Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1619 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 81  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 ápr. 30 kedd, 17:01 

Nekem 8 melyik hétvégén játszuk Dreegar azt mondta majd szól ha jó neki...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 04 szomb., 15:14 

Bozso (Inferno - lvl13, 12/16/11/10, 100 manna)

vs

Ssth (Jabarkas - lvl14, 16/13/5/3, 35 manna)

3-4x teszteltem a mapot, gondolkodtam az elimináláson is, hogyan alakulhat. A tesztek között szerepelt az Inferno is (reméltem, hogy jól alakul az eliminálás), így amikor a megmaradt Inferno-Tower párosból kellett választanom, tudtam mi a teendő.
1. héten a főhőssel a szigeten lévő aranybánya volt a cél, közben droidok felszedtek amit lehet és beverték a bányákat, míg egy felfedező elindult középre, egy pedig hajóba szállt. 4. napra minden meg is volt és - a rögtön első nap beköszönt - Pyre, mint főhős már készen állt az aranybánya bevételére, ám azt lots beholder védte. Nálam ekkor volt 2 efreeti, 15 gog, 4 demon, meg néhány imp. (Th-nak pack beholderrel kellett megküzdenie.) Vaciláltam, hogy meg merjem-e próbálni, de nem volt más választás, kellett a pénz a Devilhez. Végül kisebb veszteségekkel sikerült és haladtam tovább.
2. hétre terveztem a pandorát, meneküléssel és csatárlánccal elvileg 1.2.3-ra megoldható, végül, látva, hogy th lassabban verte be a gold minet, adtam magamnak egy napot, hogy szinteket lépkedjek. Ez sikerült is és végül 1.2.5-nél megszereztem. Következő cél 3. hét közepén a giantek...
Utam így a monolith felé vezetett, közben bevertem mindent, exp log+csizma+devil, úgyhogy jól haladtam. 1.3.2-nél azonban középen megjelent Jabarkas és láttam hogy alig van nála sereg (3 Chaos, 4 Wyvern és 13 Dragon Fly). Épp elértem Pyrevel, így mindent sereget neki adtam és támadtam, végül Th 1 Chaossal fizetett és menekült.
Devilt sajnos nem volt esély upgradelni, a többit azonban sikerült és irány a sziget. Itt azonban már th gyorsabb volt, beverte a gianteket és átjött, és csatáztunk.

13 Hell Hound, 9 Efreet Sultan, 7 Pit Lord, 47 Gog, 20 Hordned Demon, 5 Devil

vs

11 Dragon Fly, 18 Gnoll, 3 Chaos Hydra, 41 Lizardman, 21 Greater Basilisk, 4 Wyvern Monarch, 15 Gorgon

Th exp haste-val operált én erre mindig exp slow-val válaszoltam és mivel több mannám volt, illetve 210-es MA, csak idő kérdése volt. Taktikkal bevédtem a Gogokat és a ballistával együtt a pandorából szerzett Golden Bow-al igyekeztem aprítani. Th csapatai azonban nagyon szívósak voltak, végül a lény- és mana-többlet eldöntötte az ütközetet.
Ha nem kapom el korábban, akkor lehet hogy máshogy alakul, de most nekem jött ki jobban a lépés.

Köszi a meccset

Bozso

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 04 szomb., 18:34 

Dreegar vs Dave
Tower vs Castle

Kineveztem shaktit főhősnek, erre a buzi nymus kapott logot lvl2őn, meg volt fix tactics szóval fordulhattam vissza és az exdroidből main hero lett. Első nap bevertem a grand elfeket, meg küldtem a vízre és a sivatagba is egy kisebb csapatot. Az előbbi helyről dave egy fullos sepinrothal kitakarított, de küldtem utánpótlásnak egy serenát így megóvtam az artimat, ami +1all volt. A sivatagban nem találtam ellenállásra, azt be is húztam. Utána mászkáltam a mapon össze vissza, de nem volt ötletem h mit csinálhatnék, túl nagy a pálya egy rendes rushhoz, a rajta lévő dolgokat meg teljesen jelentéktelennek éreztem, így csak módszeresen kiszedtem mindent, húztam kapitolt és amíg Dave megszerezte a dogozt, én elfoglaltam a középső várat. Az volt a terv hogy az örökkévalóságig várok, és a Titánok majd ledobnak mindenkit, de aztán a 3. hét közepén Dave is megérkezett, és majdnem megkaparintotta a +15%archeryt. Mivel goldenbowja már volt, én meg távolról akartam operálni, ezt nem várhattam meg, és kénytelen voltam megütni.
Kép
Tacticcal beálltam a sarokba.
Exp slow mindkét részről, és lődöztük egymást. Láthatólag Dave nem akarta rászánni magát arra hogy mass haste nélkül bejöjjön közelre, de a towert nem lehet messziről lebontani, ez pár kör alatt kiderült. A slowom eltartott 9 körig a +3duratinköpeny miatt, és ezalatt mindenki meghalt aki számított. GG

