Üdv mindenkinek!
Látom haha dióhéjban összefoglalta a tegnapi meccsünket, így megpróbálom én is
Az első vesztes meccse után megegyeztünk, hogy azt semmisnek tekintjük és játszunk egy másodikat. A Neelsham sebhelyében egyeztünk meg. Szerintem az egyik legkiegyenlítettebb pálya mind közül. Haha választhatta meg hol akar lenni ill. ő döntött úgy, hogy a frakciókon se változtassunk. Ő meglepetéssel készült, így hőst azért váltott.
Én ugyanazzal a hőssel mentem, aminek nem volt diplomácia skillje, én azt soha nem használtam. Mivel majdnem mindig erő hőssel vagyok, a speckóm a +40 mana.
A második nap megvolt a kis hős amivel siettem a vízre. Nem a logisztikát választottam neki hanem a +3 lépést tengerre (ami nem mellesleg a nehéz terepen való közlekedés negatív módosítóit is csökkenti) és lényt se vitt magával, hogy többet tudjon lépni. Ez meglepetésként érte hahát, eddig még nem tűnt fel neki a dolog. Számomra ez nem olyan logikátlan, simán el tudom képzelni, hogy egy magányos hős gyorsabban halad a lován mintha cipelne magával egy sereget amiben mondjuk csontvázak és ghoulok vánszorognak gyalogosan. Szóval gyorsabb voltam és így sikerült kb. a lebegő cuccosok 2/3át begyűjtenem, majd haha kiütötte a hősömet (nála ugye volt lény).
Közben a két hős alap seregével (12 ghoul + 18 csonti) kiürítettem az induló területem nagy részét. Az első napokban gazdasági épülteket húztam, majd a hét vége előtt a vámpírt és két alapot.
A 2. héten kiegészítettem a fő seregem 8 vámpírral és pár csontvázzal (nem gyártottam ki mindent, hogy spóroljak a kapitolra) majd megindultam és kiürítettem csontra a tőlem balra levő területet. Az obeliszkkel kezdtem így a kis hősömet sikerült 5. szintre fejleszteni, aki pont visszaért a várba mire meglett a 8000 arany.(20%ot spóroltam a fejlesztés költségein - a hét 3, vagy 4. napján). A hét hátralévő napjain felépítettem még a szintén nem olcsó bajnoklényt és a lamaszut is. A kis hőssel pedig átmentem a teleporton és felderítettem a bal alsó sarokban lévő területet, itt is volt egy kevés ingyen nyersanyag.
A 3. hét első napján kivettem 2 pókot, a lamaszut és a fejlesztett vámpírokat.Majd átmentem a tőlem jobbra lévő területre. Ezen héten álltak be a lovasok (csak 10en nem 20an - és fejlesztve se voltak). Elfogadtam őket mert volt rá zsém és volt hely a csapatomban is. Persze, hogy erősebb lettem tőle (ki az aki azért fogadja el a lényeket amikor csatlakozni akarnak, hogy meggyengüljön ?). Kétlem, hogy ez meccsdöntő előny lett volna ekkor már több lamaszum és vámpírom is volt, a pókról nem is beszélve.Ráadásul ekkor már a kis hőssel meghoztam a maradék lényeket a várból (fejlesztett szellem, ghoulok, némi csontváz)
A meccs ott ment el neked végleg, hogy te a bal alsó terület felé indultál, amit én már az előző héten felderítettem. Láttam amikor feltűntél, így a főhőssel ingyen begyalogoltam a váradba. Még arra is volt időm és nyersanyagom is, hogy megépítve az alap várportált a váradban visszaugorjak haza és legyőzzelek a váram előtt.
Megmondom őszintén én erről a lényfelvevős szabályról eddig nem olvastam (lehet elkerülte a figyelmem). Lehet, hogy a h3 és h5 versenyeken így van, de én azokon sose indultam és ez egy h6 verseny

.
Nem hoztál ki mindent az alsó helyből, ott is ugyanúgy meg lehet építeni a 2. héten a bajnokot. Még azt tudnám ajánlani, ha egy versenyen indulsz, gyakorolj egy kicsit a versenypályákon (főleg ha te vagy a pályaválasztó), hogy ne érjen meglepetésként az elrendezés és tudd mi merre van. Hidd el sokat segít
Ha pedig valaki mindezek ellenére legyőz, fogadd el, hogy valamit jobban csinált. Én is így tettem ellened az előző bajnokságban elvesztett meccsem után.