Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1465 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 74  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 04 kedd, 19:29 

kiki írta:
Shan: ha nem használja valaki, akkor a segédhősnél lesz, akinek a kezdőhely környékén kell maradnia. A főhősnek meg éppen elfogy majd a lépéspontja a csatánál, így az adott napon ő sem tud mozdulni többet.

Ez azt is jelenti, hogy minden lényt is kötelező magával vinnie a csatába?
És ha igen, akkor ez mindig így volt?
Ha mindig úgy volt, akkor basszus, én csaltam az előző tornán :) Persze szabályba nem volt foglalva, úgyhogy a lelkiismeretem tiszta; de viccnek azért jó :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Legyen levehető +1
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 04 kedd, 19:55 

Az előző versenyen én sem mindig vittem minden lényt a csatákba.

Szerintem lehessen taktikázni az artikkal is. Lehet, hogy én is veszek majd gömböt, de nem akarom mindenki ellen használni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 0:45 

Akkor a sereg össz hp-ja nem fog változni?

Mert ha én nem viszek egy archmaget az 5 fekete sari mellé, akkor az 75 hp-val kevesebb nem?

Így a későbbiekben vissza teszem és ennyi lényem túl is élte a csatát.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 8:28 

Ez engem is erdekelne. Tehat ha en mondjuk a 4 halflingomat a segedhosomnel hagyom, akkor azt ugy fogod szamolni, hogy
a) tulelte
b) meghalt
c) nem is volt a seregben, tehat 1652 helyett 1640 HP-rol szamitod a veszteseget szazalekban?
Ha szavazas lesz a dologbol, akkor reszemrol c), mert b)-hez kepest tobb a taktikai lehetoseg, a)-val meg nagyon vissza lehet elni pl elementaloknal, na meg mi van, ha meghal a hos...

Szerk: bocs az ekezetekert, uton vagyok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 8:53 

Sziasztok,

Véleményem szerint artit lehessen kirakni a mellékhőshöz. A lények tekintetében viszont nem. Illetve kilehet rakni, de az olyan mint ha elhullott volna a csatában.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 9:32 
ISTEN

A gömböcös szavazás eldőlni látszik, már 8-an szavaztatok arra, hogy nem kötelező használni.

A lényekkel való trükközés viszont tiltott, és nem is lehet majd megvalósítani! Mindenki a teljes seregével indul a csatába, és próbál minimumveszteséget produkálni. Az, hogy ez a kérdés felvetődhetett, csak a manuális szintlépés segédhősének köszönhető - neki viszont nem ez volt a célja...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 11:12 

A következő fordulókban a hős újra szintet fog lépni vagy már meglévő szintről folytatja?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 11:29 

Kár...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 12:43 
ISTEN

T-Rex: a 2. fordulóban újra kezdheted a szintlépéseket az elsőtől a 8. szintig.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 14:07 

Na ha már ily nagy szavazásba fogott a többség, én is felvetnék egy kérdést..

Lehetne-e beleszólás abba, hogy ellenfélként mi legyen a hősnél?

És itt én igazából varázslatokra gondolok, mert ha vki bevállal mondjuk egy drága armageddont és mellette van mondjuk egy bless vagy egy disrupting ray varázslata is, akkor nagy eséllyel az utóbbiakat fogja alkalmazni a nagy tudású AI.. Persze ez megoldható, ha csak azt az egy varázslatot hagyjuk meg a hősnek, amit szeretnénk, hogy használjon..
Ha már lehet csapattal, varázstárggyal taktikázni, akkor varázslattal miért ne lehetne?

Vélemény?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 14:20 

Icescream írta:
Na ha már ily nagy szavazásba fogott a többség, én is felvetnék egy kérdést..

Lehetne-e beleszólás abba, hogy ellenfélként mi legyen a hősnél?

És itt én igazából varázslatokra gondolok, mert ha vki bevállal mondjuk egy drága armageddont és mellette van mondjuk egy bless vagy egy disrupting ray varázslata is, akkor nagy eséllyel az utóbbiakat fogja alkalmazni a nagy tudású AI.. Persze ez megoldható, ha csak azt az egy varázslatot hagyjuk meg a hősnek, amit szeretnénk, hogy használjon..
Ha már lehet csapattal, varázstárggyal taktikázni, akkor varázslattal miért ne lehetne?

Vélemény?

