Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 981 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 50  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 24 csüt., 18:44 

Bozso84 írta:
Gyorsan teszem hozzá, így is (mindenféle sterilizálással együtt) legalább 30%-ban szerencsefüggő, hogy ki nyeri az adott mapot.

Ehhez hozzá kell tenni, hogy közel azonos játéktudású playerek esetén! Mert minél nagyobb a különbség két versenyző tudása között, annál inkább szüksége van a luck faktorra a gyengébbnek, hogy egyáltalán túlélje az első kört a csatában. (és itt nem lenézve senkit) Évek óta vannak itt vitáink, hol kisebb, hogy hevesebb vérmérséklettel, hogy mekkora is legyen az a szelete a játéknak, amely még engedélyezett és mi legyen ami már tiltva vagyon. Mivel szerencsére különbözőek vagyunk, így ezt nem tudjuk sosem úgy belőni, hogy mindenkinek tetsszen. Az pedig, hogy hagyjunk meg mindent úgy, ahogy a játékot a tervezők megalkották sem jó megoldás, mert bizony vannak olyan elemei a játéknak, amelyek már tönkreteszik a játékélményt, ha benne maradnak.
Vannak egyébként próbálkozások újításra, ilyen a WT például, amely kiküszöböli a bugok legtöbbjét, de sajnos abba is raktak olyan elemeket, amelyek egyesek szájíze szerint úgy kell lennie, nekem viszont nem tetszik benne. De random versenyekre az utóbbi időkben csak azt használtuk és beválni látszik.

Ati neked meg csak annyit mondok, hogy majd a táborban megbeszéljük. Elfogadom, hogy mondjuk ebben a fordulóban nem játszod le. Amúgy se lenne esélyed Dave ellen :P A következő két fordulót meg már lejátszottad. Utána pedig ARY ellen kellene játszanod, amit meg ilyen ****** időben, mint amilyen most van, bármikor le tudjátok majdan játszani. Azt vége is szinte a versenynek. Aztán, hogy a későbbiekben milyen versenyen fogsz majd és mikor újra indulni, abban úgyis csak te magad fogsz dönteni, de addig még sok-sok víz lefolyik majd a Dunán. Meg a Tiszán is :) Én is azt mondtam tavaly a táborba, hogy többet nem indulok el H5 támadásba. Azt idén majd mégis :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 24 csüt., 19:22 

bogpista írta:
Bozso84 írta:
Gyorsan teszem hozzá, így is (mindenféle sterilizálással együtt) legalább 30%-ban szerencsefüggő, hogy ki nyeri az adott mapot.

Ehhez hozzá kell tenni, hogy közel azonos játéktudású playerek esetén! Mert minél nagyobb a különbség két versenyző tudása között, annál inkább szüksége van a luck faktorra a gyengébbnek, hogy egyáltalán túlélje az első kört a csatában. (és itt nem lenézve senkit)

Így van, azonos játéktudású playerek esetén, na de...szerintem abban mind egyetértünk, hogy ne az legyen már az egyetlen alternatívája egy top player legyőzésének, hogy mákolunk...:lol:
Elég kiábrándító lenne, ha ezt bárki is így gondolná itt, hogy Ssth, Süni, Csizu, Titi, stb. legyőzése csak és kizárólag mákolással lehetséges...Tessék készülni, gyakorolni és fejlődni, bőven vannak itt erre példák, nehogy már a luck faktorra alapozzunk... :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 24 csüt., 19:25 
Heroes Team

GJodie írta:
... én már csak azt nem értem, hogy... ha adott egy játék, amit egyszer valakik megálmodtak, megcsináltak... egy kerek egész... akkor mi miért mondjuk valamire hogy ezt lehet használni, ezt meg nem... van ennek értelme?
Ha megfosztjuk a Heroest azoktól a lehetőségektől, - akár szerencsének is mondhatnám - amire adott, és amire ki lett találva, akkor a játékélményt vesszük el, az izgalmat, hogy egy meccs során mi jut nekem az artikból, és azokból mit tudok kihozni. Ha "sterilizálunk", abból pont a lényeg marad el... a gyerek. :wink:

