Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 63  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 02 pén., 12:27 

Ez természetes! Ezt ki kell érdemelni! (Madnak már sikerült :P ) :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 02 pén., 12:30 

Úgy vettem észre, csak akkor lépsz be, ha én írok. Így van?

Beorn the Shapeshifter írta:
Igen! :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 02 pén., 16:18 

És a Bumbus? Már az is egy fogalommá vált, és én vagyok a tiszteletbeli ihletője :wink: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 03 szomb., 6:09 

Te vagy a legkomiszabb bumbus. :lol: Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 10:37 

Figyelj, Hell!

Már írtam egyszer, de megismétlem magam: {&#@!!! **!!!%) :!:
Remélem világos voltam! :evil:

Hellblood írta:
Be kell ismernem, egy kibírhatatlan, nagyképű alak vagyok. De mit tegyek, ilyennek születtem! :lol:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Beorn the Shapeshifter 2005 dec. 05 hétf., 12:11-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 11:31 

Hétvégén játszottam a Trónok Harcával. Szent meggyőződésem, hogy mindenkinek kötelessége beszereznie egy példányt belőle, aki valamennyire szereti a stratégiai játékokat!!! Ezidáig a Diplomacy-t tartottam minden idők legjobb startégiai játékának, de ez már a múlté: a Trónok Harca a jelenlegi No1! Pedig elég nagy társasjáték őrült vagyok, és elég jókora készlettel rendelkezem belőlük! :lol: :lol:

Kidolgoztam pár háziszabályt, amit most megosztok veletek, hisz úgy is meg fogjátok venni a gamét :lol: :lol: :

TRÓNOK HARCA társasjáték
h á z i s z a b á l y o k

Az alábbi háziszabályok csak akkor léphetnek életbe, ha arról a játékosok a játék legelején megállapodnak.

1. háziszabály: KIBŐVÍTETT DIPLOMÁCIA

A Westeros (kártyahúzási) szakasz elé kell ezt az új szakaszt beiktatni. A játék során ugye bármikor lehet titkos megbeszélést folytatni bármelyik másik játékossal (pl.: "figyú, ha nem támadsz meg, akkor én sem", stb.), de ezek betartása már egyáltalán nem biztosított, egyik fél részéről sem. Lehet azonban komolyabb diplomáciai szerződéseket kötni, amolyan "király előtt a saját vérünkkel aláírt" -tipusúakat, amik tartalma azonban - hála a királyi udvarban lebzselő jó fülű udvaroncoknak - szinte azonnal nyilvánosságra is kerül. Játéktechnikailag: miután a felek titkosan megbeszélik a részleteket, a megállapodást közölni kell a többi játékosokkal.

Ha a megállapodás valami közös hadmozdulatról szól, akkor ezen hadmozdulatok jelzőit, a tervezési szakaszban nyíltan, képes felével felfele kell elhelyezni. Természetesen egy közös hadmozdulatnál lehet komolyabb megállapodást is kötni (pl. egész körös meg-nem támadási szerződés, vagy, ha a 2. háziszabály is érvényben van, akkor az adott Westeros kártya felhúzatása, stb.), de ezek általában anyagi ellenszolgáltatásba is kerülnek a kedvezményezet félnek. Ezek a következők lehetnek:
- hatalomjelző átadása
- csapatok feloszlatása
- varázstárgy átadása (csak ha a 2. háziszabály is érvényben van)
- pozíció átadása (csak ha a 2. háziszabály is érvényben van)

1.1. hatalomjelző átadása
A kedvezményezett fél eldobja a megállapodás szerinti hatalomjelzőjét, a segítséget nyújtó fél meg ugyanennyit felhúz a saját készletéből. Ne felejtsük el, hogy egyetlen hatalomjelző is viszonylag nagy értéket képvisel a játékban!

1.2. csapatok feloszlatása
A kedvezményezett fél feloszlatja egy, vagy több csapatát (a figurát leveszi, és a közös készletbe teszi), hogy azzal a segítő fél terjeszkedési törekvéseit tudja elősegíteni.

