Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 79  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 24 hétf., 11:46 

ahab kapitány meg is találta Billyt a szobájában, bár nem tulságosan friss, és mintha gondok gyötörnék, ezt nem köti a kapitány orrára, és mivel tudja, hogy a lord egyik bizalmas embere, ezért udvariasan válaszol kérdéseire.
Elmondja, hogy beszél a másik varázslóval, hogy készüljön ő is, mert megoldható, hogy éjszaja mondjuk óránként fellőnek egy apró világító golyócskát, ami magasra emelkedik, és közbén éles fényt áraszt magából de hogy egyik varázsló se fáradjon ki tulságosan, ezért érdemes lesz megosztani a feladatokat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 24 hétf., 12:48 

A két mesterlövész beszélgetése során Theodorus elmesélte, miként nyerte meg a Robin Hood versenyt, miként került a kastély lövészmesterei közé, aztán azt is elmesélte hogyan lett lovag. Mondja is:
- Való igaz, nem biztos, hogy a legjobb lovag lesz, ki nem nemesi származású, ugyanúgy az sem biztos, hogy jó lovag lesz abból, akinek nemesi vér folyik ereiben! Sajnos én sem mondhatom magam a legjobbnak, egyrészt azért, mert nem vagyok nagyképű, másrészt azért, mert idő előtt kellett befejeznem a képzést és biztos van valami, amit még nem ismerek. Ennek ellenére eddig semmi gond nem volt velem a csaták során, valahogy mindig túléltem, még akkor is, amikor nem nagyon látszott rá remény... Még mielőtt lovag lettem, nyílvesszőim rendre célba értek, sokszor a körülöttem harcoló emberek az én vezetésemmel annyi ellenséget tettek el láb alól, mint máshol két csoport. Büszkék is voltak ránk azok a lovagok, akiknek az előttünk lévő terület végleges megtisztítását adták ki feladatul.
Egy ötlet! Ha benne vagy komám, a nagy hajótokon rendezhetnénk egy versenyt, ahol kiderülne melyikünk a jobb. Van ott rajtad kívül még más íjászmester is? Nagyon érdekelne a dolog! Benne vagy egy versenyben?

Látszólag érdekesnek találja Johnatan a lehetőséget -méri fel a helyzetet Theodorus magában, de vajon mit válaszol? Ugye, ha nemmel felel, még bátortalannak nézhetik, ha igennel és veszít, le fogják nézni, ha nyer, minden tisztelet az övé. Velem ugyancsak ez a helyzet, de én akkor majd védekezhetek a sebesülésemmel és a lovagi átképzésemmel. Mindazonáltal nem hinném, hogy jobb lenne nálam ez az íjász. Semmi sem lehetetlen, de nem hiszem…

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Freemy 2006 ápr. 25 kedd, 20:14-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 24 hétf., 15:30 

A pixi.

Lilith a hajó körül repkedet. Élvezte hogy ujra szárnyalhat, ahogy pillekönnyű szárnyaival megzabolázza a szelet.
- Valóban nem láni a partot sehol. Hát ez nem jó. De végülis lehetne rosszabb is.
Hogy roszkedvét feledje leszált a fedélzetre és énekelni kezdett. A lágy dallam ugyan pixi nyelven szólt de a dallama lágyságát igyis megérezték a közelben lévők. Egy két matróz közellebb huzodik hogy jobban lásson. Megeresztek egy két mosolyt feléjük, de azért csak ovatosan nehogy elbizzák magukat.
- Oh te jó égg... Szakad közbe a lágy ének. Most jutott eszembe hogy már csak pár nap van hátra az "ezer illatú virág nyilásáig".-Ajjaj. Tünödött el magában. Itt ezen a hajón nem lenne túl szerencsés. Pláne egy rakás tengárjáró emberférfi közt.- Most mit kéne tennem? A hatását nem lehet elkerülni és több hétig is eltarthat. Addig nem tudok a levegőben maradni.
Lillit most elösször valóban veszélyben érezte magát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 24 hétf., 16:42 

Warlock: Ahab kapitány szemmel láthatólag megnyugszik kissé.

- Magam sem találhattam volna jobb ötletet ki! Köszönöm, hobbit úrfi! Tudtam, hogy nem fogok csalódni a varázslóinkban! Ha ezt sem fogják meglátni az eltévelyedettek, akkor már úgy is mindegy nekik... meg nekünk is... - teszi hozzá rövid szünet után.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 24 hétf., 18:17 

Az előző hozzászólásomat átszerkesztettem, ez a történet rögtön az után kezdődik. Ki ne hagyjátok az elejét! :wink:
Johnatan int egyet, jelezve, még gondolkodik a dolgon, nem akarja elkapkodni a választ arra a kérdésre, hogy elfogadja-e a kihívást avagy sem.
Ekkor jön elő a mondókájával, ami így végződik:
Jou írta:
Szegény! Pedig a nagy test és a benne rejlő erő nemes szívet takart. Csak az a bizonyos este..."- halkul el a hangja, majd a múltra gondolva nézett egyenesen ki a tengerre, s nézte, hogyan haladnak a hullámok el a hajó melett!

Theodorus figyeli, ahogy újdonsült barátja a tengert figyeli és elgondolkodik. Kisvártatva azért előrukkol a kérdéssel:
- Mi is történt azon a bizonyos estén? Meséld el, ha elmondhatod! Nagyon kíváncsi vagyok erre is!

Az alabárdosok is beszélgetnek közben a matrózzal, elregélnek egy-két harcos sztorit, de arról, amikor gyáván elmenekültek, mélyen hallgatnak...

Egyszer-egyszer, mikor eszébejut Alexandernek, körbekínálja az embereket egy-egy tőtettel, majd folytatják a beszélgetéseket. Villámgyorsan elszáll a nap, azt veszik észre, hogy már este van és még mindig beszélgetnek... Ekkor Petrus félbeszakítja az éppen aktuális témákat itt is, ott is és így szól:
- Emberek! Osszuk be, miként fogunk őrködni, hogyan ütemezzük az alvásokat! Beszélgetni ráérünk még, de ezt jó lenne tudni! Ki szeretne kezdeni az első éjszakán mondjuk 4 órai őrséggel? Aztán ki vállalkozik a folytatásra? A következő nap természetesen az pihen, aki aznap szolgálatot teljesített!