Minden évben megvitatjuk ezt a kérdést :) Amikor a heroes megjelent, még tombolt az egyjátékos mód, a játékot elsősorban erre a módra fejlesztették. A H3 azonban elég sikeres pályát futott be az idő folyamán, a vártnál népszerűbb lett és ez a többjátékos módban is megmutatkozott. Többféle verseny kezdett el szerveződni nemzetközi szinten leginkább, szinte kivétel nélkül egy rakás szabály (vagy ha úgy tetszik kitétel) mellett szerveztek és szerveznek a mai nap is versenyeket. Nem nekünk magyaroknak a mániája a szerencsefaktort csökkentő szabályok alkalmazása, hanem nemzetközi szinten is ezt követik. Ennek oka egyszerű: közel azonos körülmények között szeretnék eldönteni ki a jobb. Mert versenyről beszélünk és mint olyannak, az a célja, hogy a legjobb nyerjen (amihez kétség nélkül kell szerencse is). Otthon a gép ellen vagy egy haverral ereszd el a hajam kötöttségek nélkül lehet nyerő.

Ettől függetlenül, vagy mindemellett bárki magára vállalhatja a szerepet és rendezhet olyan versenyt, ahol nincsenek szabályok :) Előttem szóló kollégák már említettek erre példát és a Lords is hasonló célt tűzött ki maga elé annak idején.

Remélem sikerült megválaszolni a kérdést :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 24 csüt., 19:35 
Heroes Team

PIT LORD (ATI) írta:
Figyu Bozsó !
Én sikereket nem akarok elérni, csak játszani, azt, hogy a bilincset hol kellett volna látnom, fogalmam sincs, mert még nem játszottam ilyen pályákon...............és on-line versenyen. Semmi gond, játszom tovább.......(ebből persze kiléptem........ezt megírtam Bogpistinek is) gyakorlok - nézegetem, hogy és mint kell, és majd ha úgy ítélem, hogy alkalmasnak tartom magam erre a típusú megmérettetésre..................jelentkezem.
Addig is ................jó versenyzést kívánok MINDENKINEK !!!

Épp az ellenkező módon cselekszel, mint amit kijelentesz :) Azzal, hogy kilépsz nem szerzel online gyakorlatot és az ilyen jellegű meglepetések elkerülhetetlenek lesznek a jövőben.
A versenyből való kilépés és az otthoni kemény gyakorlás némileg egymással ellentmondó szándék, de igazán nem akarok kötekedni, csak nem látom a rációt abban, amit írsz. Úgy vélem a szavak helyett ideje felnőni (Neked is és noname-nak is) és a "kellemetlen" élmény után tovább menni azon az úton, amin elindultál, amire beneveztél. Nem fogok litániát írni erről, a magam nevében tudok nyilatkozni: ha valamit elkezdtem, azt végigcsinálom.. ebből tanulok a legtöbbet, nem abból, hogy az első ütéstől elhasalok és lelépek a ringből.
De mindenkinek szíve joga mit cselekszik, van mögöttem annyi tapasztalás, hogy átérezzem a helyzetedet és tudjam mit miért teszel..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 24 csüt., 21:55 
Heroes Team

Bozso84 írta:
Ez egy verseny, nem pedig fun-game. Ha pedig verseny, akkor én maximálisan amellett érvelek, hogy a lehető legkisebb szerepet kapjon a luck. Gyorsan teszem hozzá, így is (mindenféle sterilizálással együtt) legalább 30%-ban szerencsefüggő, hogy ki nyeri az adott mapot.
Ami pedig a seregek teljes felvonultatását illeti, valóban nemes és lovagias gondolat. De ha az ellenfelemnek 10-15-el nagyobb minden értéke (utópia, jobb artik, hajótörött, mázli, stb.), akkor én mindent megtennék annak érdekében, hogy egy főcsata előtt rövidre zárjam a dolgot, hiszen ott semmi esélyem sem lenne.

Ezt pont Neked kéne tudnod kedves Bozsó, hogy az értékek nem minden, hiszen pont a Mi 1ik játékunkban jelent meg az a szitu, hogy hiába a nagyobb sereg és skill, 1-2 varázslat döntötte el a meccset, amit nagy részben még nem vett hypózás alá senki sem. ;) De ha lehet, hamar fel kell tenni az i-re a pontot, állástól függetlenül, ez igaz.

U.i.: Meccsünkkel mi a helyzet? Írsz priviben Mikor lenne esélyünk letudni ? :)

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 24 csüt., 22:07 
Heroes Team

Süni írta:
Ilyen alapon küldök a másiknak annyi aranyat,hogy mindent ki tudjon venni...

