Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1400 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 70  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 04 pén., 13:09 

sziasztok kezdő heroes 4 gamer vagyok,

egy barátom azt mondta játszak bajnok fokozaton mindjárt mert úgy élvezetesebb :)

de gondom van, elkezdte egy hadjáratot az elsőt a lysander-eset, annak második pályályán az istennek se tudok továbbhaladni az orákulumoson

van négy hősöm (élet típusú) és valamennyi seregem is mellé amit a pályán szerezni lehet de van egy istenek kardja amit meg kell szerezni egy ajtón áthaladáshoz viszont a kard előtt egy olyan sereg áll ami egyszerűen legyőzhetetlennek tűnik..
/tűz dzsinn, harcimén, kővéváltoztatós köpős lények és minók/

szerintetek mit lehet csinálni? kezdjem újra kisebb fokozaton? bajnok fokozaton egyáltalán megcsinálható ez a pálya? más megcsinálta bajnok fokozaton ezt a pályát? és ha igen hogyan?

köszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 07 hétf., 11:32 

hello!
én a H3 RoE-t gyűröm. Néhány kérdés merült fel bennem a játékok során:
1-harc közben, ha nagy a morál, tudok még egyet lépni. a kérdésem az lenne, hogy ezt lehet-e előre tudni, hogy most kettőt léphetek a morál miatt, mert akkor úgy taktikáznék.
2-néha nagyon lenn van a morálom és sehol nincs semmi szobor, tó, amivel fel tudnám növelni. ezt a várban nem lehet feltápolni, mint a varázspontot?
3-várat védtem, és ez agyik csapatomat kinyírta a gép a kapu előtt. Ennek az lett az eredménye, hogy senki sem tudott ezután kimenni a várból (és szépen lelvöldözte kívűlről az összes emberemet). Ez ellen lehet valamit tenni?
4-ezt már csak érdekességként írom: miért lehet, hogy a gép néha az íjászára varázsol Haste varázslatot, és úgy lövöldöz?

mára nincs több kérdésem :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 07 hétf., 11:44 
Heroes Team

Hali!

1. nem számíts a morálra, random adja a valószínűségek szerint.
2. várban nem lehet morált növelni állandóra, csak a várvédelem részére. esetleg a Grált építsd be a Castle várba, akkor kapsz állandó jelleggel +2 morált. :)
3. Hát, lehet: pl. levadászod a kapu elé álló embert... Vagy a toronnyal lelöveted expert ballistic skill esetén. Esetleg a teleport varázslatot használod, hogy kitegyél a váron kívülre valakit...
4.Biztos azt akarja, hogy előbb lőjön az íjásza! :lol: Jobbat nem tudok...

Szia, Krityó

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 07 hétf., 11:44 

felho írta:
hello!
én a H3 RoE-t gyűröm. Néhány kérdés merült fel bennem a játékok során:
1-harc közben, ha nagy a morál, tudok még egyet lépni. a kérdésem az lenne, hogy ezt lehet-e előre tudni, hogy most kettőt léphetek a morál miatt, mert akkor úgy taktikáznék.
2-néha nagyon lenn van a morálom és sehol nincs semmi szobor, tó, amivel fel tudnám növelni. ezt a várban nem lehet feltápolni, mint a varázspontot?
3-várat védtem, és ez agyik csapatomat kinyírta a gép a kapu előtt. Ennek az lett az eredménye, hogy senki sem tudott ezután kimenni a várból (és szépen lelvöldözte kívűlről az összes emberemet). Ez ellen lehet valamit tenni?
4-ezt már csak érdekességként írom: miért lehet, hogy a gép néha az íjászára varázsol Haste varázslatot, és úgy lövöldöz?

mára nincs több kérdésem :)

