Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 831 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 42  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 22 vas., 22:38 

T-Rex írta:
Baldur's gate 2, esetleg? :D

Tudom ezen az oldalon ez olyan, mint egy szentségtörés :D de a BG2 nemes egyszerűséggel minden idők legjobb játéka a szememben.
T-Rex majd figyeld a készülő kampányomat (nem mintha mostanában befejezném), ha nagy BG fan vagy, olyasmit fedezhetsz majd fel benne amitől elakad a lélegzeted :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 28 szomb., 14:21 

Áyron írta:
Valaki szokott Total Warral játszani ? ( Roma vagy Medival 2)

Igen! :) A Rome-mal betegre játszottam magamat most az ünnepekben, épp karácsonyra kaptam meg. Régen már megvettem egyszer, de egy barátomnak kölcsönadtam, és hát azóta sem láttam viszont a lemezt...
A Medieval 2 nagy kedvencem, akárcsak az első része és a Shogun is. Még a párom is sokat játszik velük, aki pedig nem nagy gamer. Mellesleg hatalmas Heroes 1 és 5 rajongó! Profi a Heroes 1-ben! :) A Medieval 2-t amúgy hot seat-ben játsszuk rendszeresen, a Crusader Campaign a nagy kedvenc!
Az Empire Total War-t is próbáltam, megvettem még anno a megjelenéskor, de sokáig gyenge volt hozzá a gépem. Általában a franciákkal és angolokkal nyomulok.
Bár manapság ha nem valamelyik Heroes-szal játszom, akkor a Skyrim fut a gépen, január közepén vettem meg (mellesleg gyönyörű térkép volt a lemez mellett!). Most vagyok 17. szinten, nord karakterrel, neve: Trennon. Erős tűzmágus, zárfeltörő és kovács, a Winterhold College főmágusa, Ulfric élharcosa. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 29 vas., 9:39 

embertervez írta:
T-Rex írta:
Baldur's gate 2, esetleg? :D

Tudom ezen az oldalon ez olyan, mint egy szentségtörés :D de a BG2 nemes egyszerűséggel minden idők legjobb játéka a szememben.
T-Rex majd figyeld a készülő kampányomat (nem mintha mostanában befejezném), ha nagy BG fan vagy, olyasmit fedezhetsz majd fel benne amitől elakad a lélegzeted :D

11-edjére viszem végig a játékot :D
6 esetben kampány hősők és 3 esetben saját hősőkkel vittem végig. Most is 1 kampány és 1 saját hőskkel + 1 multiban öcsémmel megy.
Nagyon szeretem azt a játékot :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 jan. 29 vas., 14:11 

Nekem az Angolok és Német Római Birodalom a kedvencem a Medival 2 -ben a kedvencem . Roma-ban pedig Julius ház,Makedónia és Karthágó a favorit.

Hol van a ló, s a lovasa? Hol van a kürt, mely úgy harsogott? A dicső napok elmúltak, mint eső a hegyen. Vagy mint a szél a mocsár felett. E szép napok nyugaton buktak alá, a dombok mögött, s a sötétségbe vesztek. Hogyan jutottunk idáig?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 feb. 05 vas., 15:32 

T-Rex írta:
11-edjére viszem végig a játékot :D
6 esetben kampány hősők és 3 esetben saját hősőkkel vittem végig. Most is 1 kampány és 1 saját hőskkel + 1 multiban öcsémmel megy.
Nagyon szeretem azt a játékot :D

1 karival próbáltad már? Ha még nem mindenképp próbáld meg egészen másfajta élmény, mint normálisan (én eddig egy cleric/fighterrel és egy monkkal tettem meg utóbbi olyan tápos lett a végére, hogy a sárkányokon kívül szinte semmi sem sebezte, miközben mindenkit lazán felaprított)

Áyron írta:
Nekem az Angolok és Német Római Birodalom a kedvencem a Medival 2 -ben a kedvencem . Roma-ban pedig Julius ház,Makedónia és Karthágó a favorit.

Medieval 2 is nagy favorit a normál játékban Bizánc a kedvencem, a magyar modban pedig a litvánok lettek nagyon jól eltalálva, bár sajnálom hogy nem lett több pogány frakció pl. vikingek (jó tudom nagy részt már keresztények voltak addigra de mégis).

