Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 201 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 05 szomb., 13:17 
Heroes Team

Sziasztok!

Megamikor: Hát, hogy őszinte legyek az én véleményem tavaly óta jottányit sem változott! :) :) :)

Viccet félretéve, azon muszáj elgondolkodnotok, hogy érdemes -e a bonyolultabbnál, bonyolutabb szabályrendszert kialakítani! Már most sem triviális feladat elmagyarázni egy kizárólag a heroest ismerő embernek, hogy mi is az a "támadás". Ahogy elnézem itt a hatalmas szabályrendszerbeli változtatásokat, amennyiben több A4 -es gépelt oldal terjedelmet meghaladja, valszeg a játékososk száma is a minimumra fog csökkenni! :lol: :lol: :lol:

Warlock: Sajnos nincs 3-4 verseny arra, hogy az új szabályrendszert kipróbáljátok! Kész, minden szempontból megfelelő verseny árlistáját KELL elkészítenetek, s a szükséges teszteket is magatoknak kell megoldanotok!

Üdv. Mugger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 05 szomb., 13:54 

Mugger_ írta:
Sziasztok!

Warlock: Sajnos nincs 3-4 verseny arra, hogy az új szabályrendszert kipróbáljátok! Kész, minden szempontból megfelelő verseny árlistáját KELL elkészítenetek, s a szükséges teszteket is magatoknak kell megoldanotok!

Üdv. Mugger

Lehet hogx KELL, de kizárt, hogy ha nem a mostani árlistát finomítjuk, akkor egy minden szempontból jót lehessen összehozni. ezért van az, hogy most már a játékokat, is sok felhasználóval beta tesztelik, mert 4-5 ember gondolkodása filozófálgatása, tesztelése BIZTOS, hogy nem fogja mgmuattani az összes hiányosságot, ezért irtam, hogy döntsük el hogy elkezdünk-e ilyen átfogó reformnak, vagy csak javítjuk az eddigieket. Ha megnézed, akkor Sensei árlistájával oda is lehet adni az Archangel+Clone csapatnak, ahol az egészet elkezdtük.
Én már több szoftver tesztelésen és Láttam, hogy nem lehet kizárni az összes kiskaput.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 05 szomb., 14:24 

Mugger_ írta:
Viccet félretéve, azon muszáj elgondolkodnotok, hogy érdemes -e a bonyolultabbnál, bonyolutabb szabályrendszert kialakítani! Már most sem triviális feladat elmagyarázni egy kizárólag a heroest ismerő embernek, hogy mi is az a "támadás". Ahogy elnézem itt a hatalmas szabályrendszerbeli változtatásokat, amennyiben több A4 -es gépelt oldal terjedelmet meghaladja, valszeg a játékososk száma is a minimumra fog csökkenni! :lol: :lol: :lol:

Na, kábé erről beszéltem ~10 hsz-szel ezelőtt... :?

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 05 szomb., 21:33 

Sziasztok!

Azon kell elgondolkodni, hogy mi is a cél. Az én felfogásomban már régóta a változatosság elérése lenne. Hogy ne mindenki lvl1-2 vel induljon. De sajnos az utóbbi árlistáknál sokszoros figyelemfelhívásom ellenére a magasabb szintű lények egyre csak drágultak.
A lvl5-6-7 -es lények árait vissza kell redukálni egy elfogatható szintre, hogy érdemes legyen beleinvesztálni. Az upgradék árainál se szálljunk el. 1 champion nem éri a dupláját 1 cavalarynak. A varázstárgyak és varázslatok árait nagyjából már belőttük, itt azt kellene megnézni, hogy melyik varikat használják, ill. nemhasználják az emberek és amit mindenki használ feljebb vinni, amit senki: pl.: fireball, Inferno, Sorrow stb. bizonyos mértékben lecsökkenteni. A főnix árát jól megnövelni :!: Az arkangyal se legyen elcsóbb 1200-nál.
A külön slot + arany és hasonló reformokat jól átgondoltan kéretik a nagyérdemű elé tárni. Kidolgozott ötletek kellenek. Időnk van rá, nem kell elkapkodni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 05 szomb., 22:31 

Jó fáradt vagyok, ezért merem leírni. Legyenek meg a finomítások az árlistában, de alapvetően 1 nagy változás legyen; 30.000 pénz(!!!) a 15-ös szint ne változzon.

Több pénz, több variáció(?), főleg, ha a kis lényeket drágítjuk...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 06 vas., 13:24 

HAli!

