Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 169 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 09 csüt., 14:07 

warlock írta:
Helló!
Bocsi, hogy általánosságban fogom kritizálni a listát, de sajnos nekem koncepcionális problémáim vannak vele.
1. A lényeknél az upg. lények árai nem sokkal térnek el az alap lények áránál. pl A monknál szvsz, nem 5 arannyal többet ér a Zealot. Ha 1200 az Arcangel, akkor mundjuk a Arch Devil ára is lehetne legalább 1050a.
2. A tiltott hősök árai jók, feltéve, hogy a 4 szintű varázslatok árai így maradnek. (Szerintem sok a ress. ért a 6000, én 5000-ben látnám a jót).
3. A varázstárgyak kialakítása nem koncepcionális.
pl. sisakok/páncélok +1pow 125, +2 power 200.
A sandal of saint legalább 1500-nak kell lennie 825-ért +2 all nagyon olcsó.
És még sorolhatnám.
És megérkerdezném Muggetől, hogy kinek küldjem az én általam elkészített árlistát.
Szvsz az lenne a jó, ha első körben mundjuk felkerülne 3-4 árlista, amelyeket a hozzám hasonló vállakozó kedvüek elkészítenek, azok közül elfogadni a legjobbat, és esetleg azt tovább finomítani.

Szia Warlock!

1. A lények árának megállapításánál elsősorban a hp értéket vettem alapul. Azoknál a lényeknél, amelyeknél az upg. lény hp értéke azonos és nem sokban tér el az alaplénytől nem gondolom, hogy sokkal többe kell hogy kerüljön. Hogy a Zealot esetében ez mennyire tükröződik nemtudom, de a fő szempont az volt, hogy elérhetővé legyen téve szinte az összes lény. Ugyanis az előző árlistánál nem volt meg ez az összhang. Voltak jól használható lénycsoportok és mindenki (természetesen) azokat választotta. A változatosság volt a lényeg, persze próbáltam reális maradni. Az arkangyal nem véletlenül olyan drága.
2. A tiltott hősök árait reálisnak gondolom, de nem futtattam teszteket...
3. A varázstárgyak árait lehet kicsit túlredukáltam, de itt is a használhatóságot vettem alapul, hiszen voltak olyan varázstárgyak, varázslatok, amelyeket nem vett meg senki, mert nem érte meg. Való igaz, hogy nem mindenhol lineárisan nő a tárgyak ára, de ez szerintem nem egyértelmű kritérium.
4. Küld el a listádat Muggernek, mert szerintem is jobb, ha többféle verzió van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 09 csüt., 16:30 

bogpista írta:
Szia Warlock!

1. A lények árának megállapításánál elsősorban a hp értéket vettem alapul. Azoknál a lényeknél, amelyeknél az upg. lény hp értéke azonos és nem sokban tér el az alaplénytől nem gondolom, hogy sokkal többe kell hogy kerüljön. Hogy a Zealot esetében ez mennyire tükröződik nemtudom, de a fő szempont az volt, hogy elérhetővé legyen téve szinte az összes lény. Ugyanis az előző árlistánál nem volt meg ez az összhang. Voltak jól használható lénycsoportok és mindenki (természetesen) azokat választotta. A változatosság volt a lényeg, persze próbáltam reális maradni. Az arkangyal nem véletlenül olyan drága.
2. A tiltott hősök árait reálisnak gondolom, de nem futtattam teszteket...
3. A varázstárgyak árait lehet kicsit túlredukáltam, de itt is a használhatóságot vettem alapul, hiszen voltak olyan varázstárgyak, varázslatok, amelyeket nem vett meg senki, mert nem érte meg. Való igaz, hogy nem mindenhol lineárisan nő a tárgyak ára, de ez szerintem nem egyértelmű kritérium.
4. Küld el a listádat Muggernek, mert szerintem is jobb, ha többféle verzió van.

