Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 63  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 30 szer., 17:25 

No, meg is koppantottam mind a kettőt. Tehát (bocsi, kicsit magyartalan lett, meg nehezen érthető talán... :lol: ):

Warcraft társasjáték
Nagyon jól átjön az eredeti Warcraft-feeling. A játéktér különböző méretű (azaz darabszámú) hexa mezőkből összeállított, tetszőlegesen variálható pálya (ráadásul két oldalas). Lányegében pár ojjektum van csak rajta:
- induló város
- erdő (ahol fát lehet termelni)
- aranybánya
- hegy
- és pontot érő elfoglalandó ojjektum

A játékot a W3 4 faja játsza: emberek, orkok (rulez!), élőholtak és éji elfek. A figurák fából vannak, három féle egység létezik: gyalogos, "lövős", és repülő. Ezen kívül mindenki előtt van egy városközpont, amihez a kitermelt fáért és aranyért épületeket építhetünk, amiben seregeket tenyészthetünk kifele. Eközben a seregeinket is fejlesztgethetjük tovább: jó pénzért egy szinttel megnő az összes, pályán lévő egyik féle egységünk, aminek alapkövetelménye bizonyos mennyiségű épület megléte. Így pl. a 2-es harci értékű íjász egységeket egy jófajta uppgrade-el egy sec alatt 3-as értékűre fejlesztjük. A fejlesztések lehetséges mennyisége népekhez kötött: összesen 9 van, de az elfek pl. 4 íjász fejlesztéssel rendelkeznek, de csak 2 közelharcossal, az orkok meg pont fordítva. Az emberek és élőholtak szépen 3-3-al minden kategóriában. A fejlesztések eredményeként ráadásul nem csak a lények támadóértéke nő, hanem néhánynak van különleges képessége is, sőt, ha egy "ágon" befejeztük a fejlesztést, azért is jár győzelmi pont.

A harcmezőn mozgatjuk a figurákat (megadott szabályok szerint), és ha találkoznak, csatára kerül a sor. A csatában minden a harcmező hexáján, és a környező 6 hexán lévő támadó és védő sereg részt vesz. Csata közben kártyákat húznak, meg van határozva a sorrend (íjászharc, repülők támadása, gyalogosharc), és egyszerű D6-tal dobják hogy egy-egy egység talált-e, vagy nem.

Értékelés: viszonylag egyszerű, de nagyszerű szabályok, Warcraft-feeling ezerrel, változatosság, és megfelelő startégiai mélység a harcok terén, bár igen sok függ a szerencsétől!

Rúnamester
Remek játék, amely egy hexa mezőkre osztott, de fix, kihajtogathatós térképen (játéktáblán) játszódik. A táblán vannak a kalandhelyek, a városok, meg az egyéb ojjektumok. Mindenki választ a lehetséges 12-ből egy hőst magának, amihez nem csak egy, a hős tulajdonságait leíró kártya jár, hanem egy műanyag figura is! Ugyan nem üti meg a Citadell minőséget, de naon király, feldobja a hangulatot rendesen! A hősök között van ork barbártól kezdve a harcművész csajig minden.

A hősök speckó dobókockákat elhajítva (mindenféle gyanús ábrák vannak rajta) mozoghatnak a pályán, és ha betévednek egy ojjektumba, akkor (amolyan Munchkin-stílusban, csak persze sokkal-sokkal szinvonalasabban) felhúznak egy kalandlapot. Ez leírja, hogy mivel találkoztak, milyen dobásokra van szükség a kaland teljesítéséhez (pl. zárnyitás 14) - a játékhoz 2 D10-et adtak - milyen szörnyeket kell legyőzni a lapozgatós kalandjátékok stílusában, és milyen jutalom üti a hős mancsát. A tárgyakat, kincseket szintén kártyák jelölik (nagyon király a grafika!!!!!), amik persze újabb tápokat adnak (pl. +2 támadásra, stb...). Az nyer, akinek a legerősebb hőse lesz egy megadott idő után - ha jól tudom.

Értékelés: ugyan még nem olvastam részletesen végig a szabálykönyvet, de jópofa gamének néz ki, amolyan átmenet a lapozgatós könyvek, és az igazi RPG között. Egyetlen hátránya talán, hogy kicsit túl sok giz-gaz zsetont mellékeltek hozzá, bár - szerintem - ezek nagy része egy papír és egy cerúza (radír) segítségével a játék során kihagyható. Ja, és a figurák naon frappánsak (társasjáték-viszonylatban!).

