Sziasztok!
Én egy új H3 fan vagyok, legalábbis a multi részt tekintve. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, de ugyanakkor azt is szeretném kérni, hogy a
kiadós (online
) multi tapasztalattal rendelkezők írjanak - az a rész kevésbé fog meg, h a gép ellen nyomulok 300 titánnal, 80-as szintű hőssel.
Eddig leginkább rts tapasztalatom van, a Starcraft/Broodwar-t 2 évig nyomtam a neten, magyar online szinten talan bele tudom magam nyomni a felső-közép kategóriába.
Heroes-sal csak a 3-al játszottam, tudom az egységek speckóit, nagyjából a tulajdonságukat, de néhány várral igencsak limitált tapasztalatom van. Kampányok közül sem olyan sokat vittem át.
Multiban szinten csak a magamfajta tapasztalatlanabbakkal játszottam, tesóm, főbérlőm, stb.
Rátaláltam erre az oldalra, és rájöttem, hogy a H3 is érdekes multiban, nem csak a sc/bw, viszont, hogy nagyon sokat kell még tanulnom.
Szóval kb végigolvastam az egész fórumot, legalábbis azt a részt, ami a stratégiával foglalkozik. Jópár kérdés megfogalmazódott bennem:
- alapfeltevés a kérdésekhez, hogy normál nehézségen, a Desert War nevű pályáról beszélünk.
- HOgyan lehet a leghatásosabban veszteség nélkül nyomulni a térképen levő lények ellen? NEkem mindig elveszik egypár unit, ezért aztán nem maradok olyan táp...
- Hogy lehet mindezt relatíve kevés varázslattal megcsinálni?
- Mi a build order? Néhány vártípussal elég nehéz lehet megcsinálni a lvl7 egységet és a castle-t is, vagy akár csak az elsőt az első héten (pláne ha több várat is fejleszt az ember) Mikor építitek fel a mage guild magasabb szintjeit?
- Hány hőst vesztek? Fejlesztitek a többit is (az ingyenes helyeken túl?)
- Melyik vár/hős (az engedélyezettek közül) a legjobb/legrosszabb kombó Desert War-on, normál fokozaton?
- Miért? (annyira nem tudom a játék finomságait, hogy a választ tudjam, de az előny/hátrány kihasználásához tudni kellene.)
- Adler beszámolója az Online élménybeszámoló topicban nagyon húzósnak tűnt... 3 hét alatt két utópia, 1 ellen, és egy 20-as hős?
- Hogy kell rusholni? Mi kell hozzá? (Valami feltétele biztos van, különben mindenki azt nyomná... [Desert War megint csak]) Mi a build order? Milyen nép/unitkombót viszel? Milyen varázslat kell?
Arra szeretnélek kérni Titeket, hogy próbáljatok meg részletesen szakzsargon nélkül, vagy még inkább azt is elmagyarázva válaszolni. Azt én is tudom, hogy pl rush = gyors támadás, de nem hiszem, h pl ettől sc/bw-ben bárki is tudna rusholni, hogy ennyit mondok neki.
Kicsit annyival had simogassam meg a H3 társaságot, hogy sokkal kulturáltabb, segítőkészebb, mint az sc/bw, bár ott is volt némi fejlődés, tényleg jó látni, hogy Ti tényleg tisztelitek, becsülitek emberileg is a másikat.
Azzal pedig had simogassam a magam fejét, h ilyen topic nem volt, ahol az online kompetitív trükkökről volt szó. (vagy csak vaksi vagyok

)
Bármilyen egyéni megoldás is érdekel, de leginkább valahogy meg szeretném érteni az egészet. A jobb játékokat érteni kell, ész nélkül nem lehet. Stratégia, taktika, minden érdekel.
Előre is köszi a segítséget, a többi tapasztalatlan kolléga nevében is.
Üdv,
SenSei