Nos igen a lényeknél valóban az eredeti alapján nagyon nagy volt az eltérés a legtöbb esetben az upg.-el vátozatnál, ez én is lejjebb vettem, de nem annyival, mivel egy cstában azért nagyon sokat jelenthet az a mondjuk +2-3 speed amivel az upg. lény rendelkezik.
A tiltott hősöknél csak annyi, hogy én a ress-re 4500 arannyal számoltam, és így állapítottam meg az áraimat, ha marad 6000a az élesztő varázslatok ára, akkor a te áraid a jók.
Nos a varázstárgyaknál nenm feltétlenül a liearitást néztem csak volt pát ami aránytalanul olcsó, vagy éppen drága volt.
Mondjuk, ha a tome of earth 11000a marad, akkor akár ki is lehetne húzni a tome-okat, mert akkor matematikai esélye sincs senkinek megvenni, mivel már szinte hőst sem tudsz mellé venni.
A lista elküldve

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 09 csüt., 21:07 

Sziasztok,

én csak gratulálni szeretnék Bogpistának, szerintem nagyon kompakt kis árlistát dobott össze, nekem tetszik!
Szerintem sokat lépett előre az árlista a kiegyensúlyozottság felé.
Amit 2x is meg kell gondolni az szerintem az orb of inhibition ára (recanter's cloack detto), bár tény, hogy ha olcsó lesz akkor mindenki búcsút inthet a 0 veszteség közelítésének is :wink: Azért is fontos, mert különben a következő támadás mottója a heroes of might lesz. 8)
Szerintem a tome of magic-ek árát lehetne levinni, mert csak akkor van értelme megvenni, ha szignifikánsan olcsóbb, mint az adott mágiaosztály varázslatai együttvéve.

Üdv,

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 10 pén., 17:08 

No nekem az lenne a javaslatom, hogy jelöljünk ki egy beadási határidőt az árlisták beküldésére, ha érez még kedvet hozzá
Mondjuk dec 27.
Aztán szavazzunk az árlisták közül melyik teccik :lol: a legtöbb embernek.
Majd ha megvan a nyertes árlista, kkor lehetne vitát nyitni az árlista egyes elemiről.

Warlock

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 12 vas., 1:55 

Sziasztok!

nem akarom megbántani az árlistakészítőket, de az egyikben nem lettek figyelembe véve a lényspeckók, a másikban egy komplett szint kiesik, a harmadikban meg olyan egyenlőtlenség van a speckók között, hogy huhh.

gyerünk srácok, szívesen tesztelem a listákat!

cU.scoundrel

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 12 vas., 14:33 

Sziasztok!

Készül a módosított árlistám, amelyben megpróbáltam kiküszöbölni a következetlenségeimet és "finomabbra hangoltam" a listát. Nagy valószínűséggel tartalmazni fogja a Conflux várat is, annak minden lényével, hősével. Az alapkoncepción nem változtattam, a lények játszhatósága a fő szempont, de jobban figyelembe vettem a speed és egyéb speckók jelentőségét. A varázslatok, varázstárgyak elcseszéseit is javítottam. A másik lovashadtest-parancsnokot :D kérném, hogy ossza (Álljunk meg 1 szóra - ezt fogyan írják helyesen? mert a szótő azt oszt) meg velünk bővebb teszttapasztalatait és javaslatait.

Szerk: Elküldésre került az 1.2-es verzió :) ,amely a Confluxot is tartalmazza. Továbbra is kellenek a kritikák, tesztek, mert így megyünk majdan előbbre. Remélhetőleg Mugger bátyó mihamarabb kiteszi. :wink: :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 13 hétf., 12:01 

Csak gratulálni szeretnék Bogpistának, szerintem jól sikerült az árlista, bár lenne majd pár hoozáfűznivalóm ha az övé nyert az árlisták közül.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 13 hétf., 12:58 

Sziasztok!

örvendetes ez a lendület!

azt kérdezném először is, ki választana upgradeletlen 7-es lényt ezeken az árakon?

üdv!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 13 hétf., 13:46 

Hali!

