Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 831 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 42  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 20 kedd, 7:51 

Bazzz, Adler! :) Pirates! :D Kva jó játék volt!!! Az én kedvenceim közé még a Pool of radience tartozott meg a Lotus esprit (asszem ez volt a címe csupa lotussal kellett versenyezni!), North & south. És volt még valami, de az most nem jut az eszembe! :)
Tudtad, hogy a Piratest le lehet tölteni a netről PC-re!

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 20 kedd, 10:31 

És mond valakinek valamit a C-64-en kívül az, hogy ZX Spectrum, meg Videoton TV Computer? :lol:

Wow! Meg a basic nyelven történő programozás! Hüpp! >könnybe lábad a szeme< :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 20 kedd, 10:52 

Üdv!

Régen csináltam egy két progit Qbasicben. Zeneszerkesztőt, gagyi játékokat csináltam. Rég volt. Meg nem is voltak nagy cuccok.
A zene persze speakerrel volt.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 20 kedd, 14:23 

Jesssz! Videotonon kőkemény 16 szín volt! Igaz, abból egyszerre csak 4 szín lehetett a képernyőn... Azzal lehetett ám grafikai kéjhömpölyt alkotni!!! :lol: :lol: :lol:

És mi van Cat-tal? Rég hallottuk kedves hangját! :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 20 kedd, 19:49 

Írtam,hogy megyek nyaralni a tengerpartra. Tiszta véletlen, hogy félúton találtam internetet. Egyébként öreg számítógép nem vén számítógép???? :idea: Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 21 szer., 2:08 

az a vicc, hogy a c-64 es Pirates! sokkal összetettebb és szerintem jobb,mint a tavaly pc-re megjelent változat.
ebben a grafika egész normális, viszont a játékmenet le van butitva:((

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 26 hétf., 16:25 

Ámberek!

Játszott közületek valaki társasjátékkal annó (és most nem a Gazdálkodj okosanra gondoltam, bár az is nagyon ott volt :lol: ), hanem olyan ősrégi darabokkal, mint mondjuk a Harc Európáért, vagy a Bumeráng Sziget?

Esetleg valami régebbi Avalonos angol társasjátékkal? (Britannia, Rome és társai) :?:

Esetleg a Magic the Gathering kártyajátékkal, mielőtt még ez az új kiadású butitás kijött volna hozzá?

off: Cat, milyen volt a tengerparti lubicka? :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 26 hétf., 16:30 
Heroes Team

Sziasztok!

Beorn: Hát a Bumeráng sziget az nagyon király volt, egy darabig rendelkeztem is vele az első költözésemig! :)
Amit még nagyon szerettem, az öreg 486 -osokon is futó játék (és annak társasos változata) volt. A nevére már nem emlékszem, de különböző világrészeket kellett elfoglalni (mondjuk Dél-Amerika, Európa, Afrika) s ha sikerült nyertél, ha meg nem, akkor az ellenfeleid csinálták meg a feladatukat s kockadobással lehetett csatázni! :) Királyság volt!
Istenem miket anyáztunk a munkahelyen, amikor 4-6 -an nekiálltunk játszani! :)

Üdv. Mugger

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 26 hétf., 16:48 

Beorn the Shapeshifter írta:
(és most nem a Gazdálkodj okosanra gondoltam, bár az is nagyon ott volt :lol:

Nekem, azaz nekünk megvan még a Capitaly, ami a Monopoly háború előtti változata. Kb. ugyanaz, csak fából vannak a házak, nem műanyagból. 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 26 hétf., 16:49 

Mugger!

Angolul: Risk, magyarul: Rizikó néven futott!

ja, ja, egyébként van pc-s verziója is, abból az egyik is naon ott van (a pontos alcímét nem tudom, de a csapat méretétől különböző súlyozott kockákat adott a gép, pl. olyat is, amin három 6-os volt!)

Bumeráng sziget meg ugyan ez, csak néha fel kellett falni Bumika vagy Konfúz főnököt... :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 26 hétf., 17:08 

Szerintem ezek a régi játékok sokkal jobbak voltak mint a miak (kivéve H3 :)). Olyan gusztustalan, játszhatatlan ökörségekkel tudnak kijönni hogy az eszméletlen. Az egyik kedvenceim a szimulátor játékok, de ott is a legjobb autós játék a street rod 1,2 és a Stunts. Azt ismertétek? Repülőszimulátorban meg az F19. Ahogy az süvített a speakeren az nagyon ott volt. Orroltak is rám miatta :D Így le kellett venni :) Régebben rengeteg ügyességi játékot adtak ki. Még a pc-k előtt is, ill. a korai pc-s időkben. Az én 1. pc-m 286-s volt hecrules monitorral :) Nagyon kemény volt, 90 MB-os vinyó volt benne, ami valami vírus miatt 10 MB-osra csökkent :) Meg csak "nagylemezmeghajtó" volt benne. Az még mindig megvan és működőképes elraktam, van hozzá pár régi lemez is - bár nemtom működhetnek-e még :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 27 kedd, 11:13 

Hali!

Megnéztem otthon a gyűjteményemben. A neve Risk 2-volt, pc-re jött ki annó.