- Öten vagyunk –veszi át a szót Theodorus. Szerintem minimum két-két embernek fenn kéne lennie egyszerre. Úgyis nincs olyan messze a másik hajó… Ugye Johnatan? –néz rá a lovag kérdőn. Kb. két-három éjszakát kibírunk. Első éjszakára magamat és valamelyik korábban itt lévő embert javaslom. Holnap éjszakára pedig lehet jelentkezni. Ki vállalja?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Freemy 2006 ápr. 25 kedd, 20:15-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 24 hétf., 20:41 
Heroes Team

"Hát nem titok! Az úgy kezdődött, hogy úgy majd egy hónappal ezelőtt, a városunkban járt ismét egy gazdag és híres keleti kereskedő, a nevét nem tudom, s a lord ajánlásával felbérelte az egész Akadémiát, hogy kísérjük el a hajóján haza és visszaútján! Éppen egy árufeltöltő út lett volna, hisz már hónapok óta nem töltötte fel portékáit. Na szóval éppen úgy egy századot tehettünk ki az újoncokkal, s Mc'Qeen kiválló éles gyakorlatnak tartotta az ifjoncok számára, s a kereskedő sem szűkmarkú bérezést ajánlott! Szóval pár nap múlva kifutottunk azzal az ostromgálya nagyságú brigg hajójával, amit a kapitánya szerint a haditengerészettől vásárolt, s úgy alakítatta át, hogy jó nagy raktere legyen! Szóval jó nagy volt, elfértünk rajta bőven, sőt még egy ezred is könnyen elszállásolható lett volna rajta. Szóval a kifutásunk után 5 napig semmi híre nem volt semmiféle veszélynek, de az este tartogatta meglepetését! Az éjszaka nagyon sötét volt, a látótáv szinte egyenlő volt a nullával. Az még nem is lett volna baj, ha ezt a sötétséget kihasználva hajnal előtt úgy másfél órával nem közelít meg egy kalózhajó. Szinte figyelmeztetés nélkül csaptak le ránk, úgy keltünk fel az ordítozásokra. Nem hagytak sok esélyt, nagyon profik lehettek, s a kadétok sem voltak ilyen helyzetre kiképezve! Én csak annira emlékszem, hogy mire kiértünk, már lángolt a fedélzet, s a kalózok özönlöttek át a hajójukró. Nagymedve hősiesen egyből a középpontban termett, meg is lepte a banditákat nagyon, de odaát erős tüzérségi támogatást nyújtott néhány ork íjjász s néhány zöld kis lény, asszem gremilineknek nevezik fajtájukat. Nos egy pár pillanat erejéig, amíg tartott a meglepetés ereje, úgy tűnt, hogy sikerül kiszorítani őket, de végül az újoncok gyors fogyása és a folymatosan özönlő haramiák végül edöntötték a hajó sorsát. De a legroszabb az volt, mikor néhány sebesüléstől kicsit megyötörve a Kapitány mellém keveredett, a menekülés tervét akarta volna előadni, mikor jött a végzetes lövés. Pont a szívét találta el, s jelen pillanatban menthetetlen volt. Még halála előtt kért, hogy mentsek meg, akit még lehet, ne hagyjam veszni senki életét fölöslegesen! S így halt meg, karjaimban tartottam élettelen testét, nem akartam elhinni, hogy vége annak, aki minden helyzetben felismerte a lehetőséget, s akit lehetett a legrosszabb körülmények között is élve kihozott!"- halkult el egy pillanatra Johnatan, pármásodpercnyi csönddel tisztelegve emlékének, majd folytatta:"Aztán újra erőre kapva szóltam a többieknek, hogy kezdjék meg a 'szakszerű menekítést', majd a kiképzők zömével megpróbáltuk tartani az állást, hogy 'nyugodtan' tudják megoldani a problémát. Már ekkor eléggé fáradtak voltunk, Nagymedve már két nyíllal is 'büszkélkedhetett', eggyel a lábában, eggyel a jobb vállában, de lendületéből mit sem veszített. Viszont ezután már nem emlékszem a többbire, mert a tarómon éreztem egy hatalmas ütés erejét, aztán elájultam. Annyit tudok erről, hogy egy golyó láncos vége kapott el, s fektetett ki egy kis időre! Fene azokba a kis zöldségekbe!!! Amikor felébredtem, már javában folyt a rakodás, de pénzen, s némi dísztárgyon és árumaradványon kívül nem sok minden maradt nekeik. Sietttek átfele, mert már a hajó vészes tempóba kezdett süllyedni! Én amennyire lehetett feltünés nélkül a hajó széléhez mentem, majd látva, hogy két mentőcsónak hiányzik, beleugrottam a vízbe. De az azutáni látvány elképesztő volt. A vízen kettő csónak úszkált, viszont mindkettőnél lehetett némi halvány fényt látni, s azt, hogy mellette halottak feküdek. Ezek a banditák nem ismertek kegyelmet! A menekülőket úgy vadászták le, mint a nyulakat a pusztán, senkit nem hagytak élve. Amit még láttam az égő hajó világítása mellett még le tudtam olvasni a kalózhajó nevét, mielőtt végleg elnyelte volna tenger a roncsokat! A másik hátuljára pedig ez a név volt felvésve: Acheron! Soha nem fogom ezt elfelejteni!S ezt követően visszazökkentem fáradtan az ájulás mélységébe egy kissebb fadarabon! Ezután tíz napig sodródtam a tengeren, majd a lordék halásztak ki a vízből, s azóta tartok velük, segítem a lordot céljának elérésében!"- fejezte be a történetet. Nemsokkal azután jött az alkonyat, s megbeszélték az éjszakai ügyelet kérdését! Mivel Theodorus azt kérte, valaki maradjon fent kettőjük közül is, ő vállalkozott arra, hogy először örködik, s a matrózt elküldte, hogy pihenje ki magát holnapra.

