Részemről jönne egy H5 elemzés, ahol most kiszámoltam a hp-kat is (nem mindenhol számolva a vitality skillt és csak a főlények hp-ját nézve!), lévén casterekről van szó, ennek döntő beleszólása lesz a dolgokba
Alyr: ( Hunter,
3900 hp ) Rögtön az elején egy igen furcsa csapattal nézünk szembe, a hunterek bár sokan vannak, de egy necromancer kezére vannak bízva, ami valószínűleg megmutatkozik majd a sebzésükön, mert a necrok azt nem szeretnek kapni + unmorális majális is várható. Az ötlet viszont egész érdekes, íjjász + blind
Coradiel: ( Shadow Witch,
5600 hp ) Eruina és a Shadow Witchek / Matriarchok egy már sokat kivesézett téma, sokan vannak ugyan a hölgyek, de ismét egy olyan csapatról beszélünk, ahol Damage kellene Spellpowert kapó hős mellett. Sajnos a varázslat amire épül a csapat az Eldritch Arrow, így maga a spell nem fog nagyot sebezni, a %-os utóesély, hogy a witchek lőnek lesz a fájdalmasabb. Nyertek már ilyen csapattal H5 tornát, de ezt a problémát már kezeltük szerintem árlista összeállítóként, ha nem, akkor majd most meglehet süvegelni minket
Dragon: ( Zombie,
15086 hp ) Igen, igen, visszatértem egy korábbi 2. helyezett csapatommal, úgy gondoltam ennyi hp-t még mindig képtelenség lebontani

Most már rezgősebb a léc, mint anno volt, sok lénycsapatnak megnéztem a hp-ját, messze a zombié érte meg még mindig a legjobban. Sejtésem jó volt, hogy kelleni fog a Mark of the Necro, a 2 mannaszívós sereg ellen ennek kulcsszerepe lesz, illetve megkerestem azt a spellt, ami ellen a legkevesebb lény tud védekezni, ami a Hideg alapúak közül a Circle of Winter volt. A sors iróniája, hogy van egy Water elemes csapat is

Bizakodó vagyok a seregek láttán
Dreegar: ( Spectral Dragon,
4000 hp ) Dreegar serege egy igen érdekes csapat ezt elkell ismerni!

Jómagam Bone Dragon-os seregötleten gondolkoztam, de a tesztek során kijött, hogy ezek a vacakok egyszerűen (Mightra építve is!) semmit sem sebeznek. A Firewall viszont tök vicces ötlet, mint ahogy a summon elemental is, ha jó elementalt hoz le a gép, az fájó pont lehet pár helyen, ha a dragonok túlélik addig..
HUNLorcs: ( Wight,
7315 hp ) Érdekes ötlet, és a kérdésre választ adva azért nem ment lejjebb az ára, mert a sereg kulcsa nem a lényben létezett, hanem a körülményekben és a használt skillekben / spellekben, ami korrigálva lett

Luckkal a Lidércek fájdalmasatt csaphatnak, a Wasp Swarm azonban segíthet sok helyzetben, kivéve a necrok és az elementalok ellen. Ha odaér, tuti fájdalmas csapat
Jou: ( Familiar,
3636 hp ) Kissé csalódottan néztem erre a csapatra a Mester korábbi eredményeit látva. Az ugyan tény és való, hogy a létező összes castert (kivéve necrok és elementalok) rátudja kényszeríteni arra, hogy erővel harcoljanak az ice bolt zuhatag ellen, külön figyelmet érdemel a hős, Lethos személye, őt nem véletlenül utálják sokan

A csalódottságom oka a csapat vérszegénysége, 3636 hp-val a legkevesebb hp-s sereg a mezőnyben, teljesen biztos vagyok benne, hogy ha valamilyen úton módon több hp-ja lenne, ez a sereg top 1 lenne. Ígyis tetszik az ötlet és tuti, hogy a legtöbb sereg igencsak fogja a fogát szívni ellene, de így egy top 6-ot előlegezek meg a fentebbi gyengeség okán, mivel a tapasztalat még ígyis döntő faktor.
Pukkandur: ( Bear Rider,
15282 hp ) Ez a sereg egyenesen beteg!

