Sorry, kicsit mozgatnom kell a karaktereket, elnézést érte!
- Itt az idő, hogy kipróbáljam ezt a jó kis új íjamat! - gondolta kajánul a fedélzetmester, miközben kifeszítette a húrt, célzott, és útjára engedte a halált hozó nyílvesszőt. A győzelmi tudatban leledző hárpia koponyáját hátulról érte a lövés, a mágikus nyílvessző a jobb szemén jött ki, miközben a dögöt a földön eszméletlenül fekvő férfira lökte, feketés vérrel, és undorító nyálkákkal terítve be felsőtestét.
Ekkorra azonban már átdobták a kikötésnél használatos kicsiny hajóhidat, és néhány elszánt, felfegyverzett alak sietett át a Világjáró fedélzetére. A friss támadókat lord Raphael Brutuss vezette személyesen (úgy látszik, vérszemet kapott az eddigi harcok során), és fürge rapírszúrásokkal két madárnőt is távol tartott magától, amíg társai le nem vagdalták őket.
Egy furcsa külsejű démoni lény is átugrott, markában felizzottak a lángok, és egy újabb tollast változtatott tűzgolyóvá. - Iiiigeeeeeeeen! - üvöltötte Cherbo extázisban.
A harc ahogy jött, el is múlt hirtelen. Mivel a térkapu (már ha az volt egyáltalán) bezárult, és nem zúdultak át rajta újabb támadók, az Ezüstsólyom Röpte fegyverforgatói és mágiatudói hamar legyűrték a pár megmaradt szörynyeteget. A lord azonnal a földön fekvőkhöz sietett, hogy megnézze, maradt-e valaki az élők között. - Szóljon valaki az atyának! - rendelkezett eközben. - Uram, Selmo atyát az a bikafejű visszarángatta a kabinjába - felelt neki egy rövidkardot viselő matróz. - Akkor majd ha előkerült. Segítsetek rendet rakni! A dögöket a tengerbe, a halott matrózokat hordjátok oda a korláthoz (nem tudom, milyen vallás szerint kell őket a végső útjukra küldeni), akiben még pislákol az élet, annak adjatok vizet, vagy pálinkát, hogy magához térjen! Aki megsérült, azt kötözzétek be! - Azzal maga is nekilátott, hogy lerángassa a madárnő tetemét a földön heverő elfről.
*** eközben a jó Selmo atya kabinjában ***
Dakk magához ölelve, féltő gondoskodással, szinte futva vitte a sérült, vérző lényt az egykori hajókatonák kabinjába, ahol az atya tanyázott éppen. Pont az ajtóban futottak össze. - Jó hogy jössz, fiam - nézett rá a pap, - te talán tudod, mi folyik odakinn? Hmmm... Mi ez? Egy harpya vampirus? Jó ötlet volt, hogy szereztél egy testet, sokat meg lehet tudni ezeknek a különös lények boncolásából. Dakk ekkor penderítette vissza az atyát a kabinjába, és igen-igen morcosan nézett rá:
- Nem lesz boncolás! Ez még itt él! Azt AKAROM, hogy meggyógyítsd!
- Kár lenne egy ilyen szörny... akarom mondani lényre pazarolni a varázserőmet... de - lépett hátra Selmo, mikor meglátta a vadállati düh felvillanását a szarvasállat szemeiben - végül is meg lehet próbálni meggyógyítani... Jó kísérlet lesz, hogy vajon ugyan úgy hat-e rá a gyógyító ige, mint az egyébb humanoidokra... Tedd csak oda, arra a priccsre, fiam!
Dakk óvatosan a keskeny ágyra fektette a tollas testet, finom mozdulatokkal kisimította annak szárnyait, és megpróbálta úgy rendezni a töröttet, hogy az minnél kevésbé fájjon a lánymadárnak. Az, mikor Selmo közelebb lépett, és meg akarta érinteni, hogy varázsolni tudjon, éktelen rikácsolásba kezdett. Ijedtében dobálni kezdte magát, és egyik izmos, karmos lábával majdnem feltépte a jó pap gyomrát. - Óvatosabban, hé! - szólt Selmo, aki épp az utolsó pillanatban ugrott hátra. - Ha nem csitítod el, akkor nem tudom meggyógyítani.
- Kusta tuu! - rivallt Dakk a hárpiára (a jó atyának majd beszakadt a dobhártyája), és megemelte öklét, mintha pofon akarná vágni a madárlányt. Az, mint ha lekapcsolták volna, egy pillanat alatt mozdulatlanná merevedett. - Mula shamaan tol framon - mondta neki Dakk gyengéden, majd intett az atyának. Selmo közelebb lépett, és kissé idegesen (készen arra, hogy bármikor hátra ugorjon) a madárlényre tette a kezét, majd elkántálta a varázsszavakat. A hárpia sebei aranyló fénynel ragyogtak fel, és szemmel látható sebességgel hegedtek be, a törött szárnya is a helyére ugrott. A madárlány egy halk vijjantás után mély álomba zuhant. - Elaltattam, ha nem bánod - sandított fel a minotauruszra az atya. - Most már rendben lesz. De miért is kellett meggyógyítanom? - Mert én így akartam! - mondta neki Dakk, azzal lekuporodott a priccs előtti csupasz deszkákra, hogy őrizze a madárlány álmát. Igen elszánt arcot vágott hozzá. - Ha megengeded, én körülnéznék odakünn - szólt Selmo. - Persze, menj csak! - dünnyögte a mionotaurusz. - És... köszönöm! - tette hozzá.
_________________ Vigyázz, minotaurusszal vagyok, és nem félek használni!
Heroes3 map editor Codex v3.0
|