Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2530 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 127  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 14:03 

Sziasztok!

Warlock-kal sok dologban egyetértek, viszont szerintem nem HP, hanem elköltött arany alapján kell megcsinálni a diszkriminálást: pl 5000 HP vámpír-lord-ra rámegy az összes lényre szánt pénzed és akkor már nem tudsz mást venni.

Még otthon elkészítettem a magam szerintem egyszerű és valóban diszkrimináló változatát. Bár a legtöbb embernek valszeg a könyökén jön ki a téma, de ezt azért még lécci nézzétek már meg :lol: :

Az a játékos aki a seregét két vagy több különböző szintről vett lényből építi fel, kapjon + aranyat a következő módon:

Ha 2 különböző szintről vesz lényt: a lényre költött összes arany 45-45%-át a két különböző lénycsoportra kell költenie :arrow: ezért kap +10% bónusz aranyat

Ha 3 különböző szintről vesz lényt: a lényre költött összes arany 30-30-30%-át a három különböző lénycsoportra kell költenie :arrow: ezért kap +15% bónusz aranyat

Ha 4 különböző szintről vesz lényt: a lényre költött összes arany 22-22-22-22%-át a négy különböző lénycsoportra kell költenie :arrow: ezért kap +20% bónusz aranyat

Ha 5 különböző szintről vesz lényt: a lényre költött összes arany 15-15-15-15-15%-át az öt különböző lénycsoportra kell költenie :arrow: ezért kap +25% bónusz aranyat

Ennek a módszernek az előnyei:

- egyszerű a felhasználónak és a kiértékelőnek egyaránt: csinálunk a jelentkezési lapon a mostani excel táblában a lények mellé egy oszlopot, ahol a proram egy rendkívül egyszerű számítás alapján kiszámolja az egyes slot-okra költött arany %-át (ha kell megcsinálom én. kb 1 perc) Ezt látja a delikvens és látja Laca is

- valóban diszkriminál: minél sokszínűbb a sereged, annál több pénzt költhetsz rá. pl 5 különböző szintű lény vásárlása esetén pl. 30000 helyett 37500 aranyból gazdálkodik. váooo!

- nincs adott várra korlátozás: eszerint, ha te úgy érzed jól magad, hogy 500 gremlin mellé veszel 70 vámpír-lordot és 50 T-bird-öt (mert ki akarsz kapni a sok unmorál miatt :lol: ), akkor megteheted.
A sereg típusát egyébként a legnagyobb HP-jú lénycsoport fogja meghatározni (ez a csillagos lények miatt fontos).

Hátrány:
- ennél a módszernél ki kéne kötni, hogy a pénz legalább 50 %-áért lényt kell venni.

Hát egyenlőre ennyi.

Bocs, ha hosszú és érthetetlen voltam.

ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 14:38 

Beorn the Shapeshifter írta:
Nos? Nagy marhaságot írtam :?: :oops: :roll:

Nagy királyságot írtál, Beorn...
...szerintem. 8) :D

Bár én még eddig nem nyomtam támadást (ilyen+olyan okok miatt), de már figyelemmel kísértem a lebonyolítást, és asszem fel is fogtam a lényeges dolgokat...
...ez a fajta fejlesztett excel-es, félig-meddig automatikus jelentkezés már megfogalmazódott bennem is, és bizony nagyon is jó ötletnek tűnik...
...hisz -ha már úgy néz ki, hogy tényleg ezzel van a legtöbb probléma-, akkor miért is ne bízhatnánk rá a gépre a bonyolult számolásokat?
Egyszerű és nagyszerű! :lol:

Kedvem lenne elő is állítani ezt a táblázatot, csak félek nem lenne rá elég időm, és az sem biztos, hogy mindent meg tudnák oldani...
A fene se tudja...
...lehet, hogy azért valamikor nekiugrok.
De senki ne vegye készpénznek... vegyük úgy, hogy ha lesz sok időm, megpróbálkozok vele... :wink:
Gondolom komoly, nagy volumenű verseny úgyis csak jövőre lenne... addig meg azért van idő bőven... 8) :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 14:48 

Warlock: Az online támadás reformon belül leírtam véleményem az advanced ill expert szintekről. Kb megegyezik a tieddel, illetve mindre +350 +550 aranyat adnék...
Ubul ötlete tetszik...

Ssth

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 14:58 

Üdv!