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 feb. 05 vas., 17:56 

Van egy mód amibe benne vannak a vikingek csak a címére nem emlékszek sajna :/ Magyar modba kiakadtam egy kicsit amikor megláttam Budapestet mint fővárosnak :twisted: :twisted:

Hol van a ló, s a lovasa? Hol van a kürt, mely úgy harsogott? A dicső napok elmúltak, mint eső a hegyen. Vagy mint a szél a mocsár felett. E szép napok nyugaton buktak alá, a dombok mögött, s a sötétségbe vesztek. Hogyan jutottunk idáig?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 feb. 05 vas., 22:16 

Szerintem mi nem ugyanarra a magyar modra gondoltunk, ebben legalábbis nincs is még csak Budapest helyén sem város. A Kingdomsban vannak norvégok, bár nem igazán szeretem azt a kiegészítőt.

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 feb. 06 hétf., 0:15 

embertervez írta:
1 karival próbáltad már? Ha még nem mindenképp próbáld meg egészen másfajta élmény, mint normálisan (én eddig egy cleric/fighterrel és egy monkkal tettem meg utóbbi olyan tápos lett a végére, hogy a sárkányokon kívül szinte semmi sem sebezte, miközben mindenkit lazán felaprított)

Rohangásztam már 1 karakterrel. Vadmágus volt az illető, őrült szinten. Mindenegyes varázslatnál imádkoztam, hogy pozitív legyen a vadmágia hatása. Egyszer beütött a mennykő, a vadmágusom sárga lett
:? :lol:

Általában a BG2-t ezzel a két csapattal viszem végig.

1. csapat:
Főkari: harcos/mágus
Aerie: harcos/pap
Jaheira: harcos/Druida
Minsc: vándor + Lilarcor nevű beszélő örült kard (nagyon jó beszolásai vannak :lol: )
Anomen: harcos/pap
Imonen (Nalia [ha nincs Imoen a csapatban): mágus/tolvaj

2. csapat
T-Rex: mágus/tolvaj
Darth Parapa: élőholtvadász
Veroci: mágus
Trici: harcos/pap
Kerato: Barbár
Pachycep: bárd / Verocina: íjász / Skandar Graun: harcos-pap ---> Ez a rész változó.

Kedvencem mégis az, amikor más játékosokkal játszom. Egyszer volt egy örült boszorkánymester társam, az nem törödött azzal, hogy lovagként ott harcolok előtte, lazán megkínált egy tűzlabdával :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 feb. 06 hétf., 14:30 

Aszem tényleg más modra gondoltam :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 23 pén., 21:09 

Elkezdődött a Diablo 3 előrendelés..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 24 szomb., 11:07 

BG1-et és BG2-t is végigjátszottam párszor.

A legtutibb az volt, amikor a Tutu mod-ot megszereztem, ami a BG1-et áttranszformálja BG2 szintű grafikára, és minden BG2 kaszt/faj is beépült már a BG1 elejébe. Na ez a CUKORSÁG! Így azután lehet partit generálni, és írtani BG1-től 1. szinttől kezdve a végtelenségig... :) Igaz, vagy 9-10. szintű a parti, mikor a BG1 kieget is kivégezve átevezgetnek a BG2-be. De ez legyen a legkisebb probléma... :)

Én több partival is próbálkoztam, a leginkább bejövő, legtáposabb kombó:
1.) élőholtvadász paladin
2.) harcos/pap
3.) harcos/tolvaj/varázsló
4.) mágus

Pala a sok ocsmány szintszívó élőholt miatt kell szerintem. Sima, egykasztú pap "túl hamar" eléri a 7. szintű varázslatokat, és onnan igazán újakat nem kap. Így osztott kaszttal harcosnak is egész jó (a +5-ös láncos buzogány a kezébe) és gyógyítóként is megállja a helyét. A harcos/tolvaj/varázsló vicces kis jószág, láthatatlanul, elbújva szúrja hátba a gonoszokat a +5-ös pallossal, vagy a +3-as paralizáló szamurájkarddal. Mágus meg ugye a tüzérség.

A harcos/tolvaj/varázsló néha csak tolvaj/varázsló kasztban futott. Illetve harcos/tolvaj/varázsló volt az a karakterem, amikor egy karival nyomtam.

A legjobban fejlődő parti pedig:
1.) harcos/pap
2.) tolvaj/varázsló

Ugye a 6 fős partira méretezett tp-t ketten kapják, ami még a kettős kaszt miatt is szép (gyors) növekedést jelent.

Persze volt már egy darab élőholtvadász paladinom, aki a jó NPC-kből álló partival nyomult, illetve orgyilkosom, aki meg gonosz partival.

Kedvenc NPC: a bamba szemű mágus/pap csaj, akit a BG2-ben a cirkuszban lehet felcsípni, illetve a sötételf papcsajszi.