Nem tudom, Warlockon kívül vette-e valaki is a fáradtságot az árlista javaslat megnézésére... Szerintem relatíve nem túl bonyolult, a pontosvessző után vannak a javsolt árak, előtte az eredetiek.

A fő célom az irreális árak kiszűrése volt. Pl. Hol ér az Orb of vulnerability 7000-et??? Ki az aki egyátalán 1000-et adna érte? Vagy talán az emberek arra alapozzák a seregeiket, hogy black, vagy esetleg törpék ellen harcolnak? Csak a necrok ellen jó valamire, de nem ér 7000-et...

A mesterlövész cucc se ér vmi sokat. Az ellen úgyis azonnal rámászik a lövőre, azaz nem ér semmit... hasonlóképp egy csomó varázslat, amit még soha senki nem vett meg...

Neela, Mephala szerintem 2750-ért sem olyan ***** jó. Csak azért mert az Armorerjük 15 helyett kb 25%-os? Egy sima offense-s hős többet tud speckó nélkül...

Ha az AA+clone olcsó, bakker szóljatok és felnyomjuk az árát. Szerintem a ADevil azért nem olyan überfasza, hogy ennnyit kelljen kérni érte.

Bogpistának igaza van, a 6-os szintű lények ára elég jelentősen emelkedett BB2 óta, annak ellenére, hogy senki nem vásárolta őket... Az ötös szintűek viszont kb rendben vannak, hiszen a mostani versenyen is volt számos 5-s sereg, (Mino, Tehén, Genie, Fiend) akik nem is nagyon vallottak szégyent.

Ha valaki kedvet érez a dolog matematikai megközelítésére (Beorn pl), akkor kitalálhat egy formulát, amivel belőhetük az árakat. A módszer a következő lehetne:

1. Kijelölünk egy referenciaegységet. pl.: Swordsman = 40 arany.
2. Kiszámoljuk az összes egység attackkal, defenssel korrigált sebzését, illetve életét. (ez megvan)
3. Ezekből + a speedből meghatározunk egy módszert, amivel az egységekre számolunk egy értéket. A swordsman értéke ér 40-et, ennek megfelelően arányosítjuk az összes többi egység árát.
4. A no retaliation, lövő egység, kétszer üt/lő (Crusader, Grand elf, stb) ezekkel korrigálni kell a 2-es pontban számoltakat.
5. Speckók (undeadek immunitása, titan immunitása, életfelezés, stb) egyedi elbírálás alá essen. Pl. Minden undead egység kap egy 10-15% felárat.

Valami ilyesmi.

A legproblémásabb az a képlet, ami a korrigált attak, élet és speedből kiszámolja az egység pontértékét. A többi már egyszerű, az adatok megvannak.

Ha valaki erre vállalkozik, akkor én kiszámolom az egészet szívesen Excelben. Tehát csak az a képlet kell, ami a korrigált támadásból, életből és speedből kiszámol egy értéket, ami arányos az egység használati értékével, feltéve, hogy annak semmi speckója nincs, csak egy átlagos lény, mint a swordsman, stb.

Üdv,
2much4me

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SenSei 2005 nov. 06 vas., 13:42-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 06 vas., 13:38 

Hi!

Szerintem meg tök egyszerű az egész.
Hozzáteszem, egyetlen támadásban sem vettem részt és csapatot sem állítottam össze, úgyhogy amit írok az a "józan paraszti ész".

A támadásokban elért helyezéseik alapján kell vizsgálni a lényeket, artikat stb. és ha tényleg az a cél hogy a változatosságot növeljük, akkor a hátrébb helyezett cuccokat olcsóbbá tenni.
Ezt lehetne akár dinamikusan is linkelni a helyezettek listájához, így holyamatosan updatelve lenne az árlista.
Egyszer kell csak beképletezni, nincs vita, ha három kb egyforma csapat végez az első 5 helyen akkaor ezeknek az összetevőknek az ára jelentősen megnő.

Persz ha valaki olcsóbbá akar tenni valamit, annak is megvan a módja: :idea: el kell bukni kb 6 tornát a gorgonokkal, utánna garantáltan olcsók lesznek, :twisted: és a hetediken tuti nyerők.... :lol: :wink:

Szóval szerintem ennyi az egész.

Nowan

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 06 vas., 13:51 

Nowan:

Erre én is gondoltam, lévén közgazdász volnék, és ez egy piaci rendszerű dolog lenne.