Ezennel az ötletemhaz szükséges excel-t elkészítettem.
Sőt be se kell írni a HP-t csak a 2. oldalon szereplő referenciatáblázat szerint beírni a lény nevét.
Beorn:
Maga az árlista reformja, az nem egy egyszerű dolog, mert az ötletedet, már csak kökemény VB programozással lehetne megcsinálni.
Ubul:
Én szándékosan nem az arany alapján vettem a diszkriminációt.
A drága lvl7 lények miatt.
Az én ötletem sem gátolja meg, hogy több várból válassza össze a lényeket.
A számításában pedig szerintem legalább olyan bonyolult, mint az enyém.
Ettől függetlenül én támogatok mindent, ami színesebbé teheti a versenyt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 15:37 

warlock írta:
Beorn:
Maga az árlista reformja, az nem egy egyszerű dolog, mert az ötletedet, már csak kökemény VB programozással lehetne megcsinálni.

Mi? Azt, hogy ha beírok egy 1-est Mephalához mondjuk, akkor a gép a mellette lévő oszlopba lévő, mondjuk 3000 arannyal beszorozza, és a következő oszlopba is beírja ezt az összeget? Ha nem írok be semmit, akkor az eredeti 0 (azaz nulla) szerepel ott, amivel szorozva ugye bármit, nullát kapok összegül. Vagy az, hogy mindezt a felveendő skillekkel is meg lehetne csinálni? Azért szerintem ennél többet tud az excel, szerintem. Valszeg egy olyan függvény beillesztése sem lenne kétségbeejtően bonyolult feladat, hogy az advanced archeryhez egyest nyomva automatikusan a basic archeryt is kitöltené egyessel. Az advanced és expert skill ára csak az árnövekmény lenne az egyel előző szintéhez.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 15:48 

Akkor félreértettem, te azt szeretnéd, ha az összes skillt, mindent tüntessünk fel a jelentkezési lapon?

No mindegy, én nem értem mire gondoltál, de végül is szőke vagyok.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára warlock 2005 nov. 10 csüt., 15:52-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 15:51 

Yesss!!! Ne kelljen külön bújnia az emberne a sokoldalas excel táblázatot, hanem legyen ott szépen egymás alatt (mellett) MINDEN! Szerintem még akár a lényeket is bele lehetne tenni. Oké, hosszú lenne, mint állat, de SOKKAL gyorsabb lenne összegenerálni egy koncepció alapján egy sereget, és megnézni, mi hozható ki az adott pénzből.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 16:23 

Szerintem az így is gáz, de próbálj meg csiálni egy ilyen excelt, és rá fogsz jönni hogy jó-e, szerintem nem lesz könnyebben kezelhető.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 16:41 

Szerintem ami ehhez a turbósított jelentkezési laphoz kellene, azt elvileg tudja az excel...
...csak mi halandók nem biztos, hogy elő tudjuk csalni belőle. :cry: :D
Majd azért amennyire tudok, utánanézek a dolognak...
...és ha mégis nehézségbe ütköznék, van pár "kockafejű" programozó ismerősöm, talán ők meg tudnák oldani a megoldhatatlant is.
Kérdés persze, hogy mennyire dobja fel őket a hír, hogy egy offline Heroes versenyhez kellene a segítségük... :wink: :D

Majd meglátjuk...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 16:52 
Heroes Team

Hali!

Legördülö menük használatával nem lenne olyan hosszú az a cucc, ráadásul sokkal átláthatóbbá válna az elkészült csapat. Így tényleg kiváltható lenne a külön árlista... :wink:

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 16:55 

Sziasztok!

Warlock: ugyanazt akarjuk, csak egy kicsit másképp. Az arannyal számolásnak van egy óriási előnye: bónuszként is aranyat kapsz és nem HP-t :arrow: máris egyszerűbb. Végig 1 egységet használsz.
Ráadásul a jelentkezési lap ígyis-úgyis tartalmazza a lények árait és egy egyszerű %-számítás megoldja az összes problémát.

ubul

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 16:59 

Nimbus írta:
Hali!

Legördülö menük használatával nem lenne olyan hosszú az a cucc, ráadásul sokkal átláthatóbbá válna az elkészült csapat. Így tényleg kiváltható lenne a külön árlista... :wink:

Na ezért mondtam, hogy ahhoz már VB programozás kell.
Ha valakinek van ilyenirányú programozási tapasztalata az minden további nélkül meg tudná csinálni, hogy a mostani jelentkezési lapot összrakni egy excelbe, aztán az árlista különböző elemeit lehet kiválasztani a jelentkezi lap odavonatkozó részében legördülő menüben, ami aztán automatikusan beírja az árakat is, de én erre nem mernék vállakozni.