Más játékosokkal egyszer sikerült hálóban játszani. Mókás élmény volt. Barátom mindenre elszánt orgyilkosa a "maradjatok, én lekaszálok mindenkit!" felkiáltással lerohamozta a nagyszámú ellenséget, azután elhullott...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 25 vas., 3:07 

Idézet:
A legtutibb az volt, amikor a Tutu mod-ot megszereztem, ami a BG1-et áttranszformálja BG2 szintű grafikára, és minden BG2 kaszt/faj is beépült már a BG1 elejébe. Na ez a CUKORSÁG! Így azután lehet partit generálni, és írtani BG1-től 1. szinttől kezdve a végtelenségig... Igaz, vagy 9-10. szintű a parti, mikor a BG1 kieget is kivégezve átevezgetnek a BG2-be. De ez legyen a legkisebb probléma...

Ez a Tutu mod, nem a sorcerers.net-en van fenn? Hallani hallottam erről, csak sehol nem találtam :?

Én a Bg-t 7-szer a kampány hőseivel és 4-szer a sajátjaimmal.
Mindig örült szinten vittem végig, csak néhol volt az, hogy gyengítenem kellett a szinten, mert jött Bodhi vámpír és egy csapásra lenyeste a főhős fejét. Pedig, hiába volt rajta elég sok védelmi varázslat (védelem a mágikus fegyverektől, tűzfal, bátorság...)

A palák tényleg veszélyesek. Pláne, akkor ha megszerzik a Carsomyr +5-ötöt, később Caspenar segítségével ez +6-os lesz, akkor már nincs káosz hitű ki az útjába mer állni :D

Én egyetlen egy dologra nem tudtam soha rájönni. Ha férfi a főkari, akkor Aerie-vel (bamba szemű mágus/pap csaj), esetleg Viconia-val (sötételf papcsajszi) kialakíthat egy romantikus szálat. Vagy ha nő, akkor Anomen-nel (A legnemesebb szív harcospapja).
Akkor, amikor a vámpír céh ellen megyünk és a csapatban benne van Aerie, Anomen vagy Viconia (ő nem biztos, jó sok cselekedet után faképnél hagyott mindig+ a csapatból senki sem kedvelte), akkor a főhős szerelmét vámpírizálja Bodhi.
Hogyan lehet meggyógyítani őket?
Találtam utalásokat arról, hogy az Umar dombságnál található Amaunator templomában kell csinálni valamit, de mit?

Multiban én is játszottam. Kellemes emlékek vannak róla :D
A kedvenc csapat ez volt:
-Egy harcos ember nő.
-Egy örült sorcerer. (nem szívleltem soha, pláne akkor amikor megégette Skandar egyetlen megmaradt fülét egy-egy meteorzáporral)
-Öcsém nekromantája
- És az én félvér-ork harcos-papom.
Mindig vigyázni kellett arra, nehogy a sorcerer áldozata legyek
:D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: heros
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 25 vas., 19:59 

Hero a facebookon ez egy jó stratégiai játék

http://apps.facebook.com/heroofwar/?fty ... 2269700875

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: heros
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 25 vas., 20:54 

bircsak írta:
Hero a facebookon ez egy jó stratégiai játék

http://apps.facebook.com/heroofwar/?fty ... 2269700875

Én játszottam vele. Tényleg jó kis játék, valahol 50-60as szintnél ráhagytam, de addig jól elszórakoztam vele :P
Igaz a szokásos "bugyuta facebook-os játék", de érdemes kipróbálni egy kicsit :wink:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 25 vas., 21:14 

T-Rex írta:
Én egyetlen egy dologra nem tudtam soha rájönni. Ha férfi a főkari, akkor Aerie-vel (bamba szemű mágus/pap csaj), esetleg Viconia-val (sötételf papcsajszi) kialakíthat egy romantikus szálat. Vagy ha nő, akkor Anomen-nel (A legnemesebb szív harcospapja).
Akkor, amikor a vámpír céh ellen megyünk és a csapatban benne van Aerie, Anomen vagy Viconia (ő nem biztos, jó sok cselekedet után faképnél hagyott mindig+ a csapatból senki sem kedvelte), akkor a főhős szerelmét vámpírizálja Bodhi.
Találtam utalásokat arról, hogy az Umar dombságnál található Amaunator templomában kell csinálni valamit, de mit?