Az a baj vele, hogy túl lassú a dolog. Egyszerűen nincs annyi verseny és versenyző, hogy jól működhessen a dolog.
Vagy túl nagyra tesszük a korrekciót, ami ahhoz vezet, hogy az egységek váltakozva lesznek nyerők, vagy túl alacsonyra, ami pedig ahhoz, hogy az egyensúly az idők végezetére sem alakul ki... (évi 3 versennyel)

Üdv,
2muchm4e

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 06 vas., 14:06 

Hi!

Gondolom vannak külföldi hasonló versenyek, onnan lehetne nagyobb "adatbázist" szerezni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 06 vas., 14:11 

Nincsenek. Ez echte magyar találmány. Szotyi (C) 2002-2005 All rights reserved.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 06 vas., 14:35 

Ohhh!

Akkor ez egy -újabb- ehte magyar probléma. :?

No jó. Akkor bízzuk a gépre. Mondjuk programozó az nem vagyok...
Volt a letöltések között egy kis segéd, amivel össze lehetett ereszteni két lényt és megnézni mi történik - ki győz.
Ezt kéne bővíteni, azzal hogy seregkombinációkat engedünk össze.
Vadul hangzik?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 06 vas., 14:39 

LEhetetlenül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 06 vas., 18:28 

3 nap alatt egy sereg érkezett az 5000-es slotra, és igaza volt ubulnak, meg akik itt írták, hogy csak annyi 7-es szintűt lehet venni, de ennek pont az lett volna a lényege, hogy legalább 2-3 féle lényből kell többet venni, és akkor igazi csaták lennének, ahol összetett taktikát kell alkalmazni és nem azt, hogy én üssek először. Sztem...

A gyorshalál pályára semmi reakció nem érkezett... megérdemlem. Minek virgonckodok :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 06 vas., 18:54 

Sziasztok!

A gyorshalál pályáról sajnos most nem tudok nyilatkozni, de a támadásról holnap összeírok e komolyabb gondolatsort, amiben nagyjából megfogalmazom az eddigi reformokkal kapcsolatos véleményemet.
Persze ezt csak munkaidő alatt. :lol:

Üdv
Warlock

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 07 hétf., 9:58 

No megfogalmaznám az én eddigi véleményemet az OFFLINE támadással kapcsolatban. Figyelembe véve az eddigi javaslatokat.
Szerintem nem kell it átfogó reform.
Javaslatok:
1. Pár hős lehetne olcsóbb ill. drágább:
Neela: 2750, Mephala:3000, Terek: 1400, Brissa: 1500.
2. Llv7 mosta ár jó, esetleg az Archangel+Archdevil kivételével 50-60 arannyal lehetne csökkenteni. A többi magasabb szintű mostáról most még nem gondolkodtam.
3. Haste, Bless. Slow 500-550 arany.
4. Varázstárgyak jók, kivéve a Dragon cuccokat
Dragonbone Greaves:260
Dragon Wing Tabard: 800 = Tunic of Cyclops King
Dragon Scale Shield:1350 = Sword of Hellfire
Dragon Scale Armor: 1900-2000 arany
Necklace of Dragonteeth: 1300
Crown of Dragontooth : kb jó.
5. 2nd skillek:
Az eagle eye, learning menjen a többi haszontalan 500-as közé.
Archery basic:1000 a
Az advanced és expert skillek vásárlásánál az előző szinthez képest legyen meghatározva az ár, mondjuk a basic skill árának alapján, és egy meglévő skill fejlesztése setén csak a különbözetet kelljen megfizetni.
Pl: Basic Archer 1000a
Advanced Archery +500 arany (Basic 50%)
Expert Archery +300 arany (Basic 30%)
Tehát ha valaki alapból meg akarja venni az expert archery akkor 1800a, ha valaki a hős már meglévő Basic archery-jét akarja advancedre cserélni, akkor az 500 arany.
6. Összetett csapatok pozitív diszkriminációja.
Tehát a vélkemyényem az, hogy a slotos dolog, legalábbis nekem kicsit bonyolultnak tűnik. Az én javaslatom, hogy az Össz. HP alapján diszkrimináljunk, tehát ha valakinek 4 különböző lénye van, és mindegyik kiadja az össz Hp legalább 10 %-át akkor +500a, ha 5 lénye van, és mindegyik legalább 10% hp akkor +1000a.
Pl. Össz HP 5000
1. lény (Mage) 500HP
2. lény (Gargoyle) 500 HP
3. lény (Master Genie)500 HP
4. lény (titán) 3500HP
= +500a.
u.i. Természetesen a számok, amiket írtam nincsenek kőbe vésve, konszenzus alapján kell őket meghatározni (főleg az 5. és 6.pontban szereplőket).