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 24 hétf., 23:36 

Érdekes történet! Nem is gondoltam, hogy neked is hasonló sorsod volt, mint nekem! Mondjuk neked óvatosnak és kitartónak kellett lenned, míg nekem bátornak és eszesnek. Megoldottuk!
Mivel Johnatan jelentkezett az éjszakai őrségbe Theodorus mellé, így a többiek lassan, ahogy mindenki a témája végére ért, már nem kezdett bele újabba. Izgalmas nap után van mindegyikük, gondolták, ideje nyugovóra térni. Mivel Johnatan nem mondta, hogy lesz váltás, így ők nem is kérdezték, egyből mentek aludni, nehogy valakinek is feltűnjön, hogy nem lesz váltás…
Theodorus remélte, hogy íjász kollégája marad fenn vele, ami be is jött. Így ők továbbra is beszélgettek. Theodorus részletesen elmondta, miként sebesült meg, és hogyan menekült meg Alexander és Petrus segítségével. Hogyan ápolták, miközben újra tanult járni, miként nyerte vissza régi erejét és képességeit. Johnatan csodálattal hallgatta. A lovag egyszer csak azt vette észre barátján, hogy valamin nagyon gondolkozik, de nem akar szólni, vagy csupán még nem tudja, miként mondja el ezt a valamit. Ekkor már teljes sötét lett. Csak a petróleum lámpa világított, amit maguk közé helyeztek. Majd történt valami, egy váratlan dolog.

-Hu-Hu! –üvölt két hatalmasat Petrus a sötétből, de csak 5 centire a vitézektől.
Mivel az alabárdos borzasztó csendben jött, szinte lopózott, mint egy tolvaj, senki sem vette észre, de ami még rosszabb semelyikük sem számított rá. Mondani se kell, mindkét vitéz gatyája hirtelen tele lett, Johnatan ráadásul ijedtében majdnem a vízbe esett…

- Te aztán most tényleg a frászt hoztad ránk! –mondta Theodorus. Egyszer még valahogy visszakapod! Meglásd! Ha szabad kérdeznem, miért nem alszol?

- Hát lehet itt aludni? Alex horkol, mint a veszett ló, ringatózik a csónak, mintha mérges vizeket hányna, ráadásul a gyomrom is libikókázik… A horkolás ellen hiába fogom be Alexander orrát, vagy rúgom oldalba, nem használ, sőt inkább még fokozza így az „élvezeteket”! Így nem tudok elaludni! Inkább virrasztok veletek, aztán holnap meg alszok, mikor majd ő fog virrasztani a matrózzal! Remélem, nem baj?

- Ha nem ijesztgetsz többé, akkor nem baj. –feleli Theodorus. Meg szeretném élni a holnapot!

- Vizsgáljuk meg a csillagokat! Ki melyiket ismeri fel? Azt tudom, hogy az a nagy fehér, ott északkeletre, azt hívják „Erathia fényének”! Mendemondák szerint az angyalok onnan érkeztek hozzánk valaha, hogy mindig a jó ügyet szolgálják. Ti melyiket ismeritek?

- Én azt a duplát! Az ha hiszed, ha nem, az „Ördög szeme” nevű csillagpár. Állítólag éjszakánként az ördög onnan mindent lát, ha úgy látja jónak, hogy támadni szeretne, megteszi, ha úgy látja, hogy még nem erős eléggé csapata, nem lesz háború, majd később…

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Freemy 2006 ápr. 25 kedd, 19:55-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 25 kedd, 19:30 
Heroes Team

Miután megkezdték az éjszakai örködést, a lovag káprásztatta el a csodálatos megmenekülésének történetével. A történet végéen mondani akart valamit, de inkább meggondolta magát, s csöndben maradt. De nem úgy, mint a lovag társa, aki úgy megijesztette a beszélgető társaságot, hogy majd frászt kaptak. Johnatan kis híjján a vízbe esett eme remek tréfa eredményeképp. "Hát öcsém, legközelebb hangosabban is jöhetnél, nem szeretem az ilyen ijesztgetősdit!"- mondta, majd azt is megtudták, miért nem alvással tölti el az éjszakát. Majd csillagvizsgálással töltötték további idejüket. Egyenesen restelte magát Johnatan, hogy nem járatos ezekben a dolgokban, de amit lehetett, mindent megyjegyzett. Eléggé érdekes dolgokat meséltek neki, s ő el-elámult ezeken a számára újdonságokon!

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 25 kedd, 20:41 

Hosszú volt az éjszaka, kielemezték a csillagokat, de mindegyiknek a nevét egyikük sem ismerte. Nem volt baj belőle, hiszen nem ez volt a lényeg, csupán mint érdekesség jött elő a téma. Johnatannak úgy tűnt, fogalma sincs ezekről, éppen ezért nagyon nagy érdeklődést mutatott a csillagok iránt. Mikor a „Manticore” csillagképről volt szó, akkor nagyon eltűnődött. Talán valami emlék fűzte hozzá, vagy csak épp eszébe jutott valami, talán egy harc, egy csata, amire a Manticore szó vezette rá… Rövid csönd következett, majd Johnatan megszólalt és egy valóban nagyon érdekes történetet mesélt el.
Petrus napközben nem tudott sokat beszélni Johnatannal, így most leginkább ők beszélgettek, Theodorus csupán bele-belekérdezett egyszer-kétszer a témába, ami számára nem volt igazán tiszta…
Az alabárdos viszont egész érdekes kérdéseket tett fel az íjásznak, miután az a csillagképről eszébejutott sztorit elmesélte. Lássunk párat:

- Mi minden történt veletek eddig a nagy hajón? Hányan vagytok összesen? Pontosan mi az úti célotok? Gondolom ott, a nagyobbik hajón biztos nem unatkoztatok. Mesélj pár érdekes történetet, ami a hajón történt! Rég hallottunk már kalandos történeteket, az éjszaka hosszú, bőven van időnk!

Remélem nem gond, hogy Johnatánt történetek mesélésére sarkalltam... Te is nyugodtan megteheted ezt Theodorussal vagy valamelyik alabárdossal, valamit majd csak kitalálok rá. Ha netán mégsem tudsz valahova történetet költeni, beérem (beérjük, ugye? :lol: ) egy ilyen válasszal is: "Erről majd később beszélek, mert..." vagy történik valami vagy másról beszélnél előbb inkább.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 26 szer., 1:47 

A pixit hová szállásolhatóm el?

