Tudom-tudom. A hat is csak nemrég jelent meg és a Heroes ismérve a sok-sok kiegészítő (bár én mai napig, csak az Armageddon blades-et találtam szórakoztatónak). És a magyar kollégák ezerszer jobb munkát végeztek (szerintem), mint orosz kollégáik (bár lehet, csak a magyar érzés beszél belőlem

) de vannak olyan fenntartások, olyan igények, amiket biztos nem fog tudni orvosolni egy-két kiegészítő lemez. Legfeljebb egy-két dolgot.
Szóval, szerintem mindenki eressze el a fantáziáját és írja le, mit hiányol, mit tenne vissza, stb.
Amik az én igényeim, ötleteim, vágyaim a várakat és a toborozható egységeket illetően:
- Jöjjön vissza a jó öreg mocsár! Szerintem nem én lennék az egyetlen, aki örülne, ha a gnollok és gyíkemberek visszatérnének!
- Jöjjön vissza a Rampart- Tower- Dungeon hármas! Ez három annyira alap vár szerintem, hogy némileg pofátlanság lenne ha nem lenne alapból benne a játékban.
- Jöjjön vissza a Conflux. Szerintem kifejezetten jót tenne a játék hangulatának egy elementálokra koncentráló vár.
- A Forge ne csak áprilisi tréfa legyen! Nem kell teljesen az eredeti koncepcióhoz ragaszkodni, elég csak pár egység ötletet megtartani, mint a Pyro. Simán elbírom képzelni, hogy gremmlinek, gnómok, goblinok, smurfuk által irányított gőzgépek és léghajók indulnak csatába. Vagy a Heroes 4-ből megismert jó öreg Sárkány gólemek. Sőt, ide elbírom képzelni űrlény sztereotípiák és híres sci-fi lények "paródiáit" heroes inkarnációit is! Vagy akár Impossible Creatures féle, összemixelt állatokat is.
- Legyen egy egyiptomi kultúrára épülő vár! Szerintem sokan örülnének neki.
- Ahogyan mondjuk egy olyan várnak, ami nem feltétlenül magyar de jó lenne néhány magyar jellegű egység bele (Szépasszony, puli, huszártisztek, turul madárkák).
- A szentély egy ZSENIÁLIS vár! Bármi legyen is, ha ugyanez a csapat csinálja a hetedik részt a szentélyt meg kell őrizni! (és bőven elég bele ennyi naga! nem szabad elcseszni azzal, hogy telerakják nagákkal, ez a kettő pont elég bele. Nem azért, mert nem szeretem őket, eggyel lejjebb kifejtem, hogy értem)
- Frakciók legyenek és ne fajok! Bár úgy látom, ez viszonylag a Black Hole hozzáállása is. Engem az első négy részben az fogott meg, hogy nem fajok, hanem "szövetségek" voltak, ezzel minden vár színesebb volt. Az v-ben nekem ez egy kiherélésnek felelt meg. Igen, mindenhol volt egy két üdítő kivétel, de ez az "elf, karddal, elf bottal, elf íjjal" koncepció...így én akár húsz fajt is tudok kreálni a játékba. És itt nem a használhatóságról van szó, hanem a kreativitásról. Ami fontos nálam.
- De ha ez elkerülhetetlen lesz a hetedik részre, akkor könyörgöm, a Dungeont a minotauruszok irányítsák és ne a sötét elfek! Ez esetben utóbbi népség kapjon külön várat és csá! A Dungeon a minotauruszoké! És pont!
- Jó lenne vagy a barbároknál vagy a mocsáriaknál néhány őskori lényt látni (mint a raptor lovas, hogy valami pozitívat is említsek, az ötből). És ugyancsak jó lenne ha a múmia újra várban toborozható lény lenne.
- Jó lenne, ha a Tower vissza költözne a hegyekbe és megőrizné ezt a mitikus téli hangulatot. Viszont nem vagyok az ellen, hogy legyen egy török-arab-indiai kultúrára épülő vár janicsárokkal, varázsszőnyegekkel, dervisekkel, elefánt lovasokkal. Sőt, annak se vagyok ellensége, hogy a dzsinn ide kerüljön ebben az esetben. Csak akkor a mágusok kapjanak kárpótlásul viharmadarat, magmasárkányt, vagy valami egyéb mágikus lényt.
Első hozzászólásnak ennyit szántam, a többi ötletem és vágyam majd leírom legközelebb
- Jó lenne ha a várban toborozható lények száma emelkedne 9-re. Ez esetben viszont nem tartom szükségesnek, hogy a három legerősebbnek legyen fejlesztett változata.