Mindent belepakolásztak, ami az alap risk játékban volt (tehát területek elfoglalása, kártyabeváltások, plusz utánpótlás teljes kontinensért), de volt benne három dolog, ami miatt rengeteget játszottam vele:
1.) a már említett súlyozott kocka
2.) csomó új terület / átjáró, amiket külön-külön be lehetett kapcsolni opcionálisan
3.) és amitől egy Diplomacy-rajongó is elélvez: az ún. taktikai mód, amikor is a játékos, és a gép is egyszerre lépett! Mindenki elhelyezte az utánpótlását, amit az adott kör elején megkapott. Ez után meg lehetett adni, hogy melyik egységünkkel melyik mezőre akarunk támadni, és a támadáshoz hány embert akarunk vinni. Természetesen lehetett egy mezőről töbet is támadni, ha volt elég katonánk. A tervezett támadási irányokat a térképen szép kis taktikai nyilakkal jelenítették meg. Ezek után, a gép is "kitalálta" elvileg a mi startégián ismerete nélkül, hogy merre akar lépni, majd következett az összeolvasás! Ha csak egy mezőt egy csapat támadott: normálé csata. Ha egy mezőt több helyről is támadtak (akár különböző színek), akkor előbb a védőknek egyszerre meg kellett kűzdeniük a támadókkal, majd a túlélők megharcoltak a terület birtoklásáért. Ha pedig két sereg egymással szembe támadott, akkor azok egymással harcoltak, majd a túlélők szépen mehettek tovább. Na ez volt az, ami nagyon királlyá tette a gémet!

Sorry a kicsit részletes ismertetésért, csak erőt vett a nosztalgikus hangulat rajtam... :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 28 szer., 9:03 

Üdvözlet itthonról. Szerencsés időt fogtunk ki Murtelen, csodálatos napsütés, kevés ember a tengerparton. Lubickolni azért nem lehetett, ahhoz hideg volt a víz, de fürödni igen. Az előző témákba belebonyolódtam, most számítógépes játékokról írtok, vagy egyszerű társasjátékról? A sima társasjátékok közül minden felsorolt megvan nálunk is, rendkívüli nagy csatákat vívtunk a RISK-kel. Mostanában inkább a CATAN nevű játékkal játszunk, nagy szívatások mennek, mert nem ugyanaz tervezi a helyszínt, mint aki a számokat rakja rá. A szívatások egyébként a RISK esetében is rendkívülien jók voltak, rosszindulatú családomat többször sikerült azzal sarokba szorítani, de hát ez a játék lényege. :P :P Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 28 szer., 9:11 

Üdv, Cat, újra honi földön! :lol:

Catan alap, vagy valamelyik kiegészítő is megvan hozzá?

(Egyébként a kérdésedre rátérve társasjátékokról is volt szó, de az előző Risk-em az a pc-s játékból való. Bocsi, hogy kissé zavaros voltam! :lol: )

Brummmm!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 28 szer., 11:26 

Nemcsak az alap, hanem a két kiegészítő játék is megvan, bár a második már kicsit bonyolult, szívesebben játszunk a tengeri kiegészítőkkel. Ki ismer még jó játékot? Közeleg a karácsony, és nálunk a jó játék a legkelendőbb ajándék. Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 28 szer., 12:13 

Risk 2 lehet nyomni online a zone on

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 28 szer., 12:55 

Cat!

Ehhez kéne tudni fiatalkoruak korát! :lol:

De jó játék szerintem a Blood Bowl és a Warhammer 40.000. Mindkettő táblás, festegetős figurás játék. És jó. Nagyon. Csak kicsit addaktív. :lol: Fellelhetőség: Trollbarlang (www.trollbarlang.hu).

Táblás egyéb játék ügyben ajánlom a Silverland üzletet felkeresni, van honlapjuk is (www.silverland.hu). Nem kell megijedni attól, hogy ez alapvetően RPG (szerepjáték) bolt, tele vannak jobbnál jobb társasokkal is, a két eladó pedig nagyon segítőkész, és mindenben tudnak segíteni. Meg mindent megszereznek, ami épp nibncsen a boltban. Catanokat én náluk vettem pl. Ráadásul dumálni is nagyon jókat lehet náluk, amikor épp nincs náluk tömegnyomor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 28 szer., 14:35 

Beorn: ezek már "kőkemény" RPG-k, Cat szerintem inkább családi jellegű játékot keres!
Cat: nálunk bevállt játék a Labirint der meister (asszem :) ), és a Tabu! Gyerkőcöknek (és gyereklelkű felnőtteknek) merem ajálani az Aranyvár nevű játékot is! :) (igaz Nimbi ;) )

Üdv: Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 28 szer., 15:07 

Beorn!
A játéklelkű felnőttek a helyes meghatározás. És igen, ez családi játék, mindenki játszik, apraja, nagyja. Egyébként köszi az ötleteket, ha Pesten járok, majd felkeresem az üzleteket és megnézem az összes javaslatot. Egy biztos, nem szerepjátékot keresek. Bár már játszottunk úgy is, hogy hárman, három helyszínen próbáltunk a Startlap játékok közül megoldani egyet. Mit mondjak, a telefonszámlám elég elborzasztó volt. Cat

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2005 szept. 28 szer., 15:37 

Hali!

Épp azt mondtam a föntiekben, hogy a Silverlandban nem csak RPG cuccok vannak, hanem ott lehet kapni a Catant is, meg még jópár hasonló aranyos, amolyan "igazi" társasjátékot!

Oké, BB és W40k télleg csak az elborult gyereklelkű nagykorúaknak való, de hátha Cat ráérez a lényegére... :)

De szerintem elöször néz körül a neten, Cat!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 831 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 42  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]