Végre éjjel van megint. Már nagyon idegesített a halandók állandó mászkálása. Lassan suhanok kabinról kabinra. Egy páran már alszanak. Nem kell belépnem a fejükbe, hogy tudjam, ki jár épp az álmok világában. Még jól emlékszem a minó álmára, amit összezavartam. Mielőtt beavatkoztam volna békés volt és önmaga úgy alakította ki hogy békét találjon benne. Vajon erre szolgálnak az álmok? Oda menekülnek a halandók a világ borzalmai, elöl. A viszályokkal és megpróbáltatásaikkal teli világban van számukra egy zug ahol menedéket, találnak. Hmmm. Jó nekik. Én miért nem tudok ilyet találni.?
Pedig nekem is vannak álmaim. Nem szoktam aludni, így nem tudom hogy ezek is olyan, álmok-e mint az övék. Nem is nevezném álmoknak inkább csak olyan, mintha egy látomás lenne, ami magányos, óráimban jön rám. Nem társulnak hozzá érzelmek, olyan mintha csak képeket néznék. És mindig ugyanazok a képek.

Átlebegek a padlón és a legsötétebb raktárig, meg sem állok. Itt végre csend van. Csak a néma és mély sötétség vesz körül. Jó itt. Ilyenkor egy vagyok a sötéttel, körbeölel és megtisztít a gondolatoktól. Szükségem van rá. A halandók léte csupa zajongás, egyik sem tud úgy eggyé válni a csenddel, mint én. E nélkül talán megtébolyulnék. Így is állandóan a pusztítás gondolata süvit bennem. A gyűlölet teszi ki napjaimat, de itt én is békére lelhetek.

Próbálom magam abba az állapotba hozni, amikor is rátör az a látomás. Talán több óra is eltelik addig, de az időnek semmi jelentősége itt. Lassan kúszik elém az első kép.

Egy házban vagyok. Egyszerű kis ház, a falak itt-ott repedtek és a tetőt alkotó nádkötegek között is besüt a holdvilág pár résen. Egy ember ül velem szemben, egy férfi. Mosolygó arcal kanalazza a levesét, és mintha hozzám beszélne. Hangokat nem hallok, csupán a szája mozgásából és a nézéséből gondolom, hogy így lehet. Felállok az asztaltól, és körbe járok a szobában. Járok? Hihetetlen de olyan ütemesen mozgok, mint a halandók.
Egyszerű berendezés, egy ágy, egy tűzhely, pár láda és egy szögre akasztott halászháló van itt. Ja és még valami, egy bölcső. Odasétálok. Egy csecsemő alszik benne. Békésen szedi a levegőt, és néha rugdal egyet. Furcsa érzés tör rám. Mintha a rám jellemző hidegség enyhülne egy kicsit. Nem tudom, mitől lehet. Valahogy nem érzem maga a világból kitaszított lénynek.
A baba szemei felpattannak. A száját torz ábrázatba húzza. Hangok nélkül is tudom hogy sir. Felemelem, és ringatni kezdem. Nem értem miért teszem ezt, de nem tehetek ellene semmit. Ezt az álmot nem én irányítóm, hanem a része vagyok.
Vele együtt sétálok vissza az asztalhoz.. A férfi ismét mond valamit, majd hirtelen felkapja a fejét. Hallgatózik. Majd felpattan, és az ajtóhoz rohan. Kitárja, de kilépni már nincs ideje. Egy nyílveszővel a szemében zuhan vissza. Az ajtóban két különös lény jelenik meg. Két lábon járnak de leginkább gyíkhoz hasonló fejük van. A testüket zöld és kék pikkelyek borítják. Mikor meglátnak, felém rohannak. Megragadnak és kirángatnak a házból. Odakint teljes a zűrzavar. Több ház is lángokban áll és mindenütt ehhez a kettőhöz hasonló lények mászkálnak. Néhány ember harcra kel velük, ők rövidúton befejezik életüket. Megkötöznek és a tengerpart felé rángatnak.
Most kimarad néhány kép, nem tudom mi történt az idő alatt de a következő képeken már nappal van. Egy összeeszkábált ketrecben vagyok. Elég nagy, rengeteg ember van. Nők, férfiak, öregek és gyermekek. A házban látott csecsemő még mindig nálam van. A tengerparton vagyunk. Egy gálya horgonyoz itt, az oldalára erősített pallón azok a különös lények pakolnak különböző ládákat. - Felismerem ezt a hajót. Ez az, amit előző otthonomnak tekintettem, amíg az a démon fel nem égette .-
Hirtelen kitárul a ketrec ajtaja és egy kutyafejű sörös testű teremtmény lép be rajta. Két hüllő kinézetű követi, olyanok, mint amiket a faluban láttam. A kutyaképű egyesével odasétál az emberekhez, és egyfolytában motyog valamit. Még mindig nem hallok semmit. Néhány emberre rámutat, azokat a két testőre megragadja és kilökdösi a karámból. Hozzám is odaérkezik. Rám néz, valamit motyog, majd elfordul, és tovább válogat az emberek között. Mikor körbeért, és mindenkit megvizsgált, int a másik kettőnek és elhagyják a ketrecet. Akiket kiválogatott azokra erős láncokat raknak és a gálya felé, lökdösik őket. A kutyaképű még egyszer visszanéz az itt maradtakra. Az arca gonosz vigyorba torzul majd intésére pár gyíkember, kitárja a ketrec ajtaját. Három szörny rohan be hozzánk. Kettő mintha nagyra nőtt gyíkok lennének. Hat lábuk van és hosszúkás testük. Gondolkodás nélkül nekiesnek az embereknek. Hatalmas mészárlás veszi kezdetét, a könyörület ismeretlen lehet számukra. Harapják, marcangolnak mindenkit, akit csak elérnek. A harmadik szörny mintha egy bika lenne, ám hatalmas fekete pikkelyek borítják a testét. Ő nem tombol, nyugodtan áll a mészárlás közepén. Rám emeli fénylő szemeit és kimért léptekkel közelit felém…
Ezután már csak a végeláthatatlan sötétség van a képeken. Nem látok semmit, de most elösször ebben a látomásban hallok valamit,….gyermeksírást.