Szerintem ez a kérdés sokkal messzebb vezetne. Az AI adott, gyakorlatilag legtöbbször az ő hülyeségére épülnek a taktikák, lásd 1-1 Halfing lelövöldözése. Elsősorban ezért is úgy készülnek inkább a taktikák, hogy a saját kezedben hatékony legyen a csapatod, az AI úgyis elcsesz velük mindent, amit lehet.
Összegezve:
- gömböcöt, artifactot lehessen levenni.
- sereg át- és vissza rakása tiltott, de pl. dismisselni lehet, csak akkor alapból veszteséggel mész a csatába. Sakk-nyelven: áldozat.
- ez a varázslatos, illetve ha az AI irányítja a csapatomat, akkor hogyan nézzen ki, ezt ellenzem, ehhez egy teljesen új 2 oldalas szabályzat kéne.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 15:18 
ISTEN

Bobibubi jól összegzett.
Az új ötleteket legközelebb az ezévi H3 támadásba lehetne bevezetni (ha lesz, aki megszervezi).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 16:35 

Icescream felvetése egy olyan ötletet szült bennem, hogy csinálhatna mindenki két csapatot. Egyikkel támadná a többit, a másikat támadnák a többiek az első csapatukkal. A támadóval nyilván a veszteségeit igyekezne minimalizálni, a másikkal a többiek veszteségét maximalizálni. Jövőre egy ilyen?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 17:11 

Valami hasonlóra gondoltam, bár én csak egyféle sereggel.. Csak nem akartam túlságosan megnehezíteni a szervező(k) dolgát.. Ezért írtam csak a varázslatra.. Hiszen a csapatát úgy adja le mindenki, ahogy a többiek ellen akarja játszatni. A saját csatái előtt úgyis úgy alakítja, ahogy akarja.. Varázstárggyal ugyanez a helyzet a segédhős miatt, meg ott nem tudom van-e olyan tárgy, amit az AI ellen bárki ki akarna venni..
Varázslat viszont más.. Teljesen más taktikákra ad lehetőséget az átvariálás.. De tudom innen könnyű ilyen tippeket, meg plusz munkát adni.. Csak gondoltam most még az első körök előtt vagyunk, most még meg lehetne szavazni.. A következő verseny hol van még.. :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 05 szer., 17:15 

Senkit nem akarok megbántani (:!:), de elég vicces hogy egy darab arti fel-levehetősége, amihez hasonló kérdés szinte mindig előfordul pl. BB vagy Tábor előtt, ekkora változtatni akarást szül :) Pedig nem változott meg semmi, csak tisztázva lett a későbi fordulók egyik fontos elemének pontos használata.

Szvsz nem kellene egyből az egész tornát megváltoztatni, mert ennek is megvan a maga varázsa, technikája. Itt össze kell rakni a "mindent veszteség nélkül beverő", online/élő támadáson pedig a "bármijönszembelecsapomafrancba" csapatot, az aktuális listával :wink: Szerintem ezen már csak a hagyományok miatt sem kellene változtatni. Vagy csak nekem tűnik kicsit erőltetettnek ez a nagy reformációs-mozgalom? :)

Persze nekem is lennének ilyen-olyan ötleteim, mint pl. a H5 1v1 3.1-el, ahol törpékkel nem lehetne őrhelyet húzni és rúnákat használni, orkokkal meg nem lehet barbárt tolni főheronak, a Holtak feltámasztását pedig másik játékba száműzném...

Persze bármi lesz, ha ráérek játszom majd, csak kicsit feleslegesnek érzem ezeket a változtatásokat mert az élményt szerintem nem emelik meg és csak a szervezőnek okoz 2 nappal több melót az egésszel :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 06 csüt., 17:29 

Tiszta képre voksolok. Amit vett, azzal legyen, vagyis lények, tárgyak nem rakhatók le. :evil:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 06 csüt., 18:56 

levko írta:
Tiszta képre voksolok. Amit vett, azzal legyen, vagyis lények, tárgyak nem rakhatók le. :evil:

Akkor az vicces lesz, ha a seregedet mass haste-re építed és a végén pont a piros gömböc miatt buknál be :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 06 csüt., 19:05 

T-Rex írta:
levko írta:

Akkor az vicces lesz, ha a seregedet mass haste-re építed és a végén pont a piros gömböc miatt buknál be :D

Nem tudom, ha már gömböznék akkor eladnám a spelleket, mert ha eleve arra gyúrok akkor 1-2 spell eladása belefér ami kell az első 2-3 körben, meg ha már eleve a gömb az elképzelés, nem fogok venni 4-5 spell-t, amik már elég veszteséges áron adócsalhatóak el :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 07 pén., 6:49 

Régebbi versenyeken se volt lerakható a varázstárgy. Ha a lényt dismisseli valaki, az veszteség, ha lerakja, az is.(Ne hőstől kapja így nem lesz lerakható)

H3 ban volt variálás a le fel pakolással, de az egyébként is sokmindenben más. Ragaszkodnék a szabályokhoz, az új felvetések csak egy következő versenyen alkalmazhatók.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2014 márc. 07 pén., 8:56 

Ha most nem lehet majd letenni azt a tárgyat (+ha vesz mindenki), akkor már elkezdek valami might csapatot összedobni a társaság ellen.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1465 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 74  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]