Uff, én beszéltem
Warlock

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 07 hétf., 10:12 

Warlock:

A topic címe: ONLINE Támadás (nem pedig OFFLINE). De azért köszi a hozzászólást, nagyjából egyetértek. Szerintem azért további változások is kellenek.

Üdv,
2much4me

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 07 hétf., 10:41 

SenSei írta:
Warlock:

A topic címe: ONLINE Támadás (nem pedig OFFLINE). De azért köszi a hozzászólást, nagyjából egyetértek. Szerintem azért további változások is kellenek.

Üdv,
2much4me

Tudom, ezért is emeltem ki hogy én az Offline-ra írom, mivel én főleg azokban veszek rész, de szerintem nem lenne jó, ha az Offline és az Online támadás szabálszrendszerben nagyon elmásszon egymástól.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 08 kedd, 19:16 

Hali!

Kifújt a reformhangulat? Ha más nem írja le a véleményét, akkor a kezembe veszem a gyeplőt. Természetesen, akik eddig írtak, azoknak a hozzászólásait beépítem.

Ssth!! Írd le Te is, mit gondolsz ezekről kissé részletesebben, ha lehetne...

Üdv,
2much4me

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 09 szer., 21:56 

Hellotok!
Igyekezvén reagálni a támadás reformokra:
1.Hősök árában egyetértek SenSei-el (Warlock lehet én vagyok a láma de ki az a Brissa? :roll: ) (Érdekes, hogy Cyra ára 1000 volt Tereké 1650 mégse vette senki Cyrát...Pár száz arannyal Terket és fel lehetne vinni, értelemszerűen gondolom Cyrának ugyanannyinak kéne lenni...
2. lények áráról most nem ejtek szót
3. Haste, Bless. Slow Inkább a drasztikusabb Sensei verzióval értek egyet. Kb 700 arany
Quicksend, Fire wall, ice bolt,death ripple, destroy undead, hypnotize árán nem kell változtatni
Többi jól van változtatva... 2-3as szinten
Slayer, sorrow on kivül semmivel nem értek egyet... (armát valóban kicsit lejebb lehet vinni meg az infernoét...)
Sacrifice így túl olcsó lenne, tome of fire 10.000 arany
4. Varázstárgyak: Sensei árlistájából: Luck, morál, defence, archery növelő cuccok árainak csökkentése kb jó
Immunitás növelő cuccoknak túl drasztikus, elég ha mondjuk a felére csökkentjük ( persze kivée Blind forgetfullness)
Attack, plusz mindenhez, knowledgét talán nem kéne ennyire csökkenteni... speedes cuccok is talán 1800 körül maradhatnának..
Kb ennyit az artikról így egyenlőre (OFFLINEban szerintem elég a Warlock féle javaslatok)
5. 2nd skillek: Az eagle eye, learning 500.
A többi... Sensei árlistájában kicsit olcsónak érzem a szinteket. Az advanced experten szerintem is kicsit drágább kéne. Pl Warlockból kiindulva: +350 és még +550 azaz +900 össz..., A sima skillek árait nem kell ilyen drasztikusan csökkenteni. (pl: 1000arany: air, fire, water, sorcery, artilerry, wisdom; 1250arany: Earth, Archery;1500arany: Armorer,Luck, Resistance, 2000arany: Offence,Leadership,Intelligence; 2500arany: Tactics )
6.Pozitív diszkriminációra nem mondok semmit, Ha jól megcsináljátok engem természetesen nem fog zavarni...

Kb ennyi első nekifutásra...

ui: land mine 700 arany, múltkor is akartam venni oszt nem vót :cry:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 nov. 10 csüt., 9:57 

Hi!

Tudom hogy kicsit off a dolog de mégis. :oops:

Összesen hány fajta verseny van? És melyik milyen? Mindegyik aktív amiket a versenyek szekcióban látok?

Én egy valamiféle "élőpontos" versenytípusra neveznék. Van ilyen is csak én nem látom?
Ha még nincs gyorsan csinálni kell! :)

Van az oldalon erről valami összefoglaló? kb.: "Verssenytípusaink"

Tudom hogy nektek ez triviális dolog de én most neveznék először...

Köszi.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 201 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]