A lvl7-es upgradeletlen lények árai szerintem elfogadhatóak, aki akarja be tud vállalni ilyen kreatúrát. Azt se feledjük, hogy az ilyen lényeknek alacsony a Hp összege és 1 elveszett lény is magas % veszteséget okoz. De ne beszélj rébuszokban, inkább azt mond, hogy szerinted sok vagy kevés. :) És ha tesztelted, akkor mennyivel látod érdemesnek az áraikat módosítani. Én személy szerint olcsóbbnak is el tudnám képzelni. Ha az lesz a közakarat akkor módosítunk, ez az egész lényege.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 13 hétf., 17:12 

Sziasztok!
Gondolkoztam, hogy beírjam e egyáltalán amit gondolok, mert lehet, hogy páran a szívükre veszik, mások meg azt mondják, hogy minek kötözködök ahelyett, hogy csinálnék is valamit. Sajnos nem sok időm van mostanában és ez az egy hét is kevésnek tűnik, hogy összeállítsak egy árlistát.

Nekem úgy tűnik, hogy az árak több éves tapasztalaton alapuló "hírózos megérzés" segítségével lettek megállapítva. Tehát hol az egyik, hol a másik lény a viszonyítási alap és éppen milyen szempont jut eszembe, hogy ez a lény 5 arannyal szerintem többet ér annál, mert....

Aztán vannak a hasraütések, pl: Alamar = 6000 arany. Túl kerek szám ez ahhoz, hogy az összes hős figyelembevételével Alamar ennyit ér, hacsak nem ő a viszonyítási alap.

Az első szintű lények árai : 4, 5, 6 stb arany. Pedig lehet, hogy ha egy Goblin 4 arany, akkor egy Gnoll 4,2 aranyat ér. Itt az a probléma, hogy az 1 arany egység túl nagy ahhoz, amennyivel két lény értékébeli különbsége kifejezhető.

Mivel a játék megalkotóinak sikerült kiegyensúlyozniuk 8 (9) különböző várat, biztos, hogy lehet korrekt árlistát is csinálni hozzá, de ez képletek és különböző faktorok (pl, hogy mennyivel jobb egy ugyanolyan erősségű lövőegység egy nemlövőnél) alakalmazása nélkül nem fog menni. Persze még így is sokat kell hagyatkozni a "hírózos megérzésre" a lényspeckók értékének megállapításához.

Mindenesetre megpróbálok valami konkrétabbal is előhozakodni a jövő hétre, de szavamon ne fogjatok :).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 13 hétf., 20:36 
Heroes Team

Az ártlistákat még nem néztem meg, de annyit szólnék hozzá, hogy az artifactonak hatástól függően folyamatosan drágulni kell (arányosan) azaz ha +1 power pl 100 akkor +2 már 210 +3 330 stb kell legyen, azaz ha valaki jót akar akkor fizesse is meg, de az elején aki nem szán rá sokat az is tudjon azért valamit venni. Ráadásul a nagy erejő, vagy +al-os artifactoknak meg van az az előnye hogy csak egy helyet foglal el több helyett (pl +2 all csizm és nem kell +2 kard +2 pajzs ami mellé már nemigen mehet később jobb pajzs ráadásul a lábon nem is nagyon akad össze mással). A duplán támadó lényeknek is legalább dupla árunak kell lenni a nem upgradelthez képest, sőt többnek mert nagyobb az att/def meg speed is. A no retaliation kb 1.75x árat jelent. A lövősek meg mindig is előnyben voltak mert amig nem érnek melléjük nekik is (no rtaliation) van, igy nekik is jó áruaknak kell lenniuk, főleg ha no melee penalty, ekkor a hasonló melee lényeknél 1.5x drágábbnak kelllenniük legalább (ugyanugy harcol mint egy melee de amig nem érnek hozzá márpedig jol korbeaállják addig szabadon lő). A dupla sebzés 20% eséllyel jön be ami +100% sebzés igy mondjuk lehet az árat szorozni 1,2x-el, offline viszont mivel solkszor ujra lehet jatszani és nagyobb eséllyel jön be ott nyugodtan mehetnek 1,6x áron. Mondjuk eleve külön árlista kell offlinera (ahol 1 ghost dragon is nagyon ütős lehet) meg külön online-ra (ahol szart se ér). Szerintem. :-)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 13 hétf., 23:07 

sziasztok!