Biztos vagyok benne, hogy egy elől végző seregről van szó, a legtöbb hp-jával a mezőnyben, relatíve jó sebességgel és a blinddal ez a csapat tuti befutó. Ugyan sok mágiával lehet szívatni a bagázst, de itt is úgy gondolom, hogy ennyi hp-t bebontani nem kis kihívás, hosszú csatákra lehet számítani Pukkandur ellen!

Top 3-ra megjelöném.
rt: ( Archer,
6517 hp ) Oh igen, majdnem 1000 íjjász morállal megspékelve!

Ebben a mezőnyben ez biztosan rengeteg sebzés, de neki is gondja fog abból származni, hogy a casterek kedvenc eledele lesz. rt-t nem szabad viszont alábecsülni, volt már 1. és többször is az élbolyban szerepelt, úgy gondolom, hogy ebben a mezőnyben egy erős középmezőny lesz, de ha úgy jön ki a lépés, top 6-ot megelőlegezem neki!
Teki1986: ( Familiar,
3804 hp ) Jou sorstársa, a familiarok második hulláma, kifejezetten szívatásra és Weakening Strike-ra kiélezve. Amit írt Teki az igaz: Ezzel a sereggel játszani biztosan nagyon vicces lesz

A Sandro Cloak nagyon kellett ide, gondra körülbelül ugyanaz a problemje ennek a seregnek, mint Jounak. Kíváncsi vagyok, mit fognak elérni a srácok!
Titi: ( Thane,
5200 hp ) Ismét egy érdekes csapat!

Svea-s seregötletem nekem is volt, a zombikat ugyan nem bírta levenni, de erős volt a csaj!

Igaz, én lightning bolttal próbáltam, nem chainnel. Szerintem maga a sereg elképzelése jó, a gond azzal lesz, hogy a chain nem fog eleget sebezni, viszont tény, hogy nem lehet ellene védekezni a hős specjéből kifolyólag. Minimum top 6, de szerintem a 3 is meglesz velük, majd kiderül!
Trunks: ( Air Elemental,
4560 hp ) Na ez is egy érdekes ötlet, mightos Air Elemental sereg

A lény tulajából kifolyólag igen sokat fognak jönni, és nem lehet szívatni őket a cleansing miatt, viszont úgy érzem, hogy ehhez a mezőnyhöz ez a sereg nem sebez eleget és igen papír. Az ötlet nem rossz, de nem az árlista jelenlegi viszonyaihoz mérve.
Vologya: ( Water Elemental,
5375 hp ) Fúj, ez nem tetszik!

Ötletes seregről beszélünk, ami szintén egy korábbi ötlet reinkarnáció féleségje, de abban nem szerepelt a Wasp Swarm. Nos... Ez a sereg bár igen erősnek tűnik, szerintem elkövette azt az alapvető hibát, hogy viszonylag kevés a mannája (elégnek lehet elég, de rövid csatákra vonatkozóan) és már konkrétan nem emlékszem a főnix idézés képletére, de azt tudom, hogy igen magas spell power kell hozzá, hogy a főnix erős legyen és nagyot sebezzen, ez pedig egy Demon Lord esetében még a megvett itemekkel sem lesz elég szerintem. Természetesen most személy szerint könnyen beszélek, de a legtöbb sereget ettől még szerintem lefogja nyomni

Top 6 az itt is meglesz szerintem, továbbá óvva intek bárkit is a seregirányító kondásmester alábecsülésétől!
Hát ennyi lenne az elmélkedésem a ~2 hét múlva várható H5 eseményeiről, ismét csak jó támadásoknak nézünk elébe, még ha a létszám nem is olyan magas. Mindenkinek sok szerencsét és jó felkészülést, hamarosan találkozunk!
Üdv! Dragon