Mindig itt szakad meg a látomás. Nem értem honnan jönnek ezek a képek, és nem tudok semmit sem hozzájuk kapcsolni. Talán ha éreznék egy-két érzelmet, akkor jobban felfognám a mondanivalólyukak, de nem érzek. Nem is baj, sosem fogom ezeket megérteni, de tudom, hogy örökké kísérteni fognak. Hmmmm.. A halandók hogy vágynak az öröklétre, fogalmuk sincs róla, hogy a végtelen létezés nem áldás, hanem a legszörnyűbb átok, amit csak el tudnak képzelni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 26 szer., 9:55 

Pixie bárhol "ellakhat", ahol neki jólesik, nem egy túl nagydarab. Elvileg maradhatna a hat személyes közös hálóban az elffel.

Warlock: véget ér a hajó "felújítása", nagyjából mindenki a nyílt óceánt bámulja, hátha felbukkan már a jahtocska, rajta a keresztrúd lehetősége... De egyenlőre sehol semmi. Azután eljő az éjszaka, és a megállapodás értelmében fellősz óránként egy-egy világitó lövedéket, ami szép nagy fénnyel fellobban a magasban. Ha ez sem vezeti vissza az eltévelyedetteket, akkor semmi...

Éjfélkor az ember varázsló vált le. Hálás vagy neki, mert már nagyon kezdted unni a világítótorony-üzemmódot. Kissé fáradtan bandukolsz Surmoval közös szállásotokra, az eljövendő, pihentető álom igérete lebeg csak előtted.

Meglepetésedre Surmo nagyjából józanul (na jó, pontosabban fogalmazva: kommunikációképes, nem teljesen sík részegen) üldögél az alsó priccsen, és egy furcsa, ördöglakatra emlékeztető tárgyat forgat a kezében. Ezt a többféle anyagú, vékonyabb és vastagabb drótokból összeállított (összegabalyított) tárgyat szintén mágikusnak érzékelted, de nem tudtál rájönni arra, hogy mire is lehet jó valójában.

- Né' mááá', tök jó! - mutatja a furcsa valamit feléd Surmo nagy, boldog mosollyal az arcán. - Sikerült kinyitnom! - és valóban: mintha az egyik drótdarab külön került volna a többitől.
- Surmo, tedd azt le az...! - eddig jutsz a mondandódban, mikor kékeszöld fény tölti be a kabint, és az ember egy villanással eltűnik. Némi ózonszag marad csak utána.

- Frappáns kis teleport-kulcsot aktivált a barátod - szólal meg a rég nem hallott karkötőd.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 26 szer., 11:54 

Cherbó émelyítő hányingerrel tért magához. Nem túl kellemes így ébredni. Vajon mennyit alhatott, és mi történt az elementálokkal? A kabinban sötétség honolt. Felült az ágyban, mivel semmit sem látott így csak az orrára tudott hagyatkozni. Az atya és az elf szagát jól érezte, a pixi-t körüllengő virágillatfelhőt pedig lehetetlen volt nem érezni. Alszanak. Még a hortyogásukat is jól hallom. Gyorsan végigtapogatta a testét. Egy-két helyen sajogtak a csontjai, de égési sebei már nagyon erős hámlásnak indultak. Jól van, pár nap és meg se látszódnak majd. Maró szomjúság kínozta a torkát, mivel a kabinban nem volt víz ezért a fedélzetre indult. Mindig megszomjazik mikor túl sokat használja a lángjait. Ráadásul sokat aludt és így már teljesen kiszáradt a torka. Kicsit még nehézkes a járás, de azért sántítani nem fogok. A sötétben végigtapogatta a folyosó falát, jól érezte a karmai lenyomatát, amit akkor hagyott mikor a viharban küzdött fel magát.
A fedélzeten már világosabb volt. Az embermágus, aki a hárpiás hajón volt, állt a korlátnál. Mikor kilépett köszönetképp intett neki, majd rögtön az első vizeshordó után kutatott a szemeivel.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 26 szer., 13:51 

... amit meg is talál azonnal, amint lesiet a raktárszintre.

Amint épp ereszkedik lefele, a hátsó fedélzeten őrt álló matróz elgongatja a hajnali két órát. Az ember mágus erre lustán nyújtózik egyet a fedélzeten, majd a csupasz árbóccsonk tövéből egy világitó labdacsot lő az égnek, mely kis hanggal, de annál nagyobb fénnyel fellobban odafenn. Vajon mi lehet ez?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 26 szer., 15:02 

Mi franc ez? Mit müvel ez az ember. Gondolkozott el Cherbó amint csillapitotta szomját. Végső soron nem tudunk róla semmi, csak azt hogy varázstúdó. Talán egy másik hajónak jelez? Remélem nem ellenséges szándékkal. A legjobb lesz ha megkérdezem tőle, és ha nem tud megfelelő magyarázatot adni akkor felelösségre vonom. Remélem erre nem kerül sor, még nem vagyok túl jol a harchoz.

Az árnyékok közt közelitette meg. Probált csendben haladni, de azért arra vigyázott hogy ha esetleg meglátná akkor ne higy-e hogy lopakodik. Eddig nem vette észre. A sötét tengert bámulja.
- Üdv néked álmatlan. Azthiszem mi még nem beszéltünk. Elárulnád mit müvelsz itt?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 26 szer., 16:34 

A hajón lévő tűzvédelem visszatért már?

Miután Ahab kapitány szólt a Billyvel való esti "munkájukról", Eizyen úgy döntött inkább alszik még egyet, mielőtt éjszakázna. A hobbittal úgy beszélték meg, hogy éjfél fele leváltja őt. Visszavonult a kabinjába (Ugye a lovaggal vagyok egy szobában?), a lovag nem volt még benn. Ledőlt ágyára, és elgondolkodott azon a látomáson amit néhány órával korábban látott. " Az biztos, hogy attól a bárdtól van, de miért láttam én ezt meg?" - gondolkozott félhangosan. "Erős fegyver az biztos, és eléggé át van itatva mágiával is. Lehet, hogy a minotaurusz egy ilyen csoport tagja volt? Áldozat... Feketemágia..." - ezek a dolgok Eizyentől messze álltak, de szükségesnek tartotta, hogy tudjon róluk, mivel elég sokan használták, és az ellen nehéz védekezni amit nem is ismer az ember. "Vagy ha nem is a minotaruszé volt eredetileg, akkor hogyan juthatott hozzá? Lehet, hogy ellenük küzdött valamikor... Ki tudja, mindenesetre amíg nem látom ellenséges szándékát addig én sem fogok ellene tenni."