1. A morale-t nem tudod kiszámítani, de ha +3 morál esetében 12,5%, tehát lehet rá szmítani, de ha nem jön ba, és a gép ellen játszol, akkor max. visszatöltöd.
2. A morale kérdésére több megoldás is van, ha nincs tó, szobor
- Csak 1 v max 2 várból válogatsz csapatot, élőket nem kevered élőholtakkal.
- Vannak varázstárgyak, amik növelik (Badge of Courage, stb.)
-Expert Leadership.
- A Castle várban megépített grál +2 moralt ad az összes hősödnek.
- A SOD esetében ha jól emlékszem az Angelic Alliance nevezetű combo Artifact lehetővé teszi, hogy a jó lényeket (Rampart, Castle, Tower) moral negatívun nélkül keverhesd.
3. Sajnos nem tudsz ellene tenni, ilyenkor csak azt tudod tenni, hogy a repülő lényekkel, íjászokkal okoskodsz, vagy ha már van lerombolt falrész, akkor ki tudsz menni rajta, de akkor te is sebződsz kivéve a tower vár aknái.
4. én is szoktam varázsolni haste-et a lövős egységekre, mert sokat jelenthet, ha előbb lőssz, mint az ellen, főleg ha van Golden bow warázstárgyad is. (Nekem általában expert Air magicem van)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 07 hétf., 11:49 

Hali!

Morál sajnos abszolut random dolog. A következő dolgok számítanak bele: Leadership képesség, morálnövelő cuccosok, és hogy mennyi különféle várból összeválogatott lény van a hősnél. Az értékek +3 ... -3 között mozoghatnak, hiába van ennél több tápod, az nem növeli tovább. Ez, ha jól emlékszem, a +3 morál esetén 12,5%-os esélyt ad, hogy egy harcoló lényed megdobja a morálját, és újra jöhet. (Persze ez nem igaz Vologyára, aki - állítólag - 100%-os morált képes kihozni a harcok során :lol: ).

**delete** a fenti válaszok jobbak voltak :lol:

Miért gond az íjászokon lévő Haste? Gyorsabban jönnek, előbb lőnek.

Üdv, és jó játékot!

Utólag beleszúrva: Krityó + Warlock megelőzött (a gazok :P ), de így a 3-ból már összetehetsz valamit! :lol: :lol:

Látod, itt mennyi a segítőkész ember? :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 07 hétf., 11:54 
Heroes Team

Warlock válaszában írt a Tower aknáiról: teljesen igaz, hogy ott kigyalogolhatsz és megsebződsz, de egy expert dispel varázslattal fel tudod robbantani az aknákat esetleg.
Üdv, Krityó

5 percen belül 3 kimerítő választ is kaptál, Felhő, ez nem semmi! :):):)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 8:02 

sziasztok!
Köszi a kimerítő és nagy mennyiségű válaszokat :)
Nem tűnik soknak az a 12.5%, de mégis néha szinte minden második lépésnél ad a morál miatt új lépést.
Azt nem is tudtam, hogy ha Haste-t használok akkor az nem csak azt okozza, hogy messzebbre tudok menni.
Kaptam még egy hasznos plusz infót megbújva a sorok között:a toronnyal lelöveted expert ballistic skill esetén-a ballstic skill szóval nem csak arra jó hogy ostromnál megadhatom hová lőjjek (úgyse oda megy :)

Közben felmerült egy újabb kérdésem:
Néhány lénynek van valami extra varázslata (pl arcangel-nél a resurrection), amit elég sűrűn használnak az ellenem vívott csatában, de az én seregemben lévőknél még nem igazán tapasztaltam ilyet (pedig szokott lenni expert leadership, min 15. szintű hős, és mégse). Ezt hogy lehetne előcsalni a csapataimtól?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 11:20 

Hali!

Elvileg az arkangyalka egyszer tudja ellőni a csatában a felélesztés varázslatot, és az egyéb varázsolni tudó lények is csak egy-egy (master genie ha jól tudom szumma három) spellt tud ellőni. Ha olyan objektum fölé viszed az egérkurzort, ahol (amin) a varázslatnak van értelme (pl. a felélesztés edetén egy olyan lénycsoportra, ami a sajátod, és amiből már leőltek lényeket), akkor az egérkurzor megváltozik. Na ekkor lehet varázsolni velük. Próbálgasd szorgalmasan! :lol:

A Resurrectiont egyébként meg tudja tanulni a hős is, valószínű, hogy ő használta ellened orrba-szájba, és nem az arkangyal. Mert a gép ugyan szemérmetlenül csal, de azért ennyire nem... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 12:49 
Heroes Team

Picit talán részletesebben (valószínűleg egy-két hibával megfejelve). Azonban abban én is egyetértek az előttem szóló "VénMedvével" :D , hogy valószínűleg a gép varázsolta a ressurectionocat orrba-szájba, és nem az angyalka. A gép pedig csal, méghozzá akár ennyire is (sajnos a tapasztalat mondatja velem).

