igen, az átpakolásokra gondoltam... szóval a H3 lényei k..va sokat tudnak utazni, míg a hősök "elfáradnak"
a mozgáspont-dolog épp ezért lehet "energia" is, azaz egy napon mennyit tud megtenni a hős - no nem az átlagsebessége alapján, hanem a fáradékonysága alapján... ilyen szempontból artefaktokat átpakolni nem téma, de a lények biza "fáradhatatlanok", pl. kersztül-kasul bóklászhatunk velük a térképen, és új hősnek adva újra lehet velük mozogni... ez sztem amúgy alapvetően JÓ dolog (nem realisztukis, és akkor mi van?
amint azt írtam is, node azt a gép nem tudja kihasználni... a town portálhoz hasonlóan ez egy olyan adu, amivel a gép nem tud mit kezdeni (kampányt meg ugye nem tudunk human playaer ellen,,,)
sztem a H3 sok szempontból nem rejt elég kihívást magában: übertáp hős király stattal leveri az övénél sokkal erősebb sereget is pusztán erővel (no taktika), ha az ellenséges hős közepesnél nem jobb... mitől lesz egy parasztnak 1-ről 41-es skillje, csak mert egy baró hős van vele? a H4-ben ezt legalább limitálták, ott %-osan növekszik
amúgy én csak azt mondom, nekem MIÉRT tetszik jobban az RPG-elemekkel teletűzdelt H4,,, attól még másoknak tetszhet jobban a H3
a H3-ban is SOKAT lehetett taktikázni, de sztem ez a H4-ben kibővült
persze meg is szűnt egypár, pl. a híres-hírhedt town portal (amit hiányolok ugyan, de meg is érdemli a gép, hogy a védelemre is gondolnom kelljen, mert ígyis sok előnyöm van vele szemben, pl. az 1 skeletonnal támadok, aztán meg 15 bonedragonnal ugyanarra taktika, ugyebár jobb, ha 1 skelinek támadnak vissza - ezért se csípem nagyon a griffeket

)
szóval a W3-ban volt ilyen, hogy meg tudtam így védeni a bázisom, de az ritka is volt, meg spell scroll volt, ami a 6-ból 1 értékes helyet elvett az inventoryból, ezért k..va ritkán használtam.
így viszont halálra lehetett szivatni bármilyen tápos sereget (ill akár többet is) egyetlen (!) még táposabbal, ha vmelyik városom közelébe került
(volt, hogy 2-3 ilyen fogásom is volt egyetlen körben, és ez olyan kihívások nélküli volt, mint amikor egy Királytigris-század rárontott a T-34-esekre

lesből)
persze, hogy mindenki élvezte a mészárlást, nem is arról van szó, hogy nem jó érzés hírózozni
sztem amúgy az "eredeti híróz-fíling" meglehet, eltűnt a H4-ből, de sztem vmi többet ad helyette... pedig én mindig is strat-párti voltam, kerültem az RPG-t
na mind1, kinek a pap, kinek a papné...
lehet, kicsit provokatív vagyok
nekem mindenesetre jobban bejön a H4, noha a H3 is nagyon jó
...de nekem már a Mátrix2 is jobban tetszett az 1-nél

naja, ilyen fura izlésem van, no... (a Mátrix is nagyon király, és a 3. már nekem se tetrszett, bár azért a tucatfilmektől még mindig jobb és elgondolkodtatóbb... enynit a margóra