni, hogy végső esetben elég könnyű belenyúlni a dolgokba. Amúgy persze hogy megvárom, én is a magyar kiadást, nem állok neki még előtte H5-öt fordítani. :wink: (nem estem a fejemre) Bár remélem, ha az UBIsoft fordítja, akkor az remélhetőleg egy jól lefordított dolog lesz, és nem találkozunk majd, mondjuk ilyen szövegekkel:
"Sikeresen legyőzni kicsi, csúnya impeket. Győzelem!" :D :D :D

Pár info:
A térképszerkesztő és a random térkép generátor, majd csak az első add-onban fog megjelenni, mivel most még csiszolgatják azokat, illetve azt a "hatalmas mennyiségű" pályát amit beleraknak elégségesnek találják
(6*5 hadjárat pálya, 6 single, 10 multis, 18 duel-es(?))
Valószínűleg mindenki másképp van vele, de én személy szerint nem vagyok oda a hadjáratokért, inkább random térképeket és a jó! single-mapokat részesítem előnyben. (a multihoz sajnos nem volt még szerencsém, a hot-seat-et nem számítva)

Forrás

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 10:36 

térképszerkesztő nélkül a multi halott

pont ez volt a h3 gyors multi sikerének a titka

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 12:57 

Én is jobban szeretem a single és random mapokat mint a hadjáratot. Az miért van , hogy először a heaven hadjáratot lehet megcsinálni? Miért nem mindegy hogy milyen sorrendben játszom a kampányokat? Szerintem ez nem volt túl jó ötlet akárki csinálta is! :evil:

Ez bolhacirkusz, nem eredmény!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 13:06 
Heroes Team

Talán Storyja van, nem? Minden korábbi heroes részben volt hasonló, bár nem ennyire lineáris ez tény...

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 13:13 

Csak, hogy ellentmondjak kicsit - én meg inkább a hadjáratokat szeretem, a kerettörténet miatt... illetve az olyan single pályákat ( lehetőleg minél nagyobb méretben :), amiknek jól megírt "történetük" van.

üdv,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 máj. 17 szer., 13:41 

Hali!

A Celestial Heaven-en Fabrice nyilatkozta, hogy a mapeditor az első patch-csel megérkezik. A másik dolog amit mondott az pont a pályák számával volt kapcsolatban: összesen ugye 60 pálya van a progiban, ha jól számolok 30 kampány + 10 multis (amit használhatsz single-ként is, ha hotseatben indítod) + 6 single + tizenakárhány duel (bár ez utóbbit nem nevezném igazi mapnak), a H3 RoE-ben összesen 70 volt. A collector's editionban meg fog jelenni + 3 single map, a kiegészítőkről pedig még nem is beszéltünk.

Azoknak pedig, akik aggódnak, hogy nem fog futni a gépükön: Nekem 1.7 Ghz AMD Duron, 786 MByte RAM, 64 MB Geforce4 4200 Ti a konfigom és 800x600-on gyönyörűen fut, bár 1024x768-at is felajánlott, igaz azt nem próbáltam meg tartottam tőle, hogy erősen szaggatni fog. A legkisebb felbontás 640x480!!!

Üdv, Cooper

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1339 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 67  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]