Archangel - 1x tud éleszteni a csata folyamán. Ha éleszteni akarsz vele, csak vidd az egeretmutatót a kívánt egység fölé (ekkor az átalakul egy varázskönyvvé). Ez csak akkor tehető meg mikor az angyal kerül sorra, ő ekkor éleszt és nem támad.

Dendroid Guard/Soldier - alapból ha valakit megüt, akkor a földhöz köti, és az az egység nem tud onnan elmozdulni (amint a dendroidok elmozdulnak, vagy pedig megölik őket,a földhözkötés megszűnik)

Unicorn\War Unicorn - Amikor valakit megüt esélye van azt az egységet levakítani

Master Genie - támadás helyett vele varázsolhatsz, amikor rá kerül a sor.
A saját lényeidre tud rátenni random varázslatot (csak vidd az egérmutatót arra a lényre akire varázsolni akarsz)

Pit Lord - saját elhult egységekből tud démonokat éleszteni a csata idejére (egy csatában csak 1x, szokásos: egérmutató egy elhunyt egység fölé, mikor a Pit Lordra kerül a sor)

Efreet Sultan - ő ugyan nem varázsol, de rajta mindig tűzpajzs van

Black/Dread Knight - megátkozhatja(Curse) a megütött egységet

Ghost Dragon - esélye van (sztem elég kicsi), hogy öregítse (a max életpont felezése?) a megütött egységet

Medusa/Medusa Queen - közelharcban kővé változtathatja a megütött egységet (az addig nem támadhat amíg újra meg nem ütik, vagy varázslattal le nem szeded róla)

Scorpicore - paralizálhat ütéskor (nem tud az az egység támadni)
Dragon Flies - dispelt varázsolhat az ellenségre, mikor megüti + ha jól tudom Weeknesst is pakolhat rá

Basiliskek - kővé változtathatják a megütött egységet

Mighty Gorgon - spec "varázslat": Death Stare, a megütöt egység lényeiből még pluszba leszed valamennyit (nem sokat)

Wyvern Monarch - Mérgez (amíg ez rajta van a megütött egységen, addig minden körben veszít az életpontjaiból, varázslattal leszedhető)

Ogre Magi: támadás helyett, varázsolhat Bloodlustot egy egységre (egy csatában többször is)

Esetleg még a Confluxban is vannak varázstudó lények, bár az nincs a RoE (legjobb tudomásom szerint)

Energy Elemental - Protect From Fire varázslása

Magma Elemental - Protect From Earth varázslása

Phoenixes - újraéledhetnek miután meghalnak (általában egyszer biztosan)

Amennyiben tévednék valamelyik lénnyel kapcsolatban (ez bizony megeshet) úgy kérném javítsatok ki. Amúgy minden lény tulajdonságlapján (jobb katt a lényen) kiírja alul, hogy mit is tud (ez néha egyértelmű, néha nem)
Akkor egy kis önreklám, készítettem én a WoGhoz (tudatlanabbak kedvéért egy kiegészítő a HOMM3hoz) egy lény "leírást", itt minden lénynek ki van mentve a tulajdonságlapja:
http://homm5.tvn.hu/Creatures/creatures.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 13:00 

Ezt szeretem Jitayban, hogy nem elégszik meg egy kis infóval, hanem rögtön összedob egy hat oldalas html-t. :lol: De komolyan! (ez most nem bírálat akart lenni a félreértések elkerülése véget)

Naon király a mellékelt link, de azért ne ess pánikba, ezt Jitay Mester a WOG-os szintlépegetős lényekhez barkecsolta.

Ezen a honlapon a Heroes 3 / Leírások / Harcosok menüben is találsz egész jó leírást a lényekről (magyar nyelven). :lol:
(Látod, Mugger, meg sem merem említeni már a Towert... :lol: :lol: )

Beorn, aki tanul hibáiból :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 14:34 

felho írta:
sziasztok!
Köszi a kimerítő és nagy mennyiségű válaszokat :)
Nem tűnik soknak az a 12.5%, de mégis néha szinte minden második lépésnél ad a morál miatt új lépést.
Azt nem is tudtam, hogy ha Haste-t használok akkor az nem csak azt okozza, hogy messzebbre tudok menni.
Kaptam még egy hasznos plusz infót megbújva a sorok között:a toronnyal lelöveted expert ballistic skill esetén-a ballstic skill szóval nem csak arra jó hogy ostromnál megadhatom hová lőjjek (úgyse oda megy :)

Szia!

