Beorn the Shapeshifter írta:
Taegen!
Te most a Mókus kártyajátékról beszélsz (van olyan egyáltalán?), vagy a szerepjátékról?
Szerintem lehetne belőle amolyan autós kártyát készíteni: amelyiknek nagyobb az életpontja, az viszi a másikat.

Kisfiam biztos élvezné...
Na jó, komolyra fordítva: kéne ismerni a H4 kártya szabályait, mert pár másikkal én is tisztában vagyok (Magic the Gathering pl.). Az biztos, hogy a lények tulajdonságait kéne valahogy felhasználni hozzá (támadó- és védőérték, életpont esetleg), és kéne a kártya alá még legalább annyi hely, mint a lény képe/értékei, ahová a speciális tulajdonságok írhatók pl.
Röviden, mire gondoltam (szintén Magic-szerű):
- játékosok összeraknak egy-egy - mondjuk 60 lapos - kezdőpaklit, amiből minden körben húznak
- a lények manapontból idézhetők, 1. szintű 1 Mp.-ért, 6. szintű 6-ért
- a manapontok körönként termelődnek újra, de a köv. körre nem lehet átvinni (?)
- a leidézett lény a következő körben támadhat / cselekedhet, ha az ellenfélnek van lénye, akkor egymást ütik, ha nincs, az ellenséges játékos "életponjait" fogyasztja le
- a repülő léyneket csak repülő lények blokkolhatják
- a hősök tápokat adnak (a speciális képességeikhez hasonlókat)
- a varázstárgyak egyszer felhasználható kártyák, amik egy-egy lény képességeit erősítik egy körre
- a varázslatok szintén egyszer ellőhető spellek
- levert lények a temetőbe kerülnek, ahonnan visszaidézhetők esetleg
- az győz, aki előbb leveri az ellenfele "életpontjait"
Ezt lehetne valahogy finomítani.
Ja, és az lenne a jó, hogy nem kéne gyűjtögetni a lapokat, mindenki letöltheti / kinyomtathatja magának az egész készletet, amiből a megfelelő korlátozásokkal (pl. max egy hős, max X varázstárgy...) összerakja a maga pakliját, azután hajrá!
Kezd NAGYON tetszeni a dolog!!!
Pontosan én is ezt gondoltam, az egyszerűsítés azt jelenti, hogy valahol a M.A.G.U.S és a Pokemon között legyen a szabályrendszer. A szerepjátkot azért említettem, hiszen a gyűjtögetős kártyajátékok (lásd. feljebb) alapjait is a szerepjátékok képezik.
Mondjuk jól használható módszer a kockadobás, pl.:
Egy olyan hírót támadnak akinek van elleállása:
1. ha alap ellenállása van a támadó dob három kockával, a megtámadott egy kockával dob mentőt (ha a támadóé nagyobb - ez az esélyesebb - akkor a varázslat sikerült, ha nem a kivédte a varázslatot),
2. ha haladó, két kockával dobnak kettő ellen,
3. ha mester ellenállás, a támadó dob eggye, a védekező hárommal.
Persze ez csak nyers példa (és nem is jó, ha az eredeti játék esélyeit nézzük.)
Egyébként egyetértek Veled, nekem is egyre jobban tetszik és hajrá, hajrá, hajrá!!!!