Trónok harca
A végére hagytam a legigéretesebb darabot! Ugyan nem Angliában játszódik (bocs!), hanem egy fantasy szigeten - állítólag egy könyvtrilógia játszódik itt, de, bevallom, nem tudok róla semmit - ahol 5 nemes klán kűzd a hatalomért. A Játék első olvasatban zseniálisnak tűnik!!! Ugyanis NINCS HOZZÁ DOBÓKOCKA, így a szerencse kizárva, a győzelem egyedül a játékos taktikai érzékén múlik!!! A parancsokat a seregeinknek úgy adhatjuk ki (amolyan Diplomacy-utánérzés), hogy a megfelelő parancs-zsetonjaink közül (támadás, mozgás, védelem, stb..., de korlátozott számban!) melléjük helyezünk egyet-egyet fejjel lefelé. Ezután jön az összeolvasás, ami során az erősebb (nagyobb) sereg győzi le a kisebbet. Persze ezt még számtalan bevethető, menet közben húzható kártyával lehet megspékelni, és a hőseink (nemeseink) is befolyásolják a csata kimenetelét.

A játék célja a minél nagyobb befolyás megszerzése, amihez városokat kell elfoglalni, és ravasz politikai manővereket kell végezni.

Értékelés: elsőre ez a No1, majd ha kiveséztem, írok még róla, de nagyon ígéretesnek tűnik!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 9:52 

Beorn! Nagyon elmerültél ezekben a játékokban. Csak nem szeretnél szervezni egy közös társasjátékozást ? 8) 8) 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 10:01 

Ez jó ötlet! :) Mikor, hol? :D

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 10:10 

Fogjunk össze Mad! Csak azért arra vigyázz, hogy Te választhasd ki, hogy melyik társasjátékkal. Képzeld, ha azokkal a miniatűr szörnyekkel kellene játszani. :P Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 10:13 

Nekem az utolsó tetszik, annak a legrövidebb a leírása :lol: :lol: :lol: szerinted rá van írva hogy szőkéknek is ?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 12:05 

Szép szőke hercegek előnyben :lol: :lol: :lol: Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 12:22 

Szerintem Beorn épp most fogalmazza az utsó játékra vonatkozó, Word-ben 7 oldalas játéleírását... :P
(szőkék számára érthető formátumban) :P :lol:

Laca, az alkalmi szőke :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 12:58 

A 7 oldalt gondolom 8-as betűnagysággal értetted :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 13:21 

ANNNNYIRA gonoszok vagytok, hogy meg sem érdemeltek semmi jót! :P Most rágom át magam a Trónok Harca szabálykönyvén, utána nyilatkozom. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 13:50 

Nem. 6-ossal! :lol: :lol:

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 14:18 

És szimpla sortávval. :P :P Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 14:34 

No! Bár nem érdemlitek meg ( :P ), azért még pár infó:

- a Warcraft talán a 3 közül e legegyszerűbb, és a variálható terep miatt valószínüleg a leghosszabb ideig életképes játék. Egyetlen nagy hátránya szerintem, hogy a taktika és a szerencse kb. 50-50%-ban osztozik a győzelemben, úgyhogy aki képes állandóan 1-eseket gurítani D6-tal, az biztos győztesnek tudhatja magát

- a Rúnamester aranyos játék, el lehet vele szórakozni, ha összejön 4, vagy több emberke, egyetlen hátránya, hogy a játéktábla grafikusa nagyon nem erőltette meg magát. Elsőre rendben lévőnek tűnik a dolog, de másodjára már túlontúl egyszínű az egész. Igazán lehetett volna rá több csicsamicsát felpakolni.

- a Trónok Harca beváltotta az előzetes reményeket! A játék egyszerűen zseniális! Nem fogom leírni a részleteket, de a szabályok viszonylag könnyűek (fogalmazzunk úgy: nem túl bonyolultak), első próba játék után már szerintem bárki bele tud jönni. Ráadásul magában hordozza az eddig legzseniálisabbnak tartott Diplomacy (az eddig általam ismert egyetlen kocka nélküli játék) lényegét kibővített, megfejelt formában. Komolyan mondom, ez egy startégiai lángelme szülötte! Egyszerű, de összetett játékmenet, a játékosok közötti szövetségek megkötésével, a szövetségesek hátba támadásával, gonoszkodó momentumokkal, váratlan meglepetésekkel! Harc a hatalomért, a területek megszerzéséért, a befolyás növeléséért! Eközben a játék során nem egyszer licitálni kell (amolyan "no hány zsetont rejtettem a markomba?" módszer szerint), valamint ugyan így titkos licittel kell megvédeni a határokat az északról támadó barbárok ellen! A licitet a befolyás-zsetonokkal lehet megtenni, amiket a játék során lehet gyűjtögetni. Ezeket a zsetonokat kell még használni az egyes területek uralmának megtartására akkor, ha nincs iott seregünk. Így azután igen jól meg kell fontolni azt, hogy éppen mire, mennyivel licitálunk! A licit eredményeként a három lehetséges helyen (trón, nemesek támogatása, intrikák) nőhet a befolyásunk.