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dreegar 2013 máj. 04 szomb., 18:37-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 04 szomb., 18:36 

Bele se néztem előtte a mapba szal nem tudtam hogy a map egy kalap ****.Legelfogadhatóbb hős Rashka volt a többi mind hulladék(7 hőst vettem és kocsmában a 2 is vmi hulladék volt).A mapon kb semmi értelmes nincs,1.héten csak lézengtem hét végére cita+angel és cavalier lett.2.hét elején bevertem a pandorát aztán kivettem mindent a tengeren amit Dreegar nem.3.héten középen találkoztunk ahol a tower bunker ellen nem volt sok esélyem.Elimináláskor elcsesztem ez van GG sok sikert a döntőhöz.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 04 szomb., 21:08 

Bozso vs Ssth

Elég rosszul indult a meccs és úgy is folytatódott. Verdish jött 12 gnollal és a hősök se nagyon kecsegtettek. Volt h a tavernban is rossz helyre kattintottam és hőst vettem ahelyett, hogy megnéztem volna h kivel is van az ellen.
Nem igazán volt taktikám. Sokat szenvedtem és vért izzadtam már azért is h legyen castle + hidra első hétre. Droiddal bementem egy kriptába, hát persze h fullos volt. Kiszedtem, de elég drága ára volt. Aztán volt h hazamenekültem a főhőssel h megtanuljam a hastét az exp air mellé. Ehelyett elviharzottam mellette és mehettem vissza érte 2 napot bukván a malőrömmel. Aztán még folytathatnám a sok kisebb baklövést amik hatására igazából örültem h sikerült egyáltalán megszorongatnom Bozsót.
A végcsata jóra sikeredett, összeségében azért izgalmas meccs volt.
Gratula Bozsónak és sok sikert neki a döntőben!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 04 szomb., 22:28 

Gratula Bozsonak, remélem behúzod a legutolsó meccsedet is :)

Jelen helyzetben annak is nagyon örülni kell, hogy valaki(k) magára vállalja(ák) az online versenyek lebonyolítását, ebből egyenesen következik(egyébként is ez a minimum) az, hogy nem szarozzuk le nyilvánosan a szervező által kirakott mapot, hanem időben fogalmazunk meg kritikát,észrevételt.
Bennem kevés tolerancia lenne ilyen esetben, csak ezért írom le ezt ide...

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 04 szomb., 23:08 

A legutóbbi mapról szóló észrevételeim is majdnem le lettek hurrogva hogy hülyeségeket beszélek,meg lehetne oldani a problémát ha nyitottak lennének az emberek a random mapokra,és nem kellene ezekkel szenvedni.De mindegy mert ez úgysem fog megvalósulni.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 04 szomb., 23:37 

Köszi Süni, igyekszem!

Csatlakozom ahhoz, amit mondtál. Maximális tisztelet és köszönet annak, aki bármilyen versenyt szervez, akinek pedig gondja van a mapokkal, időben szóljon. Előző körben is ha jól tudom szóltál Dave, hogy nem jó a map, és javításra is került.
Tudod, néma gyereknek...

Na de no offense!

Bozso

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 05 vas., 9:49 

Gratulálok a két döntősnek! Azért vannak fix mapok, mert anno volt egy szavazás és a többség igénye ez volt. A döntős mapot pedig legkésőbb hétfőn kirakom.
GL&HF

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 05 vas., 10:43 

Bocs a beleszövegelésért, eléggé kívülálló vagyok a témában, de lenne két megjegyzésem:
- Vesztes félként a térképet fikázni enyhén szólva nem elegáns. Főleg úgy, hogy fix, előre ismert térkép volt. Ez egyébként nem csak a mostani esetre vonatkozik, de az 5 év alatt, mióta a fórumot olvasgatom, többször láttam olyat, hogy valakinek a beszámolójából az jött le, hogy "én márpedig tökéletesen játszottam, csak azért kaptam ki, mert az ellenfélnek jött piros gömb/implosion/CH/stb és/vagy a térkép alkalmatlan multira" (akinek nem inge, ne vegye magára).
- A fix vs random vitához: ha egy párharcban mindkét fél a randomot preferálná, akkor lejátszhatják azon is az adott fordulót? Vagy akár megegyezhetnek másik térképben is, ha az aktuális nem tetszik nekik? Végülis a többi embernek édesmindegy, hogy a két fél hogyan dönti el, ki jusson tovább. A szervező által kirakott térképen menne a játék, ha a két fél nem tud megegyezni más alternatívában. Ha esetleg ez már korábban felmerült és elvetettétek (nem hinném, hogy nekem jutott ez először eszembe :)), akkor mi az ellenérv?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 05 vas., 11:18 