Beorn javaslata az volt hogy a jelentkezési lapban legyen felsorolva az összes skill (+gondolom varázslat), és csak egy "1" kelljen beírni.
Más kérdése hogy szerintem etől átláthatatlan lesz a jel.lap.
De hangsúlyozom ez csak szerény vélemény.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 18:25 

warlock írta:
Beorn javaslata az volt hogy a jelentkezési lapban legyen felsorolva az összes skill (+gondolom varázslat), és csak egy "1" kelljen beírni.
Más kérdése hogy szerintem etől átláthatatlan lesz a jel.lap.
De hangsúlyozom ez csak szerény vélemény.

Egyetértek... :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 23:21 

Szia Laca!

Nov 6.-án elküldem a mentéseket a laca11@tvn.hu címre, de látom a fórumon, hogy nem érkezett meg a mentésem, ezért 7.-én újra elküldtem.
Sajnos erről sem kaptam visszaigazolást tőled.
Lehet, hogy ezért küldték vissza kevesen, mert valamiért nem kapod meg a mentéseket?

Jani

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 23:41 

Jöttek és jönnek ímélek a fiókomba! Nincs tele, nem értem mi lehet! Biztos jó címre küldted el?
Írhattál volna egy privátot 6.-án, hogy mi a szitu... Próbáld meg elküldeni az olaca11@freemail.hu -ra is.

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 11 pén., 9:58 

Sziasztok!

Laca, hogy haladsz az eredmények feldolgozásával?
Kb. Mikorra várható eredményhirdetés? Jövő hét? :)
Már nagyon izgatottan várjuk! :P

Üdv!
Mentor

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 11 pén., 10:15 

Egész jól haladok! :) Már nincs sok hátra, én a jövőhétre gondoltam, de sajna ma reggel lerobbant a gépem, jelenleg a megoldást kutatom!
Ha van itt hozzáértő ember válaszoljon nekem valaki: mi lehet a gond, ha bootoláskor nem találja a merevlemez(eke)t. Volt régebben is ilyen gondom, akkor a merevlemez az alaplaphoz csatlakozó kábelét megigazgattam és utána ment! Most viszont nem segített! Vége az alaplapomnak??? :cry: Ugye nem?

Laca :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 11 pén., 10:28 

Nem akarlak elkeseríteni, de ha a kábelok rendben vannak, akkor sajna van rá esély, hogy meghalt az alaplap, ill. a IDE vezérlő.
Én pár hónapja jártam így, még szerencse, hogy egy számítástechnikus havernak volt eladó alaplapja...
Szorítok, hogy ne az legyen a baj!!!!!! :(

Ha gáz van, esetleg tudok segíteni szerezni vmi használtat, bár én Esztergom környékén lakom...

Nincs túl nagy szerencséd ezzel a támadás tornával!

Kitartás!
Üdv!
Mentor

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 11 pén., 10:53 

Laca írta:
Egész jól haladok! :) Már nincs sok hátra, én a jövőhétre gondoltam, de sajna ma reggel lerobbant a gépem, jelenleg a megoldást kutatom!
Ha van itt hozzáértő ember válaszoljon nekem valaki: mi lehet a gond, ha bootoláskor nem találja a merevlemez(eke)t. Volt régebben is ilyen gondom, akkor a merevlemez az alaplaphoz csatlakozó kábelét megigazgattam és utána ment! Most viszont nem segített! Vége az alaplapomnak??? :cry: Ugye nem?

Laca :(

Próbált meg felismertetni a BIOS-al, vagy próbálj meg a BIOS resetet.
Esetleg a BIOS-ban van egy olyan opció, hogy load fail safe options.
Illetve azt még meg lehet csinálni, hogy Hidegindítás(nagy gomb) után nem kapcsolod ki, hanem megpróbálsz egy melegindítást(resetgomb).
Ha régebbi az alaplap esetleg meg lehet próbálni az alaplapi elem cseréjét.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 14 hétf., 11:38 

Sziasztok!

Mizu Laca, sikerült megmenteni a gépedet? Megoldódott a probléma?

Már nagyon izgatottan várjuk az eredményeket. :roll:

Üdv!
Mentor

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2530 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 127  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]