A dockban lévő Oghma templomba kell elvinni a fővámpír szívét és ott meggyógyítják
A harcos papban (vagy sima papban is bár úgy még sose mentem) az a legjobb amikor a Watchers Keep utolsó előtti szintjén a színes gömböket piszkálgatva egy csomó élőhalottat idézhetünk meg, és így szó szerint egy egész hadsereget vonhatunk irányításunk alá a control undeaddel (kiegészítve a kisebb seregnyi shadowwal meg devil shaddel ami a szint jobb oldalán van) :),ami igen jól jön ott, hiszen ugyebár mielőtt kinyitnánk az utolsó szintre nyíló kaput igencsak morbid ellenfelekkel kell megküzdenünk, de a sok szintszívó lény feldarálja mind a 3 ellenséges csapatot

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 25 vas., 23:09 

embertervez írta:
T-Rex írta:

A dockban lévő Oghma templomba kell elvinni a fővámpír szívét és ott meggyógyítják
A harcos papban (vagy sima papban is bár úgy még sose mentem) az a legjobb amikor a Watchers Keep utolsó előtti szintjén a színes gömböket piszkálgatva egy csomó élőhalottat idézhetünk meg, és így szó szerint egy egész hadsereget vonhatunk irányításunk alá a control undeaddel (kiegészítve a kisebb seregnyi shadowwal meg devil shaddel ami a szint jobb oldalán van) :),ami igen jól jön ott, hiszen ugyebár mielőtt kinyitnánk az utolsó szintre nyíló kaput igencsak morbid ellenfelekkel kell megküzdenünk, de a sok szintszívó lény feldarálja mind a 3 ellenséges csapatot

Csak ennyi?!
Leölni Bodhi-t és elvinni a szívét Oghma szerzeteseihez?
Így bizzon az ember a könyvekben :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 26 hétf., 9:58 

T-Rex írta:
Ez a Tutu mod, nem a sorcerers.net-en van fenn? Hallani hallottam erről, csak sehol nem találtam :?

Fogalmam sincs honnan van már, bevallom.
Az tudom, hogy valahogy úgy működött, hogy fel kellett tenni BG1-et, BG2-t, a Tutut, és ez után egy harmadik könyvtárba össze-mergelte az egészet, és lett belőle egy hibrid BG1. Ez után az eredeti BG1-et törölni lehetett.

Ami változott benne (mármint a Tutu-sított BG1-ben):
- BG 2 felbontásai
- BG 2 összes induló faja / kasztja 1. szintű karakterként generálhatóvá vált
- összes BG2-es arckép és karakterhang pluszba választhatóvá vált karaktergeneráláskor
- BG2 spellkészlete
- azt hiszem adott még pár extra varázstárgyat is BG1-be, amiket viszont elég nehéz volt összeszedni

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 27 kedd, 0:07 

Akkor utána lesek ennek a modnak :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 27 kedd, 13:05 

No, hogy ne kelljen sokat keresgélned, ráleltem az infóra:
PcGuru honlapja:
http://www.pcguru.hu/pcguru/letoltes/ba ... mod_csomag

Sok sikert!:)

És mivel ahogy látom, hiányzik belőle a plusz infó már, itt az eredeti szöveg is, amit annak idején lementettem egy txt file-ba:

"Nem is olyan régen ]{redenc kolléga hírezett nektek az itthon is megjelenő Baldur's Gate Saga csomagról, amely a közel tíz esztendeje megjelent sorozat mind a két darabját (küldetéslemezestől) tartalmazza, és elmeséli történetét azoknak, akiknek esetleg kimaradtak az Elfeledett Birodalmak izgalmas kalandjai. Miután én magam is azok közé tartozom, akik eddig csak hébe-hóba érintették a témát, gyorsan elrohantam az egyik üzletbe, hogy beszerezzek egy példányt. Ekkor szembesültem az első, mindent eldöntő problémával.

Annak idején (lassan tíz esztendeje, gyerekek, még belegondolni is szörnyű!) a Baldur's Gate két dologgal itta bele magát a történelembe. Egy: lenyűgöző, kézzel festett helyszínei a legizgalmasabb fantasy-albumok látványvilágát tárták elénk. Kettő: mindezt a kor igényeinek (?) megfelelően, kizárólag 640x480-as felbontásban tették. Ez akkoriban, amikor még csak a 14"-os monitorok voltak divatban, elégségesnek bizonyult, de azóta eltelt pár esztendő, és gyakorlatilag szabvánnyá váltak a 17"-os megjelenítők. Szerintem semelyikőtöknek nem kell ecsetelni, hogy hogyan is fest egy VGA felbontású program egy 1024x768-as alapbeállítású monitoron... Ha azonban ezidáig csak ez tartott vissza az elmúlt évezred egyik legjobb kötött pályás szerepjátékától, akkor most neked is van egy megoldásunk!

