Gratulálok Beorn!!
A WoGoptions-ban néhol valóban láthatóak a beállításaim, de ez nem törvényszerű, mert valahol lekapcsoltam az összeset és úgy mentettem ki, míg máshol átállítgattam a dolgokat.
A Wog Setup leírásba elméletileg belinkeltem a saját beállításaimat (egy dat kiterjesztésű fájl).
Ha egy térképet wogizálsz, akkor az az elején ugye átállítgat mindent. Ha a játékot lemented, akkor az már tartalmazni fogja a WoG-os beállításokat is, és ezért csak WoG-os HOMM-mal lehet megnyitni. viszont betöltéskor simán folytatod a játékot, nem kezd el újra wogizálni semmit sem.
Beorn írta:
Azt is jól sejtem-e, hogy ha betöltöm a WoG opciókat, amiket nagy kínnal beállítgattam, az, amíg ki nem lépek a WoG-ból, addig életben lesz, tehát minden új map azzal az opcióval fog indulni?
Bingó! De ha kilépsz se muszály hogy elveszleggyenek a beállításaid. Le lehet őket menteni. A WoG pedig mindig az utoljára mentett/betöltött beállításokat állítja be induláskor.
Minden ami a 8-as és egyébb ú j lényekkel kapcsolatos:
WoGify Settings,... -> Hard-Coded options -> Level 8 dwellings function as normal
Ha be van kapcsolva, a 8-as szintű lénytermelők, úgy működnek mint az összes többi:
Ugyanott -> Sylvan Centaur creation is allowed
Ekkor a gép minden Elf-jét és Centaur-ját egyesíteni fogja (tapasztalat), és a "szilvákkal" harcol majd, amik jóval erősebbek. Ha nem kell, kapcsold ki.
Map Options and... -> Some Level 3 Monsters replaced with Ghosts
ha kikapcsolod nem igazán fogsz Ghostokkal találkozni
Map Options and... -> Extended Creature Upgrades
ha kikapcsolod nem lehetlesz bizonyos lényeket tovább fejleszteni (mit-mivé lásd a leírást)
Objects and Artifacts -> Level 8 Dwellings
kapcsold be és akkor lesznek 8-as szintű lénytermelők a térképen
Objects and Artifacts -> New Creature Dwellings
ha kikapcsolod bizonyos lénytermelők nem lesznek elérhetőek (leírásban részletezve. pl ha ezt letiltod meg a további fejlesztést akkor nem szabadna hogy beleütközz pl Sánta Gremlinekbe)
na hát nagyjából ennyi, ha kell pontosaban is leírom, de sztem innentől kezdve meg kell hogy találd a leírásban a dolgokat és ott úgy gondolom azért elég jól van részletezve minden (bár ezt azoknak kell eldönteni akik olvassák)
Amúgy meg mi az hogy optimális???
Pl én imádom a Karmic Battle (Map Options) beállítást, holott mikor először megmutatták nagyon nem tetszett
Játszál sokat, próbálgasd, mi mire jó, idővel kialakul mit szeretsz látni egy wogizált térképen
Remélem tudtam segíteni.