Megjegyzem volt már ilyen eset nem egyszer versenyen is. :) Pl. Boti anno, ha végleg a porba akarta alázni az ellenfelét, akkor küldött neki pár 10k aranyat, hogy ki tudjon venni mindent. Ez azonban nyilván egyéni dolog, ezt, vagy hasonlót elvárni nyilván nem szabad.

Ati, Noname! Nem szabad kilépnetek a játékból!
1. Nincs okotok rá!
2. Ha ért is sérelem titeket, mégis a legjobb ha maradtok, hiszen ezzel esetleg mások és magatok szórakozását elronthatjátok!
3. Ha mindenki rögtön felhúzná az orrát, hasonló dolgokon, már rég kihalt lenne ez a fórum. Többek közt én sem rontanám itt a levegőt, már régen. :)

ui.: AdleraZisten :wink:

Nimbus

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 0:45 

Egy vereségből lehet a legtöbbet tanulni. Az ember megjegyzi a hibáit és törekszik arra, hogy ne kövesse el mégegyszer.

Én is most először játszom ilyet és arra törekszem, hogy tanuljak. Ary-nál is tanultam valamit (impló ellen nem árt egy prot. from earth) és nálad is, Ati.
(Castle-nek ne menjek Dungeonnal, mert én húzom a rövidebbet :D )

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 1:16 

Kedves Jou :)

Ha jól emléxem az Lords volt és no rules, ami azért más tészta, de Respect ;)

Kedden államvizsgázok, utána bármi jó, ugyanis térd keresztszalag szakadással fexem itthon...addig türelmedet kérem, de utána alkalmazkodom :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 3:05 

én azt nem értem, hogy mi az, hogy felvonulva megadni a lehetőséget....ez igencsak relativ, ha pl valaki a dw 1.2.3 nál üti a fejedet, az ugyanúgy megadta a lehetőséget, hogy felkészülj, mint az aki 2.1.4 nél jön át hozzád, ebben semmi különbség sincs.

Az első vereség után kilépni, majd lenyomni valami manager bullshit dumát az román szokás, én amikor kezdtem - ToH- kb. 0-10 vagy 0-15 re álltam, mire megszületett az első győzelmem, ha akkor feladom, mi a bánatot ir Nimbi az utóiratba?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 6:50 
Heroes Team

Adler: csak a saját szöveged rémlett fel bennem, és ama gondolat kifejezésre juttatása lett volna, hogy egyetértek veled. :)

Bozso: Mélyen együtt érzek veled, nekem tavaly augusztusban szakadt a keresztszalagom. Azóta is hiányzik, de valsz nem úszom meg a műtétet. :?

Nimbus

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nimbus 2012 máj. 25 pén., 11:10-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 9:32 

Köszi Nimbus! A műtéten túl kell esni, Te se halogasd sokáig. ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 10:23 

Bozsó, jobbulást!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára GJodie 2012 máj. 25 pén., 16:35-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 16:31 
Heroes Team

Bozso84 írta:
Kedves Jou :)

Ha jól emléxem az Lords volt és no rules, ami azért más tészta, de Respect ;)

Kedden államvizsgázok, utána bármi jó, ugyanis térd keresztszalag szakadással fexem itthon...addig türelmedet kérem, de utána alkalmazkodom :)

Igen, az volt, ellenben varázslatot pár kivétellel lehet kapni szabályok között is. A berserk abszolút nem skillfüggő, mana, esetleg 1 orb meg morálnullázó kell hozzá, és 1 blindlockkal máris nyerni lehet vele, főleg ha még az ellen ad rá még 1 kis kakaót a felállással... Én erre gondoltam ott.

A lábadhoz jobbulást, majd akkor jövőhéten értekezünk a meccsről :)

"Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem." (Vavyan Fable)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 17:25 

Már nem emléxem pontosan mi volt ott, de mind1 is, nyertél és kész.

