Hali!
Nu, Vogyi csak addig nyaggatott, hogy „bosszúból” esély latolgatás írására kellett vetemedjek. Nekiláttam hát, hogy megtekintsem a Mugger bátyónk emlékére immár 4. alkalommal megrendezésre kerülő verseny „rajtlistáját”.
Meg kell, hogy mondjam némi csalódással olvastam, hogy bizony igen szűkös létszámmal alig 8 fővel kerül megrendezésre az 1vs1 torna. Miért mondom, hogy alig? Egy átlag felnőtt férfiember min. 80 kiló. Nos pl. Teki és NG együtt talán megütik a mércét... bár az igaz, hogy Pumpás, Adler és Karesz is próbálja ellensúlyozni a problémát, így legalább azért átlagban rendben vagyunk (még jó hogy Zsombi nem indult).
Nézzük a sorsolást: Fortuna keze??? Vogyikám ne fárassz már...Neked máris oda lehetne adni a Mr. Lucky díjat. Igaz, hogy az amúgy is baráti és kiscsoportos tornának induló versenyen sok jelentősége nincs a sorsolásnak. Aki nyerni akar lever mindenkit, mint a cöveket és ennyi.
Párokban vizsgálva az esélyeket, igen kiegyensúlyozottnak tűnik a mezőny.
A: Vologya Mester – Ati: Papírforma, és korábbi eredmények alapján nem lenne kérdéses a meccs kimenetele, de Vologya öreguras és kissé megkopott tempója, bizony kevés lehet a feltörekvő titán, Ati ellen. Persze sosem szabad elfeledni Vologya igen szorgosan etetett kondáját, mely valahogy mindig a kellő pillanatban fial neki az elégségesnél jóval nagyobb számú malacot. Engedjétek meg, hogy azért én az ifjú tehetségeket támogatván, Atinak szurkoljak, sosem lehet tudni, hátha kitör egy sertéspestis, vagy hasonló.
B: Teki1986 - NG
A mezőnyben ők a „NAGY” nevek... de valójában nem lehet összehasonlítani, az igazi sztár játékosainkkal, pl. Ssth-val (Dreegart, szándékosan nem említem, rá még mindig haragszom). Nem lehet összehasonlítani, mert amíg Ssth játékát nézve leesik az állad, hogy milyen durván tolja, és hogy úúúú igen ezt így is meg lehet oldani, addig NG esetében erről szó nincs, de a végelszámolás közelébe valahogy mindig odajut mostanában, ki tudja hogy csinálja... Teki meg, bár réges-régen tudott igen jól játszani (nem véletlen, hisz tőlem tanult mindent

), mostanra mindennel foglalkozik meccs közben, csak a játékkal nem.
C: Pumpás - ShurTugal
Hmmm... Pumpásról mit írjak... nem is tudom: Ti tudjátok még ki volt az a régi-régi nagy harcos, akit úgy hívtak Hitehagyott??? Nem?? Hát akkor most sem tudjátok meg, pedig igazán sajnálhatjátok, hogy nem ismerhettétek. Végtelenül csendes és jóra való gyerek volt, aki általában hitehagyottan ült valahol a táborozók között észrevétlenül, mígnem aztán egyszer egy borongós napon jött PUMPÁS, és ez az idill végérvényesen szertefoszlott. Egyesek szerint valójában Pumpás, a mi kedves Hitehagyottunk démonizált verziója, de én ebben nem hiszek. Egy biztos, ATTACK van, volt és lesz, mindörökké, Ámen! ShurTugalról írhatnám, hogy ő a sötét ló, de minek... leverik majd mint a cöveket, vagy nem, de inkább az előbbi a sanszos, pláne, amíg nem tudja eldönteni, hogy mi az ami igazán fontos és kiemelendő az írásaiban, és ezért mindent dőlt és vastag betűvel ír hsz-eiben!
D: Adler - Karesz
A két öreg csótány rögtön az első körben összekerült. No ez az a meccs, aminek a kimenetelét, ha valaki nekem megjósol akkor menten leborulok előtte. Mindkettőtől láttunk már sziporkázó játékot, no meg olyat is, amikor egy 80 éves mama is, akit Dreegar a Sziki nudin szedne össze, simán rommá verné őket. No jó Adlert azért nem... sértés lenne ezt állítani róla, bocsánat... ő azért lényegesen egyenletesebb szintet képes hozni Karesznál, és talán ez az ami a javára billentheti el a mérleg nyelvét. Meglátjuk mit a hoz a jövő, meg a Gyalogos Jancsi bácsi.
További fordulók kilátásai:
Felső tábla:
Vologya - Pumpás
Teki - Adler
Alsó tábla:
Ati - Shurtugal
NG – Karesz
DÖNTŐ: Teki – Vologya -> Teki
3. hely: Pumpás- Adler -> Adler
5. hely: Ati – NG -> NG
7. hely: Shurtugal – Karesz -> Karesz
Cáfoljatok rám bátran!
Jó játékot mindenkinek!
Ui.: Vogyikám, tekints el kérlek a H3TT-s esélylatolgatástól, abból már úgyis van kettő, nekem meg be kell mennem egy tárgyalásra.