Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 63  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 21 szer., 18:27 

Beorn the Shapeshifter írta:
Fehér királynő üti fekete királynő, sakk. Fehér királynő beleszeret fekete király, lelépnek a pályáról, elutaznak Malibura és lesz hat gyerekük. Matt.

Szeretném jelezni hogy feljelentelek téged az EU-nál, meg mindenféle biztosnál hogy a kék királynőket lehagyod, úgymond hátrányosan megkülönbözteted.. :) Nekem m ár nem is jár a Malibu és a 6 gyerek? :P :P :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: re: Freemy
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 21 szer., 21:06 

Freemy írta:
doom3d írta:
2. Hf3

Bocsi, most nem érek rá, de majd egyszer esetleg nyomhatunk egy partit. A huszár egyébként jó lépés! Te valamit tudsz! :D

Majd ha lesz otthoni netem..
Világossal a spanyol, sötéttel a szicíliai volt a kedvencem.
Amíg el nem felejtettem a lépéseket..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: re: Freemy
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 21 szer., 21:10 

doom3d írta:
Freemy írta:
doom3d írta:
2. Hf3

Bocsi, most nem érek rá, de majd egyszer esetleg nyomhatunk egy partit. A huszár egyébként jó lépés! Te valamit tudsz! :D

Majd ha lesz otthoni netem..
Világossal a spanyol, sötéttel a szicíliai volt a kedvencem.
Amíg el nem felejtettem a lépéseket..

Én ennyire komolyan nem nyomom.
Fogalmam sincs, melyik országbeli sakkfajta mire képes...

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 21 szer., 22:27 

Úgy döntöttem én is népszerűsíteni fogom egyik kedvenc hobbimat, az élő szerepjátékot. Tulajdonképpen élő szerepjátékról és harci játékról van szó. Szerepjáték azért, mert az alapját a klasszikus papiros szerepjátékok ihlették, harci játék azért, mert a fegyveres konfliktusokat élőben lejátszuk (természetesen nme igazi fegyverekkel) és élő azért, mert nem az asztal fölött görnyedünk, hanem kinn a szabadban játszunk. De beszéljen helyettem a mi rendezvényünk szabálykönyvének cikkelye, amit az egyik barátom írt, jobban én se tudnám elmondani:

"Az élő szerepjáték (angolul Live Action Roleplay /LARP/, ebből származik a Magyarországon elterjedt rövid megnevezése, a "Live") definiálása egy párhuzam állításával a legegyszerűbb.
Tegyük fel, hogy van pár ember, akik egy színdarabban szerepelnek. Tegyük fel, hogy ez egy különleges színdarab, és a rendező úgy dönt, csupán a környezetet adja meg, hogy miféle világban élnek a szereplők. Azaz a részt vevők (nevezzük játékosoknak őket, mert azok), szabadon dönthetnek arról, hogy miként cselekszik az általuk alakított szereplő, sőt, arról is, hogy miféle szereplőt alakítanak. Adjunk szabályokat, irányelveket a szereplők megalkotására, és a szereplők közti konfliktusok (elsősorban a harc) biztonságos megoldására. Most pedig helyezzük át az egészet a színpadról valahova a természetbe, ahol a játékosok beleélhetik magukat a környezetbe, és a cél a közönség szórakoztatása helyett magunk szórakoztatása lesz. A legtöbb helyszínbeli kelléket - az ezüsttallérok, kincsek, sőt, a környezetbe illő épületek - a szervezők biztosítják, ám a résztvevők maguk gondoskodnak az általuk alakított szereplő felszereléséről (öltözék, "fegyver", ez utóbbi általában valamilyen ütéscsillapító anyaggal bevont fa fegyver, ezekről később). Az élő szerepjáték, megfelelő társasággal és beleéléssel, kiváló szórakozás szinte bárki számára, szinte mindenki megtalálja a neki megfelelő szereplőt - aki nem kíván harcolni, alakíthat például mágiahasználót, vagy esetleg háttérből intrikáló "sötét alakot", a lehetőségeknek csak a fantázia és a játék környezete szab határt."