Természetesen, mint minden, ez sem lehet tökéletes: szükség van hozzá ugyanis nemcsak a program első, de a második részére is – miután azonban cikkem a Saga kiadás apropóján született, gondolom, ez nem jelenthet akkora problémát. Mostani leírásomban megpróbálom nektek elmagyarázni, mit, és hogyan is kell tennetek, hogy az EasyTutu mod segítségével ti is nagyobb felbontást varázsoljatok az örök klasszikus játékba. Amire szükségetek van: a "mindent bele" csomagra, amit a hír alatt látható linkről már letölthettek szerverünkről, a Baldur's Gate első részére, annak küldetéslemezére, valamint a folytatásra, és annak az expanziójára. Kezdjük is el.

Ha letöltitek a Tutu.zip fájlt, találhattok benne négy exe, és egy zip állományt. Arra már most felhívom minden kedves vállalkozó figyelmét, hogy több, mint tíz gigabájt helyre lesz szükség a feladat elvégzéséhez, úgyhogy lehet elkezdeni a vinyóról a használtabb fájlok törlését! Szóval, telepítsétek fel ugyanarra a meghajtóra a Baldur's Gate első részét, a küldetéslemezt, a folytatást, és természetesen annak az expanzióját. Ha ez megvolt, még ne örüljetek, most jön a neheze. Először is, a csomagban található, 1-es számmal fémjelzett fájlt telepítsétek – ez a Baldur's Gate 2 Throne of Bhaal 26498-as foltja. Ha ez megvolt, jöhet a 2-es, az első rész küldetéslemezének foltja, tudjátok, erről már beszéltünk, ez kell ahhoz, hogy a Tales of the Sword Coast magyar nyelvű Windowssal is fusson. (Miután nem tudtam kideríteni, hogy a modhoz is szükséges-e ez a folt, de ártani nem árt.)

Utána jöhet a harmadik fájl, az EasyTutu. Először is adjunk meg neki egy külön mappát (ezt majd a telepítés végeztével lehet törölni), ahová kicsomagolhatja magát, végül pedig elkezdődik a Tutu installálása. Ekkor meg kell adnunk egy új útvonalat (fontos, hogy ne a Baldur's Gate első részére telepítsük!) majd az első, végül a második rész telepítésének helyét. Ekkor jön a legjava – elkezdődik a munka, és izzik a vinyó: ne ijedjünk meg, ilyenkor hozza össze a 2001-es folytatás feljavított motorját az első részével! Ez eltart majd egy darabig, végül, mindennek a végeztével túl vagyunk a nehezén: felkerült a gépre a „hibrid” Baldur's Gate, lehet uninstallálni az előző részeket. (Nincs szükség a futtatáshoz sem az első, sem a második rész telepített változatára, csak amíg el nem készül a Tutu-változat.)

Innentől fogva már csak apróságok vannak hátra: a negyedik fájl pusztán opcionális. Ha nem telepítjük, akkor a 3D támogatás bekapcsolása után a programban fellelhető vizek a szokásos kék helyett fura zöld színben pompáznak majd, ez orvosolható ezzel az aprósággal. Végül a szerverünkön lévő pakkban benne van a refreshlock program, ez utóbbi Nvidia kártyákhoz javasolt: miután a Baldur's Gate második részének motorja (amelyre a Tutu segítségével áttaszítjuk az első részt) OpenGL alapú, előfordulhat, hogy a beállított monitorfrissítést felülbírálva, 60Hz-n fog sütni a termék alatt a megjelenítőnk, ezzel a programmal felülbírálhatjuk a beállításokat, így garantálva, hogy hiába az elavult technológia, normális képfrissítési rátával játszhassunk.

És ennyi volt: immáron a varázslatoknál a zseniális első rész használja a 3D kártyáinkat, miközben a felbontást az egekig tornászhatjuk, elképesztő vizuális élmények után kutatva. Lehet ugyanis, hogy maga a program csak 2D-s, de a festmények minősége évtizedek múlva is kiemelkedő marad: ha idáig csak ez tartott vissza a játéktól, itt az ideje, hogy te magad is belevágj. Sok szerencsét!

(A mellékelt képek és a galériába most felrakott adag már a "tutusan pimpelt" verzióból valók!)"

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2012 márc. 28 szer., 1:28 

Köszi :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 831 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 42  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]