alapjaiban egyetértek damagepyvel, bár kíváncsi lennék a szorzókat pontosan hogy kalkulálta ki.

szerintem legyenek olcsóbbak az upgrade-eletlen 7-es lények, aránytalanul kevés az összhp és a kicsi darabszám miatt a sebzés is.

szerintem a vampire lordok is drágák, kíváncsi leszek damagepy eredményére.

az artifactok között vagy a dragon scale shield olcsó vagy a dragon scale armor drága szerintem.

a conflux meg egy külön téma.

majd folytatom.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 0:49 

Sziasztok!

Gepy írta:
A duplán támadó lényeknek is legalább dupla árunak kell lenni a nem upgradelthez képest, sőt többnek mert nagyobb az att/def meg speed is

Ez nagyjából így is van, azonban azt se tessenek elfelejteni, hogy ilyen esetben erősen lecsökken az összHP, így az esetleges veszteség hatványozottan jelentkezik.
Gepy írta:
Mondjuk eleve külön árlista kell offlinera

Ez nem újdonság :), ezen dolgozunk éppen, az online listával most nem foglalkozunk.
megamikor írta:
Az első szintű lények árai : 4, 5, 6 stb arany. Pedig lehet, hogy ha egy Goblin 4 arany, akkor egy Gnoll 4,2 aranyat ér

Igen ekkor lenne reális, de mivel 1 arany az alapegység, így marad az azonos ár.
Scoundrel írta:
a conflux meg egy külön téma.

Igen. Mivel a Conflux eddig nem szerepelt (még nincs megszavazva, hogy lesz), így sok tesztre lesz szükség ahhoz, hogy megfelelő árakat kapjanak a lények és a hősök. De megpróbáltam azért jó árakat kalkulálni

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 9:53 

A listákról természetesen senki nem mondta hogy tökéletesek.
Jelenleg az a feladat, hogy eldöntsük kinek melyik árlista tetszik a legjobban, melyiket tartja reálisnak.
Ha ki lett választva a lista, akkor lehet már mondani, hogy "ez dárga, ez meg túl olcsó."

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 14 kedd, 10:13 

Sziasztok!

Az alapegységet meg lehetne növelni 10 aranyra nem? (minden összeg x 10, etc.) Aztán lehetne aprózni...
Talán ez így igazságosabb elosztást eredményezne... Vagy ne bonyolítsuk túl a dolgot?

Laca

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2004 dec. 16 csüt., 14:56 

Sziasztok!
Nagyerőkkel nekiláttam árlistát csinálni (tudományos módszerekkel :))
Rá kellett jönnöm, hogy olyan ez mintha magam ellen sakkoznék (nem tudom próbálta e már valaki). Úgy kell a sötéttel lépni, hogy a világos ne tudja mit akarsz, és fordítva. Hát ez az a dolog ami reménytelen, ha forgatod a táblát.
Továbbá, ha kész lenne az árlista, nem tudnék belőle választani. Vagy ha mégis, akkor azoknak a dolgoknak azonnal meg kellene emelni az árát, mivel azt tartom legelőnyösebb összeállításnak, tehát túl olcsó. :(
Aztán újfent megbizonyosodtam róla, hogy nagyon bonyolult ez a játék. :)
A legutóbbi árlista is nagyon jó volt, apróbb változtatásokat elegendő végrehajtani.

Változtatnék: Lényárak: Vampír Lord legyen olcsóbb
Varázstárgyak: A szent szandálja legyen drágább, A mágiatíltó tárgyak legyenek olcsóbbak
Varázslatok: Resurrection legyen drágább, az Animate Dead kevesebbe keruljön,mint a resurrection.
Hősök: Ne legyen tiltott kategória, körültekintőbb ármeghatározás (itt változtatnám a legtöbbet)
Konkrét értékeket nem írtam, de az olcsóbb, drágább azt jelent, hogy úgy "érzéssel" :)

Sajnos olvastam a honlap haldoklásának jeleiről. Minusz 1 morál :(

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 169 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]