Elszunyókált. Nem álmodott sokmindent, inkább csak kavaros dolgokat látott az előző csatával kapcsolatosan. Elementál... Mekkora erő volt benne... És a hobbitnak is mekkora ereje volt! Furcsa, eddig úgy képzelte el, hogy a hobbitok, nem "ekkora" mágiatudók. Belső időjelzője felébresztette. "Mennyi lehet ilyenkor az idő? MIndegy felmegyek, aztán ha még korán van esetleg beszélgetek a hobbittal." Kikelt az ágyából, addigra a lovag is benn volt már. Aludt, Eizyen megpróbálta nem felébreszteni. Az ágy alól kihalászta botját. "úgyis lesz most elég időm próbálgatni"- gondolta. Felfelé menet halott egy gongot, majd nagyon minimális változást érzékelt a levegőben. "Biztos most küldött fel egy jelzést" -gondolta. Amikor felért a fedélzetre a fénylő gömböcske még világított, de már sokat veszített az erejéből. A hobbit ott állt a már újra visszaszerelt korlát mellett. Észrevette a feljövő Eizyent, és elindult lefelé a kabinjába. Útközben köszöntek egymásnak, de már kimerültnek tűnt, úgyhogy Eizyen nem akarta feltartóztatni.

Nekitámaszkodott a korlátnak, és a vizet figyelte. "Hogy-hogy nem értek még vissza a fedélzetmesterék?" Egy kis ideig a tengert fürkészte, de egy fél óra elteltével ez már nem tűnt olyan érdekesnek. Botjára nézett, és azon gondolkodott, hogy kéne maradandó mágiát "beleteremteni". Csak valami kis egyszerűt elsőízben. Megfogta a kifaragott botot, lehunyta szemeit, majd elkezdett mormolni. Kis idő elteltével abbahagyta és botjára nézett. Semmi változás. Elfordult tőle, és megint a tengerre nézett. "Hogy kéne?"
Ekkor meghallotta a matróz gongját. Neki készülődött, majd egy gyors mozdulattal fellőtt az égbe egy kis világító gömböcskét. A gömb csíkott húzott maga után, majd egy perc múlva eltűnt.
Egy újabb húsz percen keresztül próbálgatott különféle varázsigéket, de a bot akkor sem mutatott semmiféle változást. Hozzászokott, hogy nem sikerül, de nem keseredett el. Mindig amikor volt egy kis felesleges ideje próbálgatta, hiszen ki tudja, bármikor sikerülhet. Újabb gongot hallott. Egy kis késéssel ugyan, de fellőtt még egy ugyanolyan gömböt mint az előző.
"Hát ez elég lassan telik" - gondolta, amikor hirtelen megszólította valaki. Hátrafordult, és a magóg állt előtte. A magóg hangneme nem volt túlzottan barátságos, de ellenségesnek sem volt mondható.
- Szervusz! Hát tényleg nem ismerjük még egymást, mert amikor bemutatkozhattam volna kaptunk egy elementált. Ahab kapitány ötletére vagyok itt, leváltottam a hobbitot, Billynek hívják ugye? Nemtudom tudod-e, de nincs árbóca vagy mije a hajónak, legalábbis valami ilyesmit mondtak, én ehhez egyáltalán nem értek. A fedélzetmester, meg egy matróz elmentek azzal a másik hajóval, ami ide volt kötve, de még nem tértek vissza. Már kezdtünk aggódni, hogy hova tűnhettek. Ahab kapitány kitalálta, hogy óránta fellőhetnénk egy világító valamit, hogyha esetleg eltévedtek volna, akkor talán ez segíthet valamit a tájékozódásban. Te hogy-hogy ébren vagy? Ilyenkor szinte mindenki alszik aki megteheti. Selmo atya mondta, hogy kimerülhettél, mi történt veled? Amikor kiértem ott feküdtél a földön. De sokat beszélek". -harapta el uolsó mondatát, mivel észrevette, hogy a magóg többször válaszolni akart, de a varázsló az utobbi két órában egyedül volt és nagyrészt unatkozott, úgyhogy örült, hogy van kinek beszélnie.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 26 szer., 16:42 

Ewolian írta:
A hajón lévő tűzvédelem visszatért már?

El sem mult egy pillanatra sem! :wink: Esetleg valaki elnyomta egy rövid időre... :nagyonrejtélyes:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 26 szer., 23:15 
Heroes Team

HA nem baj, akkor majd negyedik nap visszatérnénk a hajóra, hogyha szívesen látnak még rajta! :)

