Ha már a Mester megosztotta a "kívülállókkal" a csapatokat, akkor írnék is elemzést hozzájuk, ha már el nem tudtam menni
H3 először:
Bogpista: Destruktív gyorsan és nagyot sebző chain sereg, meglehetősen do or die alapon nyugszik. Látok benne potenciált, a gold dragon gyors és nagyot fog sebezni a chain is. Személy szerint talán csak a TH-t találom kicsit túlzásnak, wizard szokott kapni intellt + sok knowledge-t, így szerintem egy 5-6-os satyi elég lett volna, vagy egy dragon crown. De ez csak egy személy szerinti megjegyzés, így tuti nem fog a mana elfogyni
Dani: Egy kamikaze sereg arkok képében. 16 ark az böhöm nagyot tud ütni, főleg egy gladiussal, a 2 stack resuzni tudja egymást, Tyris jó hős és van cure. Szívatós és veszélyes csapat!
Teki1986: Ez egy nagyon jó és kreatív ötlet szerintem. Elementál idézés hp hegy távolságiakkal ellátva. Itt az a gikszer jöhet közbe, hogy Ayden nem kap fire magicet, (amire eléggé kevés az esély, de pont ma nosztalgiáztam régi támadásokon, és tapasztalat, hogy mindig van esély arra, hogy nem jön be egy gyakran érkező skill) de még lehet, hogy skill nélkül is letudja verni az ellent sok esetben. Kíváncsi leszek, mennyi mana lesz viszont ehhez, tekintve, hogy +4 kn van és intell speckó. Minimum top 6, de top 3-ra is esélyes, ha a játék is azt akarja.
Zsee: Naga queen rambo csapat

Speckós hőssel ellátva, iszonyat nagy támadással és expert hasteval, esetlegesen counterstrike is van. Két észrevétel: Nagyot üt, de övé kell, hogy legyen az 1. ütés és kellett volna valami jobbféle pozícionáló vagy falbontó spell, személy szerint egy remove obstaclet vagy frost ringet vagy ehhez hasonlót hiányolok a csapatból, de szívató mágia ellen is lehetett volna egy cure / dispellt szerezni. Lesz akiknek kellemetlen perceket fog okozni!
Dreegar: Engem nevakíccs

Vazz... A sereg az ugyanaz, mint Zsee esetében, csak sima (és több) nagával. Itt már az alkotó gondolt a vakítás problémájára és ő is ezzel operál, a gond az, hogy a sebző spelleknek nagyon kivan téve a sereg és az előzőben elmondott "valamit hiányolok belőle" feelingem van (jah igen, itt nincs haste).
Adler: Nem sok cicó, attack azt kész! 20 Gold Dragon egy overlorddal megtámogatva, kellemesen hangzik! A kis hp-s csapatokat belehet ezzel taposni a földbe, bár azt elkell ismerni, hogy a sereg egyszerű mint a faék, ami a gyengesége is, de Adlert ismerve ez a bemelegítő nap lesz számára a Heroes világába való visszatérésre, így a lazaság érthető
Warheart: Kreativitásból jeles a csapat felépítése és az itemek is

Ennyi mage tele nyíllal fájdalmasat tud csapni, bár most nem kedvez hősünknek a sereg környezet egy lista eleji szerepléshez, de funra tökéletes lesz és megfog keseríteni sok percet néhány embernek
Amúgy idén látom sok embernek nagyon bejön ez a "do or die" mentalitás

Pumpás filozófiája keményen ráfeszült a társaságra
rt: Vazz mennyi lich

Ez az a csapat, amelyik azt hiszem tökéletesen megtalálta az idei árlistában elbújt titkot, rengeteg lvl 5 íjjász blokk takarítóval, slow-al blinddal, ez egy rettentően erős sereg ami a legtöbb helyzetre felvan készülve. Az olyan csapatok lephetik meg, akik nagy speedre és arconvágásra épültek, de amúgy ez elég durvának tűnik... Top 6 tutira, top 3 is valószínűleg megelelőlegezve!
Ssth: Ritkán látott sereg egy mostanság ritkán látott ember kezében! Szuper rezisztens unipacik mindenféle cuki spellel ellátva! Nekem tetszik ez az ötlet, bár a létszámát keveslem a paciknak, de ettől még ez egy nagyon beteg sereg, lehet vele szívatni a népet bőven!
Ricsepi: Implosion sereg black dragonokkal. Ebbe a mezőnybe ez a sereg elég erős lesz, valószínűleg a top 6 sétagalopp lesz! Ez az a sereg, amit ha nem kapnak szét a 2.-3. körre, akkor megcsinálja az ellenfeleket olajjal vagy anélkül is
Billherry: Morcos minók gyülekezete! Dace miatt eléggé hamar az ellenfél arcába lesznek, van blind és curse a garantált durvulásért, 1-2 morál pedig tönkreteheti a kellemes perceket, amiket ezzel a sereggel ellehet tölteni!

Gyengesége a spellekre való érzékenység és az, hogy curse helyett a cure sokat segítene a csapaton.
HUNLorcs: Ez a csapat tök erős szerintem, bár ez a mezőny nagyon nem kedvez neki. Ennyi bikát porttal és Alkinnal eléggé durva látni, sok ember ellen lesz ez jó kombó, óvatosan megelőlegezek itt egy top 6-ot, de ahhoz nagyon össze kell jönnie a dolgoknak!
Chris: Ez egy érdekes elképzelés, de kreatív! Ez a mezőny viszont szintén nem neki szól, a gyors lerohanós seregek (akik elvannak látva valamiféle védelemmel a berserk ellen vagy gyorsabbak vagy jól állnak fel a berserk ellen [lásd Tourney torna tapasztalatai

]) és a casterek viszont nagyon megkeserítik az életét és szerintem ennyi Magog nem sebez eleget egy top spothoz (golden bow ide vagy oda). A mezőny összetétele miatt a max cél a tabella első fele lehet.
Dave: Angyalok Alkinnal és jó kisegítő spellekkel. Úgy gondolom ez egy erős csapat, sokakat megfog zakózni, top 6-ot megelőlegezném itt is!
Zsombor: Ez a sereg jó nagyot tud sebezni a chainnel, de nem sok töltet van benne, mivel a warlocknak nem szokása kn-t kapni és elmaradt a sapi vásárlás, ami szerintem itt kritikus lett volna. További gond, hogy a ghost dragon a játék leggyengébb upg. lvl 7-e, így nem sok ütést bír ki, ami nem előnyös egy caster sereg esetében.
Magix: Ez mi beteg ötlet

Elég erősnek tűnik ez a sereg, probléma a speed lehet bizonyos esetekben, illetve, hogy sebző artik nem nagyon vannak, így eléggé kétes a dragonok sebzése szerintem. Kreatív ötlet, a fire shield tetszik, csak ez a mezőny nem megfelelő neki, mágikus védelme pedig nincs. Középmezőny első felét mondanék ide.
Karesz: Aú. Ezek a gargók erőseknek tűnnek, egész jó a létszámuk (igaz nem 7-800 körüli, mint fénykorukban volt, de nem rossz ez ebbe a mezőnybe), van haste és ellenfelet gyengítő weakness, plusz bármilyen spell, amit a geniek felpakolnak rá. A gond a mágiával szembeni gyengeségük és hogy a sebzésük nem tudom mennyire lesz nagy. Középmezőny első fele úgy gondolom ismételten.
Vologya: Minden nyavalyától védett fire shieldes bone dragonok ismételten

Csatlakozom az előttem szólóhoz, el lesz egymással a két bone csapat

Problémát ugyanabban tudok felfedezni, mint Magix esetében, bár ez a sereg védettebb a mágiák ellen. Ezt a csapatot is a felső részére várom a tabellának!
Így utólag végignézve, rengeteg kamikaze sereg lett idén, így szinte megjósolhatatlan mi lesz a sorrend, óvatos tippeket lehet csak tenni az élmezőny kilétét illetően. Ritka izgalmas és jó támadás lesz ez!