Na röviden összefoglalva ennyi, akit komolyabban érdekel a dolog, az kérdezzen, vagy a katitntson a következő linkekre:

http://cell-live.uw.hu (Ez az egyik rendezvényünk, mindenkit szeretettel várunk majd.)
http://cl-1x.uw.hu (Ez is a mi rendezvényünk, csak kisebb lélegzetvételű, inkább dunántúli, esetleg budapesti játékosokat várunk rá, amúgy ennek a szabálykönyvéből idéztem.)
http://clforum.forumsplace.com (Az előbbi két rendezvény továbbá a baráti lájvos csapatunknak a fóruma. Mert ego rulez.)
http://www.ostromjatek.hu (Itt igazából az Überlive részleg a lényeg, az Ostromjáték sima harci játék. Az Überlive az ország legnagyobb lélegzetvételű rendezvénye, Gödöllőn.)
http://forum.rpg.hu (Itt tessék az Élő szerepjáték / Harci játék részleget keresni, gyűjtőfóruma minden lájvnak.)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 22 csüt., 10:27 

Hali, Master!

Rengeteget olvastam már erről, és láttam különböző beszámolókat is. Nekem nagyon tetszik, és ha nem lennék ilyen lusta (és öreg :cry: ), biztos én is ott nyomulnék valamelyik rendezvényen... Milyen rendszerben játszotok? Fantasy, Vampire, vagy valami más? Nincs egy jó képed magadról, amint mondjuk hős lovagnak, vagy furmányos varázslónak öltöztél?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Beorn the Shapeshifter 2005 dec. 23 pén., 10:27-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 22 csüt., 20:09 

Beorn: Nem vagy hozzá öreg! Egyik lájvon olyat tapasztaltam, hogy apa és tizenhat éves fia együtt nyomta! Szóval ha tényleg elég őrült vagy és lenne hozáz kedved, ez ne riasszon el!
Mi fantasy környezetben szoktuk nyomatni, mivel Vampire-t meg az ilyeneket annyira nem szeresüsk, meg egyébként is, a fnatasy az, amit olcsón is meg lehet csinálni viszonylag jóra, meg ezt is szeretjük.
Kép? Nos, majd ha találok egy normálisat, nagyon szívesen, de az a baj, az újabb időkben nem nagyon készült kép, csak régebbről, az ottani jelmezeim meg nem túl jók...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 30 pén., 16:32 

Beorn: Na, most mutatok pár képet, ahogy kérted.

Ez egy régebbi kép kezdőkoromból, mint lovag vagyok látható:

Kép

Ez a kép a gödöllői ÜberLive rendezvényen készült, baloldalt a fehér ruhás pap vagyok:

Kép

Ez a kép a legújabb, ez a mi rendezvényünkön készült, ahol kovácsot és kereskedőt alakítottam:

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 02 hétf., 10:31 

Ezer köszönet!

Nagyon kerály! És ha ilyen aranyos kicsilányok is járnak oda (mint a középső képen látható), magam is meggondolom a dolgot... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 02 hétf., 19:34 

Sok-sok ilyen aranyos kicsi lány akad, meglepően sok. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 03 kedd, 17:53 

Beszámoló az ünnepek alatti játékról.
Igéretemhez híven Mad megkapta karácsonyra a Munchkin nevű játékot, a magyar nyelvű kiegészítőjével együtt.
Az első iskolakört le is futottuk, a kiegészítővel együtt meglehetősen sok kártya gyűlt össze, volt mit nézegetni.
Tapasztalatunk, hogy lehet ugyan hárman is játszani, de inkább nagyobb számú társaságban érdemes elővenni. És mivel a játék lényege nem az, hogy te érd el a 10. szintet, hanem szerintem az, hogy mindenki mást megakadályozz ebben, az iskolakörben nem igazán éltük ki a lehetőségeket, szívatva mindenkit egy legyőzött szörny után rögtön a következővel.
(Magyarázásképpen. A játékban, ha egy szörny kártyáját húzod, lehetőséged van csatázni vele, vagy eltenni jobb percekre s játékostársadat szívatni az újabb csatával, akkor, amikor már minden tartalék ereje kimerült)
Igazán bulizós játék, messze természetesen a No1 erkölcsi magasságától.
Csak olyanoknak érdemes játszani vele, aki tudnak önmagukon is nevetni és elviselni, hogy bizony a vélt legnagyobb győzelem után teszi eléd a játékostársad a legyőzhetetlen szörnyet, akinek legyőzéséhez nem kérhetsz senkitől segítséget.
Nekünk tetszett.
Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 10:39 

Munchkin rulez! Veszek is egyet! :) (vagy kérek a nyuszitól :P )

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 10:52 

Munchkin télleg ari! De tudok ajánlani még egy nagyon jó kártyajáték-szerű társasjátékot (de jól megaszontam... :lol:): a Cidadella. Aránylag olcsó, és kellemes startégia is van benne, meg egymás szívatása, de annyira nem lehet megsértődni rajta. És az a legjobb benne, hogy edfdig 2× játszottunk, és mind a kétszer én ynertem... :lol:

És egy kérdés, így a közösbe: Kinek mi volt a legkedvesebb karácsonyi ajándéka?