Azért az expert ballistic esetén nagy valószínűséggel odamegy ahova mondod, illnagyobb az esélye, hogy elsőre lerombolja a falat. Egyedül annak van kisebb esélye, hogy ha áll még fal és a tornyokat akarod lelőni.
Mivel egy lény annyit lép, amennyi a sebessége, ezért az hogy hamarabb jön a csatában ill. hogy messzebre tud menni összefügg, mivel a Haste a lény sebességét növeli (javaslom az oldalon a H3 leírások/varázslatok alatt nézd végig, mi mire jó.)
Azt hiszem félreértetted, mert amikor várvédő vagy, akkor a tornyok irányításához nem a Ballistic skill kell, hanem az Artillery, amivel a nyílvetődet tudod irányitani a normál csata során.
Szerk.:
Illetve az előző lényleíráshoz azt még hozzátenném, hogy
- Dwarf/Battle Dwarf - Magic resistance 20/40%, tehát ennyi esély van, hogy nem fog hatni rajta a ellenfél varázslata.
- Az Unicornis mágikus rezisztenciát növel a lényeknél. (Pl. ha Jől emlékszem, hogy ha Battle Dwarf mellett áll egy Unikornis, akkor nem 40, hanem 60% resistance-e van.)
- Silver Pegasus - Az ellenfélnek több mannapontba kerül a varázslat.
- Mage/Arch Mage - Neked kerül kevesebb manapontba a varázslat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 14:56 

köszi az újabb segítségeket.
elolvastam már régebben a varázslatok teljes listáját, meg a H3 kézikönyvet, de amiket itt írtok azoknak jó része nincs benne, vagy elkerülte a figyelmemet (ezért is kérdezem). Nem létezik egy H3 kézikönyv haladóknak, amiből az infókat mondjátok :) ?

Az exp. Artillery-vel a vár lővészeit is tudom irányítani, jól értettem (nem emlékszem, hogy ilyet tudtam volna eddig csinálni)?

Én master Genie-kkel találkoztam (volt vagy 300-400darab), azok pedik minden második körben varázsoltak egymásra mindenfélét.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 15:00 

Hali!

Nézz végig minden leírást, amit itt megtalálsz a Heroes 3 címszó alatt, meg érdemes talán elolvasgatnod néhány értelmesebb topicot, amik mondjuk a varázslatokkal foglalkoznak. Azután nézz fel Mugger honlapjára http://heroes.hardwired.hu/mugger/ ott is van egy pár jó kis táblázat, amit ezen a honlapon nem találsz meg, és ha még ez sem elég, ott a Tower http://heroes-tower.uw.hu Ha még ezen infók is kevesek lennének, akkor szólj bátran, hogy mi az ami még érdekel.

Ja, és mást tud a gép ugyan azokkal a lényekkel, és mást tudsz te. A gép csal, szemtelenül! :lol:

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Beorn the Shapeshifter 2005 nov. 08 kedd, 15:04-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 15:01 
Heroes Team

Hali, a ballisticet én írtam félre, innen a helytelen idézés, artillery a helyes, valóban... :oops:
A mighty gorgonok: ahányszor 10 db, annyiszor egyet levesz a death stare, így amikor sárkányokra kell menni, a 100 boci igen jó móka! :)
A négyféle alapelementálok mindegyike fejlesztetten tud Protection from... sajátját varázsolni.
A Főnix egyszer éled fel a csatában, amikor az utolsót is kinyírták, de egy darabnál nem működik!

Hali,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 15:21 

sziasztok!

Nem kell expert, elég a basic artillery-is, a Roe alatt még nem volt, azt hiszem az AB-val jött ki, hogy tudod irányítani a tornyot.