Annyira fölösleges ezen lamentálni. Szerintem a fix mapok unalmasak, mások szerint a random mapok szerencsefüggőek, megint mások szerint egyes fix mapok jók, de a szempontjaik teljesen eltérnek. Volt egy szavazás, én szavaztam a randomra, nem a random nyert. Ettől még játszom, egy focista sem hagyja abba azért a játékot mert még mindig nincs videóbíró bevezetve, holott millió egy rossz bírói döntés született már emiatt. Önmagában egy map miatt nem lehet veszíteni. Dave sem azt írta hogy a map miatt kapott volna ki, csak azt, hogy nem tetszett neki, amihez mindenkinek joga van. Képtelenség az összes igényt kielégítni.
Én szeretek heroesozni, és ezt a társaságot is kedvelem, innentől kezdve pedig alkalmazkodom a többség igényeihez.
adam ->
az első felvetésedre reagálva: minden heroesos szeret panaszkodni ha szart dob neki a gép. Valóban vannak mapok, nem is kevés, amiknél egyáltalán nincs esély arra, hogy kijöjjön a két játékos közti valós különbség, azonban igazság szerint ha valaki tényleg hibátlanul játszik, akkor 90%ban nyer is.
a második felvtésedre reagálva, ezzel az erővel semmi szükség nem volna a szervezésre, sőt, a felek eldönthetnék egy battlefesten is a játékot ha éppen olyan kedvük van... ami azért már távol áll az eredeti verseny koncepciótól.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 05 vas., 16:34 

Röviden,tömören leírtam előzőleg is, hogy mire akartam célozni, de egy picit jobban kibontom most...
XY elvállalja például az OB megszervezését, tegyük fel, hogy pár órát beleöl a mapok átnézésébe, azért, hogy a többség igényeinek megfeleljen.
Z illetve talán még V pedig (általában ilyenkor nagyon kevesen szólalnak meg) időben megfogalmaz a mapokkal kapcsolatban némi kritikát.
Majd jön a problémás rész, amikor néhány forduló után megjelennek a különböző jelzők(sz** az egész, minek raktátok be ezt a mapot, stb...) és lényegében élnék egy közhellyel -> utólag mindenki okos.
Igenis kijár a tisztelet azoknak, akik a szabadidejükből áldoznak arra, hogy végigvigyenek bármilyen versenyt ezen az oldalon.
Ha valaki ezek után is úgy érzi, jobban tudná megoldani, mint az aktuális
versenyt megrendező ember, akkor nyugodt szívvel el lehet vállalni a következő OB,OK,Tábor,BB lebonyolítását (vagy bármit tenni a közösségért a teljesen értelmetlen viták gerjesztése helyett) és utána lehet verni a billentyűzetet két kézzel.
Az már egy teljesen más kérdés, hogy én is random párti vagyok, azonban 3 lehetőség mindig van: csak random, csak fix, avagy vegyesen...
Ahogyan Dreegar, úgy én is kedvelem a társaságot, mert sok pozitív élménnyel gazdagodtam az elmúlt években (azt is elismerem, hogy mindenfajta hülyeséget elkövettem,ordítoztam, amikor nem kellett volna, stb...) azonban párszáz meccs lejátszása után az a tapasztalatom, hogy azért toljuk még mindig a heroes bármelyik részét, mert kikapcsolódás, örömet okoz, szórakoztat és még sorolhatnám. Ez legyen a középpontban, a stresszt pedig máshol/másféleképpen is le lehet vezetni.
Bocs, ha már túl sokat offoltam...

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 05 vas., 19:52 

A véleményem akkor se változott volna ha megnyerem a meccset,nem a "sore loser" típus vagyok el tudom fogadni ha veszítek.Ahogy Dreegar mondta nem mondtam egy szóval se hogy a map miatt kaptam ki.Bocs ha valakinek rosszul esett hogy leszaroztam a mapot tény hogy nem volt szép.Csak én valahogy úgy gondoltam hogy a rengeteg jó map helyett miért pont ezt kellett kiválasztani amin nincsen gyakorlatilag miért harcolni és hiányzik a "küzdés szelleme" a mapból.Nekem ez egyből lejött és ezért fikáztam a mapot( igen utólag).De legközelebb odafigyelek erre és megpróbálom normálisan és időben megfogalmazni a bajaimat.Szerintem ennyivel le is zárhatjuk ezt az egészet.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 06 hétf., 22:00 
Heroes Team