Köszi mindenkinek, aranyosak vagytok, igyekszem gyógyulni :)

Jou, jelentkezem szerintem kedden vagy max szerdán és egyeztetünk! ;)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 21:45 

Sajnos csalódnom kellett mikor azt vártam hogy a 3 olvasatlan oldal értelmes kommentekkel lesz tele...Komolyan nem értem mi ez a nagy felhajtás,lépjünk már tovább emberek! :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 21:55 

Embertervez (Necropolis, Xsi) vs T-Rex (Stronghold, Terek)
3-0
Sivatagi Háború

Jól indult minden, mert 1. héten meg volt a barna maci. Shiva-t kaptam kezdő hősnek, de lecseréltem Terek-re. 1. nap megvolt a pandora, így Terek felfejlődött 10-re, de semmi hasznavehető képességet nem kapott. Volt basic air, expert earth (nem volt slow sehol), expert tactic és semmi más. Mindig valami hasznavehetetlent adott (naval, scholar, int)
Viszont, volt logic-om és pathfinding-em
1.3.1 környékére kiszedtem a váram környékén mindent, amit lehetett és mentem középre.
A probléma az volt, hogy alul küki király védte, felül magic elem, míg középen óriás.

Az óriást választottam, ott elhullot egy rakat egység, mert volt benne 2 titán.
A csatára 1.3.4 környékén került sor. Embertervez-nek bagy volt a skill fölénye. 20-as környéken volt mindene, míg nekem 10-nél járt.
Jó csata volt azért :D

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 22:23 

Slow varázslatot a második vár melletti Shrine ad...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 25 pén., 22:42 

Bozso84 írta:
Köszi Nimbus! A műtéten túl kell esni, Te se halogasd sokáig. ;)

Jobbulást Bozso, ezt az akadályt is remélhetőleg könnyedén veszed majd.
Nimbus ne húzd sokáig a saját érdekedben, ki fog így focizni a táborban ?
Már kidőlt a fél csapat az első "meccs" előtt... :?

http://hommm.hu/letoltesek/egyeb/meccsek.htm

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 26 szomb., 17:43 

Shivát Terekre cserélni, nos ott ment el a meccs....

Szerintem Nimbi nem fog focizni a Táborban, ha most műtik, az biztos, hogy felépül, de olyan talajon nagyon kockázatos.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 máj. 26 szomb., 18:57 
Heroes Team

OFF
Tutira nem fogok focizni, esetleg vizilabdázni. :)
Egyébként leghamarabb őszre tervezem a műtétet, de köszi az aggodalmat. :)

ON

Lejátszottam Titivel a 2. fordulót

Titi - Nimbus
Tower - Inferno
Zydar - Arlach
12/11/18/17 - 12/9/5/10
3 - 0

Titivel toltam ezen a jó öreg DW-n. Annyira öreg, hogy biza nekem teljesen kiment a fejemből, hogy fixen van kanna questből (nem vettem észre a fát :P). Mindenesetre ezen azért sok nem múlott, mivel Titi írtózatosan gyors volt. Mert bár mindkettőnknek fos artik jöttek az első pár nap, neki jött Zydar, és villám (tornyot húzott első nap) az első napon. Míg nekem Arlach jött aminek komolyan megörültem, ráadásul később golden bow is jött mellé. Mint később kiderült ez volt az egyetlen értelemes artim az egész játékban. Titi mértani precizitással játszott, és 1 nappal előbb a szigeten volt 1.1.4-nél, majd rögtön indult is a kanna quest tárgyért. Én 1.1.5-nél értem ki a szigetre, de mivel nekem az aranybányához is a főcsövessel kellett menjek (Titi arti és sereg átadással megtudta oldani droiddal is), Titi már két nap előnyben volt. Ekkor még meglátogattam a két xp követ, és levertem a másod fa-érc bányákat őrzőket, egy kis xp-rt. Majd áttörtem 1.2.3-nál az alsó blokkot (pack scorpi), mivel arra volt egy library. Ekkor megláttam Zydart, ahogy nyíl egyenesen halad a váram felé. Ekkor dönthettem volna, úgy, hogy harcolok vele, viszont megláttam az értékeit. Tudtam, hogy veszett fejsze. Titi közben közölte, hogy van kanna a mapon és ő már fel is szedte azért ilyen tápos. Mindenesetre feladtam a váram, és inkább elmentem még egy kis skillpontért, majd csatáztunk 1.3.1-nél. Titi persze kivette a 2 devilt és a 4 efreetet a váramból, így a skill többlet mellé még jött egy kis lénytöbblet is. Nem bízott semmit a véletlenre és Zydar 600-as villámja minden kétséget eloszlatott. :) Vérprofiként tolta, ahogy kell. Így utoljára Petrus alázott meg ezen a mapon vagy 10 éve. :P

Gratula Titi!

Nimbus

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Nimbus 2012 máj. 26 szomb., 21:17-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 981 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 50  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]