Krityó:
Egynél is működik, csak annak nagyon kicsi az esélye.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 18 pén., 10:02 

Sziasztok! Igazából Beornt kérdezném, meg azokat, akik végigjátszották az Ötödik elemet:

eljutottam egy darabig az első részben, de most nagyon elakadtam. Az összes hősöm be van szoritva egy bizonyos területre és nem tudnak továbblépni, mert nem találom a lila illetve barna sátrat. Az egyetlen továbblépni tudó hősöm a Föld úrnője (szóval az a csaj, akik magma elementálokat tud gyűjtögetni az alvilág legalsó részén), de az ő útjában Zounds... mennyiségű Magi illetve Genie áll. Tekintve, hogy hetenként 12 db magma elementált tudok mindössze gyűjteni, egyszerűen esélyem nincs lépést tartani az ellenfelek csapatnövekedésével. Sejtem, hogy ezek száma egyszer eléri a maximumot, de akkor is évekig kellene gyűjtögetnem az elementálokat hogy áttörjek rajtuk. Mit tehetnék?
Előre is köszi a segitséget. Fiona

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 18 pén., 10:15 

Hali!

A barna sátrat Xena találja meg elvileg, de csak akkor, amikor már feljön a föld alól. Szerintem nagyon sokáig hagytad, hogy bandukoljon jobbra-balra, és az utadat álló random monsterek felszaporodtak idő közben. Amerre nem tudsz menni, arra egyenlőre nem is kell menned. Lehet, hogy direkt van letiltva az út. Xena útvonala ÉNY-ra vezet, egy zöld tornyon keresztül. Az után már talál városokat... Előtte, viszonylag könnyen, egy "tündibündis" küldetést megoldva tud sereghez jutni: minotauruszok és magma elementálok. Azért egyébként a heti 12 magma elementál nem olyan rossz :)

A lila sátor csak a játék legvégén lesz meg, addig nincs rá szükség! Amin nem tudsz átmenni (lila kapu), azon nem is kell egyenlőre.

Ha nagyon elakadsz, lesd meg a mapeditort.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 29 csüt., 22:31 

Azt szeretném megkérdezni,hogy tudja-e valaki hogylehet interneten játszani a h3-al!VAGY HA ESTLEG ITT LENÉNEK AKIK JÁTSZANÁNAK AKKOR JELZEM HOGY 3 KEMÉNY JÁTÉKOS VÁRJA A KIHIVÁSOKAT!!! :twisted: :twisted: 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 dec. 31 szomb., 18:58 

Tiger13 írta:
Azt szeretném megkérdezni,hogy tudja-e valaki hogylehet interneten játszani a h3-al!VAGY HA ESTLEG ITT LENÉNEK AKIK JÁTSZANÁNAK AKKOR JELZEM HOGY 3 KEMÉNY JÁTÉKOS VÁRJA A KIHIVÁSOKAT!!! :twisted: :twisted: 8)

olvass a topicok között, ott le van írva minden :idea:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2006 feb. 07 kedd, 23:31 

Sziasztok!

Elkezdtem a Half-Dead kampanyt a HOMM4-ben. A WoW fel van telepitve.

Bar nem tatrom magam buta gyereknek (tapoasztalt Steel Panthers es Combat Mission jatekos vagyok profikkal is kemeny gyoztes csatakat vivtam PBEM jatekokban) de itt sajnos gondjaim vannak. Ebben a kampanyban de mas elkezdett kampanyban is, azt veszem eszre, hogy amig en egy kicsit magtisztitom az elso var kornyeket es egy kicsit felfejlesztem az elso varat jon az ellen akkora tulerovel, hogy nem tudok ellene mit kezdeni...

Tisztaban vagyok azzal, hogy sokadlagos celokert kar erot pazarolni, illetve fel kell fejleszteni a varakat, hogy sok lenyem legyen meg hosoket fejleszteni stb, de mindig jon a tulero es vege a jateknak. Annyira sokan vannak, hogy gyenge seregem es hoseim eselytelenek.

Most a 2. palyan vagyok a half-dead kampanyban. Mar kezdtem jol allni amikor jott egy nagy sereg tenger sok vampirral es ordogokkel meg sarkanyokkal nekem meg annyi. Elkezdtem a barbar kampanyt is. Az elso palyat megnyertem de hatalmas erofeszitesek aran es kihasznalva az AI butasagat. Mire eljutottam az ellenfelhez annyi ogre magussal meg kuklopsszal rendelkezett, hogy egy folytonos manoverezo es felmorzsolo haboruban tudtam nagyon nagyon nehezen legyurni. Es ez csak az elso palya...

Itt emlitem hogy a masodik fokozaton jatszom....

Az termeszetes hogy ekkora tulerovel jonnek, vagy a gazdasagban szurok el vmit nagyon?

Artur.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1400 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 70  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]