Lehetőség volt Bogpistának térkép javaslatokkal szolgálni, nem tettétek meg így azokon játszunk, amit a verseny szervező kiválaszt.
Ettől függetlenül Bozso esete is példázza, hogy aki készül a meccsre, annak nem marad el a sikere. Ez pedig nem attól függ, hogy milyen szerencsés volt vagy peches az ellenfele, hanem arról, hogy minden nap meg volt tervezve, mikor mit csinál, több alternatívával fűszerezve. Ha valaki nehezebben alkalmazkodik egy térképhez, mert nem szereti vagy idegen elsőre, akkor készüljön rá. Kifogások mindig lesznek, a lehetőségek azonban adottak (térkép javaslat, felkészülés), ki él vele, ki nem, szíve joga eldönteni mindenkinek.

Sok sikert a döntősöknek! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 07 kedd, 9:31 

MIlyen template lesz a döntőben?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 07 kedd, 9:52 

Csak most szembesültem a szomorú ténnyel, hogy random lesz a döntőben és nem valamelyik fix map...
Mivel sosem tartottam magam random függőnek, plusz évek óta nem játszottam randomot, megtenné valaki expert, hogy a különböző templatekhez ír egy kis ismertetőt. Egyszer már olvastam ezt valahol a fórumon de sosem találnám meg. Előre is köszi, ha veszi valaki a fáradtságot! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 07 kedd, 15:45 

Sziasztok!

Mivel azt ígértem, hogy a döntőben random lesz, így ehhez tartom magam. Nem ragaszkodom a WT-hez, játszhatjátok sima Heroesen is.

3 template közül kell majd eliminálni: Jebus, Balance, Panic

A piros kezdi az eliminációt, a kék választ a maradék kettőből.

Szabályok:
No hit and run: Azt jelenti, hogy az ellenfél hősével találkozva meg kell adni az esélyt az ellenfélnek a reagálásra. Tehát ha már 1 HP veszteséget okoztunk az ellenfélnek az adott körben, akkor már nem menekülhetünk el a csatából addig, amíg az ellenfél szóhoz nem jut legalább 1x abban a körben. Ha nem okozunk HP veszteséget természetesen elmenekülhetünk minden további nélkül.

No joiners: Nem csatlakozhat hozzád semmilyen lény.

No grail: Nem áshatod ki a grált, bármi is történjék.

FMG - Fight Missplaced Guards: Nem vehetsz fel értékes tárgyakat/épületeket/pandorákat/nem mehetsz be új zónába ha elférnél ugyan az őrző szörny mellett, de egyértelmű, hogy az téged hivatott abban megakadályozni. Ha több őr is van, elég egyet megölni. Ez az aranykupacokra, kincsesládákra és nyersanyagokra nem vonatkozik, az artifactokra/épületekre viszont igen.

No upg from cons/hives: Nem fejlesztheted tovább a conservatory/dragonfly hiveból kapott lényeket akkor sem, ha megtehetnéd. Ha castle vagy, akkor az 5 ark 5 sima angelt is eredményezhet.

Max 1 Lvl7 dwell, no Lvl7 from pos, except dungeon: Maximum 1 Lvl7 dwelled lehet és Portal of Summoningból csak akkor vehetsz ki Lvl7-es lényt, ha Dungeon várral vagy.

No DD/Fly: Semmilyen körülmények között nem használhatod az említett spelleket, akárhogy is jutsz hozzá. Town Portalt természetesen igen.

No Hill Fort/Cartographer: Nem használhatod a Hill Fortot és a Cartographert.

Draw Conditions: Döntetlen helyzetben (pl. Piros Gömb, morálnullázó, 5 Angel vs 150 Demon és rossz terep) a játékosoknak felváltva kell támadniuk egymást amíg valaki nem győz. Megfelelő pozícióba helyezkedés wait+üt+üt értelemszerűen engedélyezett.

Mindkét játékosnak 1 lehetősége van restartot kérni, de legfeljebb a játék 2. napján jeleznie kell szándékát.

WT-n nincs hőskorlátozás, sima esetében a szokásos tiltott hősök szerepelnek.

A várelimináció ugyanúgy történik.

GL&HF

ps: Ha van kedvetek a bronzmeccset is le lehet játszani :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 08 szer., 18:20 

TH benne vagy? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 08 szer., 19:05 

Belefér.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2013 máj. 11 szomb., 13:30 

Akkor gamerangeren leszek majd ott keress.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1619 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 81  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]