A fabábuk (hadak) mozgatása is zseniális. Összesen 5 féle parancsot tudunk lehelyezni a seregeink mezőjébe (egy mezőbe csak egyet). Ezt mindenki egyszerre teszi meg, úgy, hogy a másik ne lássa (Diplomacy-féle parancskiadás). Ezek után fel kell fedni a zsetonokat, és a befolyástól függően szép sorban ki lehet játszani. Egyes parancsok meg tudják semmisíteni az ellenfél parancsait (portyázás), másokkal hadakozni tudunk (támadni, védekezni, vagy segíteni egy szomszédos mezőn lévő csatának), míg az ötödikkel a befolyáspontjainkat növelhetjük. Szerepet játszik még a csatákban a csaták előtt kijátszott (szintén egyszerre felfedett) hőskártya is. Stb... stb...

Úgyhogy én a három közül ezt ajánlom mindenkinek, aki tartalmas, és stratégiailag igen topon lévő játékra vágyik!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 15:48 

Beorn ! Hol lehet ezt megvenni? Jó lesz karácsonyi játéknak :) Csak idejében meg kell vennem hogy addig még megértsem a játékszabályokat :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 15:59 

Mad! Ne legyél Hellblood! ( :lol: -szállóige válik lassan a pokolfajzatból :lol: )

Silverland-be tegnap érkezett, de szerintem a Delta Vision teríti a nagyobb játékboltokban és az olyan könyvesboltokban is, ahol árulnak társasjátékokat. A szabályokat én egy óra alatt megértettem egyébként, úgyhogy szerintem neked is elég lesz hozzá 3 nap! :P :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 17:19 

Beorn.. légyszives vedd figyelembe hogy a közelembe egyetlen gyerek a kereszetlányom és a veled egykorú Kedvesem :) Hol van az a Silverland? :roll:
:P :lol: :P

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 17:22 

No, akkor még 1× :lol:

Silverland: Bp. III. ker. Lajos u.

86-os busszal a legcélszerűbb menni. Felszállási főbb csomópontok: Bp. XI. Kosztolányi Dezső tér, Gellért tér, Erzsébet híd budai vége, Lánchíd budai végénél (Clark Ádám tér), Batthyány tér, illetve a másik irányból a Flóriánnál.

A Kolosy téren kell leszállni (illetve amikor a busz keresztezi a Szépvölgyi úti lámpás csomópontot, ha a Kosztolányi téri végállomása felöl érkezel). Ez a Komjádi Béla uszoda utáni második megálló (a dunaparton haladtadban az uszodát megismered, azután jön egy flikk-flakk, konditerem jobbra, és már le is lehet szállni a következőnél).

MÁSIK megközelítési mód: a Nyugati mellől indul a 6-os busz, átcsárdzsol a Margit hídon, és innentől ugyan úgy megy, mint a 86-os.

Lehet menni még HÉV-vel is a Batthyány térről, ekkor a Szépvölgyi úti megállónál kell leszállni (azt hiszem a 2.), csak innen egy kicsit gyalogolni kell.

Maga a bolt egy sárga színű, földszintes, árkádos üzletsorban van, valahol középtájon. Jelenleg ork vendégmunkások lövészárkokat ásnak előtte a nehezebb megközelítés véget.

Remélem kimerítő volt a leírásom... :lol:

http://www.silverland.hu/shop/index.php ... .56.229.13

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 01 csüt., 17:53 

Beorn te egy tündibündi vagy ! :lol: Köszönöm!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 02 pén., 11:08 

Hé! Mi van velem? Vigyázzatok magatokra! Nehogy megbánjátok! :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 02 pén., 12:20 

Mi a gond? Szerintem ez a lehető legnagyobb megtiszteltetés, ha szállóigévé válsz. Mint ahogy a tocsikolni ige is bekerült a köztudatba, így a "Ne legyél már annyira Hellblood!" kifejezés is gyorsan meg fog gyökeresedni. :P :lol: :lol: :lol: Ráadásul, ha Fifi mesteris így folytatja, szerintem a "Ne legyél Fifi!" felkiáltás is hamarosan belopja magát a köztudatba! :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 02 pén., 12:26 

Szóval én már egy szállóige vagyok? Köszönöm. Remélem sokáig az is maradok. De azért ne mindenkit hasonlíts rám! Ok? :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 63  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]