Jou: a kapitány határozottan lelkesedik az ötletért. - Nagyon jó ötlet, fedélzetmester! Ugyan kaptak a matrózok is némi alap fegyveres kiképzést... ez követelmény az ilyen kalózoktól hemzsegő vizekre induló hajónál, de ez, vajh keveset ér szerintem is! Örülnék, ha valamivel képzettebb legénységem lenne! De természetesen a matrózmunkát nem hanyagolhatják el! Ha már csillog a fedélzet... akkor, nem bánom! Holnap ki is hirdetem, hogy minden nap kötelező jelleggel egy órát gyakorolnak önnel! Azután majd meglátjuk, mire jutnak.
Lassan leszáll az éj. A lovag, és az atya semmi konkrétumot nem tudtak kihúzni a hobbitunkból, aki váltig tagadta, hogy bármi köze is lenne a minotaurusz meggárgyulásához. Csak annyit tudott hozzátenni a történtekhez, hogy valami erős trauma valószínüleg... esetleg... talán-talán... kizökkentheti a patásállatot abból az állapotból, amiben éppen leledezik. Ezen még elvitatkoznak egy ideig, töprengenek hármasban a rejtély megoldásán (a hobbit mélyen hallgat a karkötőről, és arról, amit a lord agyában látott), majd elteszik magukat másnapra azzal, hogy majd reggel kitalálnak valamit.
Ismét Jou! A fedélzetmester nehezen alszik el, túlságosan megviselték az elmúlt napok izgalmai. Végül, mikor már eleget forgolódott a kemény, szűk priccsen, felsétál a fedélzetre, ahol kellemes langymeleg fogadja (talán az utolsó kellemesen meleg éjszaka), és meglehetős sötétség (csillagtalan, felhős az égbolt). Felmászik az egyik letakart csónakra, és végignyújtózik a ponyván, úgy bámulja a felhők közül időnként elő-előkandikáló fogyó holdat. Hamarosan félálomba szenderül... Halk, suttogó beszélgetésre ébred. Mikor rájön, hogy miről is van szó, meg sem mer mozdulni, nehogy elárulja jelenlétét a suttogóknak. Azok nem láthatják őt a csónakban, de ahhoz, hogy ő megpillanthassa a sötétben a beszélgetőket, ki kellene húzódnia a ponyva szélére, ami épp elég zajjal járna ahhoz, hogy felfedezzék. És, a beszélgetés tartalmából ítélve, ez nem biztos, hogy jó ötlet lenne... Ketten vannak, a suttogástól nem lehet felismerni a hangjukat. Első hang: - ...mondtam mán, hogy el vagy veszve cimbora! Második hang: - Engemet nem versz te át! Tudom, hogy te nyírtad ki! Első hang: - Csendesebben! Jó, hogy nem ordibálsz mán mindgyá! Második hang: - Ha kell, akkor ordítani fogok (suttogja halkabban), hagy tuggya meg mindenki, mit tettél szegény fedélzetmesterrel! Első hang: - De nem én őtem meg Hankot! Te is tudod, a kalózok vótak! Második hang: - Anyádat verd át a palánkon, ne engemöt! Én láttam a hullát! Még frissek voltak a sebei! Ha a kalózok lettek volna, akkorra már elvérzett volna a vén féreg! Első hang: - Jóvanna, és akkó mi van? Egy köcsög volt az a szarrágó! Azóta már a halak lakmározzák a beleit. Te is utána akarsz menni, hogy itt szájaskodó? Második hang: - Ugyan má, tesó! Kijöttem volna ide sunytyorogni veled, ha be akarnálak köpni? Első hang: - Akkó meg mi a rákot akasz? Második hang: - Hát, például adhatnál egyet abbó a szép ződ kőbül! Biztos el is némunék örökre. Első hang (kissé mintha megkönnyebbült volna): - A kőbül, mi? Feleségül ne vegyelek? Inkább elnémitlak örökre, ahogy mondtad! Második hang: - Csak lassan! Kissé feltűnő lenne még egy gyilkosság, nem? Első hang: - Igazad van, te zsaroló mocsadék. Jó van, gyere, mekkapod azt a követ! Azzal jobbra elsunnyognak. Mikor az új fedélzetmester óvatosan utánukles, már csak két sötét, felsimerhetetlen alakot lát, amint eltűnnek az ajtó mögött.
_________________ Vigyázz, minotaurusszal vagyok, és nem félek használni!
Heroes3 map editor Codex v3.0
|