Én kaptam végre egy Space Marine Land Raider Crusader tankot. Wow!!! :lol: :lol: Ilyet ni:
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=10
... elvan a gyerek, ha játszik! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 14:04 

Kitakarították a bugyromat. Meg megkefélték a hátam. Már nagyon sok rászáradt láva díszelgett ott.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 16:15 

Jesszusom Hell! Harmadszori elolvasásra jöttem rá, hogy mire válaszoltál.

Sok szép és kedves ajándékot kaptam. A lányoktól a mester labirintus társasjátékot, Böszörményi Gyula háromkötetes művét, hogy ne maradjak el az olvasásban,.Egy palm-t.
Egy álomszép világoskék színárnyalatú selyemképet.
Azért a legszellemesebb egy meglehetősen súlyos csomag volt. Már felemeléskor is meglepődtem. Kibontva csak vihogni tudtunk. Egy blokktégla, oldalán a fehér felirat.: ALAPKŐ

BE FOGJUK ÉPÍTENI.

Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 17:29 

cat írta:
...Böszörményi Gyula háromkötetes művét...

Álomfogók? Azt hiszem már öt kötetes a drága. Vagy ez más?

Drukk a házikóépítéshez! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 17:32 

Helló. Táborban vagyok, nem jutok soha géphez :cry:
De képzeljétek, ki a legújabb tag: az öcsém!!!! :D Ő is egy valódi Heroes rajongó, és mivel sokat unszoltam, sikerült elcsalogatni a fórumra (Havoc rulez 8) )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 17:37 
Heroes Team

zolirobi írta:
De képzeljétek, ki a legújabb tag: az öcsém!!!! :D Ő is egy valódi Heroes rajongó, és mivel sokat unszoltam, sikerült elcsalogatni a fórumra (Havoc rulez 8) )

Szia!

Mintha rémlene, hogy már találkoztam ezen az oldalon ezzel a nicknévvel, vagy az kis h betűs volt?

Üdv. Mugger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 17:40 

Hi. Örülök, hogy csatlakozhatok ehhez a fórumhoz. Remélem sok hozzászólásom lesz, és azok minőségesek is lesznek. Aki akar az csak írjon. Szombatig táborban leszek, szóval... értitek :cry: . Bye.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 17:42 

Mugger_ írta:
zolirobi írta:

Szia!

Mintha rémlene, hogy már találkoztam ezen az oldalon ezzel a nicknévvel, vagy az kis h betűs volt?

Üdv. Mugger

Én most csatlakoztam, nem hiszem, h találkoztál vele. A tesóm se emlékszik ilyen névre.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 jan. 04 szer., 21:12 

Beorn the Shapeshifter írta:
Munchkin télleg ari! De tudok ajánlani még egy nagyon jó kártyajáték-szerű társasjátékot (de jól megaszontam... :lol:): a Cidadella. Aránylag olcsó, és kellemes startégia is van benne, meg egymás szívatása, de annyira nem lehet megsértődni rajta. És az a legjobb benne, hogy edfdig 2× játszottunk, és mind a kétszer én ynertem... :lol: :lol:

Kedvenc szombathelyi boltunkban sikerült egy fanatikus eladót kifogni, aki azon kívül, hogy olyan izé apró szörnyekkel játszik, bemutatta a létező összes társasjátékot is. Érdekes, hogy ő is a Citadellát ajánlotta. (Lehet, hogy ezt azoktól az apró izéktől lehet elkapni? :lol: )
Kacérkodunk a gondolatával.
Láttuk a No1-t is, részletesen bemutatták. Sajnos a szabályok leírása kicsit hiányos volt, ezért nem is vettük meg.
Nem volt hozzá csatolva a kiegészítő szabály "a la Beorn". :P
Félretéve a komiszkodást, valóban a legszebb társasjáték, amit valaha láttam. Igényes, szép kivitelezés. A tartalmával kapcsolatban vannak aggályaim, Beorn leírása alapján. (Ha neki ennyire tetszik................hát........ :P :P :P

Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 63  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]