1.3. varázstárgy átadása
Ha a 2. háziszabály is érvényben van, és a II. Westeros-pakliból kikerült már az összes Királyok csatája kártya, akkor a kedvezményezett fél átadhatja a segítő félnek a nála lévő Valyriai acélkardot, vagy a Hírvivő hollót. A házak pozíciója ettől még nem változik, csak éppen másik ház birtokolja mostantól az átadott varázstárgyakat.

1.4. pozíció átadása
Ha a 2. háziszabály is érvényben van, és a II. Westeros-pakliból kikerült már az összes Királyok csatája kártya, akkor a kedvezményezett fél és a segítséget nyújtó fél bármelyik befolyási területen kicserélik a pozíciójelzőjüket (értelemszerűen akkor, ha a kedvezményezett előrébb van az adott pozícióban). A pozíciócsere azonban nem jár azzal, hogy az adott első pozícióhoz tartozó varázstárgy is gazdát cseréljen! Így előfordulhat, hogy ugyan a csere után a segítséget nyújtó játékos kerül az első helyre a Hűbéresek befolyási övezetben, de az eredeti első helyezett, a kedvezményezett megtartja magának az acélkardot.

A szerződés betartásaAz ilyen komoly, tehát anyagi áldozatot követelő szerződés be-nem tartása szintén komoly követelményekkel jár a szerződést szándékosan megszegő félre nézve (mivel minden játékos tisztában van a szerződés pontos "szövegével", ezért ez elég könnyen kiderül). Természetesen ha nem szándékosan szegi meg (pl. egy kihelyezett segítség-jelzőjét egy harmadik fél fosztogatással semmissé teszi), akkor semmiféle hátrány nem sújthatja. A szerződésszegő félnek a következő kárpótlásokat kell kifizetnie:
- ha hatalomjelzőt kapott, akkor kétszeres mennyiségű hatalomjelzőt kell kifizetnie a sértett félnek a kör legvégén
- ha erre nem képes, vagy hatalomjelzőnél komolyabb jutalmat (sereg levétele, varázstárgy, pozíció átadása) kapott, akkor a kör legvégén egy befolyási pozícióban visszaesik az 5. helyre (a sértett választja ki, hogy melyikben), és a többi játékos meg felfelé tolja a befolyásjelzőjét (azaz, ha pl. a 2. helyről kerül az ötödikre, akkor az eddigi 3.-ból lesz a második, a 4.-ből a harmadik...), ráadásul ha az első helyről zuhan le az ötödikre, az esetleg nála lévő varázstárgyat is át kell adnia az új első helyezettnek (kivéve, ha azt már előtte elosztogatta másnak).

Megjegyzés: ha a Westeros-pakli újrakeverése után ismét játékba jön a Királyok csatája, a normál szabályok szerint kell a pozíciókra licitálni, és az új első helyezetthez kerül a megfelelő varázstárgy is, függetlenül az eddigi megállapodásoktól.

2. háziszabály: A VÉLETLEN KÁRTYAHÚZÁS KIZÁRÁSA

A játék kezdetén mindegyik Westeros-pakliból ki kell venni a Közeleg a tél lapokat, és vissza kell őket tenni a dobozba. Az esetleges kibővített diplomáciai szakasz után (lásd: 1. háziszabály), de még a kártyahúzás előtt meg kell állapítani a házak aktuális befolyásának összértékét: mindenki összeadja a pozícióját a három befolyási területen (vastrón, hűbéresek és királyi udvar - értelemszerűen a ha valaki mind a háromban az élen áll, akkor hármat fog eredményül kapni: 1+1+1=3). A legmagasabb értékkel bíró (tehát összesítve a leghátul álló, azaz a legrosszabb helyzetben lévő) játékos az I. pakli még ki nem játszot lapjai közül tetszőlegesen választhat egyet, és azt kell kijátszani. Ez után a második legmagasabb értékkel bíró választ a II. pakliból, majd a harmadik legmagasabb értékkel bíró a III. pakliból. Csak a Westeros-szakasz kezdetén lévő pozíciók számítanak, tehát hiába rendeződnek át a pozíciók menet közben mondjuk egy Királyok csatája kártya kijátszása miatt, a kártyák húzása előtt megállapított 3 játékos húzza fel az adott paklikból a kártyákat tetszőlegesen. Természetesen a még ki nem játszott kártyákat bárki szabadon végignézheti, a legelső fázis előtt. Egy
fontos szabály van csak: a Vadak támadása kártyát nem lehet kijátszani akkor, ha a vadak aktuális ereje nulla, kivéve, ha már nincs más kijátszható kártya a III. pakliban.

3. háziszabály: RUGALMASABB SEREG
A forduló legvégén bármelyik játékos egy saját várában (de csak ott) feloszlathatja egyetlen lovagi seregét, és kicserélheti két gyalogos seregre, illetve két gyalogos seregét kicserélheti egy lovagi seregre szabadon. A cserélendő egységeknek a város mezőjén kell állniuk, és oda is kerül a lecserélt sereg, de a csere után sem szabad átlépni az utánpótlásnál engedélyezett sereglimitet! Csak egyetlen ilyen csere végezhető (tehát egyetlen lovagot két gyalogosra, vagy viszont).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 12:35 

Kellene mar egy uj tarsasjatekos topic, nem? :lol:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 12:42 

:shock: :shock: azt hiszem maradok a "ki nevet a végén" -nél.. Annak még értem a szabályait.... :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 12:52 

Ugyan, Mad!

Megvenni és megérteni egy pillanat műve csupán... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 13:01 

Ugyan, Mad!

Megvenni es megerteni egy pillanat muve csupan... :lol:

Megerteni lehet, hogy csak egy pillanat, de megvenni az nem pillanat, hanem inkabb penz kerdese! :lol: :D :lol:

Freemy

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 13:14 

Ugyan, Mad!

Megvenni és megérteni egy pillanat műve csupán... :lol:

Egy pillanat? Csak a te leírásodat 15 percig olvastam :shock: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 13:25 

Freemy: az ismertető - elvileg - Madnak és Catnak volt szánva, akik mind a ketten "jómunkásemberek". Bocsi érte.

Mad: próbáljuk ki! Vedd meg, és kiváncsi vagyok, hány perc alatt fogod fel az uszkve 8 oldalas, gyönyörű, színes, magyarázó ábrákkal teletűzdelt szabálykönyvet, ami - elvileg - 12 éven felülieknek készült. :P :lol: :lol: De most komolyan!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 16:04 

Beorn! Te ilyen 10000 ft-os kártya- meg társasjátékokat próbáljuk ki alapon veszed? De jó neked, hogy ilyesmit is megenged a mérnöki pénztárca :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 16:12 

Előtted a lehetőség Bumbus.

Cat(aki mérnök)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 16:13 

Bumbus: Laca az ellenpélda! Mérnök és rosszul fizetett! :cry: :lol:

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 16:15 

Lacának tényleg hiszek, mert szegényke még mindig a modemes internettel bajlódik. Szegény laca :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 16:17 

:D
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 16:17 

Bizony, bizony! Tessék gyűjtögetni adományokat szegény Laca ADSL-ére! :lol:

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 16:20 

Zolirobi! Problémád van a matematikával? Ez még mindig 2:1 Cat

Azt már meg sem kérdem, hogy nekem miért nem hiszel? :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 05 hétf., 16:32 

Laca! Beugrok egy százassal, jó? :lol:

Zolirobi! Hidd el, nem azért írogatok ilyesmi játékokról, hogy elhintsem, milyen kegyetlenül jól megy a mérnökembereknek! Egyszerűen csak arról van szó, hogy ha dolgozol, akkor talán megengedhetsz magadnak évente mondjuk 50.000 forintot, amit csak magadra, a saját kedvtelésedre, hobbidra költhetsz el. Ennyi jó már legyen abban, hogy az ember itt gürizik napszámban, nincs nyári szünete, ráadásul van egy-két csenevész gyermeke, akiket fel kell mindezek mellett nevelnie úgy, hogy lehetőleg rendes, tisztességes emberkék legyenek... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 63  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]