Az éjszaka további részében Johnatan mesélt még a hajón utazó többbi társáról, akik már ott voltak, amikor kimentették őt, s elmondta azt is, hogy miféle expedíciófélét vállaltak el a lord és csapata! Mire befejezte a történetét, már hajnalodott, s a többiek is előkászálódtak a kabinokból. A nap nem sok esemény történt, találkoztak egy csapat delfinnel, amiről a matróz mondott érdekes történeteket, hogyan mentették meg nemegypár hajótörött életét. Emellett a babona szerint szerencsét hoznak az utazóknak! Még egy elvonuló madárcsoporton kívül más érdekes nem történt, ismét beszélgetéssel töltötték a napot. Az élelmezést a hálóval kihalászott halakból és a lovag által hozott rizsből a különös recept alapján oldották meg! Az egész napos napsütéstől kicsit lebarnultak, s már már alig várták hogy visszaérjenek a nagy hajóra. A probléma csak az volt, hogy a késő délutánra tervezett visszaérés környékén még a látóhatárban sem volt a hajó. "Netán elszámoltuk magunkat már megint?"-kérdezte a matróztól, aki válaszként elmagyarázta, hogy a hajó legjobb esetben a környezet hatásaként és megfelelő lehorgyonyzás híjján csak elsodródott, a másik rossz eset, hogy támadás folytán elrabolták! "Na de mot akkor hova menjünk?"-szólt már kicsit kétségbeesetten, majd így szólt: "Ha elindulunk az áramlás irányába mennyi esélyünk lehet arra, hogy megfelelő irányba állunk?"-kérdezte, majd más lehetőség híjján a matróz útmutatásai alapján elindultak dél-délnyugathoz közelítő irányban. Az esti örködést az előző nap alvó matróz és Alex lááta el, míg őkelmentek pihenni. Viszont az éjszaka közepe táján nagy sebbel-lobbal veri fel Johnatant a matróz. "Jöjjön, lehet hogy megtaláljuk a hajót!"-szólt, majd pár pillanat múlva kirobogtak a fedélzetre. "Hogy érted azt, hogy megtalálhatjuk? Csak így a sötétben előbukkan?"- kérdezte, miután nem látott semmilyen vizi járműt sem a környéken! "Hát az úgy volt, hogy, mennyi is, szóval nem annyira rég láttam egy fényfoltot a vizen, de mire felnéztem eltünt, s azt hitem, a hód bukkant elő pár pillanatra! Viszont alig pár perce, miközben Alexel beszélgettem, úgy abból az iránybúl egy gömb szállt fel, majd nagy fénnyel szétrobbant s eltűnt. Lehet hogy jelezni akart egy hajó, talán nékünk a mienk! Sajnos előbb még nem láttam, mert eltertlte a figyelmemet a beszélgetés!"- mondta el a matróz. Kíváncsiságból fenmaradt egy időre nézelődni, majd mikor úgy talán egy óra elteltével ismét egy gömb jelent meg. "Na akkor legyen igazad, s tényleg a mieink jelezzenek nekünk! Irány arra!"-szólt, majd az időnként megjelenő fények segítségével folyamatosan tartották az irányt! Hajnalra kicsit jobb lett az idő, s nőtt a látótávolság, igy már kivehető volt egy vitorla nélküli hajó sziluettje, s erre nagy vidámság kerekedet a kicsi jachton! "Végre visszaértünk!" szólt le a kelőknek, akik szintén nagy örömmel fogadhatták eme jó hírt. Pirkadat után nem sokkal már be is érték a Sólymot, s végre végetért ez a kis kereséses kiruccanás!
Ha valakit érdekel, akkor csak szólok, hogy kelet felől érkeztük a ladikkal!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 26 szer., 23:52 

Cherbó szintén a korlátnak támaszkodott, jól esett a hideg tengeri levegő.
- Hát, pontosan nem is tudom mi történt a csatában. Emlékszem hogy az elementálra rontok, és a belsejébe kerülök. Több száz apró villám csapott belém miközben ott pörögtem benne. Az tudom hogy a rotáció kiragadt az uralmam alól a tűzet és belülről beborította az elemntált. Utána nem emlékszem, csak olyan érzésem volt mintha egy lávatengerbe merülnék el, és mintha beszéltem volna is valakivel, de ezek kiestek. Cherbó megvakarta szarvakkal teletűzdelt fejét. Biztos csak álmodtam de valahogy olyan valóságos volt.
Inkább abbahagyta a látomása mesélését, nem akarta hogy kapásból lököttnek nézzék.
Szóval pár társam most odakint van, és nekik szolgálnál jelzőfénnyel. Rendes dolog tőled. Szívesen beszállnék, szerintem egy tűzgolyó is ugyanúgy megfelelne a célnak, mint a varázslatod, de szerintem már a hajót védő mágiák újra aktívak. Apropó védőrúnák. Most ne tarts örültnek, de a vihar kezdetekkor egy hang szólalt meg a fejemben. A közölte velem hogy menjek a fedélzetre, mert szükség lesz rám. És hogy átmenetileg elnyomja majd a rúnák erejét. Elösször azt hittem, hogy az atya volt, de most végiggondolva ő nem lehetett. Éppen torkaszakadtából imádkozott az istenéhez.
Hmmm. Érdekes dolog ez. Az a hang, tudta hogy milyen veszély les ránk, pedig a hajón lévők közül én láttam elsőnek. Azon kívül képes volt elnyomni még a hajó védővarázslatait is. Vajon ki lehet erre képes. Nem értek hozzá de a rúnák elnyomásához elég nagy mágikus összpontosítás szükséges nem? Szerinted te az atya vagy a hobbit képes lenne rá?

Az eddigi hajóút elég kalandos volt, talán túl kalandos is. Van egy olyan érzésem hogy több van a háttérben mint gondolnánk. Olyan mintha egy felsőbb erő állandóan ellenünk dolgozna. Egy másik pedig segítene nekünk. Rengeteg szokatlan dolog történt eddig, esetleg még azt is megmerem kockáztatni, hogy nem a véletlen műve hogy ti vagy én idekerültünk.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 27 csüt., 0:58 

Theodorus olyan érdeklődéssel hallgatta Johnatan beszédét, hogy szóhoz sem jutott. Fel sem tűnt neki, hogy közben elkezdett világosodni. Arról vette észre a reggel eljöttét, hogy Alexander megszólalt: „Jó reggelt ezen a szép napon mindenkinek!”

Ekkor elhatározták, hogy mivel fogytán az étel, ismét halat próbálnak fogni és megmutatják két új barátjuknak, milyen is az az igazi „Hajótöröttes” Szusi.
A halászat egyszerűbb volt a hálóval, mint korábban az alabárddal. Bár verseny így nem alakulhatott ki, mégis jól érezték magukat, mert jó volt a fogás és hamar élelemhez juthattak.

Theodorus újra elmondta, mit hogyan készít, és mi lesz a végtermék.
- Van még egy kevés sónk –kezdi Theodorus, és némi jégtömbbe fagyasztott rizs a ládikóban, ezt a pajzsra helyezve a napon felolvasztjuk, majd az így kapott rizságyra ráhelyzezzük a nyers halat és megsózzuk. Ekkor hideg, de nem is olyan rossz ételt kapunk.

Rövid időn belül elkészült az étellel és már kínálta is körbe a nem túl ízes, de tápláló ételt. Mindenki örült, hogy ebben a szűkös időben valami változatosságot hoztak az étrendbe.

Ahogy étkeztek feltűnt Petrusnak, hogy valami fura van a hajó mellett a vízben, ami ráadásul mozog is…

A matróz azonnal ráismert a teremtményre. Mikor odanézett látta is, hogy nem is csak egy van belőle, hanem egy egész csapat. Delfinek voltak, amikről érdekes történetek keringtek a hajósinasok társaságában. A matróz is elmesélt pár ilyen történetet. Érdeklődés kísérte minden szavát, hiszen a megmentő delfinek és a szerencse is elhangzott beszélgetése során.

Még be sem fejezte, amit elkezdett mondani, bár már legalább a tizedik delfines történetét mesélte, arra lett figyelmes Alexander, hogy valami szárnycsattogást hall. Nem tévedett, ahogy az égre nézett a kukkerral, látott egy csapat hárpiát a levegőben röpülni. Mivel nem akarta megrémiszteni útitársait, így csak annyit mondott, hogy egy csapat madár volt az… Magában azonban eldondolkodott, mégis hová és miért igyekeztek ezek a hárpiák? Végülis arra jutott, hogy majd a nagy hajón utánaérdeklődik valakitől.

Amint végetértek a beszélgetések, mindenki kifeküdt a napra picit napozni, mert egész jó idő volt. Az idillt az íjász és a matróz beszélgetése szakította meg, mikor a hajójuk lehetséges helyéről vitatkoztak:
"Netán elszámoltuk magunkat már megint?"-kérdezte a matróztól Johnatan, aki válaszként elmagyarázta, hogy a hajó legjobb esetben a környezet hatásaként és megfelelő lehorgonyzás híjján csak elsodródott, a másik rossz eset, hogy támadás folytán elrabolták! "Na de most akkor hova menjünk?"-szólt már kicsit kétségbeesetten, majd megkérdezte: "Ha elindulunk az áramlás irányába, mennyi esélyünk lehet arra, hogy megfelelő irányba állunk?" Más lehetőség híjján a matróz útmutatásai alapján elindultak dél-délnyugathoz közelítő irányba.

Miután kipihenték magukat, folytatták a beszélgetéseket. Egyéb dolog aznap már nem történt, így a megbeszélés alapján Alexander és a matróz volt az aktuális ügyeletes. Petrus elmondta Alexnek, hogy ő miért nem marad velük, mert elvileg úgy volt, hogy a másik alabárdos is aznapra van beosztva… Kissé hitetlenkedve fogadta Alexander ezt a horkolós sztorit, de mivel ő nem hallhatta, el kellett fogadnia, hogy így volt.

Miután a három előző éjszakai ügyeletes elment aludni, Alexander és a matróz elbeszélték, mi minden közös bennük. Kiderült, hogy valaha Alex matróz is akart lenni, de inkább alabárdosnak ment.

Ahogy beszélgetnek, egyszer csak valami fényt lát a matróz. Csak ő láthatta, mert Alex háttal ült az eseménynek. Mivel azt hitte a matróz, hogy csak a hold szórakozik vele, nem is figyelt különösebben. De amikor már felhívta a figyelmét matrózunk arra, hogy van ott valami a második fényfolt után, akkor már ő is odanézett és tényleg olyan érzése volt, mintha már látta volna, mintha már megélte volna ezt a helyzetet, pedig még nem sokszor ült hajón életében… Erről azonban nem mesélt virrasztó kollégájának, mert az gyorsan felkapta a fejét és lerohant a kabinokhoz. Mint kiderült, Johnatant keltette fel, mert ezt a valamit neki is látnia kell, mintha jelezne nekik valaki.
Ahogy felértek a fedélzetre, Alexander picit fülelt. Ezt mondták:
„Hogy érted azt, hogy megtalálhatjuk? Csak így a sötétben előbukkan?"- kérdezte Johnatan, miután nem látott semmilyen vízi járműt sem a környéken! "Hát az úgy volt, hogy, mennyi is, szóval nem annyira rég láttam egy fényfoltot a vízen, de mire felnéztem eltűnt, s azt hitem, a hold bukkant elő pár pillanatra! Viszont alig pár perce, miközben Alexel beszélgettem, úgy abból az irányból egy gömb szállt fel, majd nagy fénnyel szétrobbant s eltűnt. Lehet, hogy jelezni akart egy hajó, talán nékünk a mienk! Sajnos előbb még nem láttam, mert elterelte a figyelmemet a beszélgetés!"- mondta el a matróz.

Közösen elhatározták, hogy a hajó fele veszik az irányt. Sokat beszélgettek egymással és bizakodtak, hogy végre talán meglesz ez hajó. A lovag és Petrus ez alatt az igazak álmát aludták a kabinjukban.
Bíztak benne Johnatanék, hogy nem más hajójáról jeleznek, és így visszataláltak. Alexander szóhoz sem jutott, bár nagyon nem is tudott volna mit mondani. Még nem is látta a hajójukat.

Pirkadatig tartott az izgalom. Ekkor végre körvonalazódott a hajó képe maguk előtt és Johnatan felkiáltott: "Végre visszaértünk!"

Ezek szerint ez a vitorlák nélküli hajó az otthonotok? –Kérdezte Alex. Még jó, hogy nálunk van erre a célra egy ép fa törzsdarab. Talán ha nem is teljesen, de részben fel is fogjátok tudni használni. Ebben bízva merült el újra gondolataiba Alexander.

Theodorus és Petrus amint meghallja a "Végre visszaértünk!" mondatot, pláne úgy, hogy nagy lelkesedéssel mondta az íjász, mindjárt futnak fel a hajóra a többiek közé. Johnatan nagy örömmel újságolja el a jó hírt, miszerint hamarosan visszaérnek a hajóra! Ekkor a két hajótörött is ránéz a gyönyörű hajóra és örül, hogy tagja lehet egy ilyen hajó legénységének. Ugye Alex már egy ideje nézi, számára is meglepetés volt a hír, de már korábban tudott róla, mint a két alvó ember.
Amint közelednek a hajóhoz, ismerős arcok után kutatnak, de nem igen találnak olyat. Theodorus viszont meglát valakit, akivel már régóta találkozni szeretne. Bár nem ismeri, de már most le merné fogadni, hogy hosszú beszélgetéseket fog még folytatni vele!

Kíváncsi vagyok, ki lesz az, aki először meglátja az érkező hajót a nagy hajóról! :lol:
Theodorus természetesen ki mást láthatott volna meg, mint egy megtermett, erős minotauruszt? :lol: Ő is figyeli az érkezőket.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 ápr. 27 csüt., 9:03 

Légy üdvözölve, rég nem hallotam felőled, kicsit csökkent a veszély? Nem is baj, hogy eltünt, mert allandóan piaszag volt a szobában, és inni sem kellett ahhoz, hogy a hobbitember berúgjon.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1577 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 79  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]