Na, örülök hogy így tetszettek a megjegyzései

m. Egéybként igazad van Manticore, az ifrit és a pokolparipa (ez szerintem sokkal jobban hangzik mint az hogy rémálom) szerintem is inkább kregan egységnek illene. Na mindegy, folytatom:
3. Én mindig is hülyeségnek tartottam azt, hogy a heroes 2-ben hőstípus sezrint, a háromban vár, a négy pedig jellem szerint csoportosította a seregeket. Sokkal bölcsebb lenne, azt mondani, melyik ország vagy nép stb. (Pl.: élőhalott, barbár, elf,vagy ország szerint Enroth, Erathia, Vori, Krewlod, bár tudom hogy ezek a mocskok kiirtották a régi világokat, lásd 4. pont) Ebből ugyebár az következne, hogy akkor Enroth és Erathia seregei is különböznének. Ez csak elsőre hülyeség, mert gondoljunk csak bele. Míg Erathia full lovagi társadalom, addig Enroth nem. Utóbbi seregeiben találhatók mágusok és druidák is, de angyalok például nem. Mindezt a Might and Magic 6 alapjn mondom. Még mindig lehet hogy hülyeség, de hát a játékosok többsége a kevés sereg miatt panaszkodik...
4. Könyörgöm, miért kellett elpusztítani Enrothot és Antagarichot (itt játszódik a heroes 3 és a m&m 7), és Jadame-ot (azaz a régi világot)? Azért mert egy csomóan azt mondták hogy unalmas? Jó, rendben, de akkor se kellett volna felrobbantani. Amikor megláttam a hérosz négy intróját majdnem szívrohamot kaptam, nem tudom ti hogy vagytok vele.
5. Anno még a Heroes saga második epizódjában volt egy remek újítás, amit aztán, fogalmam sincs miért, de kiszedték a Captain's Quarters nevű épületeggyüttest, ami szerintem roppant hasznos kis dolog volt. Röviden: Vissza! Vissza! Vissza! ...
6. Néha elég furcsán párosítják össze a fajokat. Miért van, az hogy teszemazt a hosszúsakállú, csatabárdos fickók, álá törpék miért vannak eleinte az elfekkel, a négyben meg a vaházslókkal? Érdekes, a Might and Magic 7-ben teljesen különálló birodalmuk van. Vagy miért vannak ott a humik egyedei minden népnél hősként?
7. Szerintem nyugodtan megoldható lenne az, hogy a lényeknek három fejlettségi szintjük legyen. Bár a parasztoknál ezt nehéz kitalálni... Nem is, meg van: Serf -> Peasant -> Militia

Az is elképzelhető, amit a négyben kitaláltak, hogy egy szinten több egység is van, de a megkötések azok már baromságok. Szerintem az lenne ideális, ha nyugodtan meg lehetne csinálni egy adott vár összes lényét, legfeljebb jó nagy barom aki az elején erre megy, mert cserébe mondjuk nem lenne valami olcsó. És ezt még kombinálnánk a három szinttel...
8. Azon is gondolkodtam már, mi lenne ha át lehetne vágni az erdőn, dzsungelen, hegyen satöbbi, csak itt mondjuk háromszor annyi időbe tellene átkelni, kivéve ha van valamilyen képzettséged. (Pl. Mountaineering a hegyászáshoz stb.)
Na egyelőre ennyi jutott eszembe, majd még folytatom, ha valami nem érthető tessék szólni, néha elég rébuszokba beszélek.