Nnna... Két heti tömény játék után én is leirnám a véleményem.
A játék nekem nagyon tetszik, a "Heroes feeling" szerintem átjön, habár ez minden embernél mást jelent. Minden egyes vártipusnál más taktikát lehet alkalmazni, gondolok itt a gatingre, a traningre, vagy az örök régi favoritra a nekromanciára (skeleton archers rulez). A lényeknek berakható tárgyak ötlete is nagyon tetszik, a dungeonnál meg az empowered spellek sztem ultra durvák, bár ez egyéni vélemény.(Mindenesetre egy empowered jéggyürü fagyasztó hatással 10-12-es spellpoverrel eléggé oda***...

Magyarul én NAGYON nem értek egyet azokkal a kritikákkal, melyek szerint a spellek nem használhatóak.
A térképek szerintem is kicsik, habár még -mint olvasom -van remény. Továbbá nem értek egyet azzal sem, hogy a gép annyira rosszul játszana... Persze vannak furcsa huzásai, de volt már olyan csatám is, hogy végig Phantom force-t és raise dead-et nyomott, na és akkor nem gondoltam arra, hogy milyen szarul játszik, hanem a hajam téptem...
Más. Végigolvasva a fórumot egyszer kétszer lehidaltam, hogy egyeseknek miért nem tetszik a HEROES 5. pl valaki azt irta, hogy ez az új rendszer, a lények sorrendje gagyi, meg kiismerhetetlen meg a haste ill. a slow ultragáz. Há nem tom de sztem aki egy kis időt szán az elmélyültebb játékra, az kiismeri NAGYJÁBÓL a rendszert. Persze azért itt is van még pár dolog amit még nem értek, de 2 heti játék után gondolom az lenne gáz ha a progi minden rejtett finomságát vágnánk. Na már most amin télleg kiakadtam: Valaki azt irta hogy a csili-vili grafika csak parasztvakítás, meg csak az idióta amcsi gyerekeket veszi le a lábáról. (ez kb olyan dolog lehet, hogy a drága jó Győzikét (akit én télleg utálok

) mindenki szidja, érdekes módon mégis nézték vagy kétmillióan) A grafika szerintem igenis fontos dolog!!! Olyan dolgokra lehet ráflesselni, hogy az hihetetlen. Gondolok itt a vizipipázó hösre, az elalvó mage-re, vagy a fülét piszkáló gremlinre. Volt olyan, hogy Balázs haverommal 2 órán keresztül csak a grafika által nyomott endorfinbombákat nyeltük. Persze itt is van olyan ami nem tetszik pl a nyersanyagok, főleg a higany (?) az valami botrányos. De ezek a "hibák" sztem csepp a tengerben, a készítők biztos beleadtak apait anyait, ez látszik a játékon. A bugokról meg annyit, hogy szerintem maguk a fejlesztők nem adták volna ki addig, ameddig nem tökéletes a program, csak ugye van kiadó + a pénz az úr. Ja persze eszembe jutnak azok a drága emberkék is, akik a játék megjelenése előtt már tükön ültek, volt aki gyilkossággal, jobb esetben öngyilkossággal fenyegetőzött, és persze utána ők azok akik fikáznak mindent és mindenkit hogy ez milyen bugos meg milyen kaka és összecsapott. Ki kellett adni a népharagot elkerülendő. Szerintem várjuk csak meg az 1-2-3-4-5 peccset, meg a kiegészítőket, és utána lehet majd igazán értékelni az 5. részt. (Persze most nem a 4.-hez adott, kiegészítönek nevezett tákolmányokra gondolok.) Ja sztem a zene überfasza, a várkörbejárást is meg lehetne hagyni, nehogy már abba az egy klikkbe pusztuljunjk bele, az egy plusz lehetőség. Ja nekem az építési rendszer is nagyon tetszik, egy kicsit variálja a dolgokat.
Na és most egy olyan dolog következik, amivel belegázolok egy csomó ember érzéseibe. Sokan csak azért fikázzák az 5-öt mert az nem olyan mint a 3. Igazat adok lelkes kollégámnak, miszerint akinek nem tetszik ne játszon vele. Az elmarasztaló véleményét fejtse ki, de utána ne irjon 30-szor a fórumra, hogy ez ilyen meg olyan fos, mert ezzel csak mások kedvét szegi. Azok maradjanak a 3-nál, mások játszanak az 5-tel, néhányan játszanak a 4-el, de azt ne feledjük el, hogy mindnyájan egy nagy közösség tagjai vagyunk és mindannyian HIRÓSZOZUNK.
Na a vége egy kicsit nyálas lett, ez van. Bocs hogy kicsit hosszúra sikeredett, de ez már kikivánkozott belőlem... Ja és nézzetek sok South